Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 18. Apr. 2008 10:15

Pa itak, mesto, ceste, hrup je eno, primestje/podeželje, travniki, mir pa drugo.

Čeprou sama ne verjamem, da bi kdajkol mela mačkona zuni (tut če ne bi bivala u mestu), kr me je enostauno preveč strah, da bi se mu kej zgodil, pa se mi usen ne zdi s tem, da se mačkec sprehaja okol hiše, not pa vn, nč narobe, dokler je zanj primerno poskrblen.

Neodgovorno mi je pa met živau zuni/jo spuščat vn, če je zravn prometna cesta al pa karkol tacga, kar bi ji usakodneuno na velko grozil. Užitek "narave" (ki to lahko sploh ni) za ceno življenja (u takih primerih) ne bi šou skoz.

In še zmer sm mnenja, da če je živalca od "rojstva" notr, nima pojma, kaj je zuni in po tem ne hrepeni (saj ne u tolki meri) tko kt tista, k je pršla not iz zunanjega sveta. Saj pr našmu je temu tko.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 18. Apr. 2008 12:29

ja itak, pomembn je kako je že od začetka. je pa že v vaseh bl nevarno al pa naprimer ob glavnih cestah.. jest mam srečo, ker smo 200 metrov stran od civilizacije :D
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 18. Apr. 2008 13:43

se enkrat bi rada poudarla in razlozla in upam da mi potem vec ne bo treba.
Rekla sem da prosim ne primerjat zivali s clovekom,ker to ni smiselno. Namrec, ce bo zival ogrozila mojega otroka ga bom dala proc, da pa ima nekdo aids pa ga sigurno ne bom 'zadavla', ker vemo na kak nacin se aids prenasa, bolezen ki pa jo je imela moja macka, pa so vrste glivic, ki se prenasajo preko stvari,predmetov,ki jih dotakne macke, kaj sele da bi to macko nevem kako vlacil po sebi...Za mene mi ni problem,otrok pa je otrok in pika.
To je dejstvo in ne izmenjavanje mnenja bubabiba,tako da ne rabis silit svojega mnenja o mojem osebnem zivljenju,ker me to kaj imas povedati niti ne zanima mimogrede :) aja,kaj papigo mas tud na vrvici??Mislim-ce ze primerjamo :lol:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Apr. 2008 15:52

purple zakaj bi ti drugi solili pamet? To ti tko praviš..drugi ljudje, ki imajo pojma o temu ti svetujejo, če pa ti tko na vsak nasvet odreagiraš pa bogi tisti ,ki ti kaj svetuje. Itak se vsakemu zamalo zdi, da o nečem ,ki nekaj ve in ti to tudi pove odragiraš tako, na vsako stvar kao ja ne to pa ni tko. Jaz tut, če mi kdo začne kaj govorit o nevem recimo avtomobilih, kjer nimam tolk pojma g poslušam in ga kaj vprašam in sprejmem mnenje, se pa ne zaletavam v tisto kar je rekel pa kritiziram. Ni čudno, da potem vsakemu dol pade, da bi sploh še kaj razlagal. Nevem kako je lahko tako težko sprejemat nasvete od tistih, ki so dejansko v stvari (tukaj lahko izpostavim tiste, ki se s tem ukvarjajo že vrsto let), namesto da bi jih poslušali, da bi bilo v dobro tvojih živali jih skritiziraš. Saj skoraj vsi, ki so kdaj kaj pametnega povedali glede tehle tem, ki so bile na tapeti so pobegnili s tegale foruma, ker vam je enostavno nemogoče kaj povedat.
In pa ja res je isto moj maček naa vrvici s katero se lahko giblje po celotnem terenu in katero ima na sebi pol urce pa od ele pes, ki je cel dan na par metrski verigi. Pa ni isto pesjak ali pa veriga, ker je malo drugače če ima pes cel dan okrog vratu tisto žico ane, pa tisti ,ki imajo pse v pesjaku jih imajo itak samo tarat, ko jih ni doma potem se pa ukvarjajo z njimi pa jih vzamejo k sebi v hišo. Pohvalno.
Sessa na tvojo žalost nimam papagaja. Kaj pa ti, ko greš čez mesto imaš psa na vrvici ali spuščenega sredi ceste?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 18. Apr. 2008 16:37

s psom ne hodim cez mesto. Puscam ga da se po gozdu in poljih razgiba do onemoglosti :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Apr. 2008 16:59

Aja, ko greš pa drugam je pa doma. Ja vidiš, jaz pa ko bom imela psa bo šel povsod kamor se bo dalo z mano. Drugače pa tudi, če greš s psom kam kjer je malo več ljudi so znaki pse na vrvico, takrat ga pa lahko daš potem? ker pač dosti ljudi ne mara, da so psi spuščeni okrog njih...
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 18. Apr. 2008 17:01

v solo si ga bom nesla ja...najbolse
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Apr. 2008 17:07

Aha vidim, da spet nisi prebrala dovolj jasno. namreč, če doobro pogledaš piše, da bo šel pes z mano povsod kamor se bo dalo, štekaš? in mesto definitivno spada pod to opcijo, o šoli sploh noben govoril ni.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Apr. 2008 17:22

Kaj v mestu pa spada pod to opcijo? Vlečeš ga s seboj, potem te pa čaka pred trgovino, ker vanjo ne sme.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Apr. 2008 18:54

Če pes z mano ne sme v trgovino, pač tudi jaz ne grem v tisto trgovino.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Apr. 2008 19:27

:lol: kaj pa potem tvoj pes je, če bojkotiraš vse nakupovalne centre? Razen če pač drugi hodijo v šoping namesto tebe, ker si preveč načelna :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Apr. 2008 21:03

V mesto jaz ne hodim hrane nakupovat. Sicer pa po mačjo hrano grem mimgrede iz šole. Drugače pa, če še neveš je že ogromno nakupovalnih centrov tukaj, ki sprejemajo pse.
Se pa v mestu počne tudi kaj drugega kot samo nakupuje...če eni počnete samo to in vam je to edina ambicija..your bad.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 19. Apr. 2008 0:44

haha, ti se kar sama s sabo kregaj, ampak ne misli da je tvoji macki vsec tako zivljenje in da je zival srecna da jo vlacis vsepovsod :lol: daj dihat malo bitju, sej ni sam kriv kdo mu je lastnik :cool:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 19. Apr. 2008 13:45

jullia_ napisal/-a::lol: kaj pa potem tvoj pes je, če bojkotiraš vse nakupovalne centre?

Saj nima psa. :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Apr. 2008 14:05

Kako da ne?

bubabiba napisal/-a:Če pes z mano ne sme v trgovino, pač tudi jaz ne grem v tisto trgovino.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov