Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 01. Feb. 2008 13:32

Mene pa nekaj zanima.
Jaz imam zdaj muco in mucka stara skoraj 5 mesecev.Zanima me ali je normalno oz. že po naravi tako, da je mucek malo večji in debelejši od muce, kjub temu da sta enako stara? Namreč muca je enako-če ne še več kot mucek, pa je vseeno suha (ne presuha!) oz. se ne redi tako kot on. Zdravstvenih težav vsaj pomoje nima, ker je res zelo zelo živahna in nasploh zgleda zdrava.Moj dedek pravi, da naj bi mucki že nasploh bili malo 'močnejši' od muc.

Drugače pa sta v ponedeljek itak naročena za kastracijo/sterilizacijo in ju bo veterinar tak pogledal pa lahko tam še vprašam kako in kaj. Pač zanima me če katera doma podobno opaža pri svojih živalih :D ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Feb. 2008 13:43

ne verjamem da je to kej narobe.ljudje smo tud večji/manjši/suhejši/debelejši pri istih starostih pa ni nč narobe z nami.pač je muc take konstrukcije, sicer pa po mojih izkušnjah so bli mački vedno mečji pa močnejši od mačk. :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 01. Feb. 2008 18:35

butterflychek napisal/-a:Js mam pa doma 14 muc :D so vse take lepe z dolgo dlako, sam k mam ful mal časa, pa se ne morm kej preveč z njimi ukvarjat.. :?

Juhu imaš tok mačk pa se ne moreš ukvarjat z njimi..ja hudiča zakaj potem sploh imaš kakšno domačo žival ne pa 14?! Še ene ti ne bi dala.. :roll:
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 01. Feb. 2008 23:00

Ja samo res. Sploh če so dolgodlake. Sej te rabijo vsakodnevno nego. Težko verjamem, da so sploh še lepe če se ne ukvarjaš z njimi. Boge muce, no. Če bi mela kej več placa, bi jst kako vzela pa jo poštimala :cool:
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 01. Feb. 2008 23:24

Okej punce... Moje naslednje vprašanje :D :

Kaj naredite z mačjimi ušeski? Kako jih čistite? Je to isto kot pri kužkih - da se kupi ena posebna krema, mucu namažeš uhelj in to potem sčisti notranjost?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 02. Feb. 2008 22:05

Jap..mi smo pri vetu dobili posebno tekočino za ušesa pucat..potem pa to zliješ mal v uho pomasiraš, potem pa z vatko odstraniš umazanijo..enkrat na teden ali dva pa je.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 02. Feb. 2008 22:41

Hvala :wink: ...

btw - se temu mačkončki zelo upirajo? Ker moj niti pod razno ne pusti, da mu šariš tam okoli ušesk.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Feb. 2008 23:26

bubabiba napisal/-a:Jap..mi smo pri vetu dobili posebno tekočino za ušesa pucat..potem pa to zliješ mal v uho pomasiraš, potem pa z vatko odstraniš umazanijo..enkrat na teden ali dva pa je.

na vati je poudarek!Ena kolegica je šla enkrat mačku svojmu pucat ušesa s palčkami za uho.Pa mu jih je rinla čist notr v uh, da je vse spucala kjer je blo umazanga.In da ne govorim kakšna vnetja je ubogi mačkon fasu pol, skor je oglušeu :? skratka palčke za ušesa niso za živali-sam tok v vednost.
Ma pa seved aušenso maslo tud eno svojo funkcijo tko da ga nkol en smemo v celoti odstrant.Mal ščistiš, spereš, tolk da je.
če je pa uho ornk ognojeno oziroma hrastasto-garjasto, pa h veterinarju.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 02. Feb. 2008 23:36

*purple* napisal/-a:na vati je poudarek!Ena kolegica je šla enkrat mačku svojmu pucat ušesa s palčkami za uho.Pa mu jih je rinla čist notr v uh, da je vse spucala kjer je blo umazanga.In da ne govorim kakšna vnetja je ubogi mačkon fasu pol, skor je oglušeu :? skratka palčke za ušesa niso za živali-sam tok v vednost.

Brez skrbi, da ne bom prakticirala vatiranih palčk... Da ti povem, da je v eni reviji - leta nazaj sicer - pisalo, da mački lahko sčistimo uho tudi samo z vatiranimi palčkami. Groza, sem takrat samo pogledala :eek: - in potem s takimi praktičnimi nasveti, ki jih prebereš v kvazi revijah, ljudje potem dejansko to probajo, čeprav zdrava pamet pravi, da to ni prav :roll: .
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Feb. 2008 0:21

ma ja sej bereš svašta :? sicer pa že tko al tko same palčke za ušesa odvsetujejo za rinjenje v notranjost ušesa, ker škoduje to ušeom, ker samo maslo potisneš do konca notr in zarad tega lahko pride do vnetij.Glede ušes sem res diplomirala, ker sm jst obsedena s čistočo ušesa in zarad moje glupe ušesne čistoče mam stokrat na let taka vnetja da joj :roll: isto je pa pri živalih, valda ušesno maslo tudi nečemu služi in ga ne smeš odstrant čist.Poleg tega pa pri palčkah nikol en veš ko drugemu pucaš, kolk globo greš in če ne pride sa do vnetja lahko pride še do česa hujšga :?
sej te nism napdla, da nouš mislna :D sam dobronamerni nasvet, ker tkole ko folk bere pa si neki po svoje predstavla pol lohk poškoduje žival.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 03. Feb. 2008 11:37

*purple* napisal/-a:sej te nism napdla, da nouš mislna :D sam dobronamerni nasvet, ker tkole ko folk bere pa si neki po svoje predstavla pol lohk poškoduje žival.

:D Joj, saj nisem vzela tega tako... Itak, da je prav, da poveš. Samo hotla sem prej povedat, da mi palčke niti na misel ne bi prišle... In se strinjam, da so to že za človeka preveč občutljive zadeve. Še sebi si kdaj ponesreči zabiješ tisto palčko v notranjost kaj šele ubogemu mucku...
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2007
Kraj: Sverige.

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenaa » 03. Feb. 2008 12:40

Men je zdravnica na ORL (1001 problem sm mela z ušesi in nosom) povedala, da si ne smem s palčkami čistt ušesa, ampak z vato, mal mokro. Tko da, če že za ljudi odsvetujejo, kaj šele za živali! :)
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 03. Feb. 2008 17:31

Hmmm... ok. Jst naši muci čistim ušesa tako, da dam na vato malo olja za dojenčke in ji z njo pobrišem uhelj. Vsake tolko pa uporabim tudi palčko, ja. Samo zelo previdno ji z njo odstranim samo umazanijo med gubami in nikakor ne rinem tja, kjer ne vidim. Mi je veterinar reku, da lahko s palčkami, samo nikar ne noter v uho!

Naša je imela enkrat ušesne garje in sem dobila tekočino Otodine. A lahko s tem čistim tudi zdej, ko je že zdrava?

Aja, naša Maci se še kar upira, je žal take narave :? Ko smo ji intenzivno čistili ušesa dvakrat dnevno (ko je imela ušesne garje), je bil cel hudič in mi brez pomočnika ni uspelo. Če ji pa samo malo obrišem uhlje, pa ni tak problem. To naredim takrat, ko je umirjena, npr. potem ko se zbudi.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 03. Feb. 2008 18:18

Tinchka, to mi je pa zelo znano... :? Tudi ena naša je imela garje, ko smo jo dobili in to je bil cel hudič, ko smo ji hotli tisto tekočino not zlit. Na srečo ji je pol veterinarka po sterilizaciji, ko je bla še pod narkozo, sčistla ušeska in je blo pol ok.
Nisem pa vedla, da jim je treba ušesa pucat enkrat na teden ali dva. :oops: Jaz jim z vatko očistim po tistem "zgornjem" delu, ko se spomnim, sam to je lahko 1x na teden alpa tut na mesec... :oops: Se bom mogla malo večkrat spomnit.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 03. Feb. 2008 18:32

Ja sej meni je veterinar tud reku, da bi jih lahko pod narkozo očisu ušeska, ampak se mu ni zdelo potrebno. Smo se rajši matrali ene 2 tedna :razz:

Kako je pa kej z zobmi? Jaz se že neki časa trudim, ampak noče niti gobčka odpret :( Če pa že, pa samo malo ugrizne tisto palčko :?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov