Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Jooooj.
Danes že cel dan gruntam, da se nikdar več ne bom pustila prepričat. Moja mati, fotr, tašča, tip, prijateljice, veterinar,... vsi so navijali za uspavanje. Mi natrosli kup razlogov zakaj je treba uspavat. In če pomislim trezno so meli prav. Samo vseeno...
@Libido: sožalje za mucka.
Danes že cel dan gruntam, da se nikdar več ne bom pustila prepričat. Moja mati, fotr, tašča, tip, prijateljice, veterinar,... vsi so navijali za uspavanje. Mi natrosli kup razlogov zakaj je treba uspavat. In če pomislim trezno so meli prav. Samo vseeno...
@Libido: sožalje za mucka.
Imaš, da me vikaš!
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Libido. napisal/-a:mi smo pa učerej našega mačkona peljali k veterinarju ker je že en mesec ful mjavkal ko je kaj pojedel, par dni nazaj mu je pa začela tečt kri iz gobčka čist bogi je bil ... sicer pa je biu že kr starček, 9 let ...
no, danes so ugotovili da ma aids in so ga uspavali
Joj, bošček Sj vem, da je mogl bit to ful težko narest, ampak si mu pa s tem pomagala, ker se je sigurno ful matru. Jst se ful bojim tega, k bo enkrat pršu trenutek, k bo treba dat kšno od naših živalc uspavat (zarad bolezni, starosti...)
Drgač pa, trapa, ful sm razočarana nad takimi dejanji. Če vzameš eno žival k seb, je treba vedet, da je to živo bitje s svojimi potrebami, da lahko zboli, da ima po 2x na let mladiče itd in če ne mislš imet mladičev, se enostavno vzame ene 5 urc časa, da se odpelje mačka/o kastrirat/sterilizirat in pač morš žrtvovat tistih par deset evrov! Al pa živali enostavno nimaš, če tega ne zmoreš. In če so bli mladički pač že na svetu, bi jih vsaj probal oddat, ne zdej, čez ene 2, 3 mesce. Vsaj možnost bi jim dal
Jst mam 4 mačke, vse so najdenke, samičke in sm vse dala sterilizirat, pa mamo mir pr bajti.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
trapa napisal/-a:Danes pa je dan žalovanja.
Drugi dan smo na podstrešju našli še 2 mucka, ju dali mami, ki ju je sprejela...
Učeraj pa je en poginu.
Potem se je priklatla še ena mačka (za katero sem skoraj prepričana, da ima lastnike) s tremi mladiči in ni in ni želela proč...
tako sem na dvorišču na enkrat imela 4 stare mačke, 3 nove in 4 mladičke v škatli v hiši....
Ni blo druge kot popokat ta male in jih peljat uspavat. Njihovo mamico bomo dali sterilizirat in jo obdržali, ker je edina ki se pustimet po rokah.
Ne spomnim se več kdaj se na zadnje tolko prejokala.
mislm ok,a zdej boš pa jokala?
Pelješ mačke usmrtit in zdej jočeš?Iz katerega razloga že?vedno se najde vsaj ena možnost kako rešit te živali in tukej bi bla možnost da bi mačke nesla v azil!valda, najlažje je pa očitno nest uboge nedolžne še komaj rojene mucke usmrtit
Tolk je že o tem napisanega, tok vseh možnosti predstavljenih, ampak še vedno se najdejo osebe, ki delajo bedarije.ja uspavanje mačka na takle način je zame velika bedarija!jst sm mela tud cel kup mačkov, pa mlade naše, pa mlade od sosedove mačke katere je soseda hotla uspavat, pa ni blo nobenga problema mačke pofutrat na dudico, jih spravt a noge in potem oddat.nikoli v življenju pa nebi mačke nesla kar tako pod inekcijo, nikoli nikoli!to je to, ker ljudje ne znajo ceit živali.preveč jih je, demo jih pobit
drugič jih lahko men prneseš pa jih bom jst v azil nesla če je to tok težko.
zde pa upam, da boš dala mačke sterilizirat al boš vsako leglo na uspavanje vozila?oprosti, ampak mimo tega pač ne morem na lep način!
Libido...sožalje...nalsednjič cepljenje+kastracija, pa tega ne bo.sem mela isti problem deset let nazaj, ampak takrat okastraciji še ni bilo tolk govora in tud nismo vedel dost o tem.je imel moj maček takrat aids+levkozo.ko ga je zvilo je bil čist bogi in tud nam ni druzga preostal kot da ostane pri veterinarju in ga damo uspavat, ker ni imel več kot meseca (še to je bilo prašanje) življenja pred sabo in bi se matral.če bi prej ugotovili in ga ustrezno "zdravili" bi pa lahko živel še dlje, ampak kaj ko nismo vedeli...od takrat naprej, pa vse mačke streilizirat/kastrirat/cepit, kar se da da bo kul.
-
nanyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2006
- Kraj: 18km iz mb
*purple* napisal/-a:
vsaj ena možnost kako rešit te živali in tukej bi bla možnost da bi mačke nesla v azil!
Sam si ti ziher da azili sprejmejo mačko ki jo prneseš? ne bi rekla!Mam izkušnje s tem, ko mi niso hotli male mačke sprejeti!Ker azili so že itak prenatrpani!
In pol se ježkam kam mačke spravit !
When God Created Men, She Was Only Kiding!
-
nanyka - Komunikatorka
To je za mene mišljeno?jas že vem kaj so moje odgovornosti!
ne bom pa dala zaj 10 let stare mačke sterilizirat, ker se mi zdi bzv, sicer pa itak pol vedno malim macam nazadnje najdem lastnike tak da ni frke!Se pa potrudim da najdem vredi lastnike, prvo pa iščem koga v krogu sorodnikov !
Sicer pa se mi zdi tisti način ki ga je trapa napisala dosti bol human, kot pa tisti kot ga prakticira večina ljudi!Da male mace sami ubijejo, jih potopijo itd.!
ne bom pa dala zaj 10 let stare mačke sterilizirat, ker se mi zdi bzv, sicer pa itak pol vedno malim macam nazadnje najdem lastnike tak da ni frke!Se pa potrudim da najdem vredi lastnike, prvo pa iščem koga v krogu sorodnikov !
Sicer pa se mi zdi tisti način ki ga je trapa napisala dosti bol human, kot pa tisti kot ga prakticira večina ljudi!Da male mace sami ubijejo, jih potopijo itd.!
-
*purple* - Cosmopsiho
nanyka napisal/-a:*purple* napisal/-a:
vsaj ena možnost kako rešit te živali in tukej bi bla možnost da bi mačke nesla v azil!
Sam si ti ziher da azili sprejmejo mačko ki jo prneseš? ne bi rekla!Mam izkušnje s tem, ko mi niso hotli male mačke sprejeti!Ker azili so že itak prenatrpani!
In pol se ježkam kam mačke spravit !
Točno tko kot je rekla Yazmeen, prej je treba skrbet za to ne potem!sterilizacija in kastracija sta pa danes že tko blizu, da ne moreš verjet.In denarno sta tud sprejemljiva posega, tko da enostavno izgovorov ni!če se ti pa ne da mačka do veterinarja zapeleta in ruknt tistih par deset evrov da mata pol in ti in maček mir, pa orposti je malomarnost!
in ja azili vzamejo mačke, tudi komaj rojene, sam če jih boš pa vsake tri mesce nosila pa logično da te bodo v rt brcnl.drugače pa vzamejo, meni so vzeli vsakega mačka ki sem ga pripeljala tja.sam do tja je treba it
in mlade mačke v azilu gredo takoj!
Ne iskat nekih bednih izgovorov.Če ne znate skrbet za svoje živali tko kot se tiče, jih rajš ne imejte!si že slišala kdaj da je stalno rojevanje mačke, mučenje?Nisi verjetno, drugače bi bla tvoja mačka že sterilizirana in nebi msilila da je to bolj humano.
to je isto kot da ti dam bič in šibo pred tabo, pa mi povej s čim naj te pretepem?
in oprosti, če bi vedela kaj so tvoje dogovornosti bi se v smislu le teh ravnala, ker tole ni nobena odgovornost.sicer pa, mačke lahko živijo tud do 20 let, kar pomeni da je lahko pred tvojo mačko še 10 let življenja in verjetno jih s stalnim rojevanjem res ne bo dočakala
-
nanyka - Komunikatorka
kdo je reko da nosim mačke v azil vsake tri mesece?enkrat sem nesla in niso hotli vzet in ne imej me za neumno ker sama vem kaj delam, će pa tebi vedno vse sprejmejo pa blagor tebi!
ma daj pol pa je za vse živali stalno rojevanje mučenje in bi morali dati vse sterilizirat!Ne mi s takimi prosim!
Sicer pa ne morš ti vedet, kak jas skrbim za svoje živali in zato mi tega ne naprej metat okej Ker če ne bi skrbela za živali, bi vrjetno umrle od lakote, ali šle k drugam! Jas pa mam svoje živali rada in pri meni dobijo vse kar rabijo, s tem mislim tud svoj prosti čas in ljubezen!
S tem se izključujem iz debate, ker mi ne bo nekdo, ki me osebno ne pozna solil pameti, da kao nisem na nek način sposodna odgovornosti in takih fint!
ma daj pol pa je za vse živali stalno rojevanje mučenje in bi morali dati vse sterilizirat!Ne mi s takimi prosim!
Sicer pa ne morš ti vedet, kak jas skrbim za svoje živali in zato mi tega ne naprej metat okej Ker če ne bi skrbela za živali, bi vrjetno umrle od lakote, ali šle k drugam! Jas pa mam svoje živali rada in pri meni dobijo vse kar rabijo, s tem mislim tud svoj prosti čas in ljubezen!
S tem se izključujem iz debate, ker mi ne bo nekdo, ki me osebno ne pozna solil pameti, da kao nisem na nek način sposodna odgovornosti in takih fint!
-
*purple* - Cosmopsiho
kdo je reko da nosim mačke v azil vsake tri mesece?enkrat sem nesla in niso hotli vzet in ne imej me za neumno ker sama vem kaj delam, će pa tebi vedno vse sprejmejo pa blagor tebi!
nekako ne verjamem, da ti uradno priznan azil nebi vzel mlade mačke.Mlada mačka za azil ni noben problem, ker se jo lahko takoj odda.
nisem rekla, da jih nosiš tja vsake tri mesece, ampak sklepam da mačka ob vsaki gonitvi postane breja glede na to da je očitno prosto spuščena in nesterilizirana.že mogoče da jih oddaš, ampak kaj pa ko zmanjka znancev in sorodnikov?
Huh, dej probi.zanosi pa rodi otroka in ko ga boš rodila spet zanosi in rodi in to počni deset let, pa bomo videli ali je mučenje ali ni seveda, da je mučenje.Pri rejcih gre za nadzorovane brejosti in kotitve z vso primerno oskrbo zraven in ne vsakič ko se mačka goni.
še osnov ne veš.takim bi odvzela živali!
sej si napisala kako skrbiš za svoje živali?Kako nebi vedeli?vem točno sicer res ne, ampak nekako ne verjamem da bi lagala v štartu o tem in oprosti draga moja, skrbeti za živali ne pomeni se poigrajčkati z njo in da spi pri tebi ponoči.Še marsikaj več od tega!nega, pravilna zdrava prehrana, zdravstvena oskrba, preventiva kot so cepljenja/kastracija/sterilizacija.Ne mi bluzit! o neki pravi skrbi za svoje živali, ker je očitno nimaš!valda, najlažje je prnest mačka ga spustiti prosto na dvorišče, mu dat za jest in za pit ga trikrat pobožat in že msiliš da si boga za jajca prjel.ja ne draga, daleč od tega!
kar umanki se, še mačke uboge komu podari preden staknejo ubijalski aids al pa levkozo in šekaj drugega!živalisi zaslužijo čisto isto kot ljudje in to je pokazatelj da imaš žival rad, ko ji ponudiš vse, da bo z njo v najlepšem redu.ne pa da mačka rojeva kot po tekočem traku in se pari z okuženimi mački.res taka fajn skrb, da se ti lahko samo poklonim
Mislm kakšni ldje . kdaj se bo država spomnla da se take kaznuje, ker tole je groza.In potem se še širijo bolezni in vsega boga.Kot da je to tok težko razumet??!!
- Oyna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2006
žal mi je, da berem takšne stvari.
kako se lahko hvalite nekateri kako mačke brez problema oddajate?!
tisti, ki se s tem bolj konkretno ukvarjamo, vemo kako nemogoče je sploh še najti več idealnih skrbnikov.
predvidevam, da te mačke v roku enega leta ''grejo'', torej se zastrupije, jih vzame cesta itd... da so lahko proste kapacitete za nove reveže
kako se lahko hvalite nekateri kako mačke brez problema oddajate?!
tisti, ki se s tem bolj konkretno ukvarjamo, vemo kako nemogoče je sploh še najti več idealnih skrbnikov.
predvidevam, da te mačke v roku enega leta ''grejo'', torej se zastrupije, jih vzame cesta itd... da so lahko proste kapacitete za nove reveže
-
lun|ca - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2005
Zanima me, ce je katera ze imela podobne tezave z macko...
Imam macko, ki ze 14 dni boleha... Ne vem kaj bi bilo narobe z njo. Najprej sem jo peljala k veterinarju, ki je pregledal njeno vodo in rekel, da naj bi slo za vnetje ledvic, ker je imela tudi vrocino in "otecen" trebuscek. Macka se je zdravila 5 dni, dobivala tudi injekcije. Stanje se je nekoliko izboljsalo.
Ampak macka tudi po tem ni bila vredu. Peljala sem jo k drugemu veterinarju, ker sem odkrila, da je imela tudi manjso rano na trebuscku (mislila sem da je strelska, pa ni bila). Tu so macko slikali pa niso odkrili nic novega...
Macka se "preteguje" (ne tako kot obicajno), zdi se, kot da bi imela nekaj v trebuhu. Ne kaze niti zanimanja za okolico...
Res ne vem kaj bi bilo, vem da niste veterinarke, ampak me vseeno zanima ce je katera ze imela podobne izkusnje. Bi lahko slo za macji aids?
Imam macko, ki ze 14 dni boleha... Ne vem kaj bi bilo narobe z njo. Najprej sem jo peljala k veterinarju, ki je pregledal njeno vodo in rekel, da naj bi slo za vnetje ledvic, ker je imela tudi vrocino in "otecen" trebuscek. Macka se je zdravila 5 dni, dobivala tudi injekcije. Stanje se je nekoliko izboljsalo.
Ampak macka tudi po tem ni bila vredu. Peljala sem jo k drugemu veterinarju, ker sem odkrila, da je imela tudi manjso rano na trebuscku (mislila sem da je strelska, pa ni bila). Tu so macko slikali pa niso odkrili nic novega...
Macka se "preteguje" (ne tako kot obicajno), zdi se, kot da bi imela nekaj v trebuhu. Ne kaze niti zanimanja za okolico...
Res ne vem kaj bi bilo, vem da niste veterinarke, ampak me vseeno zanima ce je katera ze imela podobne izkusnje. Bi lahko slo za macji aids?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov