Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 20. Okt. 2007 10:11

Vprašanje za lastnice mačkonov in to tistih, ki svoj "prosti čas" preživljajo zunaj... Torej za lastnice tistih mačk, ki niso notranje, ampak so tudi zunanje. Kakšna je vaša reakcija, ko vaš muc na predpražnik (po možnosti na čisto nov) prinese miško in jo povrhu vsega še razčetveri? Ali ste ponosne nanj ali se vam obrne tako ob pogledu na miško kot na mačkona?

No, moj mačkon je ravno včeraj ponosno prinesel svojo prvo miš na naš predpražnik in naredil pravi masaker. Zanimivo je, ker se po večini zadržuje doma in sploh nisem vedela, da imamo okoli hiše toliko pogojev za lovljenje miši :D (prejšnja muca je namreč skoraj vse prinesla iz bližnjega gozda - je bila čistokrvna lovka :D ). Seveda sem bila nanj ponosna, ampak mu tisto noč vseeno nisem pustila spati na moji postelji.

Kako pa ve gledate na to krvoločno poslanstvo?
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 20. Okt. 2007 12:09

Huh, naša mačka lovi miške kot za šalo, ampak samo takrat, ko ma mladičke. Zdej, ko je mela te "najnovejše" mladičke, je prnesla sigurno po 5 - 10 mišk na dan ... v mojo sobo, v dnevno sobo, pred vhod, na balkon, kamorkol je pač pršla, tm jo je pa odložila. Pojedla je od tega samo eno (sam za to sm jo vidla), ostale je pojedu naš mačkon al pa sm jih stran vrgla. Mamo pa koj čez cesto en velik travnik in ko se zbudim, če slučajno mačke ni doma, je tam in jo vidm čez ookno, kako lovi, ujame in prnese miško :D IN ja, jst jo pohvalim, pobožam po glavi, ampak obenem ji pa povem, da miška za v stanovanje pač ni in nesem miško vn, če jo slučajno not prnese. Sicer je pa zdj tok mraz, da ne vem, al ji ne paše več lovit al kaj, samo že par dni ni nobene domov prnesla.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 20. Okt. 2007 19:01

Smo štirje mali mucki, stari tri mesece in iščemo nov dom, ker imajo naši trenutni lastniki že 3 velike mačkone. Sicer jih imamo radi in oni nas, ampak tako je, ločiti se moramo, zato iščemo nove lastnike, ki nas bodo imeli radi vsaj pol toliko kot zdajšnji. Upamo, da bodo za nas lepo skrbeli, ker si res želimo samo ljubezen in topel dom. Navajeni smo na čistočo (uporabljamo mačje stranišče) in prebivamo zaenkrat samo v stanovanju, zunaj smo bili pa samo na balkonu in nič dlje.

Da se vam predstavimo še slikovno (ne zamerite naši "fotografinji", slikala je z mobitelom in mogoče zato slike niso kvalitetne, pa še mi nismo ravno mirni mucki ... kadar ne spimo, da se razume :) ):

Ker imajo punce prednost, dajemo prednost naši Miciki, sestrici igrive narave, ki najraje nagaja svojemu pol leta starejšemu bratu:
SlikaSlika
Slika

Potem sem tukaj Japonček ... moja sedanja lastnica me kliče tako zaradi tega, ker imam na vsaki strani ob mojih navihanih očkah dve poševni črti:

Slika
Slika
Slika

Predstavljam se tudi Pikec (fotografinja me je ravno zbudila):

Slika
Slika
Slika

In zadnji, pa zato nič manj pomemben, najbolj nagajivi Piki (slike so mogoče malo meglene, ker sem pač razigran in se ne pustim kar tako slikati):

Slika
Slika
Slika

Tako, to smo mi. Če vam je kdo od nas všeč, še bolje bi bilo, če bi vam bili všeč vsi ali pa vsaj po dva skupaj, kontaktirajte našo lastnico na njen e-mail naslov: lebar.petra@siol.net, lahko ji pišete tudi na zasebno sporočilo na tem forumu.

Lep mačji pozdrav za vse Mijav, mijav, mijav, mijaaaav *
Uporabniški avatar
*tinčk*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 5. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a *tinčk* » 21. Okt. 2007 14:05

oooo kako so fletni ;D
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 21. Okt. 2007 14:11

Ane, da so :) Men so tok fletni, sam k na žalsot ne morm vseh obdržat :(
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 22. Okt. 2007 11:43

iluzija napisal/-a:
Kakšna je vaša reakcija, ko vaš muc na predpražnik (po možnosti na čisto nov) prinese miško in jo povrhu vsega še razčetveri? Ali ste ponosne nanj ali se vam obrne tako ob pogledu na miško kot na mačkona?

Jaz ga kregam. :oops:

Vem, da je to pač nagon, ampak pogled na miško ni nič prijeten. Uboga miš. :(
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Okt. 2007 11:46

Joj, moja mačka gor pr mami tud gre ven in vsa ponosna prnese kšno miško, ptička al pa celo netopirja :eek: Nimaš kej, taka je narava, se mi smiljo uboge živalce...
Uporabniški avatar
Nita*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: **lost in my world**

Neprebrana objavaNapisal/-a Nita* » 22. Okt. 2007 12:54

naš prejšni mačkon se je bal miši :lol:
tale zdaj pa je slep(je brez enega očesa, na drugega vidi slabo) in ga sploh ne spuščamo ven.
pa tudi muce ne puščamo ven, ker živimo v mestu, in je verjetno ne bi več vidli :( ampak ona bi gotovo bla dobra lovka :razz:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 23. Okt. 2007 20:54

Omg Jagodka, kok so luštni! Un črnobel, omg. Bi kar še enga mela. :hearts:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 23. Okt. 2007 21:00

Tiavanna napisal/-a:Omg Jagodka, kok so luštni! Un črnobel, omg. Bi kar še enga mela. :hearts:

Z veseljem oddam, črno-bela je pa mačka, taka cortkana, jst bi jo kr obdržala ... no ja, sj bi vse, pa doma ne pustijo, pa res ne vem, kam bi dala tok mačkončkov :?
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 24. Okt. 2007 20:21

Wiii, meni je pa Japonček soooooooooo sweeeeeeeet :D - bi jaz tudi še enega imela, ampak zaenkrat samo ostajam pri želji...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 24. Okt. 2007 20:52

Ane, da je luštn :)
Oddal nismo še nobenga, dons smo klical na društvo za zaščito živali Jesenice, sm jim poslala isti oglas tud prek mejla, so rekl, da več al manj vedno najdejo dom za mladičke, upam, da bodo za naše mačkončke tud kej našl, ker jim res želim samo topel pa prijazn dom, nč druzga.
Mačko smo pa tud naročil in gre čez dva tedna na operacijo.
Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Stella* » 04. Nov. 2007 15:35

hey! jst sm ravno včeraj dobila mlado muciko,staro 2 meseca.. zdaj jo imam doma; rada pa bi jo navadila tako, da bi jo včasih spustila malo ven na zrak in potem čez nekaj časa spet v hišo! me je pa pa zlo strah, da bi mi pobegnila! prosim, če mi lohk katera pove kako se mucko privadi na dom!? :blume:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 04. Nov. 2007 17:12

Pejt mal z njo ven, pa če bo hotla kam it, jo obrn v nasprotno smer, pa reč, da tja gre lahko, v drugo smer pa ne :D Itak te ne razume, sam večkrat boš to nardila, bolj ji bo jasn, da neki ne dela prou.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 04. Nov. 2007 19:41

Pod nadzorom jo ven voziš (na povodcu), sicer se lahko prehitro zgodi, da jo bo povozil avto ali kdo zastrupil.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov