Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
pomoje je najboljš Angel, da jo daš v eno prostorno škatlco in čimbolj toplo in mehko dekico zraven al pa kakšen star termo pulover...pa da jo daš nekam kjer bo mela čimveč miru, da bo lahko umiru počivala mi smo mel tud ful probleme z mački ko je enga avto zbil, druzga pa pes raztrgal in sta mela obadva počeno medenico...in sta se pol leta vlekla samo s sprednjimi tacami...in da nouš kar tko je nesla pod inekcijo, ker maček se lahko normalno pozdravi..verjetno bo pač malo dlje trajalo, ampak vseeno ej vredno...mi smo zmetal za mačko ko jo je eavto zbil okoli 300.000 sit za vse operacije in isto za uno drugo..Pa nam nikoli ni blo žal tega denarja...važn dqa je bila mačka z nami in da se je pozdravla...
Kaj pa če bi mogoče probala še s kšno drugo kliniko, da jo pregledajo?Sej veš, drugo mnenje lahko da bi imeli kje drugje kakšno drugačno bolj učinkovito terapijo?
aja pa glej, da bo mela vedno svežo vodo na dosegu..pa čimlažjo hrqano ji dajejte zajest...
Kaj pa če bi mogoče probala še s kšno drugo kliniko, da jo pregledajo?Sej veš, drugo mnenje lahko da bi imeli kje drugje kakšno drugačno bolj učinkovito terapijo?
aja pa glej, da bo mela vedno svežo vodo na dosegu..pa čimlažjo hrqano ji dajejte zajest...
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Ujej 300 tisoč je pa res veliko denarja. Glede same oskrbe sploh ne dvomim, mislm da so jo temeljito pregledal, nekaj rentgenskih slik nardil in mislm da je to vse ok. Pač bolečina je prisotna in zarad nje pač vse ostalo ne funkcionira kot bi moglo. Važno je zdj da lepo normalno je, pije, na vodo je šla, zdj upam da bo šla dons tud še na blato. Če ne bo bolš jo bom peljala nazaj še na injekcijo spazmolitika, pa še proti bolečinam ampak danes kr neki okol že hodi, sicer na tačko ne stopi ampak zgleda pa boljše. Mir pa ima, tudi svežo vodo, mehko in toplo pod njo tko da upajmo na čimhitrejše okrevanje.
-
*purple* - Cosmopsiho
je veliko ja...ampak pri ans so mački isto kot ostali člani družine vse najboljše za njih se da, kot za vse druge..in res nam nikol nikol ni blo žal...
No vidm da lepo skrbiš za svojo mucico in tako je prav..sicer če je pa danes že boljše bo pa šlo po vsej verjetnosti tud sam na boljše Da gre pa redkokrat an blato ej pa tud odvisno od tega sevda kolk poje in popije...če pač je manj, bo šla tud srat manj ko bo pa šla bo pa zihr spet kšn tepih našla zato eh, važn da se pokaka
No vidm da lepo skrbiš za svojo mucico in tako je prav..sicer če je pa danes že boljše bo pa šlo po vsej verjetnosti tud sam na boljše Da gre pa redkokrat an blato ej pa tud odvisno od tega sevda kolk poje in popije...če pač je manj, bo šla tud srat manj ko bo pa šla bo pa zihr spet kšn tepih našla zato eh, važn da se pokaka
-
Ja sj maš prov, sam da opravi in da ji ni hudo. Na trenutke se mi zdi zlo nervozna pa se neki premika sm pa tja pa tja pa sm pa ne ve kaj bi sama s sabo, pa jo dam na pesek če bi šla slučajno na potrebo pa hoče prec ven pa tko. In pol jo seveda zarad tega vsega premikanja boli in začne prov rjovet To mi je tok zoprno k vem da jo boli...ampak dobr sj tud človk se ne sestav v treh dneh če ga avto povozi. Jah težko je gledat živalico k se matra in ji ne moreš čist ustrežt ker ti ne more povedat kaj ji paše kaj ji ne, kaj bi raje jedla namesto tega, kje bi raje ležala itd.
-
*purple* - Cosmopsiho
najboljš da jo pustiš čist pri miru in sam narahlo božaš...sej sem rekla..nekje jo mej kjer ne bo škoda če se kam polula al pa pokaka...sam da je a toplem seveda...pa bo potem že sama šla na potrebo, kukr ona ve in kukr sama lahko..vsaj i smo meli tko narjeno, da smo meli mačka v eni velki škatli obloženimi z dekicami v kuhinji in pol ko je pač mogu jet na potrebo je mami lepo počakala dase je pač polulu al pa pokaku tam kjer se je že (v kuhinji), počakala da je šel nazaj v škatlo in lepo pobrisala za njim...nevem no, nam se ni to nič gravžal...žival je bolana in kaj naj pa drugega ot naj jo pustim naj pač dela tako da bo čimmanj trpela...je pa res da tud naše mačke takrat SPLOH niso otle v pesku lulat in kakat...pa pojma nimam zakaj druge pač ni blo kot da se polula na tla in da pobrišemo zanjo...pa res jo probej čimamnj dvigovat in premikat, ker ti pač neveš kje njo boli, da je ne bo potem bolj bolelo...
ne vzet tele nasvete kot slabo..mam ful enih izkušenj na žalost s tem in sem se neki že naučila kaj in kako takrat ko pride do tega...
aja, pa ne je met na prepihu sm tečna, a ?
ne vzet tele nasvete kot slabo..mam ful enih izkušenj na žalost s tem in sem se neki že naučila kaj in kako takrat ko pride do tega...
aja, pa ne je met na prepihu sm tečna, a ?
-
No dons je končno spet šla kakat in sicer ven. Modelki se je začel pulit in je take zvoke spuščala da sva s sestro skor znorele. Mamo nizke radiatorje in je kr začela po njih praskat in noret, pa nama je zmetala dol pomaranče k jih sušiva za okraske. No in pol nama je rahlo prekipelo, pa sm rekla ma dj te spustim vn. Jo sputstim in sm šla z njo, kr lepo je hodila, sicer kr počas pa na uno tačko tko zlo mal stop ampak je pa kr šla. Itak je šla okol hiše na dvorišče in pod avto jao. Pol sm jo mogla ven zbezat...no pol je šla končno kakat aleluja. Seveda se je še neki metala po mokri travi in vsa vesela k je zuni, sm jo pol kr hitr pograbla in not nesla nazaj. Pol se je pa začel ja. O marija sveta bog pomagi keri zvoki od ene take mejhen kosmate kepe. In to je trajal en lep čas, mal je pol sicer omagala ampak sj je blo treba kmal spet začet.
Sm klicala pol veterinarja (btw res so face v Mestnem logu) in sva nekak ugotovila da je res še prekmal da jo dam ven. Sicer to da hodi okol in želi ven, pa da gre normalno kakat in to je vse super, samo ni pa še pripravljena na to, da se lahko izogiba nevarnostim. Pol sm ga vprašala če ji lahko damo kakšna pomirjevala da se pomiri in zaspi, pa je rekel da je to najslabš za jetra in če se le da tega ne bomo dajal. V skrajnem primeru se pa tud to lahko da ampak res če je nujno. Tko da mi je reku naj jo raj vsake tok časa ven spustim pa grem z njo in pol nazaj notr.
Upam da bo vsak dan bolje in da bo končno naša mala princeska spet tam, kje je najbolj srečna-zuni, da se stisne k naši Lejli in skupi gledata dol v naravo
Sm klicala pol veterinarja (btw res so face v Mestnem logu) in sva nekak ugotovila da je res še prekmal da jo dam ven. Sicer to da hodi okol in želi ven, pa da gre normalno kakat in to je vse super, samo ni pa še pripravljena na to, da se lahko izogiba nevarnostim. Pol sm ga vprašala če ji lahko damo kakšna pomirjevala da se pomiri in zaspi, pa je rekel da je to najslabš za jetra in če se le da tega ne bomo dajal. V skrajnem primeru se pa tud to lahko da ampak res če je nujno. Tko da mi je reku naj jo raj vsake tok časa ven spustim pa grem z njo in pol nazaj notr.
Upam da bo vsak dan bolje in da bo končno naša mala princeska spet tam, kje je najbolj srečna-zuni, da se stisne k naši Lejli in skupi gledata dol v naravo
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
A se keri kej sanja če daš lahko mačku ene četrt lekadola? Ker ga mora oko bolet, ful mal jé, pa pit mu dajemo po žlički Shujšu je pa tud kako kilo zadn tedn... No sej če ne bo jedu, ne vem kako nj mu dam ta lekadol, pa če je to dobr na prazn želodec...
- urszika
- Cosmofrik
Ja sej zato sm vprašala, ker soseda (majo zlatega prinašalca) je rekla, da se da lahko komot mal lekadola. Js pa nism bla čist prepričana če bi blo to uredu.
Sj je neki jedu ponoč, pa mleko mu dajem pa vodo, kokr je notr dobim v gobček.
Oko ma razlito, jutri ga peljemo operirat, bom tam povedala da zelo malo pije, da mu dajo infuzijo. Tud težko pride do sklede, ker ma okol glave tisti prozoren ovratnik da si ne praska očesa, ampak itak mu ni do hrane.
Sj je neki jedu ponoč, pa mleko mu dajem pa vodo, kokr je notr dobim v gobček.
Oko ma razlito, jutri ga peljemo operirat, bom tam povedala da zelo malo pije, da mu dajo infuzijo. Tud težko pride do sklede, ker ma okol glave tisti prozoren ovratnik da si ne praska očesa, ampak itak mu ni do hrane.
- urszika
- Cosmofrik
Ma ja sej gremo jutr, bo dubu kšno injekcijo itak če mu bodo oko vn vzel...
Drugač pa ne vem kaj je tej sosedi, dvomim da je dajala svoji zlati psički z rodovnikom, za katero skuša pridobit vzrejno dovoljenje, lekadole...
Muci je prej kr dost papu, pa spet smo mu dal mal po žlički vodice tko da bo do jutr kr kul.
Pa hvala za odgovore!
Drugač pa ne vem kaj je tej sosedi, dvomim da je dajala svoji zlati psički z rodovnikom, za katero skuša pridobit vzrejno dovoljenje, lekadole...
Muci je prej kr dost papu, pa spet smo mu dal mal po žlički vodice tko da bo do jutr kr kul.
Pa hvala za odgovore!
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Js mam pa mojga mucija z imenom Niki in je res zakon mucko Se učiva trikcev in zna sedi, prostor, pusti, hop, gimme 5, tačko drugo tačko,okrog(da se zavrti za 360 stopin), zdej ga pa učim še bum(mrtev) jap ni nama dolgcajt.
Njegova fotka:
http://www.moj-album.com/slike/567647/B ... NHOI4h.jpg
ma pa tut svojo spletno stran: www.freewebs.com/b3yb
Želim si pa ful psa, ker me ful veseli delat s psi(agility, trikci, reševanje)pa te fore sam ga ne smem met dokler ne bom na svojem No sej zato sem pa več po razstavah pa kakšni agility tekmah pa tko
Njegova fotka:
http://www.moj-album.com/slike/567647/B ... NHOI4h.jpg
ma pa tut svojo spletno stran: www.freewebs.com/b3yb
Želim si pa ful psa, ker me ful veseli delat s psi(agility, trikci, reševanje)pa te fore sam ga ne smem met dokler ne bom na svojem No sej zato sem pa več po razstavah pa kakšni agility tekmah pa tko
-
Jst tud ne bi dajala kr tko zdravil mački, je pa res, da dost ljudi kr tko daje. Prej se pač posvetuj z veterinarjem, pol pa kokrkol že on reče.
Naša Isabell je pa kr okej, sicer me moti mal to, da dost mal poje. Sam vsi pravjo kao ja sj nč tazga ne dela, sj sam leži notr pa spi kar je tud res. Sam me mal skrbi da ne bi premalo jedla. Drugače pa hodi lulat normalno, kakat pa malo manj ker pač ne poje tok. Se je pa kr navadla bit notr in se mi zdi da kr lepo uživa. Jo spustimo tko ene 2x na dan mal vn za par minutk pol je pa čist vesela na svoji poziciji. A je možno da gleda tv? Ona se uleže in gleda tv, men je tok smešna
Evo pa še ena slikca od našga reveža
Naša Isabell je pa kr okej, sicer me moti mal to, da dost mal poje. Sam vsi pravjo kao ja sj nč tazga ne dela, sj sam leži notr pa spi kar je tud res. Sam me mal skrbi da ne bi premalo jedla. Drugače pa hodi lulat normalno, kakat pa malo manj ker pač ne poje tok. Se je pa kr navadla bit notr in se mi zdi da kr lepo uživa. Jo spustimo tko ene 2x na dan mal vn za par minutk pol je pa čist vesela na svoji poziciji. A je možno da gleda tv? Ona se uleže in gleda tv, men je tok smešna
Evo pa še ena slikca od našga reveža
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Angel girl nej te to ne moti, da mal poje važno, da je Če že od skos je tko mal ni nobenga preplaha slabš bi bilo, če bi kar naenkrat začela skoraj nič jest
Jaz imam večje probleme z našim mačkom, ki bi pa skos jedu hehe
Ko mucko 2kat na dan ven spustite jo mate pod nazdorom ne?
Jaz imam večje probleme z našim mačkom, ki bi pa skos jedu hehe
Ko mucko 2kat na dan ven spustite jo mate pod nazdorom ne?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov