Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Ledenaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
- Kraj: Sverige.
Maya19, mogoče ga je prevarala pa ji zdej zamer
Hecam se.. Naša Mici je mela že neki časa nazaj mladičke (zdej jih itak ne more met več, sterilizacija pač) in smo enga obdržal (ubistvu jih je vedno mela po 2-3, pa so ponavad umrčkal po rojstvu, ena se je pa obdržala) in sta se od začetka ful štekale (mami pa hčerka hehe).. No zdej naša Mici ne prenese svojga lastnga mladiča Sicr se mi zdi, da je to kr pogosto, k mladič odraste.. Sam tko za primer sm dala
Hecam se.. Naša Mici je mela že neki časa nazaj mladičke (zdej jih itak ne more met več, sterilizacija pač) in smo enga obdržal (ubistvu jih je vedno mela po 2-3, pa so ponavad umrčkal po rojstvu, ena se je pa obdržala) in sta se od začetka ful štekale (mami pa hčerka hehe).. No zdej naša Mici ne prenese svojga lastnga mladiča Sicr se mi zdi, da je to kr pogosto, k mladič odraste.. Sam tko za primer sm dala
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Yazmeen napisal/-a:linnka*, ok neki pa ne štekam...pa sm tud za to, da se za žival skrbi, tko kot je treba...se prav, jst ne bi dobila mucka iz zavetišča, ki bi imel možnost biti v hiši in it ven, kadar bi mu pasal, s tem, da mamo hišo na podeželju, ni zravn cest itd??? Sorry, sam jst mislm, da se mačku ne mor zgodit kej lepšga u življenju, kot da lahko poležava na toplem na kauču, če mu paše, al pa gre ven na sončka, plezat po drevesih, lovit miške... In pol mate v zavetiščih rajš po kletkah mačke, kokr da bi ga dal nekam tko, kjer ne bi bil samo strogo notranji muc, al kako???
V tem primeru seveda to lahko, samo gre društvo preverit in "ocenit" teren, če je primeren za izpuste.
- linnka*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2006
Yazmeen napisal/-a:linnka*, ok neki pa ne štekam...pa sm tud za to, da se za žival skrbi, tko kot je treba...se prav, jst ne bi dobila mucka iz zavetišča, ki bi imel možnost biti v hiši in it ven, kadar bi mu pasal, s tem, da mamo hišo na podeželju, ni zravn cest itd??? Sorry, sam jst mislm, da se mačku ne mor zgodit kej lepšga u življenju, kot da lahko poležava na toplem na kauču, če mu paše, al pa gre ven na sončka, plezat po drevesih, lovit miške... In pol mate v zavetiščih rajš po kletkah mačke, kokr da bi ga dal nekam tko, kjer ne bi bil samo strogo notranji muc, al kako???
Najprej da razjasnim, jst nimam zavetišča in ne delam v njem, ampak sem prostovoljka pri društvu za zaščito živali. S tistim zavetiščem s katerim sodelujemo, mačke niti slučajno niso zaprte v kletkah, ampak se prosto sprehajajo po hiši. Namreč gre za zasebno zavetišče. Če želiš natančne podatke o imenih in podobno, ti lahko napišem na ZS.
V našem društvu pa delujemo tako, da poškodovane, zavržene mačke (in ostale živali) veterinarsko oskrbimo in začasno namestimo pri naših članic in prostovoljnih sodelujočih in jim nato iščemo dom. Nikakor jih nimamo zaprtih v kletkah, ampak živijo kot "domače" mačke in na naše stroške, saj nam tega nihče ne povrne. Glede na to, koliko dela, volje, skrbi in stroškov imamo, jih seveda ne oddamo prvemu ki pride mimo. Vsakega do potankosti izprašamo, posvojitelj si ogleda mačko in če so z obeh strani pogoji zadovoljivi, se zmenimo za podpis pogodbe. In ja, prav imaš, naše društvo mačke ne odda nikomur, ki reče da bi bila občasno zunaj, pa čeprav je to na podeželju stran od ceste. Tako pač je, ker nikoli ne veš kaj se lahko zgodi. Hočem reči, da se je našlo že en kup psihotov, ki so se spravili na ubogo mucko stran od "civilizacije" in ki je nato po čudežu pristala v naših rokah. Tako da se vedno trudimo najti čim bolj primernega posvojitelja in to lahko traja tudi zelo dolgo časa, do takrat pa muca živi življenje polnopravnega družinskega člana v začasnem domu. Za ostala zavetišča pa ne bom govorila, ker nimam izkušenj z njimi in nismo povezani.
Pa še nekaj za tiste, ki spuščate svoje mucke (enako za velja za pse) na prosto... kaj če bi jih vsaj opremili z ovratnico s kontaktnimi podatki ali pa čipirali? Tako bi bilo veliko lažje najditelju, v primeru, da se mucki kaj zgodi. Samo dobronameren nasvet
-
jullia_ - Cosmopsiho
Mi smo imeli že 3 mačke, vse kastrirane/sterilizirane in noben od njih ni šel dlje kot do sosedov pod grmovje ležat. Tako da je ful od mačka odvisno, koliko se sploh hoče potepat, naše Tare zadnje čase še skozi vrata ne spravimo, ker je raje blizu svoje posode za vsak primer, če bi kaj za jest dobila
Tako da v bistvu ovratnice ne rabi, ker jo itak vsi sosedje poznajo, dlje se ji pa ne ljubi.
Tako da v bistvu ovratnice ne rabi, ker jo itak vsi sosedje poznajo, dlje se ji pa ne ljubi.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Zdaj pa NACI, ker je nesramnost šla že preko vseh mej in take nepotrebne pripombe samo smetijo temo!bubabiba napisal/-a:Maya19 napisal/-a:Bubabiba a potem prav sklepam, da greš sama sebi na živce?!
Si bla bliz..mal obrnš besede pa pride ven, da mi greš ti na živce. Skor si razumela.
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
Eno vprašanje imam!
Je možno da sterilizirano muco zdaj ko je obdobje parjenja, matrajo seski.
Moja muca si jih non stop neki liže pa obdeluje, tko da je že kar malce rdečkasta okrog. Tud nabrekle so nekoliko.
A je možno da v tem obdobju ni čisto mirna, čeprav je sterilizirana?
Hvala
Moja muca si jih non stop neki liže pa obdeluje, tko da je že kar malce rdečkasta okrog. Tud nabrekle so nekoliko.
Hvala
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Ledenaa napisal/-a:Naša Mici je mela že neki časa nazaj mladičke (zdej jih itak ne more met več, sterilizacija pač) in smo enga obdržal (ubistvu jih je vedno mela po 2-3, pa so ponavad umrčkal po rojstvu, ena se je pa obdržala) in sta se od začetka ful štekale (mami pa hčerka hehe).. No zdej naša Mici ne prenese svojga lastnga mladiča Sicr se mi zdi, da je to kr pogosto, k mladič odraste.. Sam tko za primer sm dala
Moja prejšnja mačkica je tudi, ko je imela mladičke, tisto njeno hčerkico, katero smo hoteli obdržat, nonstop mrcvarila - mogoče jo je pa le hotela na življenje pripravit? No, potem smo jo oddali, ker se je pač našla oseba, ki jo je želela posvojit .
-
Ledenaa - Komunikatorka
- Kraj: Sverige.
Hehe iluzija, te mačje mamice so res hecne Najprej res skrbijo pa ližejo pa ljubkujejo svoje mladičke, pol jih pa prpravljajo za življenje (ta tvoj stavk mi je ful dobr ). Men je tok smešn, ta hčerkica pride do nje vsa prjazna naša Mici pa sam PHHH pa gre stran z dvignjenim repom. Ignoranca do konca haha..
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Ledenaa napisal/-a:Hehe iluzija, te mačje mamice so res hecne Najprej res skrbijo pa ližejo pa ljubkujejo svoje mladičke, pol jih pa prpravljajo za življenje (ta tvoj stavk mi je ful dobr ). Men je tok smešn, ta hčerkica pride do nje vsa prjazna naša Mici pa sam PHHH pa gre stran z dvignjenim repom. Ignoranca do konca haha..
PHHH - jah potem se verjetno že ta scena začne - boj za moške .
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
honeydew napisal/-a:Eno vprašanje imam!
Hvala
Mogoče ima vnetje seskov: klik
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
linnka* napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:linnka*, ok neki pa ne štekam...pa sm tud za to, da se za žival skrbi, tko kot je treba...se prav, jst ne bi dobila mucka iz zavetišča, ki bi imel možnost biti v hiši in it ven, kadar bi mu pasal, s tem, da mamo hišo na podeželju, ni zravn cest itd??? Sorry, sam jst mislm, da se mačku ne mor zgodit kej lepšga u življenju, kot da lahko poležava na toplem na kauču, če mu paše, al pa gre ven na sončka, plezat po drevesih, lovit miške... In pol mate v zavetiščih rajš po kletkah mačke, kokr da bi ga dal nekam tko, kjer ne bi bil samo strogo notranji muc, al kako???
Najprej da razjasnim, jst nimam zavetišča in ne delam v njem, ampak sem prostovoljka pri društvu za zaščito živali. S tistim zavetiščem s katerim sodelujemo, mačke niti slučajno niso zaprte v kletkah, ampak se prosto sprehajajo po hiši. Namreč gre za zasebno zavetišče. Če želiš natančne podatke o imenih in podobno, ti lahko napišem na ZS.
V našem društvu pa delujemo tako, da poškodovane, zavržene mačke (in ostale živali) veterinarsko oskrbimo in začasno namestimo pri naših članic in prostovoljnih sodelujočih in jim nato iščemo dom. Nikakor jih nimamo zaprtih v kletkah, ampak živijo kot "domače" mačke in na naše stroške, saj nam tega nihče ne povrne. Glede na to, koliko dela, volje, skrbi in stroškov imamo, jih seveda ne oddamo prvemu ki pride mimo. Vsakega do potankosti izprašamo, posvojitelj si ogleda mačko in če so z obeh strani pogoji zadovoljivi, se zmenimo za podpis pogodbe. In ja, prav imaš, naše društvo mačke ne odda nikomur, ki reče da bi bila občasno zunaj, pa čeprav je to na podeželju stran od ceste. Tako pač je, ker nikoli ne veš kaj se lahko zgodi. Hočem reči, da se je našlo že en kup psihotov, ki so se spravili na ubogo mucko stran od "civilizacije" in ki je nato po čudežu pristala v naših rokah. Tako da se vedno trudimo najti čim bolj primernega posvojitelja in to lahko traja tudi zelo dolgo časa, do takrat pa muca živi življenje polnopravnega družinskega člana v začasnem domu. Za ostala zavetišča pa ne bom govorila, ker nimam izkušenj z njimi in nismo povezani.
Pa še nekaj za tiste, ki spuščate svoje mucke (enako za velja za pse) na prosto... kaj če bi jih vsaj opremili z ovratnico s kontaktnimi podatki ali pa čipirali? Tako bi bilo veliko lažje najditelju, v primeru, da se mucki kaj zgodi. Samo dobronameren nasvet
Ok, to mi je pa mal mem, da ne sploh ne pride u poštev, da se da v posvojitev mucka nekomu, ki bi ga lahko spuščal ven v naravo, kjer ne bi bil ogrožen, ker je pač hiša na samem, zravn ni cest in bi bil čist varen...lih tolk, kokr je varen v hiši. Ne štekam, zakaj bi mačka prkrajšala za neki tok lepga Vse mi je jasn, če je to naselje, pa več hiš, živali, cest, ok, pol je maček res v večji nevarnosti in ga ne spuščaš ven (vsaj jst ne), ampak tko, kokr sm pa zgori opisala, mi je pa čista neumnost, da bi mačka imel zaprtga not ceu življenje...sj drgač se mu lahko tud v bajti kej nardi, če smo že na tem.
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
poznam eno zensko, ki je delala oz.dela na ptuju kot prostovoljka in doma zbira macke ki jih najde na ceste in so zapuscene, nato jih odda ljudem ki jih to zanima.
Preko nje sem sprejela v svoje zivljenje malo Pikico, staro cca 3 mesece-malo manj.Z zagotovilom da so muce pregledane veterinarsko in so povsem zdrave,sem zivela priblizno kak mesec, na to je muco zacela odpadati dlaka, meni in fantu so se naredili izpuscaji,ob obisku veterinarja je bila postavljena diagnoza-mikrosporija oz.macja bolezen ki jo lahko zasledimo v eni izmed tem na forumu.
Pred tem sma macko cepila,dobivala je najbolso hrano,vlacla sma jo vsepovsod zraven, na koncu pa sem lahko zaradi napredovane bolezni gledala njeno usmrtitev.
Z mano v hisi zivita 5 in 2 leti star otrok in zaradi posledic, ki bi jih ta otroka lahko utrpela si ne bom nikoli oprostila.
Brazgotine po telesu,ki jih zdaj nosim jaz,niso omembe vredne proti temu kar bi se lahko zgodilo in kako zelo vsak dan pogresam mojo malo Pikico.
Naj bo macka naj bo pes, prisegam na rodovnik in na odgovorno prodajo, kajti drustva proti mucenju zivali so pri nas se na najnizjem nivoju, vendar verjamem, da se bo vse enkrat spremenilo in bomo vsi zadovoljni.
Jaz pa vec v to ne padem.
Preko nje sem sprejela v svoje zivljenje malo Pikico, staro cca 3 mesece-malo manj.Z zagotovilom da so muce pregledane veterinarsko in so povsem zdrave,sem zivela priblizno kak mesec, na to je muco zacela odpadati dlaka, meni in fantu so se naredili izpuscaji,ob obisku veterinarja je bila postavljena diagnoza-mikrosporija oz.macja bolezen ki jo lahko zasledimo v eni izmed tem na forumu.
Pred tem sma macko cepila,dobivala je najbolso hrano,vlacla sma jo vsepovsod zraven, na koncu pa sem lahko zaradi napredovane bolezni gledala njeno usmrtitev.
Z mano v hisi zivita 5 in 2 leti star otrok in zaradi posledic, ki bi jih ta otroka lahko utrpela si ne bom nikoli oprostila.
Brazgotine po telesu,ki jih zdaj nosim jaz,niso omembe vredne proti temu kar bi se lahko zgodilo in kako zelo vsak dan pogresam mojo malo Pikico.
Naj bo macka naj bo pes, prisegam na rodovnik in na odgovorno prodajo, kajti drustva proti mucenju zivali so pri nas se na najnizjem nivoju, vendar verjamem, da se bo vse enkrat spremenilo in bomo vsi zadovoljni.
Jaz pa vec v to ne padem.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
men pa nekej ni jasno...mam ful rada mačke (in vse ostale živali) in ker sem že rahlo obsedena s svojim mačkonom folku okrog mene dostikrat razlagam o njem.velikokrat pa naletim na odziv, "jaz ne maram mačk,ker so hinavske".jest ne vem kje folk pobira take bedarije,ker večina jih nikoli v lajfu niti ni imela mačke doma.sploh pa si ne predstavljam kako bi bla mačka (ali pa katerakoli druga žival) lahko hinavska?očitno si tak folk predstavlja,da mačke zanalašč ljudem grenijo življenje ...samo ni mi jasno kako si oni to predstavljajo,da to poteka? ponavadi jim nazaj rečem samo,da so hinavski lahko le ljudje,ne pa živali
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov