Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 11. Apr. 2008 10:35

^ Ne ne mainecoon to ni niti približno letelo na tebe :wink: ! Letelo je na bubabibo, ki je napisala, da pač njen maček noče ven oz. rajši je v hiši, ampak da gre z njim na sprehod samo zato, ker se v bistvu njej zdi, da bi mogel malo ven na zrak (torej sklepam, da ima malo slabo vest, ker je maček vedno noter,a?).

Mainecoon tebe pa čist razumem, tako da... :D
Uporabniški avatar
mainecoon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mainecoon » 11. Apr. 2008 10:43

ups, moja napaka, sem narobe razumela :oops:

no kokrkol, bom zdej še pokazala malo uživanaja našega mačkončka (čeprav na vrvici)

med rožcami:

Slika

oprezanje za ptičko na travci

Slika

in na betonu

Slika
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 11. Apr. 2008 11:03

Juj, kok je tale mačkon lep no :hearts:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 11. Apr. 2008 11:17

Cel lepotec je!
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 11. Apr. 2008 11:55

Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 11. Apr. 2008 11:59

:(

Upam, da bo čimprej prišel nazaj. Potem pa hitro kastrirat!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 11. Apr. 2008 12:40

Men se je pa dons sanjal, da je pršu moj Ficko nazaj, k ga ni že ene pol leta, če ne še več. Ah, kok ga pogrešam :(
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 11. Apr. 2008 14:51

bubabiba napisal/-a:No tuki je pa filmčk od mojga mačka na sprehodu, da boš vidla kako se matra. :wink:

Pa je res lepo navajen na vrvico. :)

Mislim, da je logično, da če je muc na vrvico navajen, ni prisotnega nikakršnega mučenja. Enako velja za izključno notranje mačke.
Vsi trije moji mački so bili že od začetka navajeni na prosto stopicljanje po travi, plezanje po drevesih, šnofljanje po sosedovem vrtu in ja, v tem primeru bi bilo mučenje, če bi jih privezala na vrvico ali za vedno zaprla v stanovanje. Ta mačkon, ki ga imam sedaj, se najraje zadržuje zunaj (razen ko je hladno) in prav živčen postane, če ga ne spustim ven takrat, ko on hoče. Verjetno bi po stanovanju imeli že vse strgane zavese :D .

Poznam par, ki ima dva notranja mačka in ko gredo skupaj ven "na sprehod" - se eden od mačkov sploh ne loči od njiju, za njima skaklja kot kuža (pa ni privezan), ta druga mačka pa v trenutku švigne v gozd in se po na primer dveh urah, ko se "zlaufa", vrne k njima. Pa so srečna mlada družinica :D .

Torej - od navad posameznega mačka lahko šele govorimo o dejanskem "mučenju".

mainecoon: buc buc, cel lev je :D .
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 11. Apr. 2008 15:09

Ok, pr men je pa tko, da mam tle v stanovanju v bloku, mačka skoz not, čeprov mam kdaj slabo vest zarad tega. Ampak ona druzga življenja ne pozna, tle se počut varno in se boji zunanjega sveta, še ven na hodnik ne upa. Zarad njene varnosti sm se takoj, k sm jo dobila (ubistvu je bla najdenka in je ni noben hotu, sm jo pa jst obdržala), odločila, da bo samo notranja mačka, ker je naš blok takoj ob glavni cesti. Kot sm že rekla, se pa tud boji vsega izven tega stanovanja in jo tud ven ne pelem.

Pol mamo pa pr moji mami še 3 mačkonke, ki pa naravnost uživajo. Mamo hišo v naravi, zravn ni nobene ceste in so čist varne, če grejo ven, lahko so pa tud v hiši, kakor jim paše.

Uglavnem...če je že tko, da s tem, k mamo mačke skoz notr (da se jim pač kej ne nardi) in da se vam to zdi mučenje, je pol mučenje tud, k mamo papagaje v kletkah, pse v pesjakih (al pa kjer kol že), zajčke v kletkah...pol je vse to mučenje! Ne neki nabijat, kaj je naravno in kaj ni, ker smo že daleč od vsega naravnega. Tud to ni naravno, da se maček znajde na avtocesti in ga zbije avto. Pa to še hočem povedat, da tisti, ki se pač odločte mačka spuščat ven zravn prometnih cest, se hkrati zavedite, da je velka verjetnost, da se ne vrne in se ne pol preveč čudit, kje je že 14 dni (pa nč ne obsojam s tem).
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Apr. 2008 20:41

*purple* napisal/-a:ja no lej, ti imaš eno izkušnjo mi drugo.Mojga mačka dam za eno uro v hišo pa že tuli ko zmešan ker hoče it ven, pa čeprav potem zunej na sončku na klopci prespi pol dneva.mu pač paše tako, da je zunej in na kraj pameti mi ne pade da zavedno zaprem notr.
Pogovori z bubobibo pa itak en vodijo nikamor, ker ona more imet vedno prov, ona vedno vse ve.Ampak vedi za svoje živali v naše se pa ne vtikuj!
In ni ga človeka, ki me bo prepričal v to da je mačje življenje v zaprti hiši ali še huje, majhnem stanovanju, lepše kot na vrtu, skakanje po sončku, lovljenje muh, valjanje v travi....žival je žival, žival sodi ven v svoje naravno okolje in ne v hišo.In ne moreš vedet živali kaj mu sede in kaj ne, lahko pa da mu hoja z vrvico-v kar tud verjamem, ne sede tko kot ti misliš.

Aha in tale okolica je zate ful naravna? Ne bi rekla, da bi bilo res naravno samo kolikor vem, mačka ko še ni bila udomačena ni živela med avtomobili, se ti ne zdi?

Maya, kdo je rekel, da ga na silo peljem ven? Rekla sem, da mu ni tolk kul zunej, da bi bil tam večino svojega časa, ampak, da se mi zdi pa dobro, da ga dam na zrak vsake tolk. Pa sem že video pokazala pa mislim, da ni lih trpeu..kot sem pa rekla je pa vesel ko pride domov...

Vi trdite po svoje, ampak se ne čudite, če vam v kakšne društvu za živali ali v zavetišču Horjul ne bodo dali mačka. Aja pa veliko prostovolj, ki same doma skrbijo za mačke...nobena ga ne bo oddala v prometno naselje brez skrbi. no, hvala bogu. Namreč oddajajo se samo za not ali, če res ni nobene nevarnosti okrog in grejo to tudi preverit. Na žalost pa seveda lahko mačka dobiš pri kakšnem kmetu, ki se mu skoti polno nezaželenih mladičev, ti pa verjamem, da vsakemu dajo.

Izjava, da se pes naveže na lastnika maček pa na stanovanje je pa čist mim. Če se tvoj maček ni navezal nate je to tvoj problem, moj maček je pa očitno čudežno pridobil lastnost psa, saj mi doma povejo, da me vsakič išče, ko grem kam za več dni. V stanovanju ga imam pa tudi vedno za sabo...trenutno pri tipkovnici. Jaz mislim, da če se z mačkom ukvarjaš (pa ne samo da mu daš hrano pa mal se z vrvico vsake tolk z njim igraš), da se bo navadu nate. Ker pa pač folk nabavi mačka, ki kao ne mara tolk družbe pa se noben tolk ne ukvarja z njim tolk kokr s psi seveda in potem pridejo takele izjave ven.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Apr. 2008 21:10

Glede sterilizacije in kastracije... tukaj
je filmček za vse, ki nimate steriliziranih/kastriranih svojih psov in mačk! Za razmislek!
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 11. Apr. 2008 22:37

MISLM DA SE JE TALE BUTASTA DEBATA ZAČELA ZARADI MENE (ker sm rekla da mi je zginu mačk in potem sm umenla tut to da je cesta blizu) IN HOČM DA SE TAKOJ ZAKLUČI.
Bubabiba zgleda nimaš dost v glavi da bi dojela kaj ti govorimo. mej ti svojga mačka na vrvici prklenenga, boli me, sam nehej težit normalnim ljudem, ki mačku puščamo svobodo in ga pustimo da uživa. tista cesta zaradi katere sm dvignla tolk prahu našemu mačku ne pomeni nobeno nevarnost, je preveč oddaljena, muc nikoli ne zahaja v tisto smer, itak je preveč prestrašen da bi sploh šu v tisto smer.
tko da mislim da govorim v imenu vseh da ne dojameš čist poante... noben nima nč proti tisti tvoji vrvici, ampak se nm pa zdi normalno mačka spustit vn, če to sam hoče.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Apr. 2008 22:40

No js pa povem kako tut društva delajo.
A potem to pomeni, da je tvoj maček že doma?

Posebej zate sem ti pa pripopala tistle filmček.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 11. Apr. 2008 22:46

Dita- napisal/-a:MISLM DA SE JE TALE BUTASTA DEBATA ZAČELA ZARADI MENE (ker sm rekla da mi je zginu mačk in potem sm umenla tut to da je cesta blizu) IN HOČM DA SE TAKOJ ZAKLUČI.
Bubabiba zgleda nimaš dost v glavi da bi dojela kaj ti govorimo. mej ti svojga mačka na vrvici prklenenga, boli me, sam nehej težit normalnim ljudem, ki mačku puščamo svobodo in ga pustimo da uživa. tista cesta zaradi katere sm dvignla tolk prahu našemu mačku ne pomeni nobeno nevarnost, je preveč oddaljena, muc nikoli ne zahaja v tisto smer, itak je preveč prestrašen da bi sploh šu v tisto smer.
tko da mislim da govorim v imenu vseh da ne dojameš čist poante... noben nima nč proti tisti tvoji vrvici, ampak se nm pa zdi normalno mačka spustit vn, če to sam hoče.

se popolnoma strinjam s tabo, ampak naj ti povem, da sm se že sama pred pol leta (približno) kregala z isto osebo kot ti o isti stvari...in da nismo prišli do nekega zaključka, ampak samo do žaljenja uporabnic...tko da ti svetujem, da se ne ubadaš več s to njeno vrvico... :) mi že vemo, kaj mislimo o tej vrvici :D
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 11. Apr. 2008 22:52

milkyway kdaj greva na pjačo :lol:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov