Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 16. Apr. 2008 21:07

tiketiketacka napisal/-a:bolana ali pa agresivna žival: VELIKA RAZLIKA in tega ne moreš primerjati

Itak, da lahko. V vsakem primeru žival nekoga ogroža. In kaj boš naredil z bolno mačko? Kdo jo bo pa hotel? Ljubitelji mačk verjetno že imajo kakšno doma, pa dvomim, da bi tvegali okužbo.
Sicer pa mikrosporija ni tako nedolžna zadeva, kot jo nekateri poskušate prikazat. Sploh če imaš doma majhnega otroka, ki mu ne moreš dopovedat, da se ne sme praskat in šlatat.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Apr. 2008 21:34

Kaj boš naredil z bolno mačko? Aamm pozdraviš jo? kaj boš pa naredil z bolnim očetom, stricem, sinom npr. ga boš evtanaziral ali kaj? Zakaj si pa potem vzel mačko, če imaš potem, ko pride do bolezni kamen namesto srca?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 17. Apr. 2008 4:40

joooj nehaj s tem dramatiziranjem ze enkrat :roll:
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 17. Apr. 2008 6:30

bubabiba napisal/-a:ker vem zakaj ampak za božjo voljo, če imaš psa zunaj daj ga met v pesjaku no a je tolk težko to imet?

spet me boš prepričevala? :x ja pa kaj je s tabo, punca? v realnem življenju ne vem kdo sploh lahko shaja s tabo. ubogi tvoji "prijatelji", ki jim najbrž ves čas soliš pamet. samo ti maš prav? ne ti meni o ketni, če maš mačka zaprtega! jasno? :aerger:

pa mislim... zadnja si, ki ti bom razlagala svoje zadeve. s tabo se ne da. vidim, da jih je že kar nekaj obupalo nad tabo. zamisli se. ma jaz se tukaj več ne oglašam, pa če me misliš še ne vem kako sprovocirati - drugega pa tako ali tako ne počneš, kot soliš pamet in ljudi prepričuješ v svoj prav.

:banned: :banned:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Apr. 2008 8:31

bubabiba napisal/-a:Kaj boš naredil z bolno mačko? Aamm pozdraviš jo? kaj boš pa naredil z bolnim očetom, stricem, sinom npr. ga boš evtanaziral ali kaj? Zakaj si pa potem vzel mačko, če imaš potem, ko pride do bolezni kamen namesto srca?

To, da nismo vsi taki fanatiki glede živali kot ti, še ne pomeni, da jih ne maramo.
Jst imam svojega mačka in skobčevki zelo rada, ampak če bi pa prišlo do tega, da bi bil zaradi njih ogrožen kakšen družinski član, pa zame sploh ne bi bilo več dileme.
In če že primerjaš z ljudmi, tudi tega, da bi z mano živel bolan dedek, ki bi lahko okužil ali kako drugače ogrozil otroka, ne bi dopustila. Ne bi ga dala uspavat, afkors, ampak živel pa z mano ne bi.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 17. Apr. 2008 10:22

here we go again :wall:

:lol:
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 17. Apr. 2008 10:29

Punce vem da se je težko zadržati, ampak NACI je že bil, tako da...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 17. Apr. 2008 19:40

ela85 napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:ker vem zakaj ampak za božjo voljo, če imaš psa zunaj daj ga met v pesjaku no a je tolk težko to imet?

spet me boš prepričevala? :x ja pa kaj je s tabo, punca? v realnem življenju ne vem kdo sploh lahko shaja s tabo. ubogi tvoji "prijatelji", ki jim najbrž ves čas soliš pamet. samo ti maš prav? ne ti meni o ketni, če maš mačka zaprtega! jasno? :aerger:

pa mislim... zadnja si, ki ti bom razlagala svoje zadeve. s tabo se ne da. vidim, da jih je že kar nekaj obupalo nad tabo. zamisli se. ma jaz se tukaj več ne oglašam, pa če me misliš še ne vem kako sprovocirati - drugega pa tako ali tako ne počneš, kot soliš pamet in ljudi prepričuješ v svoj prav.

:banned: :banned:

Citat od drugje: Pes se na verigi počuti ogroženega, ker se nima kar skriti. Zato pa tudi psi, ki so na verigi, toliko lajajo, ker postanejo živčni

Daj napiši na kakšen forumu ljubiteljev živali, da imaš psa na verigi, te bodo hitro postavili na realna tla.
In ti potem meni s takimi, kao maček ne občuti zunanjega okolja itd., mislim kako lahko sploh upaš s takimi solit pamet, ko pa v naslednjem stavku preberem, da imaš psa na verigi??? Pa pset...društva ti pod nobenim pogojem ne bi oddala psa za na verigo, kakor tudi iz pejšnje debate ne mačka v bližino prometne ceste. že to bi ti lahko dalo misliti..česa vsega ne prebereš, jao.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 17. Apr. 2008 19:42

bubabiba napisal/-a:Citat od drugje: Pes se na verigi počuti ogroženega, ker se nima kar skriti. Zato pa tudi psi, ki so na verigi, toliko lajajo, ker postanejo živčni

a psa se ne sme met na verigi, mačko pa lahko al kaj? mačka pa kr nč ne čuti :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 17. Apr. 2008 21:27

Čudno, da noben ne gre tja tega govorit, res...
Aja in potem sem kao jaz tista, ki misli da vse ve, ko vam pa povem neka dejstva, ki so podprta z strinjanji velikega števila ljudi pa rečeš pa pojdi potem tja govorit..ja kdo zdaj misli, da vse ve. Jaz govorim v dobro vaših živali, ve pa da si ne bi ponosa skazile govorite nekaj drugega kar je očitno (glede na količino ljudi, ki ima neke izkušnje in tega ne odobrava) narobe.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 17. Apr. 2008 22:24

Za moje pojme pes tudi v pesjak ne spada! No razen če bi to bil nevem kak velik pesjak, ne pa tak majhen kot ga ima večina. Mi živimo malo ven iz mesta in nobenega psa nismo imeli nikoli na ketni in nikoli v pesjaku. Ob hiši je imel lepo utico v kateri je ponoči spal ali pa je spal pred vrati. Tako smo ga enostavno imeli navajenega in mu čisto nič ni manjkalo.Tako da je za moje pojme vseeno al je pes na ketni ali pa v 2x2x2 majhnem pesjaku. V vsakem primeru nima dovolj prostora. Tako, da tud pri mačkah nisem za nobene vrvice in nevem kaj še vse...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 17. Apr. 2008 22:49

Heh, js se spomnem prvih poskusou "sprehajanja" našga mačkeca na štrikcu. Blo je u njegovi rani mladosti, živel smo še u bloku. Usa napaljena sm mu kupla oprsnco pa mini fleksi in hotla nardit psa iz njega ... well, ni šlo.

Revež bogi je biu čist trd, grebenast, oči k sova, srce mu je padu nekam tja dol, mal sm ga vlekla, vidla, da si bo zlomu use kremplce, ga hotla nest, me je sprasku celo, ga mal "rinla", spredi, zadi, postran, se trudla, za tistih 100 metrou sva rabla "eno uro" ... nazaj grede je šou sam, laufu čist prihuljen ob tla, direkt pred uhodna vrata bloka in s tistimi velkimi okami prosjaču, nej odprem in greva končno domou :D :P .

Še parkrat sm probala srečo, ga prnesla dol, da se je mal pasu po tistih treh kvadratih oguljene trave, enkrat mi je iz strahu šibnu na brezo in se "skor zadavu" s štrikcem, sto let sm ga dol rešvala, meu je tut ekskurzijo po snegu, hodu je k manekenka in dvigu tiste nogce pou metra u luft, mislm, da se je enkrat clo polulu ob živo mejo, najbrž od strahu ...

Skratka, blo je jasno, da moj muc zuni ne uživa sploh. In od takrat živi umirjeno življenje zgolj in samo u varnem zavetju našga doma (kadar ni kužata doma, se lahko prelufta tut na terasi). Verjamem, da je srečen. :hearts:
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 17. Apr. 2008 23:28

Aloha, jaz sem imela podobno izkusnjo. S to razliko, da moja muca ni bila jezna, ampak prestrasena. Sem rekla, da jo bom najprej peljala na ogled stopnisca, potem bomo pa videli, kako dalje. Ampak se revica vsakega hrupa, bognedaj cloveka, tako boli, da takoj zbezlja. In na strikcu bi se pocutila se bolj ujeto in bi jo verjetno kar kap, zato sva sli domov.

Je pa sla veckrat na potep po stopniscu brez vrvice (seveda sem bila vedno ob njej) in, ko je sosed prisel skozi vhodna vrata (doma sva v pritlicju), je mimo njega v nase stanovanje oddrvela s tako hitrostjo, da tip sploh ni vedel, kaj se je zgodilo. :lol: Hmm...od takrat je tudi hodnik ne mika vec. :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Apr. 2008 8:32

uf :roll:

naqjprej bi izpostavila tole z verigo.pes, maček, konj, tiger, katerakoli žival se NE počuti dobro na verigi.pa če je to za eno uro, ali za ceu dan.tko da od ele pes al pa od bubebibe maček, sta na istem.
sicer pa tud pesjak, premalo stanovanje (po mojem mnenju vsako stanovanje za velikega psa)..če želimo živali zagotovit res tisto pravo življenje, naj žival nebi bila omejena, to je pa težko kajne.
zdej pa če gledamo ketne zunej.Pri dostih ljudeh opažam, kateri imajo velik vrt ampak nimajo ograje, da ma pes zelo dolgo špago, al pa prov tko napeljano po drogih da se lahko kr ornk premika naokoli.kar bi lahko rekla, da je velik boljše kot dva krat dva metra velik pesjak.

druga stvar, da bi ubijali bolane živali zarad svojih bližnjih.Khm, potem tudi ko stopi blizu vas nekdo ki ima aids al pa kej podobnega, bi ga tudi kar zadavili, seveda je tudi potem vaš otrok lahko potencialni kandidat za pridobitev te bolezni.al pa če bi otrok dobil bolezen od partnerja, bi tega tud zadavili?
nevem, jst gledam na živali isto kot na ljudi in kar nebi naredila ljudem, tudi živali nebi.sploh pa ne pri kakšni mikrosporiji ki je čist normalno ozdravljiva, razni mačji aidsi in levkoze pa se ne prenašajo na človeka, kot nekateri to neumno mislijo.
in sem tudi mnenja da tist ki je živali pripravljen storit žalo, d aje tudi ljudem.Taka oseba namreč očitno nima občutka za živa bitja.

in bubabiba, zakaj nismo na nobenem živalskem forumu?kaj naj se tam pogovarjamo, s takim i kot si ti in da nam solijo pamet?misliš da če nismo tam prijavljeni pa da pojma nimamo o živalih al kako?ja pomoje se kr mal motš.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 18. Apr. 2008 9:51

ja jest bi otroka branila na vse možne načine pa naj bo to pred živaljo ali človekom..

še zmer pa ne morte trdi tisti, k živite v mestu, da maček noče bit zuni. valda da noče bit zuni v mestu, ker je preveč dražljajev.. na vasi kjer živim pa ma maček veliko prostora da skače okol v miru...

jest mam pa tko navajene, da podnevi ko je lepo vreme skačejo po vrtu, bližnjih drevesih( živimo na samem ob gozdu), ob bazenu,... ko se večeri pa sami pridejo na prag ležat, jest samo odprem vrata in grejo vsi trije v koloni ( :D) do ene sobe velike (not mamo čevle, pa kolesa, pa včasih je biu avto, zdej pa ne..) kjer majo vsak svojo postlo, vodo pa wc :) če se je kdaj zgodil da jih je fotr pozabu zjutrej ven dat, so ob enih ko sem jaz domov pršla tko jokali vsi trije pa ko sem odprla vrata so kar vsi trije naenkrat ven skočil pa tekl pred vhodna vrata... ko sem jim pa odprla so se pa zapodil v drevesa :) so pa tut podnevi notri, grejo not takrat ko na pragu leži kdo, pa ko gre kdo v hišo jim odpre, pa znajo sami v dnevno na kavč :D pol, k majo dost grejo pa proti vhodnim vratom pa mjavkajo, da slišiš in jim greš odpret za ven, če je pa večer pa grejo sami od sebe do vrat k vodjo v uno sobo kjer spijo.. :) tko da ja, men se zdi da jim tko odgovarja, ubistvu jest samo odpiram vrata pa ubogam njihove ukaze...
dostkrat pa ena mačka spi tut pr fotru pa mtki pr nogah, al pa pr tamali.. pa tko je skos bl s fotram čez dan, k se z ostalima dvema ne šteka.. unadva zmer skupi spita v eni košari, ona pa drugje.. pa so se že razumel, zdej se pa spet ne.. ne vem kaj majo :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov