Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 29. Dec. 2007 9:48

Našga mačka so en let nazaj operiral (odstranl razlito oko + kastracija) za ene 150€.. pa še prej je blo zdravljenje z antibiotiki 35€ pa brezvezn pregled pr še enmu vetu za 20€.. tko da ja, drago je.
Medtem ko mi je pa privat mačko steriliziru + injekcijo za garje dal za 50 al 60€.. mnja.

jagodka a ste vi muco pelal, zdej sm se spomnla??
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 29. Dec. 2007 9:51

Aham, smo pelal že kaka dva mesca nazaj.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 29. Dec. 2007 11:27

bubabiba napisal/-a:Sej je zdravstveno zavarovanje za živali..za eno leto plačaš bivših 10 tisoč tam nekje in imaš...samo to ne velja za cepljenja (no saj tudi pri ljudeh ubistvu v večini ne). Aja pa žival mora biti stara do nekega leta..se ne spomnim točno do 10 al kako že. Aha zdaj sem malo gledala pa piše:
zgornja starostna meja za novo sklenjeno zavarovanje je izpolnjeno 10 leto ..tako da to sem hotla povedat.
Več o tem je na zavarovalnci tukaj in tukaj.

Drugače pa ja tudi jaz vedno gledam kako mi kartico jemlje iz rok in samo čakam koliko bo rekla..samo potem doma, ko pa vidim mačka, ki je potem vsakič boljše recimo zaradi zdravljenja pa hitro pozabim na denar. :wink: Aja edino kar je zame totalna glupost je da ti pregled zaračunajo..to me pa res razkur ko pridem npr tja z mačkom ga mal pretipa pogleda ušesa (enkrat ko je imel nekaj ušesa čudna) in še ni vedela kaj je in nama je dala samo eno tekočino za ušesa pucat in to je bilo to, pregled je pa zaračunala skor 30 evrov..js sam :eek: To se mi pa res ne zdi no, edino pregled je pa res čist mim.

Sej da bi bli pregledi zastonj, ne glede na starost mack. Lepo bi dal recmo 40€ na let in pol bi folk mal vec k veterinarju pelu zivali.

Drugac pa pr mojmu fantu majo tud mucka in je bil ful bogi, ker ni mogu lulat, in so ga nek operiral pa cevko je mogu lulat in so dal za operacijo in pregede okol 1oo jurjov. Pa se zdej ne sme jest vsake hrane, ampak prov posebno.
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ma|ick4 » 29. Dec. 2007 12:23

Kake veterinarje te mate vi to? :? Mi smo pred štirimi mesci peljali muceka k veterinarju,ker ga je naš pes ugriznil in smo za njegovo zdravljenje dali 120 evrov.Pol ko sem pa tega muceka enkrat kasneje zaradi čudnega obnašanja peljala na pregled mi pa niso nič zaračunali,so samo rekli da če bo zvečer slabše,da ga pripeljemo.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Dec. 2007 13:04

Josephina napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:Sej je zdravstveno zavarovanje za živali..za eno leto plačaš bivših 10 tisoč tam nekje in imaš...samo to ne velja za cepljenja (no saj tudi pri ljudeh ubistvu v večini ne). Aja pa žival mora biti stara do nekega leta..se ne spomnim točno do 10 al kako že. Aha zdaj sem malo gledala pa piše:
zgornja starostna meja za novo sklenjeno zavarovanje je izpolnjeno 10 leto ..tako da to sem hotla povedat.
Več o tem je na zavarovalnci tukaj in tukaj.

Drugače pa ja tudi jaz vedno gledam kako mi kartico jemlje iz rok in samo čakam koliko bo rekla..samo potem doma, ko pa vidim mačka, ki je potem vsakič boljše recimo zaradi zdravljenja pa hitro pozabim na denar. :wink: Aja edino kar je zame totalna glupost je da ti pregled zaračunajo..to me pa res razkur ko pridem npr tja z mačkom ga mal pretipa pogleda ušesa (enkrat ko je imel nekaj ušesa čudna) in še ni vedela kaj je in nama je dala samo eno tekočino za ušesa pucat in to je bilo to, pregled je pa zaračunala skor 30 evrov..js sam :eek: To se mi pa res ne zdi no, edino pregled je pa res čist mim.

Sej da bi bli pregledi zastonj, ne glede na starost mack. Lepo bi dal recmo 40€ na let in pol bi folk mal vec k veterinarju pelu zivali.

Drugac pa pr mojmu fantu majo tud mucka in je bil ful bogi, ker ni mogu lulat, in so ga nek operiral pa cevko je mogu lulat in so dal za operacijo in pregede okol 1oo jurjov. Pa se zdej ne sme jest vsake hrane, ampak prov posebno.

Sej o tem sm jst gor govorila..ko sem dalal linke za zavarovanje mačka. Pr Adriatici sm js dala izračun kolk naj bi prišlo za mačka pa pride 27 evrov na leto. S tem da sem dala še da bi skelnila zavarovanje za 10 let.

ma|ick4 po večini so vsi veterinarji tok...ampak jaz ga vozim samo še v to kliniko, ker so prav za mačke specializirani. Drugače so res super.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Dec. 2007 13:47

No danes zjutraj, ko sem se zbudila ni bilo muca na moji postelji zato se mi je zdelo, da bo najbrš v svoji košarici kjer vedno počaka, če jaz še spim (tam ali pa na postelji), no in danes ga ni bilo. Pogledam na okensko polico kjer tudi dostikrat spi, pa ga ni..pogledam še v koaplnco, če ga je mogoče mami not zaprla, če bi bil zjutraj spet preveč tečen :D in ga tudi ni bilo..ga pokličem on spet seveda hinavsko tiho, kakor zmeraj ko ga iščem. :)
Noo..in v kuhinji pogledam gor in kaj vidim..
http://www.moj-album.com/slike/567647/h ... 1_MO.v.jpg
Kako on mene ves čas opazuje z najvišje omarice. :o

Pa da vidite kako visoko je res to. :P
http://www.moj-album.com/slike/567647/T ... bI7l.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/567647/I ... UuFz.v.jpg

Potem sem mogla pa seveda še jaz gor splezat in ga slikat od blizu iz obeh strani. ;D

http://www.moj-album.com/slike/567647/S ... 5eEx.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/567647/O ... KIRN.v.jpg

Mislim te mački ej..česa vsega si ne bodo spomnili. :D Da ne govorim, da sem ga enkrat že tako iskala in sem ga čisto na koncu ko sem že povsod pogledala nšla v omari, ko se je začuda celo oglasil in začel mjavkati, ker ga je nekdo očitno ponmesreči not zaprl..ker se mora seveda povsod zbasat kamor gre. :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 29. Dec. 2007 13:56

^^ kva je faca :D

Moja se tud takoj kam skrije, najraj v kšno omaro, škatlo, pa tud v praln stroj je že šla :eek: Dobr, da je nism dala kuhat :D

Drgač se pa midve dostkrat greva skrivalnce, jst začnem tko lavfat pred njo po stanovanju in se ji kam skrijem, ona pa za mano in me išče vsa naspidirana in se ji res fajn zdi, k me najde. Pa tud ona se men skrije za kšna vrata in prov potuhnen čaka, da pridem mem, pol mi pa skoč na nogo...auč :?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 29. Dec. 2007 14:04

Yazmeen napisal/-a:Pa tud ona se men skrije za kšna vrata in prov potuhnen čaka, da pridem mem, pol mi pa skoč na nogo...auč :?

Hah to sm pa že dostikrat slišala od lastnikov mačk, mojemu pa to zaenkrat še ni prišlo na misel, hvala bogu. :)
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 29. Dec. 2007 14:30

Moja ima pa rada, da jo lovim po stanovanju. Vcasih gre celo v sobo in zacne na ves glas mijavkat, kar pomeni, da se hoce lovit. Potem jo pa prizenem do sobe, ona se skrije pod mizo, jaz pa grem in se skrijem za vogal. Cez nekaj casa previdno pokuka izza ovinka in je vsa srecna, ko jo ustrasim in dalje lovim. Norci so ti macki! :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 29. Dec. 2007 14:47

^^Ja, ja, midve mava tud take igrce, k mava svojih 5 minut :D
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 30. Dec. 2007 16:42

Migrena ... ratal je samo in zgolj zato, kr sm šla u napad k je spau in tko pridobila dragoceno minutko al pa dve, dokler mu ni prekipel in se je spravu name (sej zato pa na useh fotkah tak grd pogled :D ).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 30. Dec. 2007 19:00

Js mam tut eno že staro s kapco (sam ne božičkovo) kjer gleda grdo:
http://www.moj-album.com/slike/567647/3 ... EoU0.v.jpg

Pa eno kjer ne gleda grdo:
http://www.moj-album.com/slike/567647/w ... 6Hxd.v.jpg

Pa še eno z očali:
http://www.moj-album.com/slike/567647/c ... 0k98.v.jpg

Njega sploh ne mot, če mu dam kej gor..samo počaka, da ga slikam..kaj češ taprav fotomodel. :P
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 30. Dec. 2007 19:59

^^Kva je smešn na teli z očali :rofl:

Moja pa sam da ji dam kej na glavo al pa okol vratu, začne noret po stanovanju in se zabijat, pa prevale delat...sam da bi dol spravla tist. Pač ne prenaša modnih dodatkov :nixweiss:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 30. Dec. 2007 21:28

Prejle so pa pri nas tok pokal, ker so imel en ognjemet al kaj..vglavnem maček je čist znoru, logično no in vmes sem jaz odprla okno, da sem pogledala kaj tako poka, potem pa zaprla in potem iščem Nikija kje je in ga ni bilo nikjer..čist vse sem pregledala..jaz sem se že tolk ustrašla, da mi ni slučajno kam čez okno poletu v tistem, ko sem ga odprla...no, potem pa ga najdem skritega v njegovem wcju, ki je pokrit. :D Jooj, te mački. :wink:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 30. Dec. 2007 21:33

Boge živalce :( Moja je tud prej vsa vesela sedela na oknu in je lih en kreten vrgu petardo al kaj (slišal se je bol k bomba!) pod oknom in jo je res kr izstrelil dol iz police in pod mizo! Pol je pa še eno uro hodila po stanovanju vsa nasršena in v uni slow motion hoji. Pa sam da je kej zaropotal je res odskočila. Čist je bla napsihirana :D

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov