Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Maj. 2009 17:41

Pa se ti pojavlja, odkar imaš mačke doma? Če imaš mikrosporične mačke, jih nikar dajat stran! To se da ozdravit. Je dolgotrajno, ampak dolgotrajno bo tud, če bi šle mačke stran. Sam je čudno, če bi šlo za mikrosporijo, in da traja že 4 leta, da bi imela to samo ti. Ker je to zelo nalezljivo.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 16. Maj. 2009 19:48

Heh ja mam ze vsa 4leta odkar mamo mačaka. Vsake tolko se ozdravi (izgine) ampak ne čisto ker dobim nazaj. in letos semful tega dobla. Se mi pa pojavlja pod prsmi, pod pazduho pa zdaj na novo tudi po notranji strani beder. Ful ni fajn za videt :? :?

Sestra pravi da ima malo teh spuščajev pod pazduho in je njej zdravnica tudi rekla da je to od potu.

Tak mislim it takoj v ponedeljek k zdravniku.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Maj. 2009 20:02

Naj ti samo povem, da ne panike zagnat, če gre za mikrosporijo. Pa če imaš kakšnega nerazgledanega zdravnika, ki ti bo rekel, da mora mačka stran, ga ne poslušaj.

Mačke, ki niso samo notranje lahko staknejo t.i. mikro spore, ki se prenašajo vsepovsod. Kako ugotoviš, če je mačka mikrosporična? Veterinar jo pogleda z napravo, ki se ji reče Woodova lučka in če pod to lučko dlake svetijo, pomeni, da je ima mikrosporijo. Če ne svetijo, pa vseeno sumiš, da ima mikrosporijo, naj da veterinar dlako na gojišče. To traja 2 tedna, da se pokažejo zanesljivi rezultati. Vmes med čakanjem mačka na tri dni kopaš z Zonitonom in ga imaš nekje izoliranega, da ne prenaša spor po stanovanju in na ljudi. Pomembno je tud to, da razkužiš vsak prostor, kjer se maček nahaja (najboljš s Spitadermom), opereš cunje s posebnim praškom, ki se dobi v Mullerju (sem pozabila, kako se mu reče, se bom pozanimala). Ko pridejo rezultati in če je mikrosporičen, zdravljenje traja okoli 9 tednov (nisem čist zihr, naj me kdo popravi) in v tem obdobju ga skos na tri dni umivaš z Zonitonom.

Tebi bo pa itak zdravnik predpisal.

V glavnem, to ni noben bav bav. Jst sem tud mogla kopat mojo mačko, ker smo sumili na to. Samo potem na srečo ni imela.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 16. Maj. 2009 21:15

Se mi zdi, da je tole bolj alergiji podobno, ne pa mikrosporiji. pa saj se daš lahko testirat, če si res alergična na mačjo dlako ane? Mogoče je pa res od potu ane, kaj pa veš. jaz bi šla prej na test, da se vidi če je res maček, ne pa kar mačke stran dat na koncu se bo pa ugotovil, da to sploh ni to.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 18. Maj. 2009 5:55

matejka** napisal/-a:Bom rekla da naj me da determologu al neki.

Dermatologu! :?

In ja, preden se prepričaš, da je vzrok res v mačku (pa še to ni nujno, da je mikrosporija!), ne vem, zakaj bi mačko takoj dajala od hiše. Mogoče sta pa alergični na kaj drugega.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 18. Maj. 2009 7:15

Pa tut če si res alergična, ti ni treba mačk dat stran (čeprov ti bodo zdravniki to verjetn rekli da moraš). Js mam dost hudo alergijo, z izpuščaji, kihanjem, kašlanjem, dušenjem.. in zdej jem tablete proti alergiji in je dost bolš. Razen če pozabim kdaj tableto vzet al pa če res cel dan mačka crkljam (če mi recimo na postelji spi, si moram nujno rjuhe zamenjat in vse prezračit, ker me drgač ubije ponoč).
Freedom is just another word for nothing left to lose..
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 18. Maj. 2009 17:15

Heh hvala za pomoč vsem. Nisem niti vedla da lahko od mačke karkoli dobiš (zarat tega ker kao so mačke "čiste" živali), ampak očitno da lahko. Sem bila pri zdravniku in je rekel (tudi pogledal te izpuščaje) , da je nekje 90% šanse da je to ta mikrosporija. (Je tudi fant reko da to ziher ni od patu samo). Mi dal tud napotnico za dermatologa.

No z mačkami je pa tak ne. sem se tudi pri veterinaru pozanima kako in kaj. In je točno tako ko t je rekla frigga. Mačk tako ne mislimo dati stran, jih pač potem več nebomo imeli ko bodo umrle. Je pa težava, da če se bo ugotovila ta mikrosporija na njih, da jih bo težko kam dat pa tudi da jih nebi spuščali dol ( v tem primeru da jih spuščamo je menda brezveze da jih zdravimo, če tak al tak lahko dobita od drugih mačk po drugi strani jih pa mormo dat zdravit ze zarad mene.) ahh.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Maj. 2009 17:24

matejka**, jst sem se pa še ekstra pozanimala in izvedela, da je nemogoče, da bi se mikrosporija pri tebi in pri mačkah vlekla že 4 leta (mačke bi prej poginile). A bo dermatolog naredil kakšne teste?
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 18. Maj. 2009 17:36

Ja ziher da bo.
Glede izpuščajev je pa tak: od začetka samo en mal izpuščajček na trebuhu pa sem misla da je od fitnesa in nisem se pač nič sekirala. potem se je mi razneslo in vedno bolj postalo annoying in vedno več tega. vsake tolki časa zginlo (nikjer nič) potem pa spet. poleti več, pozimi manj. ampak nikol dokončno zginlo. te mi pač ze blo vseeno do zdaj, ko sem še po nogah dobla in to ornk. (poletje, mačkam odpada dlaka v šopih pa puščajo jo povsod.). Zdaj lahko samo upam da se mi ne razširi še bolj in čakam do takrat ko sem naročena.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Maj. 2009 17:43

Aha, potem gre verjetno za alergijo in ne mikrosporijo.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 18. Maj. 2009 18:03

matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 19. Maj. 2009 20:17

To se je mi tud naredlo. Zaj opažam da se mi je že mal zginlo. Pa tudi mačke so ble na pregledu in nimajo mikrosporije.
Zdaj sem pa res zbegana. mogoče res amo kakšna alergija.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Maj. 2009 20:23

Sigurno je alergija, ker mikrosporija NE more trajati 4 leta. zdaj je samo vprašanje ali je alergija na mačjo dlako (oz slino) ali na kaj drugega...za to pa obstajajo alergeni testi kakor jaz vem ane?
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 19. Maj. 2009 21:02

zakaj ne more trajat 4 leta?
zadeva se ponavlja veš... če ti izginejo flekci, se čez neki cajta ponovno pojavijo...
(in govorim iz izkušenj) :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 19. Maj. 2009 21:06

Mislim, da je tudi frigga že napisala stran ali dve nazaj, da mačka ne bi morala imeti 4 leta mikrosporijo, ker bi prej umrla...meni se je že prej zdelo nemogoče, da bi toliko trajala, friga je pa napisala, da se je pozanimala, torej najbrš ji je kdo povedal ,ki se spozna na to ane. Sicer je pa tudi mateja zdaj napisala, da mačke nimajo mikrosporije.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov