Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Ajaaaa, zdaj sele razumem, kaj si hotela povedat. Razumela sem tako, kot da se ti zdi, da ste VI vrgli denar stran za sivanje oz. vasega nic krivega muca.
Ja, je pa res metanje denarja stran, ce potem zival ni tvoj ljubljencek, tvoj prijatelj, ampak zverina, ki je sploh ne znas/ne mores krotiti. Oz. ce se izrazim drugace, bolj kot stran vrzen denar je stran vrzen potencial postati ljubece bitje, ki ga ima vsako bitje.
Nima pa moje mnenje seveda nobene veze z rodovnikom. Lastniku, ki za zival ne zna pravilno skrbeti, ne bi dala nobene zivali - se scurkov ne.
Ja, je pa res metanje denarja stran, ce potem zival ni tvoj ljubljencek, tvoj prijatelj, ampak zverina, ki je sploh ne znas/ne mores krotiti. Oz. ce se izrazim drugace, bolj kot stran vrzen denar je stran vrzen potencial postati ljubece bitje, ki ga ima vsako bitje.
Nima pa moje mnenje seveda nobene veze z rodovnikom. Lastniku, ki za zival ne zna pravilno skrbeti, ne bi dala nobene zivali - se scurkov ne.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja v tem smislu ja...tista mačka res ni bla naš hišni ljubljenček, dale od ljubljenčka...in se nam je tko zdelo za mal takrat tistih sto jurjev ki smo jih dal za mako z rodovnikom, ker smo mel same probleme z njo..zadnje mesce je blo clo tko, da sploh nismo mogl met je po bajti ampak je bla skos zaprta v eni sobi, ker je skos napadala...in ja rodovniška mačka z vrunskimi starši in blablabla...ma ja no..odtakrat naprej sem mela čistokrvne mešance ( ) in nikol nobenga problema..tud umru ni noben zarad prerojene al pa kakršnekoli napake, ki bi bla kao povezana z nerodovniškimi mačkami...od zdej naprej jemljem mačke samo v azilu..in tudi za pse..na kraj pameti mi ne pride da grem po rodovniškega psa...
-
*purple* - Cosmopsiho
tiavanna napisal/-a:Stvar je takšna - če kužki nimajo rodovnika, to pomeni da njihova mama nima vzrejnega dovoljenja. In če njihova mama nima vzrejnega dovoljenja, to pomeni, da je z njo nekaj narobe. Lahko se gre za manjše zadeve, kot je napisala Yazmeen - da ima njena psička malce krajšo dlako in je plašna, kar ne igra ravno velike vloge, če želiš kužka samo kot ljubljenčka. Lahko se gre pa za večje probleme, kot so recimo displazija kolkov, težave s srcem, ledvicami, itd. To so pa že kar resne zadeve, ki so seveda tudi dedne. Tako da če se že kupuje "čistokrvnega nerodovniškega", se je dobro vsaj pozanimat zakaj nimajo vzrejnega dovoljenja
ja, ampak to velja za tiste katerih starši so rodovniški...nekaterim se pač tud zares ne da s tem ukvarjat, četudi so psi kul in ni nobene bolezni v rodu....
nota napisal/-a:"PURPLE" -- mi lahko prosim poveš iz katerega legla (oče x mati), je bil vaš maček, kdaj je bil skoten in od katerega vzreditelja je bil prosim.
Tolikokrat v svojih odgovorih kot zelo močan argument proti nakupu rodovniškega psa/mačka navajaš njegovo zgodbo, da postajam res zelo radovedna od kod je bil vaš perzijec in kakšna je bila diagnoza (je bila tudi postmortum potrjena?), ki mu jo je postavil veterinar (kateri veterinar).
Hvala za info.
nevem iz kterga legla, ni nevem..od tega je že kakih deset let, če ne še več... sploh nevem če ma še kdo kakšne papirje doma...jst se itak ne spomnim dobro kako je vse to šlo s temi papirji, je bla pa zihr rodovniška mačka...perzijka...bom pa pobrskala doma če ma kdo še kaj spravljeno, kar pa dvomim glede na to da je mačka v nebesih že kakih deset let...
drgač pa je blo tkole..maka je napadala...kot napada pes...ob vsakem mal hitrejšem gibu, pa ne namenjenem njen, ob vsakem mal glasnejšem tonu, se je dobesedno zapodila na nas splezala po nogi, grizla praskala in sploh ni nehala, dokler je ni kdo zavil v tanajvejo deko in jo mel zavito neki časa da se je pomirila...men je iz druge strani hodnika prletela in skočila na telo splezala do glave in me grizla praskala...matko je tko pogrizla po nogi da je dobila 4 šive...verjamem da se sliši neverjetno, tud jst do takrat nism nikol slišala za kakšnega tazga mačka....ampak je blo res...no, pol je dobila mladiče, se je mal umirlia, pol pa spet..in ko je men še nekrat skočila na glavo in me po celem frisu popraskala je fotr mako zagrabu in pelu do veterinarja-Zaninoviča, na gorkičevi...Lih takrat mislim da se je klinika odprla al pa še ne pa jo je pelju v murgle..To nevem točno, morm prašat....Zdi se mi pa da je glih zaninovič odpru...No uglavnem diagnoza ki sem jo jst zvedla in ki jo že skos trdijo je bla ta da ji je pač kost zrasla v možgane oziroma nekej v tem smilsu in se ji je zmešalo...zarad tega je potem tud kao napadala...to je to....uglavnem nič kaj dobra izkušnja...
moj argument ni močan proti rodovnikom zarad rodovnika samega, ampak zarad ljudi ki vztrajno zatrjujejo da je z normalnimi "čistokrvnimi" psi brez oodvnika ki jih dobiš npr. za deset jurjev v oglasniku skos nekej narobe, pa še nikoli nisem nič slabga slišala da bi blo s kakšnim kej narobe...moti me tudi stalno neko proti mnenje in protinakup vseh teh psov, ker zarad tega potem tolk in tolk psov priistane v azilu, kje umorjeni ali pa enostavno na cesti....moti e tud to da določen folk na račun svojih "ljubljenčkov" živi in se veselijo vsega denarja ki ga dobijo na račun stalnega pudranja in mučenja psa s čimerkoližepač..prav tako mačke...to me moti....ok, če ti vrejaš pse, dobiš denar, daš denar za njih, kul..ne pa da dobesedno služiš z njimi zae...še vedno ap ne odobravam vseh teh razstav ko maki po tri dni ipijo v tistih premajhnih kletkah...men pač to ni všeč....
in bubabiba, če se kdo dela pametnega se to delaš tukaj samo ti...jst izražam svoje mnenje in svoje dogodke in lastne izkušnje, ne silim pa ljudem nekej kar piše tamintam in na temintem forumu...mene ne briga kaj folk piše po tistmu forumu, jst vem da še nobene nobene slabe izkušnje s psom brez rodovnika in vsega ostalega nismo imeli in okoli mene ni noben imel...vsak pes je umrl ali zaradi starosti ali višje sile (povozil avto, ustrelili itd...)..tko da je to daleč daleč slab argument za proti jemanju takih psov...jst ne potrebujem besedienje vzrediteljev in vseh ostalih...jst verjamem tistmu kar vidim/doživim, ne pa tistmu kar je rečeno in napisano...ne moreš posplošit zadeve da so vsi nerodovniški psi slabi...če bi vidla mojga psa, škoda ker je ni več, bi vidla kako vrhunski je lahko nerodovniški pes in mešanec kot ti temu praviš-drugače nemška ovčarka...pa lahko daš marsikaterga rodovniškega zraven ki se lahko samo skrije..in po karakterju, pameti, lepoti, zgradbi...v enajstih letih nikoli ni mela nič..razen kritično nosečnost ko je skotila dvanajst mladičev in je pol skor shirala..to je blo pa tud vse....
in če prebereš mal za nazaj, vidiš kdo skos goni svoje..jaz ki govorim iz realnosti in iz izkušenj in videnega in doživetega, ali ti ki vse skupaj sklepaš po izrečenemu od drugih?jst ne bom nikol zatrjevala o nečim katero je blo napisano, ampak o tistem kar bom videla/doživela jst ne rbim brat forumov, da vem kako je....
kinologi in vzreditelji pa itak kontra govorijo skos, ker imajo kar dobro konkurenco....
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Iiii Angel,kako lepa muca!
Mi smo imeli tudi črno-belega mačkona(ko sem živela še pri starših),Piki mu je bilo ime in je bil taaak lenuh,da groza.V bistvu smo naemkrat imeli 6 muc v dvosobnem stanovanju,ker sem jaz privlekla potepuhe/zavržene/izgubljenčke.In smo potem dober dom poiskali 4 mucam,dve pa obdržali-Pikija in Špelo-ja,ja,saj vem-ime.
Bom enkrat ob priliki nalimala slikce.
Mi smo imeli tudi črno-belega mačkona(ko sem živela še pri starših),Piki mu je bilo ime in je bil taaak lenuh,da groza.V bistvu smo naemkrat imeli 6 muc v dvosobnem stanovanju,ker sem jaz privlekla potepuhe/zavržene/izgubljenčke.In smo potem dober dom poiskali 4 mucam,dve pa obdržali-Pikija in Špelo-ja,ja,saj vem-ime.
Bom enkrat ob priliki nalimala slikce.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
*purple* napisal/-a:angel, a je zdej kul stvojo mačko?
Ja vse je ej oukej Tok se je udomačila, da ne morem verjet. Vse štima, okol se poja, nas zabava vse po vrsti, ful sem vesela da jo imamo.
-
Sej smo se ravno včeraj pogovarjali vprašanje kako bi bilo, če se ji ne bi to zgodilo. Ker drugače je bila ona več al manj skoz zunaj, ni se nam tok pustila božat in tko, pač notr je hodila jest pol se je pa zuni potepala, pa pr psici spala v koči itd. Potem je pa itak mogla bit skoz notr ko je mela tisto poškodbo in se je res čist udomačila. Seveda smo bli čist presrečni, ker se je zlizala. Res so dobre mačke, dons je tko kot da ji ni blo nč. Teka naokoli, pleza po drevesih in lovi razne muhe itd.
-
*purple* - Cosmopsiho
hehe, zgleda da je začela cent tist kar ima doma..ponavad so maki taki samosvoji in jih briga za vse
drga smo mel pa tud mi eno muco prej, pa ji je sosedov pes raztrgal nogo...mislm ne čist raztrgal ampak celo zadnjo nogo-kost ji je nalomil in zdrobil...in je bla kos ene pol leta prikovana na stanovanje, ni mogla hodit ne n ker je mela tud operacije in povito in to...in so rekl da nikol več ne bo taka kot je bla prej in da nikol nou mogla več tko laufat in plezat po drevesu...in na konc se je tolk zlizala, da je delala čist vse lahko, neglede a to da je mela nevem kolknajst šraufov v nogi pa vse...isto smo mel enga maka k je mel medenico ponočeno..pa isto pol leta n ni mogu, zadnje tace je za sabo vleku....pa je bil pol ko nov ko se je pozdravu....že enkrat vmes se je s sprednjimi tacami odvleku ven na travo se posončit
jst ful verjamem v mačke in v njihovo ozdarvitev ker so res pravi borci
drga smo mel pa tud mi eno muco prej, pa ji je sosedov pes raztrgal nogo...mislm ne čist raztrgal ampak celo zadnjo nogo-kost ji je nalomil in zdrobil...in je bla kos ene pol leta prikovana na stanovanje, ni mogla hodit ne n ker je mela tud operacije in povito in to...in so rekl da nikol več ne bo taka kot je bla prej in da nikol nou mogla več tko laufat in plezat po drevesu...in na konc se je tolk zlizala, da je delala čist vse lahko, neglede a to da je mela nevem kolknajst šraufov v nogi pa vse...isto smo mel enga maka k je mel medenico ponočeno..pa isto pol leta n ni mogu, zadnje tace je za sabo vleku....pa je bil pol ko nov ko se je pozdravu....že enkrat vmes se je s sprednjimi tacami odvleku ven na travo se posončit
jst ful verjamem v mačke in v njihovo ozdarvitev ker so res pravi borci
-
Ja hudo, zgleda da majo res 9 življenj kot pravijo. Jst sam upam, da se bom naša Isabell lepo razumela s psičko ko bo prišla. S prejšnjo sta ble v dobrih odnosih Najlepš mi je blo k sm jih vidla zunaj, ko sta skupaj ležali, mačka se je prov zrinla k trebuščku od Lejle in se grela pri njej. To mi je blo prov fino. Čeprov je bla psička ljubosumna nanjo, sploh takrat ko je bla ona skoz notr zarad poškodbe, ona pa ni mogla bit skoz not. Ampak se je navadla in je blo pol vse vredu.
-
*purple* - Cosmopsiho
moje mucice macice...
pa še en video kako maša cuza svoj repek, ker ni mela mamice...
http://www.youtube.com/watch?v=uYxJwv1QKIE
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Tiavanna iiiiiii mucki Še posebi tazadn je luškan pa od tadruzga mamica. A to boste mešančke vzel (ker tadrug ma tok lepo mamico da bi prej rekla da je rodovniški?).
Purple tvoja mačka je pa huda no
Angel nš Carlos tud pred operacijo ni bil nevem kolk notr, minimalno ubistvu.. Pol je pa moru bit valda dokler mu niso šivov odstranl in se je čist navadu. Tko da vedno ko ga notr spustimo ne laufa gor ampak čez hodnik do kurilnice kjer ma hrano pa wc.. no je mel ker je mami rekla da zdej čez poletje ne smeta bit notr mucka In ga moram ful pohvalit ker je bil loh cel dan notr in ko ga je kakat je šou lepo dol in s tačko vrata odrinu naredu svoje pa nazaj pršu. Potty trained
Purple tvoja mačka je pa huda no
Angel nš Carlos tud pred operacijo ni bil nevem kolk notr, minimalno ubistvu.. Pol je pa moru bit valda dokler mu niso šivov odstranl in se je čist navadu. Tko da vedno ko ga notr spustimo ne laufa gor ampak čez hodnik do kurilnice kjer ma hrano pa wc.. no je mel ker je mami rekla da zdej čez poletje ne smeta bit notr mucka In ga moram ful pohvalit ker je bil loh cel dan notr in ko ga je kakat je šou lepo dol in s tačko vrata odrinu naredu svoje pa nazaj pršu. Potty trained
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Tiavanna glede druge slikce...ker glih slučajno vem za tole leglo me zanima, če boste dejansko plačali za tole mačko glede na to da je mešanka (lastnik namreč zahteva 100 evrov za mladiča..in seveda trdi da je nerodovniška siamka brez rodovnika )?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov