Ledenka napisal/-a:Lastovica napisal/-a:
Najboljsa hrana, ki jo lahko ponudite svojim muckom je FELIDAE, za pse pa CANIDAE.
Še nikoli nisem slišala za te firme. Kje se jih dobi?
Moji kužiki dajem vse. Po mojem je najboljše raznolika hrana.
Tudi ljudje jemo raznoliko in nam zdravniki pravijo, da je tako najboljše.
Torej moja mala je brikete vrhunskih znamk... royal canin, hills...
potem je konzervice Cesar in Friskis (od boljših znamk ne mara).
Poleg tega je včasih tudi našo hrano (nezačinjeno). Obožuje kruh, polento, riž, pašto, zelenjavo (nora je na bučke), sadje (jagode, jabolke, hruške, banane...), ribe (tudi sipe in kalamare) in seveda meso. Te stvari ji dajem občasno in v majhnih količinah (ni to glavni obrok).
Hrani, ki sem jih omenila, sta med desetimi najboljsimi hranami za zivali. In edini izmed teh desetih, ki se dobita tudi v nasih trgovinah (kje tocno prodajajo, poglej na njihovo spletno stran). Slisala pa najbrz nisi se zato, ker hrana ni skomercializirana in reklamirana, kot so ostale.
Za zivali sploh ni res, da morajo jest raznoliko hrano in da naj bi to pomenilo, da morajo jest konzerve razlicnih znamk in riz in krompir in pasto in zelenjavo. Z briketi dobijo vse kar rabijo in najboljse, da zival hranis skozi z enako vrsto hrane, ker se zival na to privadi in ji ne otezujes prebave.
Drugace pa verjamem, da tvoj pes oz. macka noce jest "ta drgaih" konzerv, ker hrana v teh konzervah ni zacinjena in ni slana, kar pa zivalim seveda ne pase. Najrsji bi skozi jedli Pedigree pal vrecke, ampak ti kot clovek mores to preprecit oziroma zmanjsat na minimum.
Cloveska hrana, pa za zivali sploh ni primerna (niti za muce, niti za pse), zato ti priporocam, da jim to prenehas hranit, ker jim bos s tem naredila samo dobro.

Lep dan.
P.S. Sicer pa se se vedno lahko vsak sam odloci, s cim bo hranil svoje zivali.