Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2008 22:14

Moja vrcvica je dosti dolga, da lahko počne kar on hoče. če bi rabila pa še več, če bi on hotel več bi mu pa kupila 10 metrsko tko, da tukaj ne vidim nobene ovire.
Aja skoz grmovje se pa tut rinem, če je treba. rajš se rinem skos grmovje kokr pa da sm jutri brez mačka.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2008 22:26

Ok, ti imaš očitno zelo tolerantnega ačka, da vse to mirno prenaša. Na splošno so pa mačke samostojna in neodvisna bitja, ki res ne potrebujejo ali želijo človeške družbe na vsakem koraku.
Tako da se pač bolj strinjam s tistimi, ki mačkom pustijo uživat lajf, čeprav s tem seveda nekaj tvegajo. Za moje pojme ni to nobena lahkomiselnost.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 09. Apr. 2008 22:31

Oprosti, ampak meni je tudi to mučenje, če imaš mačko na vrvici! Ma nevem kdo si je tako bedarijo zmislil :roll: . Mačka ni pes, čeprav mi doma tud psa nismo imeli nikoli zaprtega ali na vrvici, razen pač če smo šli na sprehod. Tud v našem kraju se ena sprehaja z mačko in vedno ko to vidim bi najrajši stopla do nje pa jo vprašala po zdravju. Boga mačka da nima niti toliko svobode, da lahko sama zunaj dela kaj hoče :? . Naša dva sta tudi od malega bila v hiši. Zdaj ko je pa tako lepo vreme sedita pred vhodnimi vrati tak dolgo,dokler ju ne spustimo ven. Kaj naj bogi mački pustim noter, čeprav na vso moč silita ven?! Ja se mi je zdelo da ne... Pa vedno ko ju pokličem prideta k meni, tako da sploh ni panike. Se pa večkrat zgodi, da kak maček za par dni gre kam, potem se pa vrne. Pač tako je...In ni lepšega kot videt muci kako zunaj uživata.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2008 22:41

Ja moj maček je rad skos z ljudmi...dolgčas mu je kadar je sam.

ja, če trpinčiš mačko, ki je na vrvici, ker to ni naravno, potem jo tudi ko jo futraš z briketi, daš ležat na posteljo , jo češeš, ji pucaš ušesa in pa tudi to, da jo spuščaš v daleč od njenega naravnega okolja ( okolica polna avtomobilov). Psi so na vrvici, pa jim ni nič hudega pa to ni nič drugačno od mačke, samo vsi to govorijo, da je pes lahko, ker je tega že navajen..ja pa ja, samo ljudje so navajeni to je. Drugače pa ni nič.

No tuki je pa filmčk od mojga mačka na sprehodu, da boš vidla kako se matra. :wink:
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 09. Apr. 2008 22:58

Maya19 napisal/-a:Oprosti, ampak meni je tudi to mučenje, če imaš mačko na vrvici!

Oh lepo te prosim, če je pa to mučenje potem je mučenje tudi to, da svojega mačka spustiš ven, ga zbije avto in nekje v mukah pogine.
Sama sicer nimam mačka/ov, ampak sem jih pa že kar nekaj pobasala ranjenih s ceste in peljala k vetu. Pač, ko se s takimi stvarmi vsakodnevno ukvarjaš in ko vidiš domove začasnih skrbnikov in zavetišča polna mačkov (in seveda tudi psov), ki so ravno zaradi takih dejavnikov pristali tam, je res žalostno. In v veliko primerih se je izkazalo, da je bil muc lastniški in ne prostoživeč. Latnikove besede pa: "Je šel samo malo na zrak miške lovit!" in podobno :roll:

bubabiba, joj kako "trpi", groza kako si lahko tako "kruta" :D
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 10. Apr. 2008 8:05

bubabiba zdej pa počas nehej ker greš pomoje že vsem pošteno na
živce!!! :evil: prov če se tvoj mačk šeta na vrvici nej se, sam dej mi nekej povej, kok mačkov na vrvici vidš npr po tivoliju k se lepo sprehajajo??? pomoje bl mal, ker je res mal takih mačkov k bi to toleriral. če je tvoj tak... loh rečem samo super ker pol z njim nimaš problemov!! ampak večina mačkov ni takih.
Še to mi povej, k si tok pametna. kok mislš da mačk rab gibanja na dan, da se zdravo razvija in da je zdrav pa zadovolen. vidš, zato ga navadni ljudje spušamo vn... pa mačk ne rab sam to da se šeta, rabi tut plezanje po drevesih da si krepi tačke in kremple, rabi skakanje po travniku, pa lovljenje miši...
če bi mela pa nekej za na špagco ti pa priporočam da si kupš čivavo!!
tebe noben ne obsoja ker voziš svojega mačka na vrvici (ampak si pomoje vse samo mislimo svoje), tko da tut ti ne boš nas obsojala, k smo navadni ljudje in spustimo mačka ven če hoče ven.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 10. Apr. 2008 8:40

če bi jest stanovala v bloku bi najbrž mačka imela večinoma notri,ko bi ga peljala ven bi ga res dala na povodec.mi stanujemo v hiši,okrog ni nobene ceste,samo velik travnik in logično,da recimo poleti,ko je vroče in mamo večinoma skoz priprta/odprta vrata da bo šel maček ven.kaj naj ga zdej zapiram v kak vroč prostor da se mu zmeša al pa mam cel dan privezanega?in moj maček ful uživa,ko se prosto podi po travniku in pleza...
drugače pa je maček lahko zelo dolgo od doma pa se lahko zgodi,da bo prišel nazaj.enega izmed naših mačkov ni bilo več kot teden pa je prišel nazaj.moja mama pa je že dolgo nazaj imela mačka,ki je izginil za več mesecev in se nato vrnil samo za en dan in spet izginil.sklepali smo,da se je pritepel h kakšni hiši kjer so ga potem vzeli za svojega in je tam ostal.je blo pa to v obdobju,ko je ravno moja teta rodila in je bil pri hiši dojenček,pa je bil mogoče užaljen :D
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 10. Apr. 2008 10:04

softTouch napisal/-a:sklepali smo,da se je pritepel h kakšni hiši kjer so ga potem vzeli za svojega in je tam ostal.
To se tudi dogaja. :ja:
Uporabniški avatar
mainecoon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mainecoon » 10. Apr. 2008 10:23

dita upam, da se tvoj mačkon vrne domov živ in zdrav.

maček na vrci, mučenje :gruebel: . ne bi rekla. ok. vse lepo in prav če spustiš mačka ven, da se zlaufa, seveda če imaš to možnost. kaj pa če je nimaš? tud jaz svojega mačkončka, peljem ven na vrvici, ker ga drugače nimam možnosti spustiti. živim v bloku in hvala bogu imamo veliko teraso da se lahko po njej svobodno giblje, ampak mu vsake toloko želim privoščiti tudi nekaj uživanja zunaj meja te terase in na travici. in raje ga ven peljem na vrvici, kot da mi ga zbije avto ali pa ga kdo ukrade. ga mogoče zato mučim?

prov če se tvoj mačk šeta na vrvici nej se, sam dej mi nekej povej, kok mačkov na vrvici vidš npr po tivoliju k se lepo sprehajajo???
.

u tivoliju verjeten res bl mal, drugače, pa jih vsaj jaz vidim čedelje več.
mislim da maček na vrvici ni čist nč več čudn. kje pa piše da se na vrvici in na sprehode lahko vozi samo pse in da je samo to "normalno"?
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 10. Apr. 2008 10:24

bubabiba daj malo logično razmišljaj! Normalno je da živali daš jest in normalno je da ima nek prostor kjer spi. Ampak normalno je pa tudi, da se žival lahko prosto giblje! Sem pogledala tvoj posnetek in sem še bolj proti temu da se mačka da na vrvico. Ko sta moja mačka zunaj, skačeta za muhami ali metulji, plezata po drevesi itd. dvomim, da bi tvoj maček to lahko delal ko pa ga imaš na taki kratki vrvici :? . In kot je že ena pred mano napisala, žival dnevno rabi veliko gibanja in to ne samo 'navadnega' sprehoda. Zakaj sploh imaš žival, če jo zapiraš v hišo?! Vem, da boš rekla, da tvoj pa nič ne sili ven, ampak tega ne verjamem. In tisto urca (pa še to mogoče ne) kaj greš ti z njo na sprehod ni nič za mačko. A misliš da mačka ki je na vrvici pa ni izpostavljena nevarnostim? Hja ti še pomoje vrvice ne bi spustila , če bi mačko med sprehodom napadel kak potepuški pes, ki mačk ne mara... :roll: . V normalnem primeru bi mačka hitro nekam letela in se poskušala skriti, v tvojem primeru pa...veš kaj bi blo. Hja priznam, da je beden primer, ampak možno pa je. Pa jaz načeloma tud nisem za to, da se psa da na vrvico. Mi doma psa nikoli nismo imeli na ketni al pa kje zaprtega. Vedno se je prosto gibal. Ko pa smo šli na sprehod, je logično da smo ga dali na vrvico-to pa samo zaradi varnosti oz. za vsak slučaj, ker smo vedno imeli velikega psa in se je vedno ogromno ljudi tam sprehajalo.

Sicer pa bubabiba ne da se mi več s tabo za debatirat, ker si za svoja leta že preveč pametna in v vsaki temi samo nekaj pametuješ :wall: . Nimaš pa vedno prav-upam, da se zavedaš tega. In ne nam govort kako smo neodgovorne, ker mačke spuščamo ven, če ti sama svojo mačko mučiš na vrvici in ji ne daš svobode,ki si jo zasluži!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 10. Apr. 2008 10:37

Mainecoon vidiš jaz pa sem taka, da če bi živela v bloku, mačka rajši ne bi imela, če mu ne bi mogla omogočit izhoda brez vrvice. A pa si ti tud mnenja, da če mačko spustiš ven, ker obvezno hoče, ravnaš neodgovorno? Zdaj za ene je neodgovorno mačko imeti na vrvici, za druge pa to, da jo spustiš ven brez vrvice in se ji lahko kaj zgodi (kot da se oni na vrvici ne more :roll: ).
Aja drugače pa imaš fuuuuul lepega muceka :love: . Kaj je bil mogoče zdaj kdaj naslikan v kakšni reviji- če se ne motim je bil nek tek al kaj in je bil tud en takšen maček naslikan v enakem vozičku kot ga imate vi :D . Slučajno sem se spomnila...
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 10. Apr. 2008 10:41

Mi mamo doma enag mačkona.Zdej bo pomoje dopolnu že 8 let in nismo nikol razmišljal, da bi ga vn pelal na vrvici. K je biu mejhn smo ga kastriral in hit se je navadu sam na ožjo okolico okol hiše. Živimo tud v bližini ceste ampak do tja si sploh ne upa. Pač imamo tazga mačkona, ki je rad doma, je debelkast in se mu sploh ne da delat kakih dolgih pohodov.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 10. Apr. 2008 10:47

okrog tega al maš mačka zunej al ga voziš ven na vrvici se je brezveze kregat.en pač delajo tko in drugi drugače.dejstvo pa je,da je maček žival in logično,da je rad tudi zunaj,na prostem.samo žalostno je pol to,da sploh v mestih nastane velik potepuških mačk,ki majo še več mladičev in so res boge te mucke,ki nimajo doma,veterinarske oskrbe če jo rabijo in hrane.če si pa odgovoren in daš mačka kastrirat/sterilizirat oz. poskrbiš za mladičke,če jih tvoja mačka skoti pa ne vidim razloga zakaj ne bi mačka spuščal ven
Uporabniški avatar
mainecoon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mainecoon » 10. Apr. 2008 10:51

hvala maya19. ja bil je naslikan v revijah, je bil edini mačkon med kužeki :D .

no ja, jaz pa imam v bloku raje mačka kot psa, ker ga lahko tudi brez problemov pustim samega doma, če ga kdaj ne morem vzeti seboj. proste izhode ima samo na teraso, hvala bogu je tako velika, da se lahko komot zlaufa če se hoče, tako da tudi moj ni čisto brez prostih izhodov.
nisem rekla, da je neodgovorno če se mačka spusti ven brez vrvice, to je super če imaš zato možnost.
vseeno pa mislim, da se ga da malo nadzorovati tudi brez vrvice, greš npr. vsake toliko časa pogledat kje je, ga pokličeš, ravno toliko da maček ve do katere meje sme iti.
seveda obstajajo nevarnosti za mačka tudi če je na vrvici, nisem rekla da ne, sam nevidim razloga zakaj bi bilo to neodgovorno.

drugače pa tudi če bi bila v hiši tega mačkona, ki ga imam zdaj brez nadzora nebi smela puščati zunaj (tako piše v pogodbi za mojega in tudi za vse druge pasemske muce), kot sem rekla, če že ne zaradi drugega zaradi tega ker ga kdo lahko ukrade.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 10. Apr. 2008 11:04

da ne bo ktera razumela narobe, jz nč ne obsojam tiste k vozjo mačke vn na vrvici, sej je res da eni pač nimate možnosti, živite v blokih itd. za tiste lahko samo rečem svaka čast da ga vsaj na vrvici vn peljete.
samo bubabiba mi gre na jetra ker nam pametuje kako to ni dobr za mačka in sm ji dala nekaj nasprotnih argomentov. če ma maček možnost da sam skaklja po okolici bi to res mogu delat, če ga že pelješ v gozd bi ga lahko saj tm mal spustila pa se dol usedla za ene dve urce da bi se naskakljov okrog...

ma sej ni veze, res je največja bedarija da se kregamo zard tega, vsak nej dela tko kot mu paše, pa kokr sm že prej rekla, če nimaš možnosti mačka spustit vn, svaka čast da ga daš na vrvico in greš na sprehod, da dobi saj malo gibanja. sam to obsojanje da je mačka vn spustit neodgovorno... :evil:
Our passion is our strength <3

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov