Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 16. Apr. 2008 8:23

bubabiba, spet soliš pamet? ne morem verjeti, da si ne daš dopovedati, da so nam živali pomembne, ampak, da je še pomembnejši otrok. dam čist prav sessi in tudi densy.

in tvoji moralni nauki ne pomenijo nič. saj si pa ravno ti tista, ki ima mačka v stanovanju. je to "moralno"? sory, samo se mi tvoj muc smili... ga lahko posvojim? :D imamo veliko posestvo in tudi v hiši/garaži bi se našel prostor zanj... :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2008 8:54

no jst se v tem rpimeru strinjam.ko vzameš žival morš premislt na vse te okoliščine, sploh pa na mikrosporijo, ki ni lih nepoznana in nepogosta bolezen.
jst sm tud dobila mikrosporijo od enga tretga mačka in jo prenesla na mojga mačka.pa sva se pač obadva zdravla.sosed je pa otroka dubu in je isto mel mačka in čeprav smo mu svetval naj ga nese v zavetišče mu je blo lažje mačka dat evtanazirat.tukej se pač s tem en morem strinjat.mikrosporija je čist ozdravljiva bolezen in se jo lahko zdravi, tako da se meni zdi evtanazija v tem primeru popolnoma neutemeljena.to pač ne gre tko.
drugače pa se pri nas doma naše živali tolerira kot družinske člane in popolnoma enakovredne ljudem.Mi jih mamo radi, poskrbimo za njih in jih tud zdravimo na vse kriplje če je karkoli narobe.tud če bi mela majhnega otroka, maček pa mikrosporijo bi pač mačka držala stran od otroka in to je to.vedno se lahko najde način, samo nekaterim je pač evtanazija najlažja.

ela, sej praktično če ej maček v hiši ni nekej narobe s tem.Jst mam tud mačko v hiši, ker enostavno ni za ven.ko smo jo spustili se je modelka usedla sred ceste in se začela lizat :eek: od takrat naprej je noter, zunej pa samo pod nadzorom, brez vrvice, ampak stojimo tko da ne gre na cesto.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 16. Apr. 2008 9:08

ne vem, no, jaz nisem za take stvari. mogoče zato, ker sem doma na vasi, majhen pes se prosto sprehaja okrog hiše, velikega pa imamo privezanega (razen, ko ga spustimo iz vrvice in smo zraven njega; to je enkrat dnevno). v zgornjem štuku imata brat in njegova mačka, pa je bla par dni zaprta. bila je še mlada in je ni upala ven spustiti, pa se je mačka sama znašla in šla ven. to je bil prvi pokazatelj, da mačka želi ven. in se mi je takrat smilila. sedaj ne gre dlje kot par metov od hiše, pleza po drevju, se že pusti čohati (medtem ko je bila prej čist asocialna :roll: ), celo z mojim psom se vedno bolj razumeta...

pač, jaz sem za to, da so živali zunaj. saj, njena stvar, če ima psa v stanovanju, ampak zame to pač ni to. živali privoščim veliko prostega gibanja, poležavanje na soncu, nasploh, da je zunaj. nimam pa nič proti, če spi v hiši. mi smo našega psa v tej smeri preveč razvadili. :D :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2008 9:12

ja ne, sej se jst tud strinjam da je živalim definiitvno lepše zunaj.sam mi smo pač našo mačko vzeli pozimi, kar je seveda pomenilo da je male ne bomo spuščali na mraz (poleg tega je bila mlajša od dveh mesecev) in se ni že od malega navadla, potem je blo pa pač že prepozno ker je bila vajena na hišo.
seveda jo spuščamo tud ven na travo za hišo, ampak jo gledamo in pazimo, ker sama uzuni pa res ne more bit.je pa čist res, d ani lepšega kot gledat zadovoljnega mačka na vrtu med travo, rožcami,muhami.. :) :hearts:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Apr. 2008 9:19

No ela85, men se tud ne zdi moralno, da mate psa na ketni. Tko da ne preveč moralizirat in pisat, kako se ti smiljo mački v stanovanjih, ker vrjem, da se majo pol še vseen velik lepš, kokr pa vaš pes na ketni.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 16. Apr. 2008 9:30

Yazmeen napisal/-a:No ela85, men se tud ne zdi moralno, da mate psa na ketni. Tko da ne preveč moralizirat in pisat, kako se ti smiljo mački v stanovanjih, ker vrjem, da se majo pol še vseen velik lepš, kokr pa vaš pes na ketni.

:lach: torej bi ti vse pse pustila prosto sprehajati? :rofl: kako pa bi to zgledalo? kot da je vsak drugi pes potepuški.

verjemi, da ima naš zelo dolgo verigo, veliko prostora in da čas, ko je spuščen, porabimo aktivno. ko je čas, da ga privežemo nazaj, pridno uboga in ne sitnari. torej ima določen ritem, ki mu očitno ugaja. aja, nimamo pa ga v boxu, ker nam ne pride v poštev, sploh pa ima tako več prostora. seveda si jaz sebe in psa nekoč predstavljam drugače, ampak nisem na svojem in tukaj sta starša gospodarja. če bi imeli možnost, bi posestvo ogradili, ampak žal to ne gre, ker je preveliko. jaz pa bi nekoč vsekakor rada imela ograjeno (in tam, kjer imava z fantom planirano tudi je možno izvedeno) in psa prosto spuščenega.

je pa velika razlika med psi in mački, kar se tega tiče...

smo malo OT, ampak z veseljem razložim kako je z našim psom.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Apr. 2008 9:52

Psov se nikol nima prosto spuščenih in ne vem, kje si ti zasledila pr men :? K sm bla še mejhna, smo mel doma (na podeželju) psa prosto spuščenga in seveda ga je kdaj premamil nagon in se je šel potepat...enga dne se ni več vrnu, ker so ga ustrelil lovci. Mi mamo psa (in to velkga psa!) notr v hiši in ga vozmo ven po 3x al pa vsaj 2x na dan. Pa tud pes je zlo socialna žival in če se le da, je rad v bližini "svojih" ljudi, naša je čist nesrečna, če slučajn ni z nami v prostoru.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 16. Apr. 2008 10:29

iz tvojega posta sem predvidevala, da ti je bolje, če je prosto spuščen. sedaj vidim, da tega ne podpiraš, ampak ti je bolje imeti psa v hiši. tudi naš majhen je v hiši, ampak samo, ko drema. drugače je pes zunaj. ampak, da pa bi ga imela večino časa noter pa ni šans.

in drugače ne gre, kot da je zunaj velik pes privezan. pa zato še nismo mučitelji živali.

jaz sem za to, da je zunaj. ti ga imaš raje v hiši. tudi prav, ampak glede tega ostanem neomajna in se mi zdi "moralno" (če smo že pri tem), da je pes zunaj; velikega imamo privezanega, majhen pa itak ne gre vstran od hiše. :wink:

no, ne bom več pojasnjevala. za moje pojme imamo mi glede naših psov čist v redu urejeno. glede mačkov pa, če bi ga jaz imela, bi ziher bil zunaj. ne sprejemam dejstva, da je maček cel dan v hiši. :wink: verjamem, da je mačku od bubabibe lepo v hiši, da se z njim ukvarja, ga uči, ampak če bi vedel kakšne radosti ga čakajo zunaj... :?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 16. Apr. 2008 16:01

pes pa macka sta tud dva para cevljev...sprijaznite te se da so macke samo macke...zal.jaz jih mam tud rada ampak ce se bo slo za MOJEGA otroka bom zadavla vsako macko ki bi ga utegnila ogrozit...tak-ocitno se na tem forumu ne da lepse poveat.
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 16. Apr. 2008 17:25

Lol, mačka bi zadavila, če bi se šlo za tvojega otroka?
Sebe bi mogla na štrik obesti ker si v družbi sebe,mačke in otroka nekak (predvidevam) najpametnejša in bi TI morala vsako nevšečnost/bolezen/poškodbo preprečit.
tiketiketacka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a tiketiketacka » 16. Apr. 2008 17:59

sessa a bi zadavla tudi vsasga človeka, od katerega bi se tvoj otrok nalezel kakšne bolezni?

kolkr jaz vem tudi ljudje prenašamo bolezni.

mačke so res samo mačke, ampak niso neumne in tudi one čutijo!!!!!!!
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 16. Apr. 2008 18:14

Jah sej ljudje so tud sam ljudje, pa smo tam!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 16. Apr. 2008 18:53

Dejmo postavit eno hipotetično situacijo. Ste na sprehodu s svojim otrokom, prijateljico, fantom... in ga napade en agresiven pes. A bi vi probale kulturno rešit situacijo in cucka verbalno prepričat, naj za božjo voljo spusti človekov goltanec? Jst ga stoposto fentam s prvo stvarjo, ki bi mi bila pri roki, če bi le lahko.
tiketiketacka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a tiketiketacka » 16. Apr. 2008 21:01

bolana ali pa agresivna žival: VELIKA RAZLIKA in tega ne moreš primerjati
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Apr. 2008 21:01

ela85 napisal/-a:iz tvojega posta sem predvidevala, da ti je bolje, če je prosto spuščen. sedaj vidim, da tega ne podpiraš, ampak ti je bolje imeti psa v hiši. tudi naš majhen je v hiši, ampak samo, ko drema. drugače je pes zunaj. ampak, da pa bi ga imela večino časa noter pa ni šans.

in drugače ne gre, kot da je zunaj velik pes privezan. pa zato še nismo mučitelji živali.

jaz sem za to, da je zunaj. ti ga imaš raje v hiši. tudi prav, ampak glede tega ostanem neomajna in se mi zdi "moralno" (če smo že pri tem), da je pes zunaj; velikega imamo privezanega, majhen pa itak ne gre vstran od hiše. :wink:

no, ne bom več pojasnjevala. za moje pojme imamo mi glede naših psov čist v redu urejeno. glede mačkov pa, če bi ga jaz imela, bi ziher bil zunaj. ne sprejemam dejstva, da je maček cel dan v hiši. :wink: verjamem, da je mačku od bubabibe lepo v hiši, da se z njim ukvarja, ga uči, ampak če bi vedel kakšne radosti ga čakajo zunaj... :?

Žal, te moram razočarat, da je moj maček živel štiri leta kot notranje zunanji, tako da tale stavek očitno ni na mestu. kot tudi ne tvoje zaletavanje vame že takoj v prvem postu (okej potem si se malo skulirala, ker so te druge postavile na realna tla).

Drugače pa ja, psa se NIMA nikoli na ketni. Če je zunaj je v pesjaku, če je not je pa not. Jaz sem osebno za v hišo ,ker vem zakaj ampak za božjo voljo, če imaš psa zunaj daj ga met v pesjaku no a je tolk težko to imet? Ketna, ni šans, malo vprašaj kakšne ljubitelje žovali, mogoče spet društva kaj ti bodo povedali na ketno...enostavno, ne.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov