Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 11. Mar. 2007 17:58

^^ Ne sej sama definitivno ne bom, sam sm misnla, da bi blo mogoče dobr tko na svete cajte to it magari k veterinarju opravt?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 11. Mar. 2007 18:03

Ja, odvisno. Ce ti full praska stvari, bi blo mogoce dobro. Ceprav, se vseen je boljs to probat na druge nacine rest. Ampak, ce se bos odlocla za to resitev (strizenje pri vetu), bos bla kr pogosto tam. :wink:
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Mar. 2007 19:10

Kar se tiče česanja pr kratkodlakih mačkah: je dobr da se ga češe, ker se mu s tem pobere odvečne dlake in manj jih ma bolše je ker ko se umiva maček mu gre potem manj dlak v gobec. Ker če preveč dlak na ta način požre se mu lahko naredi v trebuhu tolk velka kepa da jo ne more izbljuvat in ga morš potem na operacijo baje peljat. Jaz svojga češem enkrat na teden zdej skos. ko je bil pa še zunanji maček sem ga pa v obdobjih ko menjajo dlako (to je zdej ko ratuje toplejše in pa pozno jeseni ko se začne hladit) česala vsake dva dni ker je treba čim prej tisto dlako dol spravit. Pa če se ne mara česat..hja najbolš je začet pr mladičku da se že takrat navad na higieno, samo če je pa že odrasla pa pač delaš postopoma..vsakič več počešeš pa vsakič ko je "pridna" po česanju dobi peiboljšek, da bo to povezala z nečim dobrim. :wink:

Glede striženja krempljev: če maš zunanjo mačko striženje naj ne bi bilo potrebno, ker si itak sama skrajša kremplje s plezanjem po drevesih. Če je pa mačka notranja pa krempli slej ko prej ratajo predolgi in to tko zgleda da ko mačka notr kremplje da da še zmeri mal ven štriljo. Takrat je najbolš da jih postrižeš oz veterinar če ti ne znaš. Greš enkrat tja, ti vet pokaže potem pa lahko sama to naprej delaš.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 11. Mar. 2007 22:57

Hej, a slučajno daje katera mucku hrano Sheba? Zdele je bla reklama po tvju in je bla tok dobra da bi še js tisto jedla :lol: .. neka riba mora biti to, pa ful lepa konzerva je, moram priznat. A katera pozna pa priporoča da jima dajem to poleg briketkov?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Mar. 2007 23:03

Js sm sam enkrat mačku kupla to hrano pa ni biu kj preveč navdušen. :wink:
Če je pa kej kvalitetna pa nimam pojma...js ti priporočam od konzerv Gimpet al pa Hills.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 11. Mar. 2007 23:07

Aha no bom probala.. sam moja mačka itak nista izbirčna. Ja sej pol je boljš da jima Hills konzerve še kupujem ker ful dražje pomojm niso od te Shebe (pomojm je sam zarad lepe embalaže tok draga). :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 11. Mar. 2007 23:16

Ja sej kup eno Shebino pol pa primerjej sestavine s Hillsovimi. In pol če bo recimo v shebini ful mal mesa recimo (k piše v procentih) pol že ni dobr. Sej sm nek na eni strani enkrat vidla en seznam kok procentov česa more bit sam nevem kje je zdej to. Mal pobrski po netu majbe kj najdeš.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 12. Mar. 2007 11:30

Jst raj kupujem bol kvalitetno hrano za živali (v trgovinah za male živali), sm mnenja, da kar dobiš po teh "navadnih" trgovinah z živili in po bencinskih črpalkah, da to ni kvalitetno...in mam tud slabe izkušnje s kšnim Chappijem itd...pa poznam velik folka, k jih ma tud.

Mački (uni k je skoz v stanovanju) pa redno ščipam kremplje, ker ji tok zrastejo, da se ji pol povsod zatikajo, v sedežno, tepih... Men se to ne zdi kšna posebna umetnost, pač poščipaš konice (sam konice!...sj se vid, kje so že živci pa to) in je tud nč ne boli, ker kar mirno prenaša.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 12. Mar. 2007 13:41

Katero hrano pa maš ti?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 13. Mar. 2007 10:48

Od Hillsa.

Sam se bojim, da bi se je naveličala, ker ji dajem sam brikete in nč druzga. Ampak zaenkrat jo kr je. Ma pa res lepo dlako po njej, ful črno in gosto, na soncu ji kr na modro povleče :D

Drug pes in mačka mata pa oba Bosch hrano in jima tud ustreza. Je kvalitetna in ni tok draga.

K je bla pa manjša (moja mačka), se mi je pa smilila, da bi mogla sam brikete jest in sm ji včasih kupla še kšno Whiskas vrečko...je pa dubla tako alergijo pr ušesu, da si je spraskala zihr 2x2 cm površine kože. Pol sm jo mogla pa na inekcije vozt, pa ene 3 mesce je mogla met un satelit (unu za okrog glave), ker se je hotla skoz praskat.

Prejšnmu psu (še k sm pr starših živela), se je pa drgač dajal kuhan meso v riž, makarone, polento...pol ga pa enkrat lih nismo nč mel in je mami kupla Chappi konzervo. No po njej se je psu nardila na stegnu tud ena taka rana...isto od te hrane. In je reku veterinar, da se to pogost dogaja zarad te (in podobne) hrane, k je not miljon možnih konzervansov in aditivov.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 13. Mar. 2007 11:46

Naš pa tut povohat noče briketov od Hillsa... pa tut tko čudn mi je, da bi mu sam suho hrano dajala?! Naš najrajš je Molly in mi je kr mal gadno, ker je vprašanje kok je to kej kvalitetno (če sploh) - sam kaj naj, če druzga noče? Brikete sploh redko je bolj tko med obrokoma mal pohrusta. Sem probala že marsikej (whiskas, darling, sheba, kitekat, felix) pa ne mara prov preveč. Aja pa vse mora bit v omakci, če je v enem kosu al pa želeju tut noče :nixweiss: ... ker razvajenc :P

Kera je pa od mokre hrane kšna bolj kvalitetna blagovna znamka?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Mar. 2007 12:19

ja sej ponavadi je tko..če je hrana v dobri zasnovi, z dobrimi sestavinami je maček niti povohu ne bo...isto so moji mački...iz veterinarske trgovine, kjer majo res tisto dobro hrano (eukanuba, hills in ostale) niti ne povoha, kaj šele da bi pojedla...ko ji prinesem kitekat, viskas in te "štecunske" hrane bi pa najraj z vrečko vse pojdle :roll: isto je pri ljudeh..zelenjava in sadje bljak, meso in fast food recimo mnjami...jst čist razumem mačke :D
drgač pa mi smo ugotovil, da je viskas zlo slab za mačke..kadarkoli smo ga dal mački za jest je potem kakala še mal krvi zraven...očitno ne paše v njen želodec ali v želodce mačk nasploh...in zdej ji dajemo kitekat vrečke, ker edino to papca, tko da tukej pa ni nobenih težav..
drgač pa ker ma naša mačka mal občutljiv želodec, verjetno se ji je zarad viskasa pokvaru ker prej je blo vse kul, ji dajemo še (nevem, mislm da je od eukanube) brikete, prov namenjene za želodec in prebavne poti..in ji ful pomaga..tud bruha ne, skratka briketi so uredu...
sm pa že povedala da je tadrugi maček fasal vnetje dlesni zarad hrane iz vrečk :? tko da njemu se izogibamo dajat hrane iz vrečk in je pretežno brikete, pa kakšno kokoško mu mami kuha za dušico :D

drgač pa za tiste ki ne veste ima klinika za male živali na Goričevi (za tiskarno ljubljana oziroma Ilirijo.tovarno, trgovino) prav svojo veterinarsko trgovino, kjer prodajajo hrano priznanih in veterinarsko upravičenih in priporočljivih znamk in formatov...pa še prodajalka ima malo več pojma, kot v kakšnih tkanotih in podobnih štcunah...in je pmoje tud edina štcuna kjer loh žival kar s sabo notr pripelješ..naš maček se je veselo razgledoval po štcuni on zbiral kaj bi jedel :D res priporočam...
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 13. Mar. 2007 12:21

MIGRENA napisal/-a: Aja pa vse mora bit v omakci, če je v enem kosu al pa želeju tut noče :nixweiss: ... ker razvajenc :P

naš mačkonar je pa clo tok zbirčen, da poliže samo omakco, meso pa pusti. če je kaj v želeju ali pa v kosu se tud ne pretakne ne. pa tud zlo hitr se naveliča okusa in mormo kupovat različne vrečke čez tedn. konzerev sploh ne je. enako pri briketih, poje pol škatle felixa in potem začne ignorerat, mu kupmo whiskak brikete, spet po nekem času ignorera, mu damo nazaj feliksa,... začaran krog. če se sam spomnim kako je jedu krompir ko smo ga dubil. :?
A moment on your lips, forever on your hips!
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 13. Mar. 2007 14:38

*purple* napisal/-a:ja sej ponavadi je tko..če je hrana v dobri zasnovi, z dobrimi sestavinami je maček niti povohu ne bo...

Ne nujno. Nasa se je v kvalitetne briketke kar zapodila, medtem ko je Whiskas samo povohala in mu obrnila hrbet.

Sicer pa tudi ce ne bi. Toliko casa bi iskala kvalitetno hrano, ki ji odgovarja, da bi jo nasla. Ce ne, bi pa gospodicna hujsala, dokler se ne bi sprijaznila s tistim, kar je dobro zanjo. Njene ledvicke so mi prevec pri srcu, da bi jih pocasi unicevala samo zato, ker macja dama viha nos nad hrano.

če se sam spomnim kako je jedu krompir ko smo ga dubil.

ja, dobr smo jih razvadl, mackonarje. Se spomnim, kako me je mami klicala, ko sem bila na dopustu in "zatozila" naso muco, da ji je cel kroznik riza v omaki pojedla. :lol:
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 13. Mar. 2007 15:26

nefertit napisal/-a:konzerev sploh ne je.

Pr nas tut ja :lol: sam, da je iz vrečke pa z omakco pol je kul.

@Femmefatal kero hrano (znamko) pa ti poj daješ mačku? A to sam suho v briketih al tut mokro?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]