Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Eh, bejbe, bejbe ... dejte pustit druga drugi skrbet za svoje životinjsko carstvo tko kt se njej zdi najbol primerno, kr nekak verjamem, da med usemi temi, k se tle gor kregate, nobena svojih živalc ne maltretira, jih zanemarja al pa jim dela nepoprauljivo škodo.
Usiljevat mnenja o "najboljšem možnem" nima smisla, kr težko verjamem, da se bo ena, k ma mačko že leta notr, jo spraula vn vlečt, sam zato, kr je ena tle rekla, da je met mačko u stanvajnu mučenje ... in obratno.
Pa enako vela za hrano, spanje, igračkanje ipd. Ne poznamo mačk drugih kozmo bejb, zato ne mormo sodt o tem, kaj tem živalcam (bolj) paše, sploh pa posploševat na podlagi ene (dveh, treh), nm lastne mačkice.
Mjaw
Usiljevat mnenja o "najboljšem možnem" nima smisla, kr težko verjamem, da se bo ena, k ma mačko že leta notr, jo spraula vn vlečt, sam zato, kr je ena tle rekla, da je met mačko u stanvajnu mučenje ... in obratno.
Pa enako vela za hrano, spanje, igračkanje ipd. Ne poznamo mačk drugih kozmo bejb, zato ne mormo sodt o tem, kaj tem živalcam (bolj) paše, sploh pa posploševat na podlagi ene (dveh, treh), nm lastne mačkice.
Mjaw
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
jullia_:
bubabiba napisal/-a: Ja vidiš, jaz pa ko bom imela psa bo šel povsod kamor se bo dalo z mano.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Aloha napisal/-a:Eh, bejbe, bejbe ... dejte pustit druga drugi skrbet za svoje životinjsko carstvo tko kt se njej zdi najbol primerno, kr nekak verjamem, da med usemi temi, k se tle gor kregate, nobena svojih živalc ne maltretira, jih zanemarja al pa jim dela nepoprauljivo škodo.
Mjaw
no pa sej tud to hočemo bubibibi dopovedat...mi njej ne vsiljujemo mnenja, zgolj mislim, da je obratno...
kar je dobro za eno mačko, ni rečeno, da je dobro za drugo...in če je ena mačka cel čas navajena hodit okoli prosto po prešernu, in ji je to všeč (kar pa mi povemo na forumu), ni treba, da se nas napada in razlaga, kako smo mi neodgovorni do živali...
sicer pa...je teorija mnogokrat čisto drugačna od prakse
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:purple zakaj bi ti drugi solili pamet? To ti tko praviš..drugi ljudje, ki imajo pojma o temu ti svetujejo, če pa ti tko na vsak nasvet odreagiraš pa bogi tisti ,ki ti kaj svetuje. Itak se vsakemu zamalo zdi, da o nečem ,ki nekaj ve in ti to tudi pove odragiraš tako, na vsako stvar kao ja ne to pa ni tko. Jaz tut, če mi kdo začne kaj govorit o nevem recimo avtomobilih, kjer nimam tolk pojma g poslušam in ga kaj vprašam in sprejmem mnenje, se pa ne zaletavam v tisto kar je rekel pa kritiziram. Ni čudno, da potem vsakemu dol pade, da bi sploh še kaj razlagal. Nevem kako je lahko tako težko sprejemat nasvete od tistih, ki so dejansko v stvari (tukaj lahko izpostavim tiste, ki se s tem ukvarjajo že vrsto let), namesto da bi jih poslušali, da bi bilo v dobro tvojih živali jih skritiziraš. Saj skoraj vsi, ki so kdaj kaj pametnega povedali glede tehle tem, ki so bile na tapeti so pobegnili s tegale foruma, ker vam je enostavno nemogoče kaj povedat.
In pa ja res je isto moj maček naa vrvici s katero se lahko giblje po celotnem terenu in katero ima na sebi pol urce pa od ele pes, ki je cel dan na par metrski verigi. Pa ni isto pesjak ali pa veriga, ker je malo drugače če ima pes cel dan okrog vratu tisto žico ane, pa tisti ,ki imajo pse v pesjaku jih imajo itak samo tarat, ko jih ni doma potem se pa ukvarjajo z njimi pa jih vzamejo k sebi v hišo. Pohvalno.
Sessa na tvojo žalost nimam papagaja. Kaj pa ti, ko greš čez mesto imaš psa na vrvici ali spuščenega sredi ceste?
khm, nimaš psa in misliš da vse veš?ta mi je čudna.Kot da bi jst rekla da sem profi v računalništvu pa računalnika še nkol nism mela in se z njim nisem ukvarjala.
in ja določene stvari so soljenje pameti.jst že vem kako in kaj je treba delat z živaljo, nobena žival ni in ne bo trpela pr men.in imam svoja mnenja glede določenih stvari in od njih ne odstopam.ampak ti tega še kr ne dojameš.tlele nas je kr nekej ki se ne strinjamo stvojimi "nasveti", tko da se mi zdi daže neki more bit na tem.kdo je pa pobegnil iz foruma in zaradi katerega razloga, mi je pa res malo mar.
bubabiba kako pa veš da je od Ele pes cel dan na verigi?si ga videla in bila tam?Mogoče njemu res ne paše bit na verigi, ampak verjamem pa da tud tvojmu mačku ne paše bit na verigi tud tiste pol ure ne.ampak drugače pa skorajda ne gre, kajne?
sem že povedala, pesjaki, stanovanja, ograde, če že gledamo, bi pes/maček raje hodil po svetu svobodno kot človek in mu zihr nobena od teh stavri ne paše.
pa niso vse verige žice
sicer pa...je teorija mnogokrat čisto drugačna od prakse
tle od milkive, drži pa kot pribito!
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Ja nevem zakaj me toliko ljudi potem sprašuje za nasvete, če nič ne vem, ki so se začuda vedno izkazali za uspešne. Sem pa že velikokrat peljala dosti psov po sprehodih, skrbela za njih, delala z njimi. Tako, da ni isto kot tista tvoja fora z računalnikom ane? Sicer pa misli kar hočeš, jaz vem da dostikrat vem več od tistih, ki imajo psa (na lastne oči se prepričala). Lahko me pa kaj vprašaš, pa bomo videli, če bom vedela.
Nevem zakaj ti je potem težko bit na nekem forumu kjer so ljudje, ki imajo verjemi dosti več izkušenj kot ti, pa govoriš da ti bodo solili pamet. Ahaam, res kdo zdaj hoče imet vse prav.
rekla je, da ga majo na verigi ne pa not, torej sklepam da je večino svojega življenja tam ,poleg tega to zagovarja. moj maček pa ni na verigi, torej je neumesno govoriti o tem. in ja je logično, da je pes rajši v ograjene prostoru kot pa da ima kaj za vratom ane?
Jaz nobenemu ne bom nič vsiljevala, tudi zdaj sem govorila kaj je dobro in seveda krtizirala kar vem, da ni dobro, nekateri pa pač pričakujejo, da jih bomo samo trepljali. Vem, da sem dala dosti nasvetov tudi na temle forumu in veliko se mi jih je zahvalilo ali tukaj ali na zs, tako da eni pač dojamejo kdaj je nasvet dober, drugi pa to vzamejo kot soljenje pameti. Meni je za njih vseeno, sem pa še vedno v mislih z njihovimi živalmi.
Nevem zakaj ti je potem težko bit na nekem forumu kjer so ljudje, ki imajo verjemi dosti več izkušenj kot ti, pa govoriš da ti bodo solili pamet. Ahaam, res kdo zdaj hoče imet vse prav.
rekla je, da ga majo na verigi ne pa not, torej sklepam da je večino svojega življenja tam ,poleg tega to zagovarja. moj maček pa ni na verigi, torej je neumesno govoriti o tem. in ja je logično, da je pes rajši v ograjene prostoru kot pa da ima kaj za vratom ane?
Jaz nobenemu ne bom nič vsiljevala, tudi zdaj sem govorila kaj je dobro in seveda krtizirala kar vem, da ni dobro, nekateri pa pač pričakujejo, da jih bomo samo trepljali. Vem, da sem dala dosti nasvetov tudi na temle forumu in veliko se mi jih je zahvalilo ali tukaj ali na zs, tako da eni pač dojamejo kdaj je nasvet dober, drugi pa to vzamejo kot soljenje pameti. Meni je za njih vseeno, sem pa še vedno v mislih z njihovimi živalmi.
-
bubabiba - Kofetarica
Sessa napisal/-a:pes da je raje v boxu kot na povodcu??????puncka ti pojma nimas
No dej a probava, bom tebe namesto v stanovanje oz v ograjen plac dala ven na štrik.
Aja pa ljudje, ki imajo že prek 30 let pse, kinologi in pasji inštruktorji tut nimajo pojma ane? Pa kakšne mi ti pokaš tukejle.
-
sarci* - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2007
- Kraj: Lj - Bežigrad
Sessa napisal/-a:pes da je raje v boxu kot na povodcu??????puncka ti pojma nimas
No jst mam v stanovanju boxe za vse tri pse, plasticni so in vsak ima svojega. Pa a verjames da je psica po dveh mescih ko sem dobila box nazaj dobesedno mahala z repom in sama od sebe zalaufala v box ko ga je videla? In tamaladva isto, tko da verjemi da psi box sprejmejo pozitivno.
Sploh pa ti ona govori o verigi in ne o povodcih. Povodec je cisto normalna in nujna stvar, kar pa veriga ni. Ce pa ti ne znas teh dveh stvari locit je pa tvoj problem. In ne, veriga stoprocentno ni fajn za psa. Da je cele dneve pripet na njej, nima se kam umaknit.. ce nemores za psa poskrbet kot je treba, potem ga raje sploh ne kupuj.
Zadnjič spremenil sarci*, dne 19. Apr. 2008 22:29, skupaj popravljeno 1 krat.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Je bil že en NACI, ker si v tejle temi ti najbolj žaljiva do ostalih.bubabiba napisal/-a:No dej a probava, bom tebe namesto v stanovanje oz v ograjen plac dala ven na štrik.
-
bubabiba - Kofetarica
metuljčica* napisal/-a:Je bil že en NACI, ker si v tejle temi ti najbolj žaljiva do ostalih.bubabiba napisal/-a:No dej a probava, bom tebe namesto v stanovanje oz v ograjen plac dala ven na štrik.
Ja itak res žaljivo, ostalo kar je pred tem še kdo napisal pa nisi kopirala ane. No daj, da ne bom res žaljiva postala, si ne želiš.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Tko k je že metuljčica napisala ... NACI!!!! A tega res noben ne razume??? Tle je debata o mačkonarjih in tud slučajno ne o psih + žaljenje na tem forumu pač ni dovoljeno. Pejte na kak drug forum in se tm žalte vse po vrsti. Res ne bi hotla, da se zarad vas zapre tale tema, ker mi je všeč pa vrjetn ne samo men, tko da dejte mir že enkrat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov