Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 28. Maj. 2008 20:14

honeydew napisal/-a:Mojemu mačku se že od oktobra ponavlja ena in ista alergija, enkrat na mesec se mu okrog vratu pojavijo bulice, ki si jih nato spraska. Običajno smo ga ob prvih znakih cepili proti srbečici, ali pa je dobival tablete. Ker se je to predolgo ponavljajo, smo mu vzeli za celo šprico krvi in poslali v Madrid da ugotovijo na kaj je alergičen.
Rezultat je: alergičen je na 9 različnih trav, ki jih najdemo na vseh travnikih. To pa ne razloži dejstva, da je tudi pozimi bolan, več kot to kar smo naredili ne moremo, ker ni nekih še bolj podrobnih testov.
Zdej bo pa revež moral od oktobra naprej na neko terapijo, kjer bo enkrat tedensko dobival injekcijo (se bomo naučili, pa mu bomo doma dajali, da ne bo pod stresom zaradi vožnje). Tudi to ni zagotovilo, da bo kdaj ozdravel.

Čist bad no, sploh nimam kej narest. Kako sranje, moj revček se sicer okej počuti, samo vseeno ni zdrav.

Ma te alergije so res en šit, sploh zato, ker itak ne poznajo nobenega konkretnega zdravila za to. Poznam isto eno psičko s katero so tut skos pri vetu, ker je na vse živo alergična. Sranje, res. Vsaj ostalo je vredu z njim, vsaj nekaj.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 28. Maj. 2008 22:03

Vau, shtrukeljchek (mater, maš zakompliciran nick! :D ), Lily je res lepotička, prov zažiga z unima dvema pikama na gobčku, mačkonu je pa tko ime, k mojmu tipu :o
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 29. Maj. 2008 10:20

Tiavanna napisal/-a:P.S.: Hitro zmanjšaj slikice, drugače bo scena
Bi pa ne znam... pa tut ni več funkcije uredi.. se opravičujem.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 24. Jun. 2008 11:04

Jaz pa mam krizo....

Pol leta nazaj je mačka (ki je najbrž od kakega soseda) pripeljala k hiši 4 mladiče. Divje, seveda. Občasno sem jim dala za jest, ker so izgledale lačne.
S časom sem jih hranla 1x na dan in jih poskušala udomačit (matere pol ni blo več).
Ena se je začela pustit božat. Ostale so ostale (in so še danes) divje in se bojijo človeka.
Če sva s tipom šla kam čez vikend ni blo panike jih pustit, so se znašle same.
Pred dobrim mescem naju ni blo 2 tedna. Sem bla prepričana, da jih ne bo nazaj, pa so se vrnile še drugo jutro. Ta mala ki se je pustila prijemat pa je bla nekoliko bolj okrogla...
Naprej sem jih dnevno hranla, brejavost je postala očitna.

Učeraj zvečer sem malo dobila na pragu. Poleg sebe je mela pravkar skotenega mladička.
Ker so jo hoteli napasti mački, ki se sicer včasih potikajo tu, sem njo in malega vzela notri (me je prav presenetilo, da se je pustila vzeti v roke), dala na čiste brisače in šla spat....
Zjutraj je mela poleg sebe 4 male kepice.

Zdej jo imam že 2 dni notri, sicer pa niti sama ne želi ven. Našla si je kotiček kjer je z malimi, popoldan se pride pocartat k meni, občasno pa jo jaz obiščem in počoham.

Kar topim se ko jo gledam z malimi.

Samo...

Teoretično mam že 4 mačke.
Ne morem met še 4h mladičev.

Res sem v precepu. Ali naj peljem mačkice uspavat dokler so še dovolj majhne, in naprej futram "prvo leglo" ali naj upam, da se bojo ta velike stran pobrale, če ne bodo dobile hrane in mam pač udomačene mačke in se potrudim ta male oddat ko bojo primerne za oddajo?

Res je težko tole. :?
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 24. Jun. 2008 11:07

Kaj pa, če bi jim našla drug dom, se zazihr zmeniš z novimi lastniki, jih vzrejaš, futraš in navajaš na človeško bližino približno še dva mesca, potem jih pa oddaš?
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 24. Jun. 2008 11:18

JA najboljš pomoje da jih zdele vzameš za svoje. Se pravi jih futraš, cartaš kukr se da, zato da bodo socializirani in scrkljani (zadeva dejansko funkcionira) in nato jih oddaš. Nikakor ne pusti da potem še male gredo, ker bo spet novo leglo na poti.

Predlagam da pokličeš društvo za zaščito živali, poveš da so male najdenčki, opišeš situacijo in se zmeniš za rejništvo, dobr je da se zmeniš da jih oni potem cepijo razbolhajo ipd. Ne vem točno kako to gre. Lahko greš pa vprašat na Divo k tm je kr neki takih ki sodelujejo pri društvu in ti bodo lahko bolj natančno svetovale.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 24. Jun. 2008 11:31

Pejd na www.mojpes.net (forum) in napiši oglas, da oddajaš mucke - opiši stvari, kot si jih opisala tu. Tam so zlo fajn punce in siurno ti bo katera vedela pomagat za naprej. Mucke se bo probalo oddat, mamico pa sterilizirat. Srečno!
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 24. Jun. 2008 20:45

No mi imamo tudi eno muco in enega mačka (njenega mladička). Črna muca se je kar naenkrat prikazala pred našo hišo in bila je breja. No odločili smo se, da vseeno ostane pri nas. Potem ko je skotila, smo enega mucka obdržali ostala dva pa oddali. Muco smo takoj sterilizirali, njenega sinčka pa kastrirali :D

Tai (edini muc, ki je imel dolgo dlako), no sedaj je že veliiik
Slika

Slika
steffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a steffy » 24. Jun. 2008 21:38

Po moje bo še najbolje, če oddaš oglas na forum "moj pes" in tam poiščeš nove lastnike. Ena rešitev pa je tudi zavetišče za male živali. V bodoče pa pelji mačjo mamo k veterinarju na sterilizacijo in se boš tako rešila neprijetnih problemov z mladički. Stane okrog 70€ (vsaj pri nas), ampak potem imaš za celo življenje (mačkino) mir, pa še muca bo več doma. Mladički do zelo sladki, ampak ko jih je preveč... :cry:

Lp
Steffy
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 28. Jun. 2008 7:04

Danes pa je dan žalovanja.

Drugi dan smo na podstrešju našli še 2 mucka, ju dali mami, ki ju je sprejela...
Učeraj pa je en poginu.
Potem se je priklatla še ena mačka (za katero sem skoraj prepričana, da ima lastnike) s tremi mladiči in ni in ni želela proč...
tako sem na dvorišču na enkrat imela 4 stare mačke, 3 nove in 4 mladičke v škatli v hiši....
Ni blo druge kot popokat ta male in jih peljat uspavat. Njihovo mamico bomo dali sterilizirat in jo obdržali, ker je edina ki se pustimet po rokah.
Ne spomnim se več kdaj se na zadnje tolko prejokala. :cry:
Imaš, da me vikaš!
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 28. Jun. 2008 8:58

Ne razumem zakaj jih je blo treba uspavat in kateri veterinar je to sploh naredil? :nein: Tudi če ne moreš zanje skrbet, je precej prostovoljcev, ki vzamejo tako majhne mucke k sebi in jih hranijo po dudi, tudi če jih mama zavrne. Si dala oglas na forum, ki ti ga je gor napisala ena punca? Tam sodelujejo tudi ljudje, ki delajo v zavetiščih in gotovo bi se dalo kaj rešit, je celo objavljenih nekaj zelo podobnih oz. enakih primerov.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 28. Jun. 2008 9:46

Okej, štekam, tolk mačk pač ne morš met doma, ampak ... zakaj se nisi niti potrudla, da bi vsaj kaki od teh mačkic in mačkonov našla nov dom? pa to ni noben napad nate al pa karkol, sam ne razumem ... mi smo tud mel dost muckov doma, pa smo se potrudl jim najt dom in smo jim ga našli. No ja, sicer pa ... po toči zvoniti je prepozno.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 28. Jun. 2008 10:05

Joj, punce, ne veste kako mi je hudo. Že dva dni samo jokam. Pišem tole in jokam...

Mačkice sem ponujala vsem, znancem in neznancem. Za dat oglas na net sem hotela počakat, ker so imele komaj nekaj dni in niso še niti spregledale.

Tule kjer sva s fantom je... je... sej jih nočem žalit, ma... ena zarukana vuko**bina. Vsi majo mačke, nobena ni sterilizirana, če bi blo po njihovem bi se te mucke kar utopilo.

Tam kjer sem doma se ne dela tako. Če maš mačko, maš svojo mačko in maš mir. Če se kakšna priklati in jo posvojiš, imaš samo tisto. Tu pa sem dala malo mleka eni in jih dobila na enkrat 10.

Sem jih htela dat sterilizirat preko DPMŽ, pa ga nimajo. Si morete mislit? Denarja za sterilizirat 4 odrasle mačke pa tudi nimam, sploh pa bogve če mačke nimajo že do'ma kje in bi mi kak lastnik verski fanatik še zatežil, da sem naredila bogoskrunstvo.

Žal mi je, da nisem obdržala vsaj ene. Ene male mice mace. Samo mi je še veterinar rekel, da če so mačke tako navajene je tudi verjetnost, da več kot jih imam, več jih bom imela zelo velika.
In se je blo treba odločit: vse ali nič.

Vsaka šola nekaj stane. Ta je bla prekleto draga. :(
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Jun. 2008 13:07

mi smo pa učerej našega mačkona peljali k veterinarju ker je že en mesec ful mjavkal ko je kaj pojedel, par dni nazaj mu je pa začela tečt kri iz gobčka :( čist bogi je bil ... sicer pa je biu že kr starček, 9 let ...
no, danes so ugotovili da ma aids in so ga uspavali :( :(
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Jun. 2008 13:23

trapa napisal/-a:Danes pa je dan žalovanja.

Drugi dan smo na podstrešju našli še 2 mucka, ju dali mami, ki ju je sprejela...
Učeraj pa je en poginu.
Potem se je priklatla še ena mačka (za katero sem skoraj prepričana, da ima lastnike) s tremi mladiči in ni in ni želela proč...
tako sem na dvorišču na enkrat imela 4 stare mačke, 3 nove in 4 mladičke v škatli v hiši....
Ni blo druge kot popokat ta male in jih peljat uspavat. Njihovo mamico bomo dali sterilizirat in jo obdržali, ker je edina ki se pustimet po rokah.
Ne spomnim se več kdaj se na zadnje tolko prejokala. :cry:

pa zakaj tamale uspavat? :( meni je blo že za našega mačka tako žal, nism hotla da ga uspavajo, pa ni blo druge, ker je bil že preveč bolan :(
sigurno bi našla koga ki bi jih hotel ... poglej, še iz kopra si tko kot jst ... mi pa zdej enga novega mucka iščemo, mladička ... :(

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov