Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Feb. 2008 19:48

^^Sj je mačkonka :) Tvoj je tud lep, sm slikce pogledala...ma sj so vsi lepi :love:
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 27. Feb. 2008 20:29

Moja velika želja = Ragdollka :hearts:
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 28. Feb. 2008 11:37

Yazmeen napisal/-a:^^Sj je mačkonka :) Tvoj je tud lep, sm slikce pogledala...ma sj so vsi lepi :love:

Ojoj...sorči :D
Bom ob priliki nalimala kšno bl lušno slikco, na teh k sm jih zdej dala je tak čudn :D
Uporabniški avatar
*bambi<3*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *bambi<3* » 28. Feb. 2008 20:48

Jest mam pa belga perzijca, že kr 9 let, pa bo tud hudo k ga nebo več (sploh nočm mislt)...k je pa tko lepo k pride zvečer k teb se stiskat, pa je tko lepo mehk :) ....ah ja mucki so lepe žvavce...prjazne :) [/img]
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 02. Mar. 2008 19:52

Punce... Če muc je samo brikete ni nič narobe??? Ker... Aaa! :D Ni bolj zbirčnega mačka od mojega! Poznate kaj proti tej zbirčnosti??? Ne je čisto nič več razen Hillsovih briketov. Kar mu dodatno še dam, samo povohlja, malo oblizne in se obrne stran. Kupujem raznorazne konzerve, a ne je drugega kot mogoče kakšne tiste mini vrečke, ki imajo enkratni obrok... Dobi občasno, ampak vsak dan pa tudi ne more dobit. Bi bankrotirala :? , ampak samo od briketov pa verjetno tudi ni pametno, da živi?

((Phu. Sem se morala izprašit, ker se že nad njim ne morem :D .))
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 03. Mar. 2008 13:14

Mislm da ne more bil nič narobe če samo to je...Sej moj mačk je tut zbirčn, pa kaj čem :D Sicer mu na cajte probam če kej druzga uturit poleg običajnega, ampak ga ne morem okrog prnest...Sej kšna bo rekla, da mu pač naštimaj kaj drugega in sam to, pa pusti, bo že pojedu...Jst mojga pač ne morem pustit stradat in mu silit nekaj česar ne noče jest... :D
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 03. Mar. 2008 19:34

Ojoj, ja sestradan bo hodil okrog neke druge hrane, saj možgane pa ja ima no:P

Moj muc je moral na strogo dieto(alergijo na neko hrano je dobil) z nekimi hills briketi, ki mu niso preveč dišali. Pač imel jih je na voljo, če jih ni hotel jesti očitno ni bil dovolj lačen. Ko je dojel da je to edina hrana, ki jo bo dobil, je pač normalno jedel in tudi druga mačka se je navadila na te brikete in zdej čisto normalno oba jesta.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 03. Mar. 2008 22:34

Moj tut večinoma je samo brikete samo mu pa kupim kakšno konzervo na teden, ampak ni nič kaj manj zbirčen od tvojega in je samo od Shebe tanajdražje kozerve (kaj pa :wink: ), potem pa dobi še recimo da enkrat na teden surova jetra. Je fajn, če še kaj poje občasno, že zaradi tega, ker če je kastriran in je samo brikete lahko dobi FLUTD. čeprav te naovejši brketi naj bi vsebovali neko sno, ki naj bi to prepreevala samo jaz temu nič ne verjamem. :wink: So pa fajn briketi, ker seveda prinesejo veliko manj zobnega kamna kot kakšne konzerve vsak dan.
Uporabniški avatar
*bambi<3*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *bambi<3* » 04. Mar. 2008 14:57

Punce eno uprašanje!
Kako pucate mucku zobe? Najbrž je kdaj pa kdaj dobr mal spucat al kako? Sm probala že z tabletki k obstajajo...sam moj talenterani maček je cele dol pojedu :evil:
Kaj vi nadite?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 04. Mar. 2008 19:40

Za umivanje zob kupiš posebno zobno ščetko in pasto.
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 07. Mar. 2008 18:45

Pasto pa le kupi tisto za mačke (jim je dobra, jo radi ližejo), pa neko otroško zobno ščetko. Najboljš je da ga kr primeš, mu razpreš malo gobček in na hitro podrgneš. Sej pol sčasoma ugotoviš kako mu je manj prijetno in kaj mu paše. Moj je čez nekaj časa sam grizel ščetko, jaz sem mu jo pa ven vlekla iz gobčka, tko da je res skrtačil tud za zobki.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 07. Mar. 2008 20:09

Ščetko se kupi posebej za živali.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 14. Mar. 2008 18:41

Spet me nekaj zanima. Torej naša dva naj bi v bistvu bila hišna mucka, vendar sta zdaj ko je tako lepo vreme veliko časa zunaj-prav vidi se kako uživata in norita zunaj. No problem pa so klopi. Ko prideta nazaj v hišo, pri muceku skoraj vedno opazim, da mu eden ali pa dva pležeta po telesu. Ali pa najdem kakega ki si je že postegel z njegovo krvjo.Zdaj me pa zanima kaj ve naredite da se rešite tega?Ali pač redno pregledate celega mucka pa mu jih odstranite ali še kaj drugega? Ker naša dva imata ovratnico proti temu, šampon proti klopom, tud ono kremo ko se zadaj na vrat namaže (proti zajedalcem) smo sprobali pa še klopi kar silijo gor :? . Je še kaj drugega kar lahko sprobam? Priznam, nisem brala vseh strani, tako da se opravičujem če je kje že govora o tem.
V bistvu ne bi rada muci prikrajšala za ono veselje zunaj,ampak nočem da to nosita v hišo. Ju pa vedno tud skrtačim ko prideta nazaj noter-takrat pač opazim klope. Hvala za nasvete, čeprav mislim da se tu ne da kaj naredit, ker klopi so pač klopi in se jih ne rešiš...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Mar. 2008 19:42

Najboljš je mačku dati Frontline vsak mesec seveda se pa še vseeno lahko kakšen pojavi. Niso pa tko nedolžni teli klopi, ker prenašajo lymsko boreliozo, klopni meningoencefalitis, erlihioza, babezioza, mrzlica skalnega gorovja. Te bolezni so pa zahrbtne, ker ponavadi izbruhnejo čisto na koncu, ko ne moreš več nič pomagat. Obstajajo pa testi za te bolezni, če vidiš da ima pes/mačka kakšne čudne znake, ki bi lahko bili posledica teh.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 14. Mar. 2008 19:53

Ja ravno zato,ker vem da niso nedolžni me skrbi. Pa na moji postelji ponavadi spita in mi ne bi blo ravno ql če bi v svoji postelji zagledala kakšnega klopa. No saj logično da tu pa tam imata kakšnega-čist rešit se jih tak ne morš,razen če sta nonstop v hiši. Saj ju kopamo pa krtačimo redno tako da mislim da jih ne bota preveč naenkrat dobila in jih bomo pravi čas odstranli.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov