Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Okt. 2007 21:30

Ti se kar tako izražaj..ker bulica je mišljeno za nekaj drugega. :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Okt. 2007 22:00

jagodka85 napisal/-a:A dej prpl, tega poa ne morš govort a prou. Ne dojamejo ... pa kje jih pobiraš. A ti štekaš, da če ti živiš pr starših, da ne morš kr tko govort, kaj ja pa kaj ne??
Sicer pa vsi tok govorite o označevanju ne vem česa pr mačkih ... zakaj pol naša dva mačka tega ne delata, zakaj noben maček, k smo ga mel do zdj, tega ni delu? Pa noben do zdj ni bil kastriran? Ni treba posploševat, ker je vsaka žival drugačna.

jagoda, verjetno ti to kar bom napisala ne bo všeč, ampak bom vseeno napisala in se ne bom pretvarjala, zdej pa če si vzameš osebno ali pa ne.dejstvo je, da če žival sprejmeš v svoj dom, poskrbi še tako za njo, da bo za njo dobro poskrbljeno.prednosti kastracije/sterilizacije že poznamo in jih še ne bom še enkrat naštevala, prav tako pa verjetno tudi vemo, kako naj bi se z živalmi ravnalo.in če imaš mačka doma in če si polnoletna in če imaš službo, lahko komot plačaš zanj.sej to ni vsak mesec, ampak je enkrat v življenju-mačjem.govorim ti iz lastnih izkušenj, kako sem se tepla po glavi in z glavo butala v zid, ker bivšega mačka nisem dala kastrirat.razlog sicer ni bil, da nisem hotela ali kaj pdoobnega, ampak je bil ta, da takrat sploh še nisem bila seznanjena s kastracijo.In maček je pokasiral in mačji aids in levkozo, ko pa smo zadeve ugotovili, je bilo pa že prepozno, glede na to da je vse kar je pojedel izbruhal in še bruhal če sploh nič ni jedel, lulal čisto kri in kakal prav tako čisto kri.mačka sem imela najraje in ne veš kako težko mi je bilo, ko sem ga mogla pustit pri veterinarju in se za vedno poslovit od njega, poeg tega mi je pa še težje, ker vem da se je zadnje dni prekleto hudičevo mučil, pa mu nismo mogli pomagat, niti nismo vedeli, dokler ni izbruhnilo.In ne gre se tukej samo zame, gre se tukej, da nobeni živali nočem takega trpljenja, ker takega kruljenja ob bolečinah našega mačka si verjetno nikoli v življenju nočeš slišat!Toliko o tem jagoda.jst sm govorila vse skupaj iz lastnih izkušenj, zelo zelo groznih, poleg tega pa tudi zato, ker ti hočem in tebi in tvojim/sosedovim/katerimkoli mačkom, samo dobro in če tega ne razumete, potem je boljše da živali nimate!in cena kastracije spet ni nevemkako velika, mislim da cerka sto evrov, s tem da imaš marsikatero stvar olajšano s tem, kot ti, tudi tvoj maček.jst vem, da če mi mami nebi hotla tega financirat, bi takoj sama poskrbela za to.sicer pa je to resda tvoja stvar/vaša in pač počnite kar vam srce zahoče, jst pač povem kako in kaj.pri meni so živali tolerirane kot družinski člani in se tudi tako obnašamo z njimi.kar je potrebno, od preventive do kurative je samoposebiumnevno, da se denarno krije.

aja, ja mački označujejo svoj teritorij (moškega spola) in zadeva precej smrdi.in če maš notranjega mačka, dam kapo dol, da je notr že nekoč označil kar je njegovega.drugače pa nekastrirani mački to redno počnejo.to je njihova narava, vedno je bila in vedno bo.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 15. Okt. 2007 16:22

jagodka85 napisal/-a:ASicer pa vsi tok govorite o označevanju ne vem česa pr mačkih ... zakaj pol naša dva mačka tega ne delata, zakaj noben maček, k smo ga mel do zdj, tega ni delu? Pa noben do zdj ni bil kastriran? Ni treba posploševat, ker je vsaka žival drugačna.

Naši mački (samčki seveda) so označevali izključno v primeru, če niso bili kastrirani. In vsak je nehal, ko je bil kastriran (ker pač kastracija vpliva na nagon). In sosedov maček nam še zdaj označuje hišo po fasadi ( :evil: ), ker ni kastriran.
Sploh še nisem slišala, da kateri samček tega ne bi počel...

*purple* napisal/-a:cena kastracije spet ni nevemkako velika, mislim da cerka sto evrov

Ne vem, kako je kje drugje, ampak pri nas na štajerskem koncu je nekje 60 €.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 15. Okt. 2007 16:26

Jaz za mačka ne vem kok je blo k so mu še oko operiral, za mačko smo dal januarja 50€ :gut: Pa odlično je blo narjeno.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 15. Okt. 2007 16:28

bubabiba napisal/-a:Evo en filmček najinih trikcev:

http://www.youtube.com/watch?v=ogfYTO4dBmQ

Vsaka čast!!!

Se prav vidi, kako rada imaš mačkonarja. :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 15. Okt. 2007 16:33

Jah ne vem no, pr nas tega do zdj še noben ni počel not, ker očitno smrdi, glede na to, kok se druge prtožujejo ane. Nosu nimam zamašenga, tk da ne vem, pač sm povedala to, kar jst vidm pr naših mačkih.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 15. Okt. 2007 19:21

jest morm pa počas mucke oddt. dj če je kkšna prijazna punca, ki ma zelo rada mucke, nj me kontaktira, ker hočem, da pridejo v dobre roke :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 15. Okt. 2007 19:45

metuljčica* napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:Evo en filmček najinih trikcev:

http://www.youtube.com/watch?v=ogfYTO4dBmQ

Vsaka čast!!!

Se prav vidi, kako rada imaš mačkonarja. :)

:D

densy dej sestav en konkretn oglas s slikcami in tvojim kontaktom, pa dam na živalske forume..pa mucki morjo bit stari najmanj tri mesece.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 15. Okt. 2007 21:23

^ ja sj vem, sam se je treba mal prej začet ment. ker drugač pa pol kr naenkrat ratajo velki, pa še navežeš se preveč...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Okt. 2007 14:22

bubabiba napisal/-a:Bulico? Jaz ne opazim nobene manjše bulice..razen, če misliš to "vrečo", ki jo imajo kastrirani/sterilizirani mački in mačke dostikrat..

O kašni vreči vidve to govorita??? Zato, k moji tud ful trebuh, oz. koža dol visi in sm misnla, da je pač tok zašpehcana...a to je od sterilizacije? Zdj sm pa mau zmedena :?

Drgač pa Bubabiba, svaka čast, res maš dobr naučenga mačkona :biggthumpup:

EDIT:

Pa še en nov vprašanje...Zdele me je moja mačka čist šokirala, k ji je kr neki preklopil in je ratala k en psihopat. Sedim na kauču, pride, se začne z glavo drgnt ob moje roke (tko k nanaša svoj vonj), pol me je začela kr tko gizt za prste in jo odrinem, k me je že začel bolet in me res unu gleda, k da mi bo vsak cajt skočila v glavo, ušesa čist nazaj in jo tko začnem nagovarjat, pa jo pobožam in me kr napade! Jo odrinem stran, spet pride in mi vsa divja skoč v roko, sploh nism dojela, a me je opraskala, al ugriznla, uglavnem kri mi teče :eek: Kva je blo pa to?! Men ni nč jasn, ampak na momente ji kr neki preskoč in k da bi ratala mau psiho. Jst sm jo pol nadrla in jo tko prjela zadi na vratu za kožo in stresla, tko kao za kazen.
Tole mi res ni blo jasn, a mi zna kdo objasnt, kva dogaja mojmu mačku???
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Okt. 2007 19:54

Heh, Yazmeen, welcome to the club :D

Moj maco je že ceu svoj mačji žiulenje tak. Se mi zdi, da sm ga mal narobe dresirala, k je biu še mali kosmatinc, tko da sm še pripomogla k temu, da se (pre)večkrat obnaša svoji sorti neprimerno :P - praska, grize, preži ...

Če se ga sam mal preveč sprovocira (kar je pr njemu zlo hit), ma že ušesa nazaj, žiučno premetava repek, dobiva greben, se prihul in dokler stojiš pr mir, je u redu, čim se premakneš, hopala, ga že maš okol gležna! To je pr nm klasika in se sploh noben ne obremenjuje s tem. U bistvu sm tacga tretiranja deležna u glaunm js, ne vem zakaj, najbrš zato, k ga vedno vlečm h seb, pa žokam, pa hočm stiskat in crklat, njemu pa nikol (!) ni do tega :( . Tut po 13 letih še zmer upam, da se bo kdaj tut h men stisnu, ne pa sam h mamici (pa fotru kadar dobi preblisk). Eh, smotko moj trmasti.

Aja, glede visečga trebuha - ga ma nš tut in smo vedno misll, da je to razlog tega, da se nč ne gible (kr je pač skos notr) ... Bi rekla, da to ni čis nč narobe, mi se mu še veselo smejimo, k odhlača po sobi in mu un buši miga levo-desno :lach: .
Zadnjič spremenil Aloha, dne 16. Okt. 2007 19:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 16. Okt. 2007 19:56

jst svoji dve pikici toook pogrešam, komi čakam da ju bom spet vidla
Slika

Slika
Slika
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Okt. 2007 20:16

Ja to vrečo imajo baje doskrat sterilizirani oz kastrirani mačkoni..

Yazmeen, mogoče hoče izražat neko dominanco do tebe. Ne smeš mu tega pustit, reč NE! al pa, če te ugrizne rečeš glasno av, takrat vedno spustijo. Al pa, če bi te kdaj hotu napast, tko da vidiš ga z vodno pištolco pošpricaš, da bo vedu, da to ni fajn delat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Okt. 2007 20:16

Aloha, a tvoj pol tud postane mali psihopatek na momente :D

Moja se drgač ful rada crkla pr men, zmer mi pride v naročje k sedim, kadar ležim, mi pride ležat na trebuh, rada se pestva...skratka drgač se ful štekava. Ampak na momente je kr neki živčna in vsak moj gib razume, k eno izzivanje, al kva jst vem kva, pa me kr napade :?

Drgač pa njej tud ful trebuh maha sem pa tja, sploh kadar lavfa :D Res smešn zgleda.

Edit: Bubabiba,ja sm jo nadrla, pa sm jo mal porukala, pol se je takoj ulegla in uno držo pokorjeno nardila, sam mi ni jasn, zakaj kr naenkrat postane taka, v momentu.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Okt. 2007 20:46

Mogoče ne smeš kakih sunkovitih gibov delat, ker si ona to tako razlaga.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov