Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Sep. 2008 21:06

Najbolj se splača ampule kupit..Frontline ali Stronghold. Te razne ovratnice se prav nič ne obnesejo.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 18. Sep. 2008 21:52

jest mam pa mladičke :P

Moja Mika je rodila.. jeeee :D dons sm cel dan stala zravn pa gledala.. fotke pridejo jutri.. jooooj kok so lepi.
Malce daljša dlaka, 2 sta pisana, eden beš, eden črn.. joooj kok so lepi :hearts:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Sep. 2008 22:39

Pa mogoče razmišjaš o sterilizaciji mame?
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 19. Sep. 2008 8:20

Ja, ob takih malih kepicah, ki ravno pokukajo na svet, vsak odgovoren človek najprej pomisli na sterilizacijo :roll:

(pa vem vse okol tega, tko da ne rabim nobenga prepričevanja in argumentiranja, kako je to edina in najbl fajn rešitev- moja bella je tud sterilizirana btw, ampak na tale densyn post pa se mi je zdel tvoj odziv tko nizkoten)

Densy, komi čakamo slikce!!! :)
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 19. Sep. 2008 8:42

bubabiba napisal/-a:Pa mogoče razmišjaš o sterilizaciji mame?

ja :wink: bi jo že sedaj, pa nas je prehitela :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 19. Sep. 2008 8:53

Mene pa zanima, če obstaja mogoče kaka bakterija ali zajedalec ali nevemkaj, da se mačku naredi dobesedno luknja v trup? :? Zadnjič sem tu v Ljubljani slučajno vidla enga mačka, ki je ležal sred ceste in ga grem pogledat in je mel tko nekje na trupu nad sprednjo taco dobesedno luknjo. Prav videlo se mu je not v trup (nevem kako naj opišem). Pol k sem prišla čist zraven je pa zbežal. Aja, pa ta rana ni bla nič razmesarjena al karkoli, je zgledalo prav kot da bi mu kdo to natančno izrezal ven. Premer ene 4 cm.
Jaz sem še vedno malo v šoku, sploh si ne morem predstavljat, kako mora ta maček trpet...Pa že dva dni hodim malo gledat, če bi se spet prikazal, ampak ga ni. :(
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Sep. 2008 9:55

Možno.
Ne priporočam ogleda tistims slabim želodcem!!
Mogoče je lahko kej tazga blo, kakšna taka buba.
Ponavad pridejo ko je kakšna rana in se ta rana gnoji in se zaredijo in luknjajo telo :?
enkrat sem take črve vidla pri SPCA ko sem gledala, pri psu.Nič hujšega samo luknja, črv pa v telesu, počasi psa razjedal :?
pa dost se to dogaja pri kakšnih klošarjih, ki ne skrbijo za higieno.Gnojne rane so njihov raj :?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 19. Sep. 2008 10:14

No, vem da je kaj takega možno, ampak me je bolj zanimalo, če je kdo že videl kaj podobnega. Sicer pa je bla ta rana zelo čista, nič zagnojena. Ker če bi ga kej zbilo, verjetno ne bi imel take luknje na trupu, ne?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 19. Sep. 2008 10:49

Mene pa neki zanima. Glede teh ampul za mucke? A se to dobi samo pri veterinarju? Pa kako to zgleda? Pa uporaba me tud zanima.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 19. Sep. 2008 11:17

To je taka res mini tubica, tekočino stisneš mačku za vrat (reci veterinarju naj ti pokaže kje, ker če stisneš prenizko se bo lizal). Poišči mu lopatice in pol greš še par cm višje (približno). Je pa to ponavadi najbolš nardit na hitro, ker mačke ne lih obožujejo, če se jim iz zasede neki zlije za vrat. ;) Se pa kupi sam pri veterinarju, kolkr vem.
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 19. Sep. 2008 11:19

Ampule dobiš skoraj v vsaki trgovini za živali. Stanejo okoli 8€, v paketu so 4. Učinek imapa vsaka tri tedne. Uporabiš jo pa tako, da jo stisneš mucku med lopatici ali na vrat. Sam moraš to delat zunaj, da ne boš imela stanovanje polno bolh. :wink:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 19. Sep. 2008 11:26

Kako pa pol to deluje? A bolhe kr skačejo dol :D ?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 19. Sep. 2008 11:36

Frontline in Stronghold v vsaki trgovini za živali? Js tega še nisem vidla.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Sep. 2008 11:38

nevem Tiavanna, možnosti je lahko več.Lahko ga je dko tud s kšnim kolom zabodel al pa kej :?

žuža, ja skačejo dol ko zavohajo ampulo, tko da priporočam da to delaš zunaj in da so mački vsaj še kakšno uro/dve potem zunaj.
ker če boš to notr delaal bodo bolhe poskakale stran in se zaredile v bajti.Na mačka ne bodo več šle ker pač je namazan z amupolo in one to vohajo, bodo šle pa na vas.ne žel si tega, altroke komarji :D
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 19. Sep. 2008 11:42

^^ Ok hvala za opozorilo :) . Morm čimprej tole nardit ker se nekam sumljivo praska.

Aja še to...ne vem če bolhe sploh ma. A so te živalce vidne?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov