Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 12. Apr. 2008 13:54

Ja purple to bo to.
Čudno, da je moj maček mešanec ane?
Jaz sem rekla, da naj se ne jemlje živali na račun šteparjev, edina ki je ddobesedno napadla lasko pri psih, ker se ji je ponesrečilo si bila pa ti!
In ne mene zdej v drek porivat pa sebe ven vlečt, ker si jo ti začela nadirat pa vsepovprek govorit, da tako vsi delajo, ki imajo rodovniške doma.
Čudno, da sem ti potem rekla, da vzami psa v zavetišču ane, res čudno. Ma ti si resno bolana ej, stokrat ti povem pa kar ne razumeš. resno je nekaj narobe s tabo. Yazmeen nisem nikoli posebej razlagala pa razume ti pa še kar ne.

skuštranka, moje sožalje, zdaj se podi gor po travnikih z ostalimi prijatelčki in mu je lepo na drugi strani mavrice. http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 12. Apr. 2008 15:37

bubabiba JA poznaam zavetišče horjul, pa še kšnga druga zravn!!
ma če ti nisi prizadeta pol pa tut ne vem... škoda zabijat čas tukaj s tabo.. te debate nikamor ne peljejo, ker ti samo rineš z glavo v zid brez da bi sploh prebrala kaj kdo napiše.
za tvoje dobro upam da si taka samo tukaj na forumu in se v življenju drugače obnaša, ker drugače... bogi ljudje okrog tebe.

jz se s tabo ne bom več ubadala ker to nikamor ne vodi. lep pozdrav.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 12. Apr. 2008 15:41

skuštranka napisal/-a:Po moje, da je pojedel kak strup za podgane

Grrr... Tega se pa jaz še najbolj bojim :( . Pri sosedih. Upam, da mojemu mačku ne bo kapnilo na glavo, da bi probal... Čeprav naj bi imel izbran okus :? .

Tudi meni je žal za tvojega Perota :( .
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 12. Apr. 2008 15:45

Yazmeen prosim še enkrat preberi moje poste. nobenga nism napadala, sm bla pa napadena (bubabiba), ker so me začel napadat zakaj mačka spuščam vn... če nism že 10x tole napisala... bo še enajstič, da ne bo pomote (čeprav dvomim da bodo nekateri osebki dojel): mački so zelo različni, enim paše bit notr, drugim ne. jz mam pač taga mačka da hoče bit zunej in zato mu to tut omogočim, o tisti cesti sm pa tut povedala da je dost delč stran in da mačkon zmerej zavije v drugo stran - proti gozdu in travniku. hvala bogu in svaka čast tistimk pelejo mačka vn vsaj na vrvici če drgač ne morjo (živijo v bloku itd.)

Zdej mi pa povejte, koga JZ napadam?? mogoče sm res ratala nesramna, ker me je bubabiba napadala in se ubesla čist na vsako besedo v mojem postu, oprosti če sm bla nesramna ampak tolk kokr pa ona pametuje... je pa že mal too much.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Apr. 2008 19:49

bubabiba napisal/-a:Ja purple to bo to.
Čudno, da je moj maček mešanec ane?
Jaz sem rekla, da naj se ne jemlje živali na račun šteparjev, edina ki je ddobesedno napadla lasko pri psih, ker se ji je ponesrečilo si bila pa ti!
In ne mene zdej v drek porivat pa sebe ven vlečt, ker si jo ti začela nadirat pa vsepovprek govorit, da tako vsi delajo, ki imajo rodovniške doma.
Čudno, da sem ti potem rekla, da vzami psa v zavetišču ane, res čudno. Ma ti si resno bolana ej, stokrat ti povem pa kar ne razumeš. resno je nekaj narobe s tabo. Yazmeen nisem nikoli posebej razlagala pa razume ti pa še kar ne.

skuštranka, moje sožalje, zdaj se podi gor po travnikih z ostalimi prijatelčki in mu je lepo na drugi strani mavrice. http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html

ti posta ne znaš speljat brez žaljenja al kako?so te doma učili da takrat ko ne dosežeš svojega posežeš po psovkah in jih sesuješ na ostale?Oh dekle, o življenju se boš morala pa še marsikaj naučiti :)
in še enkrqat beri svoje poste pa boš vidla, raze če ti pač braje ne gre in razumevanje, to pa ne vem.
in tle ni kej za razumet, resnica je na dlani:wink:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 13. Apr. 2008 12:22

*purple* napisal/-a:
Maya19 napisal/-a:
Dita- napisal/-a:ja, veš kako društva delajo??? tako da če si v bloku al pa če mačku ne morš nudit varnega izhoda ti ga tut ne bodo dal... tut če si v bloku pa rečeš da ga bpš na vrvici vn peljala ti ga ne bodo dal... no TKO delajo društva.
glede ceste, vmes je še 7 hiš, na drgui strani pa je lep gozd in travnik... tko da bi mačka 100% prej JAZ dobila kot ti.
glede našga mačka, ni se še vrnu, so mi pa sosedje povedal da so ga vidl v okolici naše hiše, tko da je samo še vprašanje časa da pride nazaj. Najbrž mu je fajn bit zunej ker se gon, hrano ma tut...

zakaj ti nism odpisala? ker se ne mislm več s tabo obadat ker si otročja, ne veš kdaj nehat... sploh se pa ne mislm pred eno napadalno mulo zagovarjat za čist normalne stvari kot so spustit mačka ven iz hiše. ZATO ti nism odpisala.

^ :gut:

Dita- tud jaz sem že obupala nad tem osebkom :roll: . Sploh pa ko sem brala temo o pseh...In oseba, ki zagovarja samo rodovniške pse, mešanci pa so ji kar nekaj (oz. se ne strinja s purpl, da žival je žival in nima veze kake pasme je, ker si čist vsaka zasluži enako mero ljubezni!!!), bo nam tu pametovala kaj delamo narobe?! In ista oseba se ima za LJUBITELJICO ŽIVALI?! Ne, res nima smisla več... :tot: :stumm: :roll:

oo vsaj en da me razume :flehan: in da misli isto kot jst da je treba ceiti in gledati na vse živali in ne sam na rodovniške.to je isto kot če bi v državi skrbeli samo za bogate, za revne pa nič.hvala bogu da obstajajo še dobri ljudje kot vidim, ki so PRAVI ljubitelji VSEH živali, neglede na kurčevo poreklo.ampak to je spet druga tema....

OMG, a lahko ne začnete spet s temi rodovniki? In dejte se naučit brat, ljudje, ker nihče nikjer ni napisal, da so mešančki ničvredni oz. da so rodovniški večvredni. :roll: Ful mi gre na živce, ker nekateri res konstantno jemljejo neke stavke in besede iz konteksta in jih potem obračajo po svoje. In dejte nehat s to brezvezno kregarijo, ker se itak nikoli ne pride do konca.

Aja, pa to, da se mačka naveže samo na hišo in ne na lastnika, ni res. Fora je samo v tem, da so ljudje skozi čas na svoj način karakterizirali mačko (in ostale živali) in so zdaj prepričani, da je mačka točno taka, kot so pač oni določli. Ne mačka, ne pes, ne ribica, ne činčila, nobena od teh živali, ki jih imamo za ljubljenčke, ne živi v svojem naravnem in optimalnem okolju. Je pa vsak lastnik svoji živalci dolžan zagotovit lepo in varno življenje, upam da se o tem strinjamo.

Aja, Dita, glede društev pa nimaš prav, ker mnoga (ne vsa, da se ne bo spet kdo upiču v eno besedo) društva in tudi vzreditelji mačke oddajajo s pogodbo, v kateri piše, da mora bit mačka striktno notranja oz. mora imet izhode pod nadzorom.
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 13. Apr. 2008 17:14

Tiavanna napisal/-a:Aja, Dita, glede društev pa nimaš prav, ker mnoga (ne vsa, da se ne bo spet kdo upiču v eno besedo) društva in tudi vzreditelji mačke oddajajo s pogodbo, v kateri piše, da mora bit mačka striktno notranja oz. mora imet izhode pod nadzorom.

Točno tako, lahko povem iz prve roke, ker sem že nekaj let v tem. Posvojitelj se mora občasno javljati društvu/zavetišču/vzreditelju pač tam kjer je posvojil žival, tako da se spremlja njegovo življenje. Lahko tudi osebno na domu preverimo situacijo. Ob vsakem sumu, da se pogodba krši, se dodatno preveri in če je to resnično, gre naprej našim odvetnikom. Če se s posvojiteljem še vedno ne doseže sporazuma, gre pa stvar na sodišče. Marsikdo se zato premisli pri posvojitvi psa/mačke, ravno zaradi pogodbe. Ampak taki ljudje potem itak niso primerni lastniki, ker v pogobi ne piše nič groznega (le obvezna veterinarska oskrba v kakršnem koli primeru, obvezna sterilizacija/kastracija, obvezno bivanje znotraj hiše brez nenadzorovanih izhodov, zagotovitev primernih razmer za življenje itd.). Torej, nič kar ne bi bilo samoumevno in če nekdo to odkloni, že veš koliko je ura.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Apr. 2008 17:38

Ne da se mi vsega za nazaj brat, pa bi samo vprašala, o kakšnih posvojitvah to govorite. Pasemske mačke?
Malo neumno se mi zdi, da grem v zavetišče po malega mucka, potem mi bodo pa oni tam morili z raznimi pogodbami in mi po možnosti hodili na dom gledat, če ima maček dovolj za jest.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 13. Apr. 2008 17:42

Tiavanna napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
Maya19 napisal/-a:
Dita- napisal/-a:ja, veš kako društva delajo??? tako da če si v bloku al pa če mačku ne morš nudit varnega izhoda ti ga tut ne bodo dal... tut če si v bloku pa rečeš da ga bpš na vrvici vn peljala ti ga ne bodo dal... no TKO delajo društva.
glede ceste, vmes je še 7 hiš, na drgui strani pa je lep gozd in travnik... tko da bi mačka 100% prej JAZ dobila kot ti.
glede našga mačka, ni se še vrnu, so mi pa sosedje povedal da so ga vidl v okolici naše hiše, tko da je samo še vprašanje časa da pride nazaj. Najbrž mu je fajn bit zunej ker se gon, hrano ma tut...

zakaj ti nism odpisala? ker se ne mislm več s tabo obadat ker si otročja, ne veš kdaj nehat... sploh se pa ne mislm pred eno napadalno mulo zagovarjat za čist normalne stvari kot so spustit mačka ven iz hiše. ZATO ti nism odpisala.

^ :gut:

Dita- tud jaz sem že obupala nad tem osebkom :roll: . Sploh pa ko sem brala temo o pseh...In oseba, ki zagovarja samo rodovniške pse, mešanci pa so ji kar nekaj (oz. se ne strinja s purpl, da žival je žival in nima veze kake pasme je, ker si čist vsaka zasluži enako mero ljubezni!!!), bo nam tu pametovala kaj delamo narobe?! In ista oseba se ima za LJUBITELJICO ŽIVALI?! Ne, res nima smisla več... :tot: :stumm: :roll:

oo vsaj en da me razume :flehan: in da misli isto kot jst da je treba ceiti in gledati na vse živali in ne sam na rodovniške.to je isto kot če bi v državi skrbeli samo za bogate, za revne pa nič.hvala bogu da obstajajo še dobri ljudje kot vidim, ki so PRAVI ljubitelji VSEH živali, neglede na kurčevo poreklo.ampak to je spet druga tema....

OMG, a lahko ne začnete spet s temi rodovniki? In dejte se naučit brat, ljudje, ker nihče nikjer ni napisal, da so mešančki ničvredni oz. da so rodovniški večvredni. :roll: Ful mi gre na živce, ker nekateri res konstantno jemljejo neke stavke in besede iz konteksta in jih potem obračajo po svoje. In dejte nehat s to brezvezno kregarijo, ker se itak nikoli ne pride do konca.

Aja, pa to, da se mačka naveže samo na hišo in ne na lastnika, ni res. Fora je samo v tem, da so ljudje skozi čas na svoj način karakterizirali mačko (in ostale živali) in so zdaj prepričani, da je mačka točno taka, kot so pač oni določli. Ne mačka, ne pes, ne ribica, ne činčila, nobena od teh živali, ki jih imamo za ljubljenčke, ne živi v svojem naravnem in optimalnem okolju. Je pa vsak lastnik svoji živalci dolžan zagotovit lepo in varno življenje, upam da se o tem strinjamo.

Aja, Dita, glede društev pa nimaš prav, ker mnoga (ne vsa, da se ne bo spet kdo upiču v eno besedo) društva in tudi vzreditelji mačke oddajajo s pogodbo, v kateri piše, da mora bit mačka striktno notranja oz. mora imet izhode pod nadzorom.

O tem jaz govorim.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 13. Apr. 2008 17:45

jullia_ napisal/-a:Ne da se mi vsega za nazaj brat, pa bi samo vprašala, o kakšnih posvojitvah to govorite. Pasemske mačke?

Pri pasemskih moraš že itak podpisat neko pogodbo, ampak jaz sem govorila o zavetiščih. Tam podpišeš pogodbo zato, ker imajo tisti ljudje že dovolj slabih izkušenj in pač ne dajo živali kar na lepe oči. Če si ti en normalen, odgovoren človek, je ta pogodba itak sam ena formalnost, te ne bodo lih hodili preverjat vsak teden. Gre se bolj zato, da žival zaščitijo pred (ponovnim) mučenjem.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Apr. 2008 17:49

Jst sem glede tega en tak velik naivnež, ker mi sploh ni jasno, zakaj bi kdo šel prav v zavetišče po žival, če ne misli z njo lepo delat. Po eni strani razumem, da nekateri zanemarijo mladiče, če se jim preveč razmnožijo in so itak nezaželeni, ampak če pa greš po mucka, se ga pa že moraš želet. En folk je čisto čuden.

Ampak, sej ti ne morejo pri mačku dat za podpisat, da ga boš ves čas nadzoroval. OK, lahko ti, ampak sploh nikogar ne poznam, da bi to določbo potem upošteval.
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 13. Apr. 2008 18:06

^^Verjemi, da se najde precej takih, ki pridejo po mačka samo zato, da ne bodo imeli miši v hiši ali pa zato, ker se jim zdi da bi blo fajn imet macka. Po psa pridejo taki, ker bi ga dali na ketno za čuvaja; ker hočejo majhnega psa za v torbico; ker ima hčerka rojstni dan in hoče kužka/mucka itd. Taki so neprimerni in s takimi odgovori ne dobijo živali. Če bi ti prišla posvojit mucko in bi te jst vprašala, kako bi ta mucka živela pri vas in bi rekla da bi bila notri, ampak bi jo tudi vn spuščali. Tukaj bi se najin pogovor zaključil, ker naše mačke (in tudi večina iz ostalih društev/zavetišč) se oddaja izključno za notranje. To pa samo zato, ker je večina teh mačk bila rešenih s ceste (povoženih, zavrženih itd.) in če jo veterinarsko oskrbimo, nudimo začasni dom... potem bomo tudi vsenaredili, da ne bo še 1x prišla v to situacijo.

S pogodbo se pač zagotovi, da ima žival zagotovljeno dostojno življenje-brez nevarnosti in mučenja. Pa to preverjanje poteka tako, da pač lastnik sam občasno (na par mesecev) sporoči kako se imajo, prilepi kakšno slikco, sporoči če so kakšni zdravstveni problemi itd. Če se posvojitelj ne odzove, se pa pač odredi osebni obisk, da se prepričamo kakšno je stanje. In verjemi mi, da tisti, ki si resnično želijo žival, jo smatrajo za družinskega člana in jim ni problema skrbeti zanjo, se brez problema strinjajo s podpisom pogobe in se z veseljem javljajo.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 13. Apr. 2008 20:26

Bubabiba a potem prav sklepam, da greš sama sebi na živce?!

No zdaj pa res konec OT.

Zanima me še nekaj. Mi imamo doma muco in mačka. Ful sta se razumela in res dost sta se igrala skupaj, zdaj pa opažam, da je včasih maček kar malo agresiven postal.Prej sta vedno skupaj spala in igrala skupaj-pač videl si da je samo igra,zdaj pa spita vsak na svojem koncu. Pa prej ga je ona nonstop čistla, zdaj pa ko ga poliže, jo on kar nek tečn pa ji sploh ne pusti. A se muci čez čas nehata tak družit kot prej? Ma čudno mi je, ko sta se prej imela tak rada, zdaj pa je redko da se igrata skupaj :(
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 13. Apr. 2008 20:34

Maya19 napisal/-a:Bubabiba a potem prav sklepam, da greš sama sebi na živce?!

Si bla bliz..mal obrnš besede pa pride ven, da mi greš ti na živce. Skor si razumela.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 13. Apr. 2008 21:29

linnka*, ok neki pa ne štekam...pa sm tud za to, da se za žival skrbi, tko kot je treba...se prav, jst ne bi dobila mucka iz zavetišča, ki bi imel možnost biti v hiši in it ven, kadar bi mu pasal, s tem, da mamo hišo na podeželju, ni zravn cest itd??? Sorry, sam jst mislm, da se mačku ne mor zgodit kej lepšga u življenju, kot da lahko poležava na toplem na kauču, če mu paše, al pa gre ven na sončka, plezat po drevesih, lovit miške... In pol mate v zavetiščih rajš po kletkah mačke, kokr da bi ga dal nekam tko, kjer ne bi bil samo strogo notranji muc, al kako???
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 13. Apr. 2008 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov