Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 25. Avg. 2011 1:41

Nisem brala vseh 233 strani, tako da ne vem, ce je bil ta problem ze omenjen. Moj macek je pred kakima 2 tednoma zacel lulat izven svojega WC-ja, na tla (v kot sobe). Ko sem to opazila, sem ga peljala k veterinarju, ki mu je pregledal urin in ugotovil, da ima verjetno infekcijo secnega trakta. Dobil je antibiotik preko injekcije. Naroceno mi je bilo, da naj cez 14 dni prideva nazaj, ce ne bo bolje. Po injekciji se je se parkrat polulal na tla, potem je nekaj dni hodil v WC, potem pa sem spet 2x ali 3x opazila urin na tleh v presledkih na par dni (en dan v WC, en dan na tla itd).
Tako da zdaj ne vem, ali antibiotik ni prijel ali pa ima kaksne druge, vedenjske tezave? Je ze imela katera ta problem?
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Avg. 2011 9:06

^^Kako je kaj tvoj mačkonček, bolje, slabše? Takole na hitro se težave mačkončka berejo kot FLUTD, posebej ker praviš da lula izven svojega mačjega stranišča in glede na ugotovitve veterinarja. FLUTD je kompleks obolenj ki zajemajo spodnja sečila pri mačkah, s tem da vzrokov je lahko več, poleg infekcije pridejo v poštev npr. tudi sečni kamni, ki so še posebej pogosti pri kastriranih samčkih tam do 5 let starosti. Je pa tak da sečni kamni pogosto sovpadajo tudi z infekcijo.

Kaj pa kakšni drugi znaki? Si ga kdaj opazila kako lula ali samo vidiš potem urin? Če si ga kdaj videla, lula lepo v curku ali po kapljicah? Se veliko liže po genitalnem področju? Je kaj krvi v urinu, je urin moten? Koliko pa kaj pije muc, več ali manj kot običajno?

Mogoče nekaj v branje: FLUTD1
FLUTD#2
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 28. Avg. 2011 10:29

Hvala za linke. Sem sicer ze kar dosti prebrala o teh tezavah, ampak ima samo nekaj teh simptomov infekcije. Recimo, krvi ni v urinu, pa tudi nic ne joka med lulanjem. Zadnjih nekaj dni sem opazila urin v njegovem straniscu, ampak sumim, da se je enkrat tudi na tla. Imam preprogo (kar je se bolj zoprno za ciscenje), tako da vedno ne opazim takoj. Lula mislim da v curku, ne po kapljicah. Zadnjih par tednov pije vec, ampak mislim da zato, ker sem mu navadno posodico za vodo zamenjala s fontano, katero naravnost obozuje :) (verjetno zato, ker je voda ves cas sveza). Zdaj ga imam na dieti, dobiva samo Special diet hrano za te tezave, nic suhe hrane, ki baje vpliva na nastanek kristalckov, pa bom videla, ce bo kaj boljse.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Avg. 2011 10:45

Jah sej, ni nujno majo mačkončki prav vse znake. Kri v urinu je ponavad znak, da je bolezen že kar nekaj časa prisotna, ker verjemi, mnogo ljudi ni tako vestnih, da bi svojega mačkončka v takem primeru (da lula izven stranišča) kaj kmalu peljaji do veterinarja, češ, pač čuden maček se čudno obnaša ( :roll: ). Dejansko je th z AB, dietno hrano in čimveč sveže vodice najboljša, tako da mislim da sta z veterinarjem naredila vse kar je bilo potrebno. Sicer pa je s hrano tako, ni važno ali je mokra ali suha hrana, važna je kvantiteta določenih anorganskih snovi, ki vodijo v nastanek kristalov ( najpogosteje magnezija in fosfatov), ki mora bit čim nižja.

No ja, stiskam šapice da prežene ta FLUTD :), ker je res nadležno stanje pri mucah to....:evil:
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 29. Avg. 2011 12:01

Našega je pa zadnjič avto povozil :cry: In nam je vsem tak hudo...Sploh ko sem bla za vikend doma in ni blo nobenega zvončkljanja pa mijavkanja po hiši :( Zato bi rada čimprej mela novega, pa me zanima, če je kak način kako mačka naučiš, da ne lazi prek ceste? Ali ga naj pač ne spuščamo nikoli ven?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 30. Avg. 2011 0:58

Tearjerker, hvala, jaz tudi upam, da se bo pozdravil. Zdaj ze nekaj dni lula v stranisce, tako da mislim, da mu gre na bolje. :)


HuDoBa napisal/-a:Našega je pa zadnjič avto povozil :cry: In nam je vsem tak hudo...Sploh ko sem bla za vikend doma in ni blo nobenega zvončkljanja pa mijavkanja po hiši :( Zato bi rada čimprej mela novega, pa me zanima, če je kak način kako mačka naučiš, da ne lazi prek ceste? Ali ga naj pač ne spuščamo nikoli ven?


:(
Pomojem se jih ne da naucit, da ne hodijo prek ceste. Muce so zelo radovedne in rade raziskujejo. Ste ga imeli drugace v hisi vecino casa? Jaz mojega nikoli ne spustim ven, ker nimam ustrezne ograde in me skrbi, da bi odtaval in se zgubil ali celo poskodoval. Mislim, da brez nadzora in ograjenega podrocja, jih ni varno spuscat ven, ce so drugace navajene na zivljenje v hisi ali stanovanju.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 645
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 30. Avg. 2011 6:13

^^Ma on je bil po eni strani pritepenček, ker je bil preden je postal naš, po celem mestu in v dveh sosednjih vaseh. Pa nikoli ni šel prek ceste, dokler sosedi na drugi strani niso nabavili majhnega mucka, ki mu očitno ni dal miru (kljub temu, da je na naši strani mel dva mačja prijatelja). Bo pač naslednji cel čas noter, ali pa bo dobil mačji povodec :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 30. Avg. 2011 7:26

Aja, zgleda je bil mucek na drugi strani bolj zanimiv. :) Ja, macji povodec je resitev. Ceprav jaz sem ga enkrat mojemu dala gor, ko sem luftala celo stanovanje, in mu ni bilo jasno, kaj sem mu to gor dala in je bil cel uzaljen in grdo gledal. :)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4758
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Sep. 2011 13:44

Ma ktera izkušnjo s tem, da bi mucek bil ponoči v kopalnici?
Mi mamo precej veliko kopalnico, samo kake štiri police, ostalo so omarice..bide, kad, wc, praln stroj..in košaro za perilo. Do zdaj je pač bil konstantno v moji sobi(ki je pravtako precej velika) in je imel na "hodniku" moje sobe svoj wc in hrano ter pijačo..Problemi pa so sledeči 1.) ima zaprt wc pa kljub temu veliko peska znosi ven na tepison.. 2.)ponoči me najmanj 3x zbudi, bodisi s tem, da praska po wcju kjer ni peska- po plastiki, ali ko se pokaka pač zaprt wc vseeno ne zadrži vonja in moram potem kdaj kar vstat pa spucat wc ponoči..ali ko se mu ne spi in razgraja okoli..ali pa mjavka pri balkonu. In pač ok..zdaj ko so bile počitnice sem že našla čas za spanje, ampak ker bo spet faks bo velik problem, če bom jz spala vsega skup 4 ure zrd mucka. In pač smo doma prišli do rešitve, da bi mu lepo za stalno dali wc v kopalnico..in da bi tudi ponoči(pač od tistega, ki gre najkasneje spat-recmo polnoč/ena do tistega, ki se najbolj zgodaj zbudi) kar lepo bil v kopalnici..
Verjetno bo kako noč mjavkal, ker pač ni navajen, ampak mislim, da bi šlo?
Druge rešitve ni, hodnik vodi direkt do izhoda(imamo pa družinske člane, ki jim dol visi za tega mačka in jim bo čisto vseeno, če bo zjutraj, ko bodo šli v službo mačk ušel..), dnevna je polna reči, ki jih lahko zruši(kar tudi počne ko nas ni, pujso mali :D ko smo pa tam je pa pridn :D).
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6980
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Sep. 2011 13:51

Naš maček je prestavitev wc-ja iz hodnika na drug hodnik "proslavil" kar s tem, da se je cele dneve drl kot zmešan, pa še mami je copate označil-pa tega ni prej nikoli delal, niti ko se je začela gonitev.
Pa smo mu zaradi ljubega miru wc dali nazaj.
Zdaj če je bil cele dni pri tebi v sobi, bo znal odreagirati podobno, lahko da se bo drl, lahko pa da bo miren.
Jaz bi ga na tvojem mestu čez dan zelo zmatrala, z igro, malo manj bi mu pustila spati, da bi potem spal čez noč in niti ne bi tako opazil, da ste ga prestavili. Pa nujno mu pokaži, kam boš mu dala wc :wink:
The world is as you are.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 28. Sep. 2011 23:52

Prestavljanje wc-ja kar naenkrat ni priporocljivo, ker se macki ful navadijo na eno lokacijo in lahko odreagirajo s cudnim obnasanjem ali pa kakanjem in lulanjem izven wc-ja. Ce ga ze moras prestaviti, je baje priporocljivo, da ga prestavljas postopoma - vsak dan premaknes za malo, dokler ne prides do zeljene lokacije. Moj tudi nanosi nekaj peska iz wc-ja in sem ta problem resila tako, da sem mu pred wc na tla dala tanek karton in potem s tega kartona enostavno stresem nazaj v wc.

Za vonj pa pomaga soda bikarbona, ki jo dodas pesku. Moj ima odprt wc in odkar pesku dodajam sodo bikarbono, ni nobenih neprijetnih vonjav. Ko mu menjam pesek, sodo potresem po dnu wc-ja, cez pesek in na vrh se malo sode in narahlo premesam. Potem pa vsakic, ko ven pobiram kakce in lulanje, se malo dotresem in res nic ne smrdi, kljub temu da je wc odprt.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1030
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 29. Sep. 2011 10:52

jaz pa sem včeraj dobila prvo mucko v lajfu (haha, pri teh letih :D ) in sicer eno rešeno s ceste..je pa čist mičkena nenormalno kjut..upam da se bom znašla :oops:
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4758
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Sep. 2011 12:12

Evo, poročam :D očitno je moj mačk super kul, ker res nikakršnih problemov ni blo..Ene dvakrat sem ga sam prijela in nesla na wc do njegovega stranišča..In that was that. :) Nič kompliciral, nič lulal, kakal drugje.. Hodi lepo v wc. :) Pa noč je tudi prespal na stranišču..lepo si je dokaj hitro našel ležišče, ki smo mu naštimal :D parkrat je zamjavkal..presenetljivo, ni dirjal ven iz wcja, vsakič ko je kdo šel notr :) je pa napadel wc papir in ga razrtgal :D ampk tud to je bla rešljiva situacija-omarica. :) Tk da..supr! :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4758
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Sep. 2011 12:14

CaliLove* napisal/-a:
Za vonj pa pomaga soda bikarbona, ki jo dodas pesku. Moj ima odprt wc in odkar pesku dodajam sodo bikarbono, ni nobenih neprijetnih vonjav. Ko mu menjam pesek, sodo potresem po dnu wc-ja, cez pesek in na vrh se malo sode in narahlo premesam. Potem pa vsakic, ko ven pobiram kakce in lulanje, se malo dotresem in res nic ne smrdi, kljub temu da je wc odprt.

U, to je pa fajn nasvet. Kaj nism za to vprašala prej :P

Ally, tud jz sm mačka dobla šele pr 21 :D sm čist dog person drgač :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6980
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Sep. 2011 12:39

Kako bo pa zdaj z njim čez dan? Bo imel vedno dostop do wcja, brez da ga kdo izpusti ven?
To z sodo bikarbono pa tudi jaz prvič slišim...koliko pa je posipaš?
The world is as you are.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov