Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Yazmeen.Moj maček ma kronično vnetje dlesni-neodzravljivo.pa so mu že populil zadnje zobke, zdej ma sam še sprednje, pa na vsaki stran mislm da dva (če ne celo po enga) sredinskega.No, normalno je brikete in vse ostalo.sam razlika je v tem da našga še boli od vnetja dlesen, pol pa edino težko grize.Ampak zadnje čase mu kr laufa.Tko da glede zobkov ne skrbet kako bo pol.
Zdej kako je s šumom na srčku pa nevem.držim pestke da se Mačica vrne cela, živa in zdrava in tud glede tiste pike v ustih.
Zdej kako je s šumom na srčku pa nevem.držim pestke da se Mačica vrne cela, živa in zdrava in tud glede tiste pike v ustih.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
No najprej hvala vsem za lepe želje
Da zdj povem, kako gre Ajši... Včer sva jo zjutri pelala na kliniko, kjer so ji najprej pregledal kri, če je vse ok in če sploh lahko dobi narkozo. Pa zarad ledvic, k baje je pr perzijkah zlo pogosta okvara ledvic (ona je polperzijka). To je blo ok, pol so ji pa dal najprej pomirjevala in pol čist blago narkozo, pa še ta je bla rizična, ker ma ful hud šum na srcu, veterinarka je rekla, da se ji sploh ne sliš bitja srca, ampak kokr da bi se ena lokomotiva po njej vozila No pol so ji pa pod narkozo populil une slabe zobe, zdrave pa očistl, tko da ni čist brez zob Ker je starejša, je mogla cel dan ostat dol, zarad možnosti komplikacij, pa dons ma še kontrolo, pa uno iglo ji morjo še odstrant iz tačke, ker so ji jo kr not pustil, za vsak slučaj.
Jst upam, da bo zdj vse ok in do bo čim prej lahko začela jest (najprej sam kšno mehko hrano), ker ceu tedn ni vse skp nč pojedla.
Pa en nasvet...pregledujte mačkom zobe (in psom), ker se jim lahko ful kamen gor nabira Ajša je mela na enmu zobu zadi tok kamna, da sploh ni blo več zobu podobn, ampak k da bi mela u ustih kamenček, recmo 1x1 cm in tist jo je ful bolel, je mela vse zagnojen.
Da zdj povem, kako gre Ajši... Včer sva jo zjutri pelala na kliniko, kjer so ji najprej pregledal kri, če je vse ok in če sploh lahko dobi narkozo. Pa zarad ledvic, k baje je pr perzijkah zlo pogosta okvara ledvic (ona je polperzijka). To je blo ok, pol so ji pa dal najprej pomirjevala in pol čist blago narkozo, pa še ta je bla rizična, ker ma ful hud šum na srcu, veterinarka je rekla, da se ji sploh ne sliš bitja srca, ampak kokr da bi se ena lokomotiva po njej vozila No pol so ji pa pod narkozo populil une slabe zobe, zdrave pa očistl, tko da ni čist brez zob Ker je starejša, je mogla cel dan ostat dol, zarad možnosti komplikacij, pa dons ma še kontrolo, pa uno iglo ji morjo še odstrant iz tačke, ker so ji jo kr not pustil, za vsak slučaj.
Jst upam, da bo zdj vse ok in do bo čim prej lahko začela jest (najprej sam kšno mehko hrano), ker ceu tedn ni vse skp nč pojedla.
Pa en nasvet...pregledujte mačkom zobe (in psom), ker se jim lahko ful kamen gor nabira Ajša je mela na enmu zobu zadi tok kamna, da sploh ni blo več zobu podobn, ampak k da bi mela u ustih kamenček, recmo 1x1 cm in tist jo je ful bolel, je mela vse zagnojen.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Evo prov moram prilepit tale dva lepotca (-ici) z razstave mačk k je bla ta vikend. Sem se tok tolkla po glavi k sem fotoaparat doma pozabla , ker je blo res ful lepih mačkonov...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Naša mačka ful kreha zdej (menda) že dva dni, učeri me ni blo in mi niso povedal doma Je zunanja in me skrbi ker ne morm vedt kaj ji je.. al se je prehladila tok (plučnca) al je kej pojedla tazga.. Dans sm jo takoj notr dala k men v sobo na stol in se cel dan ni premaknla, briketke je samo povohala, vode ni hotla pit.. Prejle sm jo na postlo prestavla in leži. Že cel dan. Ko je bla zuni je na soncu sedela da se je ogrela, hodila je tko dost počas..
Dans je nažalost nism mogla peljat ker sm bla že s papigo do sedmih pri vetu, moram jo jutr. A je drugač komu kej znano tole kar sm opisala, da mačka tkole kreha??
Dans je nažalost nism mogla peljat ker sm bla že s papigo do sedmih pri vetu, moram jo jutr. A je drugač komu kej znano tole kar sm opisala, da mačka tkole kreha??
-
little bee - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 5. 2007
no mogoče bo to vprašanje mal mimo, ampak bom vseeno vprašala! jst do zdej še nikol nisem mela muce, si jo pa blazno želim. no in zdej sm se odločila, da bi nekje dobila nekje eno in bi jo mela pol pr babci. drgač živim v bloku, pr babici je pa velik prostora kjer bi se ona lahko gibala pa ni tolk prometa... no ja in ta muca bi bla notr (v hiši), bi jo pa tud vn spuščali, če bi hotla it. pa me zdej zanima, če je muco teško navadt na to, da ne lula pa ne kaka notr. pa kako se jo tega najlažje nauči...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
^^ Lahko ti povem kako je bilo to pri nas. Ko smo mi dobili našo muco pa mucka sta bila stara slab teden in smo ju pač hranli z dudo itd. Vedno sta bila noter (v kurilnici) in na začetku še jima nismo dali peska. Potem pa smo nekaj časa opazovali in videli,da vedno hodita na potrebo v enak kot oz.pač na enako mesto in smo potem tja postavli veliko posodo z peskom in moram rečt, da od takrat hodita vedno tja. Kako pa navadiš starejšo muco pa nevem, ker nimam teh izkušenj. V glavnem moj predlog je da muci nekje v hiši ali pa zunaj (kjer bo pač večino časa) nastavite pesek in bo že tja šla.
-
Tinchka - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2005
- Kraj: ŠpG/LJ
Ma večina muc bo šla na potrebo v pesek, ker si tam lahko izkoplje luknjo. No, isto lahko naredu tudi v kakšni roži.
Sej če gledaš oglase za muce, pri veliko mucah piše, da so vajene uporabe mačjega wc-ja. In pač izbereš tako muco, bo še najmanj problemov.
urzsika, jaz nimam pojma kaj bi blo z muco. Najbolje, da jo čimprej pelješ k veterinarju.
Sej če gledaš oglase za muce, pri veliko mucah piše, da so vajene uporabe mačjega wc-ja. In pač izbereš tako muco, bo še najmanj problemov.
urzsika, jaz nimam pojma kaj bi blo z muco. Najbolje, da jo čimprej pelješ k veterinarju.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ja naš je pa bil navajen že od mame mačke Je mela škatlo za spat zravn boksa s peskom in ga je zgleda ona navadla...tko da k smo ga mi dobil (je bil dober mesec star) je še takoj u boks lulat in kakat
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
mi smo našo prejšnjo, ki je na žalost že pokojna, dobili še ko ni bla stara en mesec.Ubustvu lih dobro je oči odprla.jo je sosedov muc prinesel h sosedu domov pa je šlo z dudo in je zrasla v lepo mucico
prav tako so nam dali v azilu našo sedanjo debeluško, ko je blalih en mesec stara.Moja mami je šla trikrat tja, se noro zaljubila vanjo, in ker nas tam že poznajo, so nam jo dali prej.
prav tako so nam dali v azilu našo sedanjo debeluško, ko je blalih en mesec stara.Moja mami je šla trikrat tja, se noro zaljubila vanjo, in ker nas tam že poznajo, so nam jo dali prej.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov