Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2007 16:57

oja Lyla, ne znam več prežet kokrat sem pobirala mačke iz cest, grmovij, smetnjakov in jih poskusila oddat in nosila v azil...tko da prosim...niso vseh nas samo besede...

moja mačka se je tud po steriliziaciji ogromno zredila...pa kaj..še vedno boljše kot pa da se en tedn matra in valja po tleh v upanju da bo lulčka v luliko dobila..in še bolje kot pa da gre ven in jo nategne potepuški maček z vsemi mogočimi boleznimi, ki jih danes ni malo...skratka sterilizacija je en velik plus za živali...slaba stran tega je edino to da se žival da v komo in laqhko na podlagi tega recimo umre..pa kakšne komplikacije..glede nadaljnega življenja pa je vseeno boljše da je kastreran kot da ni...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 26. Feb. 2007 20:01

Lyla, noben ni reku, da ste vsi tisti, k ne sterilizirate oz. kastrirate svojih živali, idioti...to si ti zdj sama rekla. Jst pač zagovarjam to metodo, ker se mi zdi, da se s tem reši kr velik problemov, sploh problem zavrženih mladičkov al pa pobitih takoj po skotitvi. In lepo, da si ti vse mladiče oddala v nove domove, ampak ne morš pa garantirat, da se niso ti mladiči množil naprej in posledica so bli novi (lahko nezaželjeni) mladiči...s temi pa ne veš, kaj se je nardil. Ne trdim, da je tko, ampak možno je.

In ja...jst sm obe svoji mački pobrala s ceste, sta bli zavrženi mladički :wink:...
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 27. Feb. 2007 10:59

Se strinjam z zadnjimi tremi posti.Delam-pomagam v Mb azilu za zavržene živali(9let),pa ko imam čas,grem v Zonzanija pse sprehajat.In verjemi mačja problematika je daleč največja.Koliko je zavrženih,bolanih,sestradanih mačk!
Za to pa sem za kastriranje/steriliziranje.Še vedno obstajajo pasemske mačke,ki jih lastniki kontrolirano parijo,tako,da ne bodo izumrle,brez skrbi.
In pri nas v centru mb,so potepuške mačke-imajo hrano,vodo-sosedje jih hranijo..Nekaj smo jih polovili(kastrirali) in vrnili nazaj-šlo je predvsem za starejše muce,mladiče pa oddajali.In enkrat sem imela 6 mačk v dvosobnem stanovanju(2 moji in 4 pritepenke).Vse so šle kastrirane v oddajo.
Tako,da sodit samo po sebi je utopično,saj če si ti odgovoren lastnik,še ne pomeni,da pa bodo sedaj vsi druge ljudje.In če bi bili ljudje odgovorni,ne bi potrebovali zavetišč.Samo poglej koliko muc išče dom,na internetu,preko zavetišč,oglasov na bolhi.
Kaj pa tiste,ki so zunaj,prepuščene same sebi,tistim,ki jim nihče ne išče domov?Tistih je daleč največ.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 02. Mar. 2007 13:06

Zabodla z vilam?? :eek: Zakaj pa to?

Moram vam dat še tele slikce gor, kok je to lepa mačkica - od fanta. Čist je zalublena vanga. Non stop hodi za njim, skoz hoče k njemu gor, če on vstane in gre kaj iskat gre zmeri za njim, mi smo pa kr eni tm :lach: Čist sta si naklonjena :hearts:
Slika
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 03. Mar. 2007 15:27

Tiavanna kok je huda muckaaaa :D Kok je pa stara? A to jo boste kupil a vam jo bodo oddal, men izgleda pasemska? :)
Uporabniški avatar
muciiika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a muciiika » 03. Mar. 2007 15:31

meni so všeč dolgodlake mačke.. sicer so tudi kratkodlake lepe.. samo ko imaš obe je pa velika razlika če samo rep pogledaš :D jaz mam svetlo sivega mačka.. dolgodlakega.. no ma kr fejst dolgo dlako.. na repu ma dolgo 15 cm... zmerjeno :D :D
Zadnjič spremenil muciiika, dne 03. Mar. 2007 15:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 03. Mar. 2007 15:33

Waw, muciiika, pol je pa res košat ta tvoj mačkonček. :D
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 03. Mar. 2007 15:37

Ja men so pr dolgodlakih mačkah najbolj lepi rep pa tiste daljše dlake okol glave k mal okol štrlijo kot da bi jo uokvirjali :D

Joj Tiavanna sej sm slepa pa res tm zadi za mucko piše maine coon.. a reklamo delate ane. :wink: Smem vprašat kolk boste dal, ker ne vem kok so kej cene pasemskih mačk?
A pol ste se kar za pasemsko odločili, pa samo eno boste meli? Ker si spraševala kako je met mucka in mucko :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 03. Mar. 2007 15:44

Hotla sem sicer tega mucka vzet...
Klik
Sam se je gospa premisnla in ga noče oddat. :( Pa tok mi je všeč.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 03. Mar. 2007 19:36

Tiavanna a to je un muc k je ogrooomn pol k zraste?? Js sm jih lansko leto vidla na razstavi in me je skor kap, sam so fuuul lepi. Hudo pol da se ti taka mrcina po bajti sprehaja :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 03. Mar. 2007 23:10

urszika napisal/-a:Tiavanna a to je un muc k je ogrooomn pol k zraste?? Js sm jih lansko leto vidla na razstavi in me je skor kap, sam so fuuul lepi. Hudo pol da se ti taka mrcina po bajti sprehaja :D

Ja, to je to. Največja domača mačka, maine coon. Sicer samičke ne zrasejo prou tko ogromne (čeprav so vseeno zelo velike napram navadni domači mački), samci so pa kar en fajn komad, ja. :D Jaz sem jih letos na razstavi prvič vidla v živo in mi je bil en oranžen mačkon tok všeč...Je bil res ful velik, sam TAK lep muc. :hearts: Pa te mačke rasejo do svojega 3, 4 leta. :eek:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Mar. 2007 1:40

ok :roll:
a pol je tole taprav maček brez fotomontaže??? :D

al pa tole??

tole??

tale je pa tanajtalepša :)
Tiavanna