Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
joj jagoda....
a mate vi že bolhe?pri nas še nobene....
veš kaj je najboljš, da za bolhe kupiš une ampule, pa ne od frontlina, ker so bolhe že imune na to, ampak neke nove prodajajo...nevem točno kva so, bom pogledala pr veterinarju če bom kaj okol hodila...drga pa vem da jih majo pri zaninoviču in res ful pomagajo...mi smo dal našim makam ampulo tm nekje maja, pa do danes nikjer nobene bolhe....res pomaga...
kakšne ovratnice, spreji in ta šit, to je se brezveze...samo dnar se stran meče, pomaga pa nč...
veš kaj je najboljš, da za bolhe kupiš une ampule, pa ne od frontlina, ker so bolhe že imune na to, ampak neke nove prodajajo...nevem točno kva so, bom pogledala pr veterinarju če bom kaj okol hodila...drga pa vem da jih majo pri zaninoviču in res ful pomagajo...mi smo dal našim makam ampulo tm nekje maja, pa do danes nikjer nobene bolhe....res pomaga...
kakšne ovratnice, spreji in ta šit, to je se brezveze...samo dnar se stran meče, pomaga pa nč...
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
*purple* napisal/-a:joj jagoda....
No, s tem se ne stirnjam, da bi ble bolhe kr imune na frontline. Ubistvu to ni možno, ker bolha ki se 1. znajde v kožuhu, ki je "prepojen" s Frontlinom takoj umre in nima druge al pa še več šans, da bi se navadla nanjega. Bolhe se pa ne morjo že kr rodit imune na preparate proti bolham. Mi našmu dajemo skos Frontline in je blo še skos vredu do zdej.
-
*purple* - Cosmopsiho
khm...si kdaj slišala da bolhe poskaejo iz živali ko zavohajo strup?povem ti iz lastne najhujše nočne more, da so bolhe ena za drugo skakale iz maka v stanovanju, tko da smo bli vsi popikani od njih in smo mogl eno pristojno službo za uničevanje bolh in tega sranja, poklicat da so jih pršli uničt..neki so šprical al kaj....in tko kot lahko telo postane imuno na protibolečinske tablete, virus imun na antibiotike, lahko tud bolhe postanejo imune na takezadeve...ne vse, lahko pa...prek bolhe ki je preživela strup in potem proizvaja protitoksinske zadevščne v telesu in se prenaša še na gnide...
poleg tega pa frontline ne ubije bolh hitro, ampak ubija počasi in strup se širi počasi, tako da tiste ki majo možnost poskačejo stran....in si lahko samo vesel da to ne delaš v hiši al pa kje pred vrati....
no uglavnem našim mačkom frontline ne pomaga več in mamo neki druzga, neki novega....
Aloha...ampak tole s tenis žogco
mi smo mel prej enga mačka k je pojedu tist gumjast ročaj od emporium vrečke no dobr da smo hit opazil in mu je veterinar potem ven potegnu...noben ni mogu verjet da je to res možno....
pr tem pa res ne razumem živali...brez okusa, brez ni, one pa kar pojedo
poleg tega pa frontline ne ubije bolh hitro, ampak ubija počasi in strup se širi počasi, tako da tiste ki majo možnost poskačejo stran....in si lahko samo vesel da to ne delaš v hiši al pa kje pred vrati....
no uglavnem našim mačkom frontline ne pomaga več in mamo neki druzga, neki novega....
mi smo mel prej enga mačka k je pojedu tist gumjast ročaj od emporium vrečke no dobr da smo hit opazil in mu je veterinar potem ven potegnu...noben ni mogu verjet da je to res možno....
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
oooo, kok je cortkan
tle so pa slikce naših mačkonov... no ja, sivček je sosedov, ampak je rajš pr nas
Sam, a ni lep no?
Moj Ficko res misl, da se mi lahko skrije, pa se mi ne more buahahaha
Na sred moje mize, da jz mal težje tipkam, ker se preteguje tolk, da vse podre okol sebe:
Pa še naša mačka, k si je izbrala svoje mesto na vrhu stopnic... očitno ji preveč vroče ne paše:
Pa še na okenski polici se mal sonča:
tle so pa slikce naših mačkonov... no ja, sivček je sosedov, ampak je rajš pr nas
Sam, a ni lep no?
Moj Ficko res misl, da se mi lahko skrije, pa se mi ne more buahahaha
Na sred moje mize, da jz mal težje tipkam, ker se preteguje tolk, da vse podre okol sebe:
Pa še naša mačka, k si je izbrala svoje mesto na vrhu stopnic... očitno ji preveč vroče ne paše:
Pa še na okenski polici se mal sonča:
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
*purple* napisal/-a:khm...si kdaj slišala da bolhe poskaejo iz živali ko zavohajo strup?povem ti iz lastne najhujše nočne more, da so bolhe ena za drugo skakale iz maka v stanovanju, tko da smo bli vsi popikani od njih in smo mogl eno pristojno službo za uničevanje bolh in tega sranja, poklicat da so jih pršli uničt..neki so šprical al kaj....in tko kot lahko telo postane imuno na protibolečinske tablete, virus imun na antibiotike, lahko tud bolhe postanejo imune na takezadeve...ne vse, lahko pa...prek bolhe ki je preživela strup in potem proizvaja protitoksinske zadevščne v telesu in se prenaša še na gnide...
Ja Frontline v roku 24 ur pbije vse! bolhe, ki so na mačku. Ampak Frontline je za prevetivo, ko pa ima maček že bolhe na sebi poleg tega da mu daš Frontline pošpricaš celo stanovanje s posebnim sredstvom proti bolham(se ne spomnim kako se že reče) in potem to pustiš par ur da deluje (takrat noben ne sme bit v stanovanju) in ko prideš nazaj prezračiš sobo in celo stanovanje presesaš, še posebej skrbno tam kjer se maček najbolj zadržuje( npr. njegovo posteljo). Ko ima maček že bolhe jih je namreč največ po stanovanju (kar tri četrt) medtem ko jih je samo okoli četrt na mačku.
-
*purple* - Cosmopsiho
o verjem da vem kako to zgleda grozno....
ampak fora je bla v tem da je moja mami to delala v stanovanju in je pol bolh dobesedno poskakao iz maka..potem pa ko je bil pač strup na mačku niso šle ve nanj ampak na nas....in noben sprej iz trgovin ni pomagal..mogl smo prov ene odganjalce bolh poklicat da so vse prečistl/razkužl itd...
frontline je res preventivno sredstvo,ampak vseeno naši maki dobijo vseeno bolhe če so z frontlajnom namazani....zdej ko mamo neki druzga je pa mir...
ampak fora je bla v tem da je moja mami to delala v stanovanju in je pol bolh dobesedno poskakao iz maka..potem pa ko je bil pač strup na mačku niso šle ve nanj ampak na nas....in noben sprej iz trgovin ni pomagal..mogl smo prov ene odganjalce bolh poklicat da so vse prečistl/razkužl itd...
frontline je res preventivno sredstvo,ampak vseeno naši maki dobijo vseeno bolhe če so z frontlajnom namazani....zdej ko mamo neki druzga je pa mir...
-
*purple* - Cosmopsiho
sploh neveš kako
markirajo ja...naš je že deset let kastriran pa še zmerm zmarkira vse avte in vse vogale... nazadnje je zmarkiru od mtke torbico ko jo je mela na tleh v stanovanju..jst nevem kaj mu je blo
naj pa nebi markiral..naš nekej časa ni, zdej na stara leta mu je pa očitno neki kliknl pa kr vse označ za svoje
bubabiba...spet smo pri temi pri kteri nismo vsi istega mišljenja..ne moreš rečt kar da so vsi nerodovniški psi slabi in bolani in lalalala...mela sem doma nerodovniškega psa, vsi okol mene majo nerodovniške pse in z vsemi je vse v najlepšem redu mislm nevem, kje pa piše da rodovniški pes ne more umret po enem letu ko ga dobiš in mu ne morjo npr. ledvica odpovedat, raka dobit, karkoli?nevem men je to neumno...sploh mi je pa neumno, da se z živalmi služi na tak način...ni čudno potem zakaj je tolk živali in mladiev in vsega po zavetiščih, po vogalih in utopljenih v rekah in vreženih čez prepad..lih zarad takega razmišljanja...nevem no živel je žival, ljubljenček, vzameš tisto ki ti pride h srcu, pa neglede al je mešanc med šestimi vrstami....
jst sm mela tud prezijsko mako z rodovnikom pa nas je dobesedno napadal tko da je mogla pol mat it nogo šivat...pa smo vrgl po dveh letih stojurejv v smeti... nevem, jst se s tem čist ne strinjam...niti s prodajo niti z niemer..ok razumem simbolina cena tolk da se stroške z mladiči pokrije, ne pa da en folk žvi sam na račun psov in mučenju z raznimi razstavami, pudranjem, vsakodnevnim umivanjem...
markirajo ja...naš je že deset let kastriran pa še zmerm zmarkira vse avte in vse vogale... nazadnje je zmarkiru od mtke torbico ko jo je mela na tleh v stanovanju..jst nevem kaj mu je blo
naj pa nebi markiral..naš nekej časa ni, zdej na stara leta mu je pa očitno neki kliknl pa kr vse označ za svoje
bubabiba...spet smo pri temi pri kteri nismo vsi istega mišljenja..ne moreš rečt kar da so vsi nerodovniški psi slabi in bolani in lalalala...mela sem doma nerodovniškega psa, vsi okol mene majo nerodovniške pse in z vsemi je vse v najlepšem redu mislm nevem, kje pa piše da rodovniški pes ne more umret po enem letu ko ga dobiš in mu ne morjo npr. ledvica odpovedat, raka dobit, karkoli?nevem men je to neumno...sploh mi je pa neumno, da se z živalmi služi na tak način...ni čudno potem zakaj je tolk živali in mladiev in vsega po zavetiščih, po vogalih in utopljenih v rekah in vreženih čez prepad..lih zarad takega razmišljanja...nevem no živel je žival, ljubljenček, vzameš tisto ki ti pride h srcu, pa neglede al je mešanc med šestimi vrstami....
jst sm mela tud prezijsko mako z rodovnikom pa nas je dobesedno napadal tko da je mogla pol mat it nogo šivat...pa smo vrgl po dveh letih stojurejv v smeti... nevem, jst se s tem čist ne strinjam...niti s prodajo niti z niemer..ok razumem simbolina cena tolk da se stroške z mladiči pokrije, ne pa da en folk žvi sam na račun psov in mučenju z raznimi razstavami, pudranjem, vsakodnevnim umivanjem...
Zadnjič spremenil *purple*, dne 28. Mar. 2007 23:36, skupaj popravljeno 2 krat.
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
*purple* napisal/-a:sploh neveš kako
Naš tega še nkol ni delu, vsaj v bajti ne. Upam da ne bo začel no Najhuj kar nardi je da misl da si bo na sedežni kremple brusu.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
*purple* napisal/-a:jst sm mela tud prezijsko mako z rodovnikom pa nas je dobesedno napadal tko da je mogla pol mat it nogo šivat...pa smo vrgl po dveh letih stojurejv v smeti...
A prav dobesedno v smeti ste jih vrgli al kako? Ker denar, ki ga dam za ljubljencka, ali sivanje noge (ker pises kot kura, ne vem tocno, na kaj si ciljala) zame definitivno ni metanje denarja v smeti.
Kar se markiranja po kastraciji tice, se pa obcasno dogaja. Bojda pogosteje, ce je bil macek pozno kastriran. Iz lastnih izkusenj pa ne vem povedat.
-
*purple* - Cosmopsiho
to nism mislna kot dobesedno vržemn dnar v smeti, ampak v tej smeri da daš pač sto jurjev za žival, ki te na koncu napada....nevem, če bi mene moj pes recimo napadal bi bil vse prej kot ljubljenček...in tista mačka je bla tud...sej če ne vidš tega ne morš niti verjet..mi smo takrat prvič vidl/slišal da res loh maček tak postane...s tem sem hotla tud poudarit, da pač ni res da bo pa z rodovniškim mačkom vse uredu oziroma psom...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov