Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Angel girl napisal/-a:Idealen čas za sterilizacijo (mačke) oz kastracijo (mački) - mislm da je vseen kdaj, samo po 6 mesecih starosti, to je vse.
Tole pa ne bo cisto drzalo. Muca mora doseci mejo 1,5 kg (o kilazi nisem 100%), da se lahko opravi t.i. zgodnja sterilizacija. Sicer baje nekateri veterinarji stare sole tega nocejo sprejeti, a je zadeva varna in pogosta.
Za vec informacij se obrni na veterinarja ali pa na macji forum.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
^^ Ja sej maček star 6 mesecev je pa lih tok al pa še več težek. Men je rekla veterinarka, da tut po 6. mesecu. Je pa še tok bolj pomembno, da se kastrirajo mački, ki so v stanovanju in ne zunaj, ker jih pol začne ful metat, ko se mački gonijo. Pa baje takrat začnejo svoj teritorij označevat kar je pa pol še ful smrdeče... tko, da men je rekla, da obvezno glede na to, da je maček skoz v stanovanju.
Stane pa baje da tm okol 13, 14 jurčkov. Sam ful mi je bad k bo poj ves bogi. Da ne omenjam kakšno paniko sm nardila k se je šel cepit. Jest se bojim igel kot hudič križa in sm kr skakala tm pa si oči zatiskala naš mačkonar pa sploh ni trzal
Stane pa baje da tm okol 13, 14 jurčkov. Sam ful mi je bad k bo poj ves bogi. Da ne omenjam kakšno paniko sm nardila k se je šel cepit. Jest se bojim igel kot hudič križa in sm kr skakala tm pa si oči zatiskala naš mačkonar pa sploh ni trzal
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
lej, tole sm najdla, kjer nč ne piše, da bi blo kej bl zakompliciran al pa kej:
sterilizacija in kastracija mačk
sterilizacija in kastracija mačk
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
a [b]dejte pretiravat no
sej ni pr vseh mačkih tko, da bodo kr skup padal pa nevemkajševse
angel se je pač to zgodilo...men se pri vseh mojih kajjestvemkolkih mačkah ni zgodilo, da bi blo s kom kej narobe...lani ej pa recimo kolegici mačka umrla...ampak zato ker pač neki ni blo uredu in jo kura ni pelala do veterinarja in jo je herala doma vso bogo...do veterinarja pa zato ne, ker so kastracijo naredil v azilu in pol so ji rekl pač da to ni več njihova skrb in nhaj jo k veterinarju pelejo...njim pa itak škoda denarja in so jo pelal domov.... in je umrčkala, zarad njih....
no moja mačica, pa je čist lepo prnesla, mal je bla boga dva dni, mal omotična ampak ni blo panike...samo potem v 14 dneh se je razlezla iz treh kil, na devet
je pa kastracija zlo uredu...mačka se ne gon, ne teče ji menstra, se ne valja povsod in ne tuli kot da bi jo klal, maček ne označuje več tolk pogosto svojega ozemlja in če so zunanji se bolj držijo hiše in so bolj domači...
pa glede na zadeve :sex med mački, fajtanje zarad ozemlja in mačk ipd...se zelo zelo splača, ker je ful teh bolezni (mačji aids,mikrosporija, mačja levkoza-mačji rak ipd...) in ko je maček kastriran je zlo manj možnosti, da bi kej fasal ker ne počne več zadev ki jih ej prej...
in prosim vas lepo...Na kliniki za male živali v murglah, se učijo študentje, tko da ni poskrbljeno za vaše živalce kot bi mogl bit...velik boljš je klinika na gorkičevi...tam mamo mi že deset let vse in nas še nkol niso razočaral...mogoče je mal dražje, ampak vseeno je res 1A klinika..
kako sterilizacija zgleda
sej ni pr vseh mačkih tko, da bodo kr skup padal pa nevemkajševse
angel se je pač to zgodilo...men se pri vseh mojih kajjestvemkolkih mačkah ni zgodilo, da bi blo s kom kej narobe...lani ej pa recimo kolegici mačka umrla...ampak zato ker pač neki ni blo uredu in jo kura ni pelala do veterinarja in jo je herala doma vso bogo...do veterinarja pa zato ne, ker so kastracijo naredil v azilu in pol so ji rekl pač da to ni več njihova skrb in nhaj jo k veterinarju pelejo...njim pa itak škoda denarja in so jo pelal domov.... in je umrčkala, zarad njih....
no moja mačica, pa je čist lepo prnesla, mal je bla boga dva dni, mal omotična ampak ni blo panike...samo potem v 14 dneh se je razlezla iz treh kil, na devet
je pa kastracija zlo uredu...mačka se ne gon, ne teče ji menstra, se ne valja povsod in ne tuli kot da bi jo klal, maček ne označuje več tolk pogosto svojega ozemlja in če so zunanji se bolj držijo hiše in so bolj domači...
pa glede na zadeve :sex med mački, fajtanje zarad ozemlja in mačk ipd...se zelo zelo splača, ker je ful teh bolezni (mačji aids,mikrosporija, mačja levkoza-mačji rak ipd...) in ko je maček kastriran je zlo manj možnosti, da bi kej fasal ker ne počne več zadev ki jih ej prej...
in prosim vas lepo...Na kliniki za male živali v murglah, se učijo študentje, tko da ni poskrbljeno za vaše živalce kot bi mogl bit...velik boljš je klinika na gorkičevi...tam mamo mi že deset let vse in nas še nkol niso razočaral...mogoče je mal dražje, ampak vseeno je res 1A klinika..
kako sterilizacija zgleda
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Saj ne vem, če paše sem, pa vseeno. Ko sem bila jaz pri zdravnikih, mi je bilo še boljše, če sem naletela na študenta ali specializanta; sem imela občutek, da se ful potrudi, pa še stari dohtar mu skozi pod prste gleda.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
*purple* - Cosmopsiho
ja nekje se res morjo, sam vseen pa jst ne zaupam njim mačke da bo njihov poskusni zajček...Sm slišala že dost primerov, pa še mojga psa-normalno ozdravljivega, so hotl dat kar pod inekcijo ker so hotl narest obdukcijo oziroma so ga hotl sicirat...in so prov rekl to ko je moja mami prašala kaj potem nardijo s tem psom...
ampak psico se je dal rešt...oni so jo hotl pa kr pod inekcijo dat, da bi se učil na njej
tko da mestni log, meen ne vid več...
ampak psico se je dal rešt...oni so jo hotl pa kr pod inekcijo dat, da bi se učil na njej
tko da mestni log, meen ne vid več...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Itak moraš ti privolit, da dajo živali injekcijo (evtanazija). Pa tudi če se odločiš za to, ti morajo dat žival, da jo pokoplješ, če hočeš, brez seciranja in obdukcije.
(mene lahko po smrti celo razrežejo in se učijo na mojih delih)
(mene lahko po smrti celo razrežejo in se učijo na mojih delih)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
*purple* - Cosmopsiho
ja jst čist razumem to, sam useen pa jst mam pač slabe izkušnje, slišim slabe izkušnje, tko da rajš en peljem tja...naj se učijo na kom drugem, na moji mucici se že ne bodo...
sicer mi pa klinika kamor vozim živalce, res ustreza in sm res zadovoljna... (pa še hudi veterinarji so )
sicer pa niti ni tole ot...še vedno ej govor o ljubljenčkih in njihovi okolici
sicer mi pa klinika kamor vozim živalce, res ustreza in sm res zadovoljna... (pa še hudi veterinarji so )
sicer pa niti ni tole ot...še vedno ej govor o ljubljenčkih in njihovi okolici
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
MIGRENA napisal/-a: Pa baje takrat začnejo svoj teritorij označevat kar je pa pol še ful smrdeče... tko, da men je rekla, da obvezno glede na to, da je maček skoz v stanovanju.
Sam ful mi je bad k bo poj ves bogi.
O ja, tega si res ne zelis. Ne samo da je smrdece, nikoli ne ves, kaj vse je oznacil Vonja se ne znebis kar tako.
To, da bo bogi, je najmanj. Bogi bo samo dan ali dva, pozneje bo pa imel lepso dlako, debelejsi bo, vec bo spal in se certal
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
sva se z mami pogovarjale da mormo spomladi mačko sterilizirat, fotr je reku da se menda zdele spet goni (sj je možno, ker Carlosa skoz stran odriva pa piha)... mamo pa zdej sam še eno mačko, ker so nam tamalo dans povozil??? pa še clo sumim kdo je bil čeprov ga ne poznam ampak ko sm šla na bus je en toook gonu... no čez pol ure mi je fotr povedu da so jo povozil... že drugi mali muc naš ki je končal pod kolesi v mescu in pol. ni jim blo usojeno, očitno
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov