Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 08. Apr. 2007 17:29

Mi smo tut mucko dobili in je najbolj luškana! :hearts: Sam mi ne dela kabel in ne morem slikic dat na računalnik. :cry:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Apr. 2007 18:32

Tiavanna bolš, da daš za preventivo Forntline tut, samo na par mesecev..
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 08. Apr. 2007 21:07

Jst dam Ajši (uni muci, k jo mam še doma pr mami) ovratnico od Gimpet-a (mislm, da se tko imenuje, nism zihr) in ji res ful pomaga proti klopom in bolham. Gor jo ma pol celo pomlad in poletje in nima tud enga klopa.

Gali (kužiki) dajem pa ampule od Frontline-a na vsake 3 mesce in tud fajn učinkujejo.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Apr. 2007 0:11

Iii, uspelo mi je uploadat! :)
Evo, moja lubica Minnie. :) :hearts:
Ime je dobila pa zato, ker ima na hrbtu silhueto Disneyevih mišk. :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

(mal so meglene slike, ker se skos premika :D, pa še s telefonom je slikano)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2007 14:04

Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Apr. 2007 14:08

bubabiba napisal/-a:kok je blo lepo tvojim mačkam ko jih je avto povozu in so se po možnosti še par dni matrale predn so umrle. Kr zavidam jim :roll:

ma dej no ne bit tko kruutaaa!! in če jih je že awto povozu so umrle na mestu, se ti ne zdi??ker soška cesta je zelo polna kamionov in ostalih tških vozil, da mislim da udarec za mačko ni biw lih tko nedowžen...
in čeprow žvimo pr cesti, ti lhko zagotavljm d so se use mačke mele prow fajn pr nas...k to so znale prow use pokazt...
js pa useeno ostajm pr mojem mnenju, d mačke niso tko ku psi, d jih daš na vrvico...še palca manka d jim jo mečš in d jo one hodijo iskt...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2007 14:20

A si že kdaj slišala da lahko avto mačko samo zbije ob rob ceste in potem tam počasi umira? Res fajn ane..Pa končat pod avtomobilskimi kolesi se tep zdi lepa smrt al kaj?
Pa, ja tut palco jim loh mečš, če čš, nš mačk je tko kamn nazaj prinašu če si mu ga vrgu. :wink:
Še zmer vztrajam pri svojem mnenju, da je mački tko čist super in še ni ji treba trpet pod kolesi avtomobilov. Jaz sploh nevem kako ste mel lahko mačke v takem, mene bi cel dan skrbelo, če bo mačka prišla živa domov al jo pa sploh več ne bo.
Pa prosim piši malo bolj pravilno slovensko.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Apr. 2007 14:27

Men se zdi skrajno neodgovorno, da spustiš hišno mačko vn, sploh če je prometna cesta zravn... In mi ni jasn, Milky way, zakaj ste spuščal vn eno za drugo, če vam je prvo povozil, niste pomisll, da bo tut drugo, pa treto,...? :roll: Mislm, svašta. Mačka pa ni ps in je komot lahko skos notr pa ji ne bo hudga.

Mi mamo našga muca že trinajst let notr (kadar polet psa ni doma, ga spustim na teraso, da se mau povala pa posonč in gre pol kr sam notr, mu ni da bi ceu dan zuni ždeu) in verjamm, da se ma čis fino. K sm ga dubla, sm ga tut js na vrvici vlekla pred blokom, pa si je use kremple polomu :D k ni hotu hodt... Tko da sm to opustila.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Apr. 2007 14:28

ja sej pravim...usak ma svoje mnenje...če misliš d je tvoji mački to ušeč, prow...
nas je skrbelo ja zrd tega al se bo mačka vrnila živa in zdrava...ma ni kej...nismo ji mogli prepovedovat da gre vn...smo u pritličju in je hodila mačka vn kadarkoli skozi okence na hodniku, mi nismo meli pr tem kej nrdit...mačka nej ma svobodo...in js ne morem skozi spremljat njeno pot in se vržem pred awto namesto nje...in kam naj js hodim z njo n vrvici, če ni okoli nobenega parka, ampak samo cesta??edino d se furam z njo okoli bloka...
in če ji ne bi blo ušeč pr nas, ne bi kotila 2x na sestrini postli, k ji je blo tm tko ušeč!! kr neki--->mislim d mački ni sam do tega d jo pelješ okoli z vrvico...ji morš nudit tud kej druzga...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2007 14:34

Ja super ne da vam je umrla ena mačka vam jih je ogromno kot si napisala in ste kr jemal mačke enga za drugim, da so umirali čeprav ste videli, da ne gre. Bravo. Vaša odgovornost se kaže pa še predvsem v tistem delu ko omenjaš, da je mačka 2krat kotila. Niti za sterilizacijo vam ni bilo za dat ampak ste lepo štepali nezaželene mladičke, ki jih je povsod polno. Bravo še enkrat.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 09. Apr. 2007 14:43

No dej bubabiba plis pomir se mal, čeprov se strinjam s tabo ni treba s takim tonom
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Apr. 2007 14:50

bubabiba napisal/-a:Ja super ne da vam je umrla ena mačka vam jih je ogromno kot si napisala in ste kr jemal mačke enga za drugim, da so umirali čeprav ste videli, da ne gre. Bravo. Vaša odgovornost se kaže pa še predvsem v tistem delu ko omenjaš, da je mačka 2krat kotila. Niti za sterilizacijo vam ni bilo za dat ampak ste lepo štepali nezaželene mladičke, ki jih je povsod polno. Bravo še enkrat.

ker mamo stanovanje, useh mačk nismo mogli zadržat...in smo jih delili okoli...kar se mi ne zdi narobe...use smo razdelili okoli in še zdej vemo kko je z njimi...in naši mladički niso bili nezaželjeni (kje ti ta ideja :roll: ?), ampak smo bili usakega res veseli...mislim d bi blo neodgovorno, če bi jih kr tko vrli a jih nismo...dali smo jih enim, k vemo d doro skrbijo za njih...

smo jo probavali tud doma držat, ma ni možno...usaj pr naši ni blo tkoo...je silila ven, sej veš kko je če mačke dobijo potrebo...in se mi zdi preveč kruto d bi jih sterilizirali in kastrirali...
in sori...tud tvoja mačka (če jo maš) bo umrla, če ne zrd avta pa zarad starosti...in tudi smrt doma (brez momenta zunaj :wink: ) ni prijetna...kej je pa ta mačka doživela? :wink:

faak ku se ene rade kregaste...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Apr. 2007 14:57

Nezaželjeni so za večino ljdui mačji mladički, ker jih je že tko polno po azilih in še kje drugje.Če bi mela vsaj mal pojma o tem bi vedela, da je problematika mačk daleč najhujša.

Aja kaj ste pa mislili, ko ste jemali nove in nove mačke, čeprav ste že ubistvu vedeli, da jih bo zbilo?

Aja pol ti rajši umreš pod avtomobilskimi kolesi kot od starosti? Zanimivo, res. Pa mačka, če ne bo sama hotela ne bo umrla brez momenta zunej, ker jo peleješ ven samo pod nadzorom. So pa tudi mačke, ki sploh nočejo bit zunaj (primer je o naše klegice mačka) in jo potem pač ne siliš z raznimi vrvicami in je problem rešen.

Urszika tak ton bom uporabljala tolk časa, kokr bom razne neumnosti brala po forumu.

Aja pa kruto se vam jih je zdelo dat kastrirat/sterilizirat..prosim...a kruto pa ni blo da je ba mačka mašina za rojevanje, ker je mogla skos mladiče na svet spravlat, mislš da ji je blo lušno? Al pa mački(samci), ko so se okol gonil in so bli vsi pretepeni od drugih mačkov oz jih je povozil avto, namreč največ nekastriranih samcev povozi avto.
Zadnjič spremenil bubabiba, dne 09. Apr. 2007 14:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 09. Apr. 2007 14:59

A dej dej, s temle zadnim postom si pa čis mem usekala Milky way :roll:

Ni možno mačka not zadržat? Kako to da nm (pa še večini drugih) to uspeva že usa leta, pa niti enkat do vrat ni pršou k so bla odprta in sam stran beži?

Kruta se ti zdi sterilizacija/kastracija? Zato ker? K so pa umirale ena za drugo, se ti pa ni zdel nč krutga? :eek:

Usi bomo enkrat umrl. In po tvoje ni razlike, a tebe pobere zdej al čez 50 let?! Dej mau glej kaj pišeš, kr tole zadne je pa taka bedarija, da konc :roll:
Če maš mačka skos not, je tega vajen in nima potrebe po tem, da bi se zuni šetu (kt sm rekla, nš gre na teraso pa se u roku ene ure zmer sam not pobere) in kr zunanjega sveta ne pozna, mu ta tut ne manka. In kaj so tvoje doživele, razn koles čez njih? :?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Apr. 2007 15:03

ja ma je pa ful optimistično d razmišlaš kko bojo use mačke povozli awti...sej valda d ne razmišlaš tega...uzamš zto k so ti ušeč, in k jih maš rad, in k so ful čiste živali...ne pa zto d jih vržeš pod cesto...
ja ma res ne razumš...mačka je silila ven in začela praskat pohištvo, tulit in use možno...bi mogu bit pa res psiho d ji dovoliš tako trpljenje... :? sej verjetno se je mišljenje mačk (odkar smo jih mi nazadnje meli) ful spremenilo :wink: ja ben tko zgleda... :wink:
in to niso nobene neumnosti, kar bereš...to je samo moje mnenje, kar pa mislim, d lhko usak tuki pove...ajaaa...in glede moje slovenščine--->govorim lahko tko ku hočem, k se mi ne da matrat s pravilno slovenščino tud doma...

we love cats :P ...in bubabiba--->PEACE SISTER :wink:

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov