Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 27. Jun. 2007 18:55

daylight napisal/-a:mene pa zanima kaj date mucam proti bouham pa tem zadevam?
jaz sem ji dala pred 2mi tedni ampule frontline, pa ne pomagajo kaj dosti, ker se kr naprej praska.. :x

Pa ni nič pomagalo? Jst bi se posvetovala z veterinarjem. Jaz sem ji do sedaj dajala Stronghold, zdej bom zamenjala na Frontline. Pa nimamo nekih težav.
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a daylight » 27. Jun. 2007 20:25

za ovratnice vem, ma je nebom dala ker je moja muca nora na drevesa in mi je veterinarka to odsvetovala, ker se lahko ovratnica za kako vejo zatakne pa ...
zdaj sem od veterinarke prisla, pa mi je svetovala spraj proti bouham.. bom vidla kako bo s tem :roll:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 27. Jun. 2007 21:27

jst sm v trgovini za živali kupla en sprej prot bolham in temu sranju in pomaga. bom jutr napisala, kater je, ker se zdle ne spomnem na pamet.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 28. Jun. 2007 9:01

Omg, kok se js zdej režim mojim...So odkrili novo zabavo in sicer kopanje! :rofl: Predvsem Minnie in Vilkotu dogaja. Gresta v bide in čakata, da jim prideš odpret vodo in pol onadva tam pijeta, se namakata, nastavita bučo spodi...Posebi Vilko je smešen, k je pol cel zliman. :lach:
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 28. Jun. 2007 11:32

Eno vprašanje mam za vse, ki imate muce, ki hodijo tudi ven. Rada bi naši "zunanji" muci zagotovila neki zaščito proti bolham in klopom, pa bojda naj bi ovratnica bla malo nerodna ker se ne more pol umit tko kot ji paše, pa lahko tud tisto ovratnico poliže, kar spet ni dobro. Druga varianta je da ji neko ampulo vstavijo pod kožo, samo tukaj mam spet zadržke, ker je pač tujek. Je kaka alternativa?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 28. Jun. 2007 11:35

Stronghold oz. frontline? Jaz sem ti dajala moji prejšnji mačici, ki je bla zunanja in ni nikoli imela bolh. :nixweiss:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 28. Jun. 2007 11:38

honeydew Daš ji ampulo Frontline, ki jo kupiš pri vetu.

daylight Če je mačka že imela bolhe ji ne bo nič pomagalo da ji daš samo ampulo za vrat pa konc. Ker najprej moraš uničit bolhe na njenem ležišču pa tam v bajti kjer se največ zadržuje..kupš eno raztopino pri vetu in s tistim najbolš, da kar celo bajto prešpricaš..pustiš 2 uri potem odpreš okna da vse zluftaš in potem celo bajto presesaš..nekej takega je sej ti piše v navodilu. Kako se pa ta raztopina imenuje se ne spomnm sej ti bojo pr vetu vedl povedat. Pa Frontline ji potem daj. Ker ti zdaj ko si dala Frontline je pobil bolhe na mački, ampak so z njene okolice spet poskakale na njo. Pa za božjo voljo ne ji tistih ovratnic dajat, ker je to eno navadno sr**** in nič ne pomaga.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 28. Jun. 2007 11:39

Tiavanna napisal/-a:Stronghold oz. frontline? Jaz sem ti dajala moji prejšnji mačici, ki je bla zunanja in ni nikoli imela bolh. :nixweiss:

Stronghold ni proti klopom.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 28. Jun. 2007 11:43

Ja prejšnji mački sem dajala Frontline. Zdej tem, ki so itak notranje, dajem Stronghold. Ampak veterinar mi je reku, da je tudi proti klopom :?:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 28. Jun. 2007 11:59

Če ne verjameš, preberi v navodilih, če praviš da imaš doma Stronghold.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Jun. 2007 12:00

za stronghold je tudi meni veterinar reku da je proti klopom in če se ne motim tudi proti notranjim zajedalcem (gliste itd..).

pa vsem ki boste dajal ampule česarkoli proti bolham, ne jih dajat v bajti ali v zaprtem prostoru, ker bolhe poskačejo stran in se potem v hiši naselijo, kar pa na konc nisi nič naredil, ker jih maš po celi bajti, skaejo po ljudeh in čez čas se lepo vrnejo na mačka/psa.
in če se ne morete znebit bolh po hiši, bo zlo malo pomagal to kar kupite v štcunah..Mi smo poklical prav neko podjetje ki se s tem ukvarja, zdej en vem imena ne nč, in so oni pršli spucat na orto vse skupaj.je treba pa res v vsak klinčev kot pucat, tko da jim je kr vzelo časa ene pol dneva :?
in vsezato ker je mami dajala mačkom frontline v stanovanju..odkar dajemo vse skupaj zunej, ni ne duha ne sluha o kakršnikoli bolhi v stanovanju, niti na mačkih.čeprav zdej uporabljamo stronghold..in naš maček tudi nobenga klopa ni imel odkar mamo stronghold, pa je cel dan zunej in se klati po grmovjih ko ptiče lovi.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 28. Jun. 2007 12:10

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Jun. 2007 10:12

čudno da naj nebi pomagalo, ker mojim maćkom definitivno pomaga, glede na to da nimata nobenga klopa pa je vsaj eden skos zunej in skos po travi in grmovju...

sicer je pa to tko..autan tudi pomaga proti klopom, pa sm bla jst namazana z autanom in sm fasala dva klopa..bla sm namazana pa po celem telesu...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 29. Jun. 2007 11:44

Stronghold res ni proti klopom. To sm jst ugotovila šele po nekaj mesecih ko sem ji dajala, ko sem odkrila enga klopa na njej. Potem sem šele na enem drugem forumu prebrala, da sploh ni proti klopom. Zdej mi je ravno zmanjkal, bom kupila Frontline.
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a daylight » 02. Jul. 2007 6:13

bubabiba napisal/-a:honeydew Daš ji ampulo Frontline, ki jo kupiš pri vetu.

daylight Če je mačka že imela bolhe ji ne bo nič pomagalo da ji daš samo ampulo za vrat pa konc. Ker najprej moraš uničit bolhe na njenem ležišču pa tam v bajti kjer se največ zadržuje..kupš eno raztopino pri vetu in s tistim najbolš, da kar celo bajto prešpricaš..pustiš 2 uri potem odpreš okna da vse zluftaš in potem celo bajto presesaš..nekej takega je sej ti piše v navodilu. Kako se pa ta raztopina imenuje se ne spomnm sej ti bojo pr vetu vedl povedat. Pa Frontline ji potem daj. Ker ti zdaj ko si dala Frontline je pobil bolhe na mački, ampak so z njene okolice spet poskakale na njo. Pa za božjo voljo ne ji tistih ovratnic dajat, ker je to eno navadno sr**** in nič ne pomaga.

muca je vedno preden je dobila ampulo bla skopana pa use bolhe smo ji ocistli in unicli. in tudi raztopino smo meli, nam je dala veteriarka, ampak muca je dobila bouhe nazaj po 3h dneh..
no, zdaj je ok, sem ji kupla neki proti bolham v eni trgovini za male zivali in morem rect da pomaga :D koncno se ne praska vec, pa tudi bolhic ko smo jo uciri skopali ni imela cisto nic :)
tko da bom verjetno kar na tem ostala

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov