Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Apr. 2008 22:11

bubabiba napisal/-a:
iluzija napisal/-a:
Dita- napisal/-a:ma sej cesta ne pelje glih mimo hiše, je kr dost stran, ponavad našga macota bl v nasprotno stran zanese, ponavad se zmerej drži nekje blizu hiše al pa pr sosedih... men je pa nenormalno mačka notr zapirat, razn če je res že od malega skoz notr, al pa je kšna huda pasma...

Pri nas sicer neke prometne ceste ni, vseeno pa folk nori po naši ulici in se naš maček bolj stran drži od tiste ceste (v bistvu najraje spleza na garažo in od tam opazuje tistih nekaj avtomobilov - sploh ga pa fascinira folk z malimi otroci in psi :D ). Mislim, da mački kar vejo kje je za njih nevarno in kje ne... Ne rečem, da ni nevarno, ampak se muci kar izogibajo prostorom, kjer je veliko hrupa (cestam).

Nekastrirani mački ne vejo, ker jh žene nagon. največ nekastriranih mačkov avto zbije...žal taka je statistika.

Ja sej res nevem zakaj potem pazimo na majhne otroke? Zakaj pa majhnega otroka ne spustiš blizu prometne ceste pa rečeš, če mu je usojeno mu je? A je kaj dugače, nevem no.
Drugače pa dita vaš maček bo zdajle lahko naštepal polno mladičkov, ker je nekastriran ti pa bodo pristali v zavetiščh, utopljeni v vrelah za smeti pod avtomobilskimi kolesi in še kje. Samo ene par, ki jih bo imelo srečo bodo šli v nove domove..mislim v dobre ne spet nekam blizu ceste. poleg tega predno ga bi dali kastrirat bi ga blo še fajn stestirat na levkozo in faids saj nikoli ne veš kaj je v tem času staknil.

če mu bo usojeno ga bo zbilo, če mu ne bo ga ne bo.Tud otrok lahko skoči v taistem momentu na cesto ko prifura mimo kamjon.pa nimaš kej potem...
se pa strinjam glede kastracije in sterelizacije čist do zadnje pike!
sam ljudje še kar ne dojamejo :roll:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2008 22:18

Še vedno me zanima zakaj ga samega ne pustiš zunaj se igrat poleg prometne ceste?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Apr. 2008 22:22

mene so, pa sm bla naučena in nikamr nism šla.čičala v peskovniku in potičke delala, all day long.
bubabiba, težko je ko maš mačka že navajenega na zunanjost ga potem kr zapret notr.Moj je neki časa notr pa tuli kot da bi ga klal da gre ven.sicer gre vsak večer notr spat in tud čez dan je notr če se ga le uspe zamott, ampak on vseen rajš zunej na klopci čiča na sončku kot notr na kavču, razen če je mraz in slabo vreme, v tem primeru gre ven samo scat in pride nazaj notr.
je pa navajen bil na zunanje žiuljenje že ko smo ga dobili.

drga je pa notr, ker je mal zmešana in ni za ven.vsake tolk časa jo pod nadzorom spustimo, ampak smo zraven al je pa na špagi.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2008 22:29

No, moj maček je bil tudi prej 4 leta notranje zunanji zdaj bo pa že dve leti kar bo skos not in ni nobenih problemov. Včasih gre ven na povodcu ampak je kar vesel, ko pridemo domov, mu je bolj všeč v stanovanju.
Sicer pa ne moreš govorit o usodi, ker statistično večina mačkov umre mladih zunanjih (pomožnosti blizu cest) kot pa notranjih, ki hodijo ven pod nadzorom. Tako, da očitno ni usode. :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Apr. 2008 22:31

soseda ma zraven mačko staro 16 let, skos zunej ob glavni cesti.Pa nemalokrat pride h nam čez cesto.torej je nekej na tem?

mojmu pač ne odgovarja bit notr, niti pod razno.če je lep vreme sili ven na vse kriplje.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2008 22:34

To je ena mačka, jaz pa govorim o večini? A si že kdaj slišala, da je treba gledat povprečje?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Apr. 2008 7:06

Mislim, saj - vsakemu svoje, ampak da bi jaz mačka zapirala noter, ven pa ne bi smel, ker smo pač doma blizu ceste, se mi zdi mučenje.
Enako kot smatram mučenje ptico v kletki, ker je njen življenjski prostor tako omejen.
In lepo mi je videti, kako muc uživa zunaj, se valja po travi, voha zemljo na vrtu in se igra z njo in kako pleza po drevesih. Res ne morem preprečiti, da ne bo nikoli šel čez cesto. Da bi ga pa zato 10 let zapirala v hišo, to pa ne. Bi se mu tako menda zmešalo. :D

To je pač moje mnenje.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Apr. 2008 7:15

povprečje gor ali dol, tko kot je rekla metuljčica, ne morš mačka kr tko zaprte notr če je navajen na zunej.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 09. Apr. 2008 8:56

jest sm pa dons mojega mucija pelala na kastracijo.se mi je ful smilu ko sm ga tm pustila :( ,ampak sta nam v zadnjih dveh letih dva ful lepa mačka zginla med gonitvijo.tko da upam,da bo zdej kej boljš.sicer je moj mačkon zdej ko je lepo vreme ful rad zunej,noter pride samo pojest pa mal pospančkat,drugač se pa skoz po travniku podi.na srečo vsaj ceste nimamo blizu
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 09. Apr. 2008 12:43

metulčica, jz se čist strinjam s tabo... ne vem zakaj je treba tolk komplicirat... če je mačk navajen notr (k eni so notr full zadovolni) nej bo notr, sam jz pa zihr svojga macota ne bom mučla, bo pred vrati sedel in jokal, jz bom pa rekla ne ne ker je cesta blizu... pa sploh ni problem v tej cesti, ker nikol ne hod v tisto smer ampak se zmerej drži sosednih hiš...
še isti dan ko pride nazaj greva k veterinarju... dons ko ni dežja bom šla pomoje spet pol vasi pregledat.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Fracha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Fracha » 09. Apr. 2008 17:56

Naš maček je tut zdej zginil, pa je kastriran in vse, pa se je vseeno gonil. In pač je skus ven hodil, ampak nikol ni bil celo noč zunaj. Zdej ga pa že dva dni ni, tk da bolj slabo kaže. A ma kira izkušnjo, da maček je lahko zdoma tut po več dni?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Apr. 2008 18:53

^ Jaz vem za primer, da se je maček vrnil po 1 mesecu - zanemarjen in shujšan, ampak pravi je pa bil!

Držim pesti, da pride muc nazaj! :kleeblatt:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Apr. 2008 19:02

Huh, takih in podobnih nenavadnih in precej presenetljivih zgodbic o pustolouščinah izgubljenih in vrnjenih mačkou in mačkic je malo morje ... Eni majo očitno res devet življenj :) .

Hvala bogu, da našga zgubljamo zgolj po stanovanju, kr že ob tem sm parkrat u teh 14 letih tako paniko zagnala, da me je skor fršlok :? ... hudič mačji se mi pa nekje varno zavlečen "reži" in ne spusti niti najmanšga zvoka :< . Aaaargh, kolkr sm bla usakič vesela, da smo ga odkril, tolkrat bi ga najraj za ušesa nekam obesla.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2008 20:51

Res nevem zakaj je tok težko mačka pod nadzorom ven plejat? Aja že vem lažje je, če ga samo spustiš, je manj dela.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2008 22:11

:lol: Kaj pa tvoj maček potem počne zunaj? A ti za njim s špago v roki plezaš na drevo in se rineš skozi grmovje, a on vljudno stopica zraven tebe kot en upokojenec?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov