Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Ok potrebujem nasvet. Pri nas imamo mucka, ki je kastriran in že kakšna 2 meseca ga napada en drug maček in naš je bolj tak miren in se ne brani in zato ga un drugi vedno pohabi. Že približno 5x ga je zelo zdelal, da se je naš komaj premikal.
Nevem kaj naj naredim in ali sploh lahko kaj? Aja naš muc je zunanji muc, notri se pride samo crkljat, jest in včasih malo polenari (zato ga ne moremo imeti notri).
Kaj bi ve naredile v tem primeru? Problem je, ker unega divjaka nikakor ne moreš dobit v roke (če bi ga lahko ujela nebi bilo več problema )
Nevem kaj naj naredim in ali sploh lahko kaj? Aja naš muc je zunanji muc, notri se pride samo crkljat, jest in včasih malo polenari (zato ga ne moremo imeti notri).
Kaj bi ve naredile v tem primeru? Problem je, ker unega divjaka nikakor ne moreš dobit v roke (če bi ga lahko ujela nebi bilo več problema )
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
no no, ne koreš kar mačka dobit v roke in mu narest nevem kaj maček s tem pač brani/podaljšuje svoj teritorij, oni imajo to v nagonu in to zanj ni nič slabega, ampak zmagovalno če mu rata.ne moreš mačka kr linčat zarad tega
druga stvar pa je ta, da najprej poskrbi za svojga mačka z ustreznimi cepili (steklina, levkoza, aids....) ker s tepežem se najlažje naleze česa!
druga stvar pa je, da mogoče omeni lastnikom naj ga kastrirajo, da tega ne bo več počel, drugače pa ni druge kot da mačka ne spuščaš več prosto ven.
Ni nobenega zakona, ki bi urgiral v kakšnem takemprimeru, tako da je na tebi kako boš stvar rešila.še enkra pa ponavljam, da to ne dela maček zanalašč, ampak nagonsko.To je pač živalski svet, edina napaka je tukej od lastnikov, ker mačka ne kastrirajo, da bi se vsaj mal umiril.
druga stvar pa je ta, da najprej poskrbi za svojga mačka z ustreznimi cepili (steklina, levkoza, aids....) ker s tepežem se najlažje naleze česa!
druga stvar pa je, da mogoče omeni lastnikom naj ga kastrirajo, da tega ne bo več počel, drugače pa ni druge kot da mačka ne spuščaš več prosto ven.
Ni nobenega zakona, ki bi urgiral v kakšnem takemprimeru, tako da je na tebi kako boš stvar rešila.še enkra pa ponavljam, da to ne dela maček zanalašč, ampak nagonsko.To je pač živalski svet, edina napaka je tukej od lastnikov, ker mačka ne kastrirajo, da bi se vsaj mal umiril.
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Poglej, ta maček sploh nevem če ima lastnika.Nevem zakaj je začel napadat šele sedaj, sej prej je bilo vse ok. Zarad njega imamo samo pobleme in se sekiramo, kadarkoli gre naš muc ven.
Zdi se kot, da ga išče in čaka, ko se pa prikaže ga pa napade...
Zdi se kot, da ga išče in čaka, ko se pa prikaže ga pa napade...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja zgleda da je tist muc premočen za vašga mačka in si je zato pridobil teritorij, ki ga je imel prej vaš muc.In zdaj seveda, če vaš muc stopi na teritorij tistega muca, je vaš muc njegov tekmec oziroma sovražnik in ga bo napade.če bi ga uspel vaš muc porait, bi tako tist maček odšel in bi bil mir samo očitno je vaš muc res prenežen.
nevem, kaj pa če ga neseš v zavetišče?
nevem, kaj pa če ga neseš v zavetišče?
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Mene pa zanima, če ima katera od vas doma mucke pasme Ragdoll? Odločila sem se, da si to leto nabavim pasemsko muco in glede na vso prebrano literaturo in komentarje po različnih forumih, mi po karakterju najbolj ustreza pasma Ragdoll. Mucke sem videla tudi na razstavi in so mi res super, vendar bi kljub temu rada slišala še kakšno mnenje o tej pasmi od osebe, ki ima tako muco doma. Kakšne so prednosti, slabosti te pasme?
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
zanima me če katera ve kaj bi to lahko bilo
moj muc ima namreč pod brado vse črno.najprej sem mislila,da je umazan ampak ni.potem sem mislila da so to iztrebki od bolh ampak glede na to da mu redno dajem ampule proti zajedalcem in sem mu nato dala še eno,tudi to ni.sedaj sem ugtovila,da so to nekakšne kraste ampak so črne pa dlako ima še vedno tam drugače se muc tam nič ne praska,ne pusti pa da bi se ga tam kaj preveč dotikala.res nimam pojma kaj bi to lahko bilo?
moj muc ima namreč pod brado vse črno.najprej sem mislila,da je umazan ampak ni.potem sem mislila da so to iztrebki od bolh ampak glede na to da mu redno dajem ampule proti zajedalcem in sem mu nato dala še eno,tudi to ni.sedaj sem ugtovila,da so to nekakšne kraste ampak so črne pa dlako ima še vedno tam drugače se muc tam nič ne praska,ne pusti pa da bi se ga tam kaj preveč dotikala.res nimam pojma kaj bi to lahko bilo?
-
Sekhmet - Debatorica
- Na forumu od: 12. 2. 2008
- Kraj: Trbovlje
Ravno včeraj sem o tem brala na enmu od forumov za živali in so ugotovili, da gre za čist navadne mačje mozolje, akne.
Take črne pikice, kot bi imel vneto al pa od hrane, ki grejo težko stran in so videti kot iztrebki bolh, kajne?
Za vsako figo tud ni treba k vetu, najprej mal pogugli
Take črne pikice, kot bi imel vneto al pa od hrane, ki grejo težko stran in so videti kot iztrebki bolh, kajne?
Za vsako figo tud ni treba k vetu, najprej mal pogugli
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov