Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Mah dej a ta umetna hrana je pa ful huda. pr ns jejo zmer meso pa juho pa nevemkaj vse od kosila.. brikete pa sam zjutrej, pa takrat k sm sama doma, da jim ne kuham .. pa jim sploh ne pašejo briketi. majo velik rajš drugo hrano.. ne sam une lesene brikete. men je veterinar reku da če ga sam s tem filaš, da je to k da bi jest skos jedla sam čipse.. no, pa tut kr drago nanese.. sploh mi , k jih mamo 5.
drgač pa vsakmu drgač paše za jest, tut jest ne maram rafaelotov pa francoske solate, nevem zakaj bi mogl poj mački jest brikete če jim ne sedejo. pč vsak drgač, moj mačk je naprimer mtki pojedu suh posušen fižou, k ga je hotla met nasledno leto za posadit (kvaj bla živčna ) al pa k je kupla un kisu zele pa ga na pultu pusti, pa pride nazaj je pa mačk pojedu največ možn, zravn so bli pa na pultu dunajci k so od kosila ostal.
al pa k sm jest enkrat jedla v dnevni, pa grem na vc, pridem nazaj mi pa mačk je brokoli. na krožniku je bil pa še pečen krompir pa ribe.. neee on je brokoli
tko da nevem no, kokr jim paše .
drgač pa vsakmu drgač paše za jest, tut jest ne maram rafaelotov pa francoske solate, nevem zakaj bi mogl poj mački jest brikete če jim ne sedejo. pč vsak drgač, moj mačk je naprimer mtki pojedu suh posušen fižou, k ga je hotla met nasledno leto za posadit (kvaj bla živčna ) al pa k je kupla un kisu zele pa ga na pultu pusti, pa pride nazaj je pa mačk pojedu največ možn, zravn so bli pa na pultu dunajci k so od kosila ostal.
al pa k sm jest enkrat jedla v dnevni, pa grem na vc, pridem nazaj mi pa mačk je brokoli. na krožniku je bil pa še pečen krompir pa ribe.. neee on je brokoli
tko da nevem no, kokr jim paše .
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
me pravz zanima, ker veterinar bi ti reku to...
Ja nanese drago, maš pa tolk mačkov kokr jih lahko financeraš, ne...
Moj tut vsake tolk dobi jetrca, ker je fajn, da tut kej tazga poje, samo ne pa da bi to skos jedel...me prav zanima zakaj so mački včasih tolk mal živel ,ko še ni bilo briketirane hrane...ker je to hrana za ljudi, za mačke imaš pa mačjo...lahko pa tut ti začneš mačjo jest, če mislp da je zanjga tvoja.
Ja nanese drago, maš pa tolk mačkov kokr jih lahko financeraš, ne...
Moj tut vsake tolk dobi jetrca, ker je fajn, da tut kej tazga poje, samo ne pa da bi to skos jedel...me prav zanima zakaj so mački včasih tolk mal živel ,ko še ni bilo briketirane hrane...ker je to hrana za ljudi, za mačke imaš pa mačjo...lahko pa tut ti začneš mačjo jest, če mislp da je zanjga tvoja.
-
Ledenaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
- Kraj: Sverige.
Hehe densy, hud post.. Se čist strinjam s tabo Sam ti maš prov vegi mačka
Aja glede konzerv: naša profesorca je skupi z dijaki delala nalogo, kaj vse dajo notr v konzervo za pse/mačke. (ne sprašujte me kere konzerve, več vrst jih je blo). No in notr je blo več kot 50% nekega planktona in ne vem kere svinarije še (pa ne napišejo to na sestavine).
No jst sam povem kaj so ugotovil, da me ne bo katera zdj frderbala
Aja glede konzerv: naša profesorca je skupi z dijaki delala nalogo, kaj vse dajo notr v konzervo za pse/mačke. (ne sprašujte me kere konzerve, več vrst jih je blo). No in notr je blo več kot 50% nekega planktona in ne vem kere svinarije še (pa ne napišejo to na sestavine).
No jst sam povem kaj so ugotovil, da me ne bo katera zdj frderbala
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Moja se je pa navadla sam na brikete in sploh druzga ne mara, recmo kšnih salam, hrenovk itd. Vrjetn bi pa jedla konzerve (mislm vsebino ), k je bla manjša jih je oboževala, sam pol sm jo sam na brikete navadla.
A mislte, da bi blo pametn, da bi ji recmo na vsake dva dni dala konzervo? Sam pol mi spet ne bo hotla briketov jest!
A mislte, da bi blo pametn, da bi ji recmo na vsake dva dni dala konzervo? Sam pol mi spet ne bo hotla briketov jest!
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
bubabiba napisal/-a:Migrena, če te zanima mi moraš napisat sestavo hrane, ne morem is slikce razbrat, če je vredu, ker je še nisem nikoli kupila.
Evo:
Sestavine: meso in stranski živalski proizvodi (min 4% race), žita, zelenjava (min 4% oliv v omaki), mineralne snovi, sladkor.
Sestava: surovi proteini 7%, surova maščoba 4%, surov pepel 2%, surova vlakna 0,1%, vlaga 81,5%
Dodane snovi: vitamin A 1.110 IE/kg, vitamin D3 140 IE/kg, vitamin E (alfa tokoferol) 10 mg/kg, baker (kot bakrov sulfat) 1,1 mg7kg.
Na kakšne snovi pa sploh moram gledat? Kaj je dobro in kaj slabo?
Drugač pa mislm, da ni nič slabega v tem, če damo mačku kdaj pa kdaj kako domačo hrano al pa kako drugo pregreho sam logičn, da bo maček po svoji izbiri raj posegel po junk foodu (lih tko k človek), zato smo pa mi lastniki lahko vsaj tok odgovorni, da poskrbimo, da je vsaj približno kvalitetno in zdravo hrano
Sploh pa briketi niso ena in ista hrana sej maš na razpolago 1001 okus.
@Yazmeen: mogoče pa nebi blo slabo, da ji daš kdaj kako konzervico čist tko za popestritev. Naš je mel recimo obraten problem - konzervice je mel rad briketkov pa ne zdej sm ga pa navadla, da zjutrej dobi eno 85g konzervo (če ma tok rad meso mu pač ne morem odrečt ) čez dan pa briketke in mu je čist ok zdej.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
Yazmeen - Cosmofrik
Sj Simba ma tud rada konzerve, sm jih ji včasih dajala, sam pol je bil problem, da briketov sploh ni hotla več jest, skoz je žicala za konzerve...to je bla sposobna ceu dan hodt za mano in se dret k grešna duša Pa se bojim, če bi ji kdaj dala kšno konzervo, da bi se ta zadeva ponovila.
-
Yazmeen - Cosmofrik
Ha, ha, prov morm zdj napisat, kera smešna scena je bla lih kar, jst še kr umiram od smeha
Bla sm v kopalnci, pa praln stroj mi je laufu in se je lih centrifuga uklopla. Mačk pa sedi na robu bane, zravn stroja in res gleda v flašo od mehčalca, k se je začela tko počas premikat, zarad centrifuge ane. In ona skoz bol taka nasršena in previdna, se začne unu na slow motion odmikat od stroja, k se je res une flaše bala. Vsa je bla na trnih, kve je zdj to za en vsiljevalec In flaša pride do roba in se prevne, mačk pa res v unmu trenutku tko na mestu odskoč v zrak in pol valda še un rob bane fali in pade na tla k klada in se še tko zavali po tleh Pol ji ni blo nč jasn! Jst sm umrla od smeha noooo
Bla sm v kopalnci, pa praln stroj mi je laufu in se je lih centrifuga uklopla. Mačk pa sedi na robu bane, zravn stroja in res gleda v flašo od mehčalca, k se je začela tko počas premikat, zarad centrifuge ane. In ona skoz bol taka nasršena in previdna, se začne unu na slow motion odmikat od stroja, k se je res une flaše bala. Vsa je bla na trnih, kve je zdj to za en vsiljevalec In flaša pride do roba in se prevne, mačk pa res v unmu trenutku tko na mestu odskoč v zrak in pol valda še un rob bane fali in pade na tla k klada in se še tko zavali po tleh Pol ji ni blo nč jasn! Jst sm umrla od smeha noooo
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Naše mačke jejo večinoma brikete, občasno dobijo še kakšno konzervo, piščančje ali pa kunčje meso, ki pa ga za njih pripravimo na drugačen način. Mesa, ki nam ostane od kosila jim nikoli ne dajemo, ker za živali ni primerno, ker je začinjeno, soljeno, itd. Seveda nebi umrli,če bi ga pojedli, ampak ni dobro za njihovo zdravje. In te raziskave o konzervah...verjetno so ble izvedene na raznih Whiskasih in podobnem in to niso čist nobene novice. Tisto je enako kot junk food z dodanim kilom soli.
Argument, da je kvalitetna hrana predraga pa tut ne zdrži lih, ker ima ta hrana v sebi tolko reči, da jo daš ful manj kot npr. Mercator mačje hrane, tko da ti na koncu u bistvu znese isto. Sej valda da se vsak sam odloči s čim bo hranil svoje živali, sam ne morete pa rečt, da jim nič ne fali sam zato ker se pač na zunaj ne vidi.
Sej tut našim damo kdaj kak priboljšek (večinoma tiste mačje bombončke ali pa vitaminsko pasto), včasih tudi kak košček sira (še posebej ena je čist nora na sir ), ampak to je pač bolj izjema kot pravilo.
Argument, da je kvalitetna hrana predraga pa tut ne zdrži lih, ker ima ta hrana v sebi tolko reči, da jo daš ful manj kot npr. Mercator mačje hrane, tko da ti na koncu u bistvu znese isto. Sej valda da se vsak sam odloči s čim bo hranil svoje živali, sam ne morete pa rečt, da jim nič ne fali sam zato ker se pač na zunaj ne vidi.
Sej tut našim damo kdaj kak priboljšek (večinoma tiste mačje bombončke ali pa vitaminsko pasto), včasih tudi kak košček sira (še posebej ena je čist nora na sir ), ampak to je pač bolj izjema kot pravilo.
-
Ledenaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2007
- Kraj: Sverige.
Tiavanna napisal/-a:Sej valda da se vsak sam odloči s čim bo hranil svoje živali, sam ne morete pa rečt, da jim nič ne fali sam zato ker se pač na zunaj ne vidi.
Če bi blo z mačkami kej narobe, bi se videlo po zunanjih dejavnikih slej al pa prej (bolezni, dlaka, zadah...).
Glede sira: mi mamo tut mačko, k je nora na sir
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
^^ Kaj pa recimo delovanje ledvic? Vsi vemo, da preveč soljena hrana slabo vpliva na ledvice kar je pa lahko razvidno šele po določenih letih, ko mačku dejansko ni več pomoči. Zdej edino, če letno preverjate delovanje ledvic vaših mačkov?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Moja muca je pa nekii boga Taka švoh je neki že drugi dan..ne vem kaj nej nardim?a nej počakam še mal..al kr veterinarju? k je že biu kak dan da je bla taka, pol pa spet ql..ne vem kaj ji je..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Ledenaa napisal/-a:Če bi blo z mačkami kej narobe, bi se videlo po zunanjih dejavnikih slej al pa prej (bolezni, dlaka, zadah...)
Ja sej...prej ali slej. Sej tebi tut ne začnejo lasje takoj izpadat, če greš v McDonalds, ne? Pa vsi vemo, da ni niti najmanj zdravo.
Migrena, včasim jim damo neke Hill's konzerve oz. vrečke, parkrat smo jim dali neki, kar smo kupli pri veterinarju (se ne spomnim imena), drugač pa ene take konzerve k majo gor narisane birmanke (lol ). Res ne vem imen, ker ma te konzerve bl moja mama čez, js hodim ponavadi po suho hrano...
Sicer pa ti teh konzerv in briketov itak vsak neki po svoje svetuje, tko da mislim da morš sam malo pregledat in sprobat da vidiš tut kaj mačku paše. Pri nas je mačkon po Hillsu recimo ful bruhal, tko da pač ne pride v poštev in jim zdej dajemo Royal Canin. Prej smo meli tut Arden Grange (nevem če se čist tko napiše), pa tut ni blo lih ok... Nevem no, to je meni res ful smotano, ker vsakega trgovca/veterinarja/vzreditelja vprašaš, ti reče neki druzga.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov