Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Jest bi pa rabila en nasvet. Kaj naredite z mačkom, ko greste na dopust?
Pri nas je sicer vedno kdo doma, ker ne hodimo skupaj na morje, ampak zdej se pa nekaj menimo, da bi šli jest, mami pa tamal kam za kake 4 dni. Problem je zdej z našim Miletom. Samega ga v stanovanju ne morem pustit tut, če bi mu hodili vsak dan dajat hrano + itak se boji neznancev in bi mu bilo sam še slabše, ko bi kdo prišel. Razmišljala sem bolj v smeri, da ga dam v mačji hotel kjer vem, da bodo vsaj skrbeli zanj in, da ne bo sam, ampak kaj, ko se tako boji novih ljudi in okolja, da se mi kar smili. A sploh obstaja kaka rešitev?
Pri nas je sicer vedno kdo doma, ker ne hodimo skupaj na morje, ampak zdej se pa nekaj menimo, da bi šli jest, mami pa tamal kam za kake 4 dni. Problem je zdej z našim Miletom. Samega ga v stanovanju ne morem pustit tut, če bi mu hodili vsak dan dajat hrano + itak se boji neznancev in bi mu bilo sam še slabše, ko bi kdo prišel. Razmišljala sem bolj v smeri, da ga dam v mačji hotel kjer vem, da bodo vsaj skrbeli zanj in, da ne bo sam, ampak kaj, ko se tako boji novih ljudi in okolja, da se mi kar smili. A sploh obstaja kaka rešitev?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Pomojem bo velik manj stresno zanga, če ostane doma, pa mu pride kdo dat sam za jest in vodo. Sploh, če greste sam za 4 dni. Tko bo še zmer v okolju, ki ga pozna in kjer se počut varno, če ga daš pa v hotel, pa gre v neznano okolje, pa še med ljudi, ki jih ne pozna.
Jst sm svojo že pustila samo za 3 al pa 4 dni, pa ni blo problemov, velik hujš je, ko jo morm polet, k grem za en tedn (al pa več) na dopust, pa jo morm k mami pelat. Čist je prestrašena, revca
Jst sm svojo že pustila samo za 3 al pa 4 dni, pa ni blo problemov, velik hujš je, ko jo morm polet, k grem za en tedn (al pa več) na dopust, pa jo morm k mami pelat. Čist je prestrašena, revca
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
^^ Isto mi doma pravijo, da je bolje, da ostane doma pa mu sam kdo pride dat za jest... sam ne more bit kr čist sam 4 dni, pa še v stanovanju?! Že tko mi je kdaj kr mal bad, če nas cel dan ni doma k je pol prov vesel k nas vidi. Kaj bo pa počel revež sam 4 dni?
Joj, ne vem, ne vem...
Joj, ne vem, ne vem...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst mislm, da je laži 4 dni sam doma v stanovanju, ki ga pozna in se počut varnega v njem, kokr da je 4 dni v neznanem okolju in še med neznanimi ljudmi. Pomojem mačku ni tolk važna bližina ljudi (sploh nepoznanih), kot pa da je na svojem teritoriju.
-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
Js mam pa doma tri muce.
Ena je bl čistokrvna in je zlo pridna pa ful cartika. Papa sam mačje briketke in je bl fina.
Druga je njena hčerkica, je bl taka divja, drugač je pa tut fejst pridna.
Tretja pa je še mala pupika, je bla letos aprila rojena in je pravi direndaj zdej pri hiši, se igra, skače, krempa, grize... uglavnem je pravi mačji razbojnik hehe.. in brez nje bi blo res dolgočasno...
No, to so moje mucike: Miša, Tačka in Pika
Ena je bl čistokrvna in je zlo pridna pa ful cartika. Papa sam mačje briketke in je bl fina.
Druga je njena hčerkica, je bl taka divja, drugač je pa tut fejst pridna.
Tretja pa je še mala pupika, je bla letos aprila rojena in je pravi direndaj zdej pri hiši, se igra, skače, krempa, grize... uglavnem je pravi mačji razbojnik hehe.. in brez nje bi blo res dolgočasno...
No, to so moje mucike: Miša, Tačka in Pika
-
Tinki - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 7. 2005
Midva s fantom sva pa včeraj dobila novega družinskega člana-mucko Sissy (po princesi) Počasi se že navaja na naju, imam pa problem, ker muca noče pit vode z dvema kapljicama mleka. V bistvu noče pit ničesar. Posodico ima nastavljeno, ampak se je ni pritaknila tudi čez noč. Danes je tudi prvič jedla, pa še to sem ji šalčko prinesla na sedežno in je lepo počakala, da sem se odstranila in je potem jedla, res pa imava problem pri pitju. Naj jo pustim? Ali naj ji šalčko še naprej rinem pod smrček?
-
skuštranka - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 3. 2008
Ko sem jaz dobila svojega mucka tudi na začetku ni hotel nič piti tu pa tam edino malo vode, kar me je na začetku skrbelo.Ko je bil še pri mami mački pa je normalno pil. No zdaj pa pije tudi mleko in je vse kul. Aja pa tudi jedel je bol malo zdaj pa je pravi požeruh star skoraj 3 mesce
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Tinki napisal/-a:Midva s fantom sva pa včeraj dobila novega družinskega člana-mucko Sissy (po princesi) Počasi se že navaja na naju, imam pa problem, ker muca noče pit vode z dvema kapljicama mleka. V bistvu noče pit ničesar. Posodico ima nastavljeno, ampak se je ni pritaknila tudi čez noč. Danes je tudi prvič jedla, pa še to sem ji šalčko prinesla na sedežno in je lepo počakala, da sem se odstranila in je potem jedla, res pa imava problem pri pitju. Naj jo pustim? Ali naj ji šalčko še naprej rinem pod smrček?
Kolk je pa stara tale mucka?
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
No jst mam pa en problem - in sicer kako zrediti mucko? Vem da je že tipično, da so mačke poleti bol suhe, ampak moja jé normalno večkrat na dan, pa se nič ne pobolša. Pa še mleko ji dajem, polnomastno, da bi se ja kj zredila, pa nič. Še neke mačje bonbončke z vitamini sem ji kupla. Sicer ma zdej mladičke, ampak suhcana je bla že prej. Zajedalcev nima pa nič, ker smo za to poskrbeli, sterilizacija jo pa čaka čez 2 meseca. Upam, da se bo vsaj pol zredila.
-
bubabiba - Kofetarica
Katero hrano ima? Kolko kg ima? Mleka ji rajš ne dajat, ker vsebuje laktozo kaz za mačke ni prebavljivo. Drugače se pa, če se ji ne vidijo lih vsa rebra jaz ne bi pretirano sekirala, ker težje je potem shujšat predebelo mačko do česar pa zelo hitro zna prit. Lahko prilepiš kakšno slikco od strani, da vidimo če je res tako suha.
- sončk
- Cosmofrik
Ja mleko sm se odločla da bom ukinla, sm ji pa kupla briketke za mlade muce, ker so baje bl kalorične. Evo od strani. Res je suha in rebra se ji čist preveč vidjo =/ Res nvem kaj nej, a je to zato k doji? Tamali so pa čist normalni mladički.
Hrano pa nevem, mami ji je kupovala neke brikete pa konzerve skoz. Je ful zbirčna. Ampak odkar hujša sm ji jst začela kupovat, zdej friskies, purine npr ne mara. Evo dons sm ji kupla še neke dodatke, ki se dajajo mačkam zarad dlak v želodcu, pa so baje tut dost kalorični. Sam jih ni hotla
Hrano pa nevem, mami ji je kupovala neke brikete pa konzerve skoz. Je ful zbirčna. Ampak odkar hujša sm ji jst začela kupovat, zdej friskies, purine npr ne mara. Evo dons sm ji kupla še neke dodatke, ki se dajajo mačkam zarad dlak v želodcu, pa so baje tut dost kalorični. Sam jih ni hotla
-
bubabiba - Kofetarica
Res je kar suha vendar ni neke panike.
Hrano zamenjaj za kakšno bolj kvalitetno...razni ala frskies, whiskas in podobno ni vredu. pojdi v specializirno trgovino za male živali in tam izbiraj med znamkami kot so Arden Grange, Felidae, Royal Canin, Schesir...Recimo pri Royal Caninu imajo posebaj hrano za breje mačke in mačke v obdobju laktacije (ko hrani mladiče) evo takale zgleda.
Nisi mi še povedala koliko kg ima, če veš? Pa ali je zunanja ali samo notranja mačka?
Hrano zamenjaj za kakšno bolj kvalitetno...razni ala frskies, whiskas in podobno ni vredu. pojdi v specializirno trgovino za male živali in tam izbiraj med znamkami kot so Arden Grange, Felidae, Royal Canin, Schesir...Recimo pri Royal Caninu imajo posebaj hrano za breje mačke in mačke v obdobju laktacije (ko hrani mladiče) evo takale zgleda.
Nisi mi še povedala koliko kg ima, če veš? Pa ali je zunanja ali samo notranja mačka?
- sončk
- Cosmofrik
Kere so pa specializirane pa kje so (v ljubljani, če veš?)? Bom jutri šla iskat...
Kg ne vem, se nam je tehtnica pokvarla.. Ampak je pa dost majhne rasti tko da je pomoje dost lahka, vsaj k jo dvignem.Jst bi rekla kšno kilo pa pou je pa notranja in zunanja, ampak je zdej ne spuščamo ven, odkar ma mladiče.
Kg ne vem, se nam je tehtnica pokvarla.. Ampak je pa dost majhne rasti tko da je pomoje dost lahka, vsaj k jo dvignem.Jst bi rekla kšno kilo pa pou je pa notranja in zunanja, ampak je zdej ne spuščamo ven, odkar ma mladiče.
-
bubabiba - Kofetarica
V Btcju imaš Mr Pet, tukaj imajo tele RC. Po spletu lahko tudi naročiš: http://www.zoomarketpreis.si/index.php
Potem imaš na malem trgu v centru Ljubljane Smrček trgovino imajo Schesir pa RC tudi kokr jaz vem pa včasih tudi Felidae, če nimajo problemov z dostavo. Arden Grange, Felidae in Schesir imajo tudi na www.pasji.net Potem je Arden Grange in felidae v Dravljah v Pikinem butiku.
če smo že lih pri RC, potem ko boš mladiče navajala na trdo hrano imaš tole, če pa je mačka drugače tudi zunanja imaš pa tole hrano.
Potem imaš na malem trgu v centru Ljubljane Smrček trgovino imajo Schesir pa RC tudi kokr jaz vem pa včasih tudi Felidae, če nimajo problemov z dostavo. Arden Grange, Felidae in Schesir imajo tudi na www.pasji.net Potem je Arden Grange in felidae v Dravljah v Pikinem butiku.
če smo že lih pri RC, potem ko boš mladiče navajala na trdo hrano imaš tole, če pa je mačka drugače tudi zunanja imaš pa tole hrano.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jaz tudi ne vidim problema v njeni suhosti. Pa mogoce se bo po sterilizaciji zredila sama od sebe. Nasa je bila trlica, ko smo jo dobili, vmes se je enkrat malce poredila (na cele 4,1 kg), potem pa spet shujsala in zdaj ostaja nasa manekenkica. Je pa tudi precej rada. Ocitno je pac take sorte.
Hrano ji pa le zamenjaj. Mogoce jo bo sprva zavracala, ker je hrana boljj kvalitetna in drugacnega okusa v (tisti nekvalitetni so razni dodatki, zaradi katerih je hrana mackam bolj vsec, za njen organizem pa dolgorocno to se zdalec ni dobro). Ce ne bos uspela s prvo hrano, isci dalje. Pa mogoce bi bilo dobro, da bi na zacetku vzela rajsi kake testercke, ker lahko med iskanjem hrane, ki bo ustrezala obema, v zrak pozenes kar precej denarja, ce jo kupujes.
Hrano ji pa le zamenjaj. Mogoce jo bo sprva zavracala, ker je hrana boljj kvalitetna in drugacnega okusa v (tisti nekvalitetni so razni dodatki, zaradi katerih je hrana mackam bolj vsec, za njen organizem pa dolgorocno to se zdalec ni dobro). Ce ne bos uspela s prvo hrano, isci dalje. Pa mogoce bi bilo dobro, da bi na zacetku vzela rajsi kake testercke, ker lahko med iskanjem hrane, ki bo ustrezala obema, v zrak pozenes kar precej denarja, ce jo kupujes.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov