Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
honeydew - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 11. 2005
Moj muc je dobil alergijo na nek določen tip hrane in se je začel lizat in praskat, spustil so se mu lišaji, ki jih je še dodatno praskal,... Potem je veterinar sumil da je to zaradi druge vrečke hrane, ki jo je muc jedel že 3 tedne (drugi mački pa nič ni bilo). Ko je dobil injekcijo proti srbečici in smo zamenjal hrano takoj, je bil 2 tedna čisto vredu, potem se je pa par dni nazaj spet začel praskat in spet so se mu pojavili lišaji, zdej je pa revež na dieti in mora jesti neke Hills brikete na katere ni navajen in kar nos viha nad to hrano. Jst mu ne dam nič drugega, kot to kar sem dobila, ker se bojim da ne bo spet kaj narobe. Verjetno mu res niso tko dobri, kot tisti njegovi, sam kurc, nimava zdej kej kokr da se 3 mesece drživa diete.
Začudena sem bila, ko muc sploh ni reagiral na merjenje "ritne" temperature
Začudena sem bila, ko muc sploh ni reagiral na merjenje "ritne" temperature
-
Tinchka - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2005
- Kraj: ŠpG/LJ
densy: ni čudno, da vaši mački jejo brokoli in zelje, če ste jih pa tako navadili. Mačka je, kot jo navadiš. Moja je samo kvalitetno hrano. Sem ji dala enkrat za hec Whiskas in sploh ni bila navdušena, ker je od malega vajena jest drugačno hrano.
Vse tiste, ki pravite, da je ok, da mačke jejo Whiskas in Kitekat ipd. in pa ostanke od kosila in so kljub temu zdrave - se strinjam z Migreno in bubabibo. Če imaš svojo mačko res rad in če ji hočeš dobro, poskrbiš tudi za dobro hrano, da se ji le ne bi v prihodnosti kaj hudega zgodilo. So pa res tudi izjeme, ki od Whiskasa živijo 20 let. Sam jst ne bi računala na to. In 10 let še ni tako dosti za mačko.
Yazmeen: čisto v redu je, če daješ mački samo brikete. Glej le, da so to kvalitetni briketi in da mačka dovolj pije. Meni je veterinar predlagal, naj mačko navadim na brikete, ker so dovolj hranljivi in še ceneje pride.
Vse tiste, ki pravite, da je ok, da mačke jejo Whiskas in Kitekat ipd. in pa ostanke od kosila in so kljub temu zdrave - se strinjam z Migreno in bubabibo. Če imaš svojo mačko res rad in če ji hočeš dobro, poskrbiš tudi za dobro hrano, da se ji le ne bi v prihodnosti kaj hudega zgodilo. So pa res tudi izjeme, ki od Whiskasa živijo 20 let. Sam jst ne bi računala na to. In 10 let še ni tako dosti za mačko.
Yazmeen: čisto v redu je, če daješ mački samo brikete. Glej le, da so to kvalitetni briketi in da mačka dovolj pije. Meni je veterinar predlagal, naj mačko navadim na brikete, ker so dovolj hranljivi in še ceneje pride.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
No, moram povedat, da je meni Tiavanna pisala takoj, ko sem tukaj sporočila, da sem dobila malega mucka in mi je priporočila Hillsovo hrano... Do pol leta njegove starosti sem ga hranila s hillsovimi konzervami in briketi za mladičke, potem pa ko je že kar malo večje količine hrane potreboval pa sem konzerve opustila, tako da ga zdaj hranim s hillsovimi briketi (še vedno za mlade muce), poleg njih pa dobi kakšno skuhano meso pa malo cenejše konzerve smo začeli kupovati (žal). In moram povedat, da vedno, ko pride kdo k nam na obisk, sprašuje kaj delamo našemu mucku, ko ima tako lepo gladko in bleščečo dlako (je črn in kratkodlak ). Definitivno mu pri tem pripomore pravilna prehrana .
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Pr ns doma pač ne maramo mačka. In ga načrtno zastruplamo.
Ko smo dobil našga mucka, ni blo interneta, u knigah iz knižnce pa tut ni pisal, kero fermo hrane nej je ... In smo mu kupval, kar se nam je zdel u redu ... In ni biu to sam Whiskas, bla je še cala vrsta poskusou z drugo hrano, kjer je al bruhu al smo pa po stran metal. In pr teh letih ga resnično ne mislm matrat še z navajanjem na drugo hrano, kr je že tko čist neješč, sploh pa ne bi mel smisla (pač ni več par let stara živau, da bi uvajanje sprememb lahko bistveno prspeval h kakovosti žiulenja).
Še zmer trdim, da je čist zdrou mucek in mu njegova papa čist nč ne streže po žiulenju. Ene rahlo pretiravate.
Ko smo dobil našga mucka, ni blo interneta, u knigah iz knižnce pa tut ni pisal, kero fermo hrane nej je ... In smo mu kupval, kar se nam je zdel u redu ... In ni biu to sam Whiskas, bla je še cala vrsta poskusou z drugo hrano, kjer je al bruhu al smo pa po stran metal. In pr teh letih ga resnično ne mislm matrat še z navajanjem na drugo hrano, kr je že tko čist neješč, sploh pa ne bi mel smisla (pač ni več par let stara živau, da bi uvajanje sprememb lahko bistveno prspeval h kakovosti žiulenja).
Še zmer trdim, da je čist zdrou mucek in mu njegova papa čist nč ne streže po žiulenju. Ene rahlo pretiravate.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
No, sej...vsak se sam odloči, s čim bo hranil svojo žival. Sam mi je smešno, po eni strani taka obsedenost s tem, kaj damo ljudje v usta, ko se pa začne govorit o živalski zdravi prehrani je pa smešno in zapretiravano? Zakaj? Sej tut če js vsak dam jem cvrto in pohano in mastno hrano dela mojemu telesu slabo. Pa se mogoče ne bo poznalo v enem letu, dveh, se bo pa po dvajestih. Enako je pri mačkih (oz. vseh živalih). Ne razumem zakaj bi vztrajal pri nečem, kar živali škodi, če lahko za isto ceno dobiš stokrat boljše (ok pustmo zdej če po določeni hrani bruha in podobno, pol valda zamenjaš)
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst vem, da nobeni od svojih živali neb nikol več kupvala raznih zadev, k se jih da nabavt še na bencinskih. Pol jim rajš sama kuham makarone in kšn meso al pa kej tazga.
Sm mela zlato prinašalko, k smo ji veselo kupval Chappijeve konzerve, ona jih je mela rada (itak, če so polne raznih aditivov za okus in podobnga sranja!), no pol ji je pa kmal začela na stegnu dlaka odpadat in se ji je naredu tur in to ene trikrat. Veterinar mi je takoj reku nej najprej hrano zamenjam. Smo ji pol sami kuhal in dajal vmes meso od sosedov, k jim je ostal od kolin in so ga nam dal za psa. No od takrat naprej ni blo več problemov.
No vsak ve zase, kako in kaj, jst vem, da mam slabe izkušnje in zdj kupujem kvalitetno hrano, za psa in za mačke.
Sm mela zlato prinašalko, k smo ji veselo kupval Chappijeve konzerve, ona jih je mela rada (itak, če so polne raznih aditivov za okus in podobnga sranja!), no pol ji je pa kmal začela na stegnu dlaka odpadat in se ji je naredu tur in to ene trikrat. Veterinar mi je takoj reku nej najprej hrano zamenjam. Smo ji pol sami kuhal in dajal vmes meso od sosedov, k jim je ostal od kolin in so ga nam dal za psa. No od takrat naprej ni blo več problemov.
No vsak ve zase, kako in kaj, jst vem, da mam slabe izkušnje in zdj kupujem kvalitetno hrano, za psa in za mačke.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Hvala. Pa še cartljiv je prbližno lih tok k pliškoti. On prou ne zmore preživet par ur, brez da bi se mečkal. Če ga ne popestvaš, se ti pride prav vsiljevat. Edine probleme mamo s tem, da se noče česat in takoj zbeži pod mizico, da ga ne dosežemo...Pol se mu pa dredi delajo in se morem igraz frizerko.
-
°°°ČeŠnYa°°° - Debatorica
- Na forumu od: 23. 3. 2006
koza popasla.. ta je dobra
jz mam tud mačke doma.. samo so zuni, k drugač se muti dere cele dni
drugač vsi full pihajo pa se ne pustijo božat, en se pa pusti, in tist učasih kr sam notr pride na toplo...
v glavnem: i looove cats
@Tiavanna.. fuuuul lep mačkon.. jao ko bi ga kar mečkala, božala.. hehe
jz mam tud mačke doma.. samo so zuni, k drugač se muti dere cele dni
drugač vsi full pihajo pa se ne pustijo božat, en se pa pusti, in tist učasih kr sam notr pride na toplo...
v glavnem: i looove cats
@Tiavanna.. fuuuul lep mačkon.. jao ko bi ga kar mečkala, božala.. hehe
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov