Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
10 kil je čist preveč za mačka..sploh pa, če je star. če boš kupila dietno hrano, mu dajala manj za jest in, da se bo več gibal bo mogoče v enem letu shujšal za kako kilco, ker gre pri mačkih vse tolk počas. Aja pa to še ne bo dost, težak naj bi bil pa, če je samec največ 6 kg. Če ne boš ukrepala bo imel težave s srcem in bo sigurno manj časa živel..jaz se že za našega sekiram, ker ima 6.8 kg ampak hujšava..
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Naš maček pa ne more brez "mokre" hrane in na začetku sploh ni hotel jest briketkov sam sm ga pol navadla, da zjutraj dobi eno tamalo konzervico (85g) pol čez dan ma pa brikete. Pa res pazim, da se ne bi preveč zredil glede na to, da je notranji maček in se temu primerno manj giba tko, da dostkrat kupim brikete, ki so posebej za notranje mačke al pa kake dietne.
Aja pa še eno čudno stvar sm ugotovila --> nor je na olive sam mu jih ne upam, dajat, ker so preveč slane.
Aja pa še eno čudno stvar sm ugotovila --> nor je na olive sam mu jih ne upam, dajat, ker so preveč slane.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
bubabiba napisal/-a:purple sej naš je tut predebel zato ima omejeno količino hrane dnevno, ker drugač bi jedu dokler ne bi poču pomojem.
Yazmeen sej salame in hrenavk mačka ne sme jest..salame so preslane več al manj, v hrenovki se pa itak neve kaj vse je lahko not zmešano. naš tut ne mara mokre hrane, samo zdej sem odkrila eno, ki mu je všeč..in sicer ta od Shebe tanova, ko je v taki mejhni posodici pa imajo tri okuse...to pa takoj poje.
barby* v vseh bolje založenih trgovinah za male živali.
naša ma tud omejeno hrano, dvakrat an dan dobi pomalček hrane.pa nč ne gredo kile dol je pa res deebela, okol 9 kil ma sam naša je taka zarad kastracije, pa je reku veterinar da bo zarad samih hormov težko shujšala, ker se redi že ob tem ko samo hrano zavoha
-
bubabiba - Kofetarica
*purple* napisal/-a:bubabiba napisal/-a:purple sej naš je tut predebel zato ima omejeno količino hrane dnevno, ker drugač bi jedu dokler ne bi poču pomojem.
Yazmeen sej salame in hrenavk mačka ne sme jest..salame so preslane več al manj, v hrenovki se pa itak neve kaj vse je lahko not zmešano. naš tut ne mara mokre hrane, samo zdej sem odkrila eno, ki mu je všeč..in sicer ta od Shebe tanova, ko je v taki mejhni posodici pa imajo tri okuse...to pa takoj poje.
barby* v vseh bolje založenih trgovinah za male živali.
naša ma tud omejeno hrano, dvakrat an dan dobi pomalček hrane.pa nč ne gredo kile dol je pa res deebela, okol 9 kil ma sam naša je taka zarad kastracije, pa je reku veterinar da bo zarad samih hormov težko shujšala, ker se redi že ob tem ko samo hrano zavoha
Nš je tut kastriran ja...sam včasih je bil notranje zunanji pa je tm pokuru energije zdej je pa stanovanjski. Pa še priboljške dobiva, ker se trikce učiva...sam pa dobiva pač bolj malo hrane..manj kokr piše na vreči. No sej tist napisan gor je itak povprečno, je pa od vsazga posameznga mačka odvisn kolk rab..naš itak še s priboljški dobi kalorije tako, da.. Ampak sva pa že za eno kilo shujšala v manj kot pol leta..jupi.
-
bubabiba - Kofetarica
Yazmeen 5.5 je za samico ravno še kul. Drugače pa, če se spraska ti pa ji daješ še Hills...nevem jaz bi ji brikete zamenjala..najbrš nista že vseh probali? Pa še toliko kvalitetnješih je od Hillsa, da imaš res izbiro..naj jih par naštejem: Arden Grange, Felidae, Cat Club...
-
bubabiba - Kofetarica
Naš tut ni imel po Hillsu nikol prhljaja, potem pa..in, ko sem zamenjala hrano je blo vredu. Sicer pa Hill`s sama po seb hrana ni tok ql, da sem ti tut zarad tega predlagala, da bi probala zamenjat. No sej potem pa veterinar ve na kaj je alergična najbrš al kako?
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Veterinar tud ne ve. Je reku, da če se ji bo ponovil, da bo mogla it v LJ na testiranje in pol tud redno dobivat zdravila. Sam zdej je ok, zaenkrat. Zdj ji tud kupujem uno hrano za občutljivo kožo. Bom vidla no. Če se bo pa spet začela praskat, ji bom pa res probala zamenjat hrano.
Aja pa še neki... Kolk časa mačke povprečno živijo?
Ker mam pr mami še eno mačko (polperzijko), stara je 11 let in se mi zdi, da se ji že kr poznajo leta. Nima več tok lepe dlake, ful ma občutljiva ušesa in učke zadnje čase (sam da gre mal ven, ma že vnetje in mor dobivat kaplce)...uglavnem zdi se mi, da se je postarala Kr mal se mi smil, revca.
Aja pa še neki... Kolk časa mačke povprečno živijo?
Ker mam pr mami še eno mačko (polperzijko), stara je 11 let in se mi zdi, da se ji že kr poznajo leta. Nima več tok lepe dlake, ful ma občutljiva ušesa in učke zadnje čase (sam da gre mal ven, ma že vnetje in mor dobivat kaplce)...uglavnem zdi se mi, da se je postarala Kr mal se mi smil, revca.
-
bubabiba - Kofetarica
Ja, seveda se je postarala, v tem času je že v letih in je pač občutlivejša na določene stvari, kot ljudje. Na njenem mestu je jaz ne bi več spuščala ven, ker je bolj kot ne nevarno zunaj zanjo..če ne zaradi teh vnetij pa zaradi raznih avtomobilov, ki jo lahko zdaj še hitreje zbijejo, ker počasnejše reagira ali jo pa kakšen pes ujame..drugače pa, če imajo srečo, da jih kaj ne povozi ali kdo zasstrupi itd. živijo v povprečju 15 let..ampak seveda imamo izjeme, ki so tudi do 20 let..več možnosti za daljše življenje ima pa seveda, če takrat ni zunaj.
-
Yazmeen - Cosmofrik
Enkrat sm že pisala, da mami živi na deželi, na vasi, še to mamo hišo na samem in ni variante, da jo avto povoz, psa pa sploh nobenga ni v vasi, razn moje kužike. Tm je varna, kar se tega tiče. In tud če gre ven, je v bližini hiše in že vseh 11 let hod ven, kadar ji zapaše, pa se ji ni nikol nč nardil. Zdej bi se ji zmešal, če je kr naenkrat neb več spustil ven. Edin kadar je ful mrzlo, je mami ne spusti ven (čeprov tud po eno uro čaka pr vratih), lih zarad ušes in oči, ker ma takoj vnetje.
-
bubabiba - Kofetarica
Tud poškoduje se lahko kje, ker ni več tok gibčna recimo in ne skoč dovolj in se zatakne za ograjo, vejo al pa kej..uglavnem dost nevarnosti je zunej za starejšo mačko. Meni je fajn, če so lahko mačke zunaj v takem okolju ampak za starejše mačke sem pa odločno za, da so notri. Vsaj pozimi, če ne drugega...ampak celo zimo, ker tudi temperature pod 5 stopinj znajo biti nevarne za strejšo mačko, da se prehladi itd. Isto kot pri ljudeh, bolj je starejša bolj je občutljiva.
Aja pa ni treba poudarjat, da si enkrat že pisala, ker se pogovarjam okrog mačk z uff ljudmi tako, da si res ne bi mogla vsega zapomnit..še to nevem kaj imaš ti doma, kaj šele tvoja mama.
Aja pa ni treba poudarjat, da si enkrat že pisala, ker se pogovarjam okrog mačk z uff ljudmi tako, da si res ne bi mogla vsega zapomnit..še to nevem kaj imaš ti doma, kaj šele tvoja mama.
-
Yazmeen - Cosmofrik
Sj to, da sm enkrat že pisala, sploh ni blo tko mišljen, da bi si to mogla zapomnt, to sm čist tko omenla.
Drgač se pa strinjam, da je zdej pozim bolš, da je čim več not in sm to tud mami rekla. Ne mislm je pa zdj do konc življenja not zapirat, ker je navajena, da gre vsak dan ven in bi ful trpela zdj, če bi mogla sam not bit.
Z mojo je drgač, ker je že od mejhnga skoz not in ne pozna zunanjega življenja (kar se men drgač ne zdi ok, ampak edin tko jo lahko zavarujem, ker živim v bloku, v mestu).
Če mene vprašaš, se noben maček nima tko lepo, kokr ta pr moji mami, kadar ji zapaše gre ležat na toplo peč, komu v naročje, na kauč, al pa ven na sončka, lahko pleza po drevesih, lovi miške, se sprehaja po travnikih, skratka počne kar ji paše...uživa svoje mačje življenje v naravi in v hiši s svojimi ljudmi (kadar ji je do tega).
Drgač se pa strinjam, da je zdej pozim bolš, da je čim več not in sm to tud mami rekla. Ne mislm je pa zdj do konc življenja not zapirat, ker je navajena, da gre vsak dan ven in bi ful trpela zdj, če bi mogla sam not bit.
Z mojo je drgač, ker je že od mejhnga skoz not in ne pozna zunanjega življenja (kar se men drgač ne zdi ok, ampak edin tko jo lahko zavarujem, ker živim v bloku, v mestu).
Če mene vprašaš, se noben maček nima tko lepo, kokr ta pr moji mami, kadar ji zapaše gre ležat na toplo peč, komu v naročje, na kauč, al pa ven na sončka, lahko pleza po drevesih, lovi miške, se sprehaja po travnikih, skratka počne kar ji paše...uživa svoje mačje življenje v naravi in v hiši s svojimi ljudmi (kadar ji je do tega).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov