Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
a lahko prosim nehate že enkrat utrujat s tem, da morejo bit mačke noter?
ja. moj maček je srečen zunaj. pa če se polona na trepalnice postavi.
raje začnite kot prostovolje težit ljudem, ki za svoje živali res ne skrbijo( s tem seveda ni mišljeno ljudem, ki žie na podeželju in svojmu mačku dovolijo, da prosto po prešernu šeta po vrtu, če si tega želi). takih ljudi je, kot smo že 500krat ugotovili, ogromno. (v kolikor to že počnete, keep up the good work)
ne pa da skozi v eni kozmo temi nabijate kako mačke zunaj trpijo in so podvržene vsem možnim nevarnostim in drugim jajcem.
ja. moj maček je srečen zunaj. pa če se polona na trepalnice postavi.
raje začnite kot prostovolje težit ljudem, ki za svoje živali res ne skrbijo( s tem seveda ni mišljeno ljudem, ki žie na podeželju in svojmu mačku dovolijo, da prosto po prešernu šeta po vrtu, če si tega želi). takih ljudi je, kot smo že 500krat ugotovili, ogromno. (v kolikor to že počnete, keep up the good work)
ne pa da skozi v eni kozmo temi nabijate kako mačke zunaj trpijo in so podvržene vsem možnim nevarnostim in drugim jajcem.
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
http://www.zavetisce-horjul.net/preobra ... =&ucat=56&
če ti kaj ne paše ne beri, jaz in ostali ljubitelji se pa bomo borili do konca.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Tejle napol moji mački nič ni hudega...če je notri je nesrečna in hoče na vsak način ven. Nimam nobenega namena žverci kratiti svobodo, sama je prišla, ker sama tako hoče in gre, ko sama hoče. V bistvu je najbolj srečna, če sem tudi jaz zunaj. Ravnokar je spet pri meni sedi pri odprtih balkonskih vratih 10cm v notranjosti pa ven gleda
No tok da veste, malo sem jo vzela v naročje, pa več k dveh mladičkov nima, vsaj sodeč po seskih
No tok da veste, malo sem jo vzela v naročje, pa več k dveh mladičkov nima, vsaj sodeč po seskih
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Sessa napisal/-a:http://www.zavetisce-horjul.net/preobrazbe.php?subaction=showfull&id=1145550841&archive=&start_from=&ucat=56&
in vsi ostali, ki svoji mački pustimo, da svobodno pohaja po svetu smo, kaj?
sovražniki in mučitelji živali?
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Sessa napisal/-a:http://www.zavetisce-horjul.net/preobrazbe.php?subaction=showfull&id=1145550841&archive=&start_from=&ucat=56&
Vi se kr dejte in v določenih situacijah se strinjam z vami Če mam pa to srečo, da mam pogoje, da gre lahko moj maček/pes ven (pa to ne pomen da gre 5 kilometrov stran od bajte, da sploh ne vem, kje je) in ni pri tem ogrožen (ker pač živim na takem terenu, npr.), pa ne mislm bit tok zaplankana in zapirat žival med 4 stene, če ji lahko ponudim več od tega. Sj pravm, dokler je to varno, če pa ni, jo mam pa pač notr, tko kot mam svojo mačko.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Mi mamo hišo na samem, kjer ni cest in prometa, pa tud gozd ni prov bliz. Naše 3 mačke so skoz nekje bliz hiše, nikol ne grejo daleč, se držijo v okolici doma. No ena (ta najstarejša, ki je notranje-zunanja) je zadnje čase velik notr, se gre sam posončt pred hišo za kšnih 15 minut, pol gre pa nazaj notr. Sj je bolš, ker je polperzijka in ma občutljive oči in ušesa, tko da če jo mal veter ujame, ji takoj iz učk teče in je, kadar je mraz in če piha, rajš ne spuščamo ven.
To je ona, Ajša, je že 13 let stara.Jst ji pravm 'japonček', ker ma tako faco
To je ona, Ajša, je že 13 let stara.Jst ji pravm 'japonček', ker ma tako faco
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
Mene pa mal skrbi, da moja mačica nima preveč razvitega materinskega nagona...par dni starega mladiča ma, pa mi že več k eno uro svet pa pleše po terasi pol me pride mal pogledat do računalnika, pa mi skoz neki mijavka. Prej sem prišla iz trgovine, me je zaslišala že od daleč in mi letela nasproti, pa mi spet ful mijavkala. Sem upala, da me bo odpeljala do tamalih, pa še sama ni vedela, kam bi šla. 5m levo, 5m desno, pol se mi pa uleže pod noge, pa se začne valjat
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
Mucki bodo pa poginili, če bo šlo tko naprej. Hrano morajo dobiti na 2-3 ure. Fajn bi blo, če jih ti čim prej najdeš in jih daš na dudo, če mama ne bo poskrbela za njih.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
Po mojem mnenju žival trpi v primeru, da ji ti na nek način čist spremeniš življenje..torej če je navajena biti zunaj in jo nato zapreš med 4 stene in obratno. Če npr. kupiš mladička in ga imaš že od malega notri potem taka mačka ne bo prav nič trpela, ker zunanjega življenja niti ne bo poznala. Nikoli pa ne bi med 4 stene silila muco, ki bi jo npr. dobila od nekod, kjer je večino časa preživela zunaj.
Jaz si zelo želim nekoč imeti pasemsko muco-birmanko, te so pa tako ali tako čiste hišne muce in jih po besedah vzrediteljev ni pametno spuščati ven.
Jaz si zelo želim nekoč imeti pasemsko muco-birmanko, te so pa tako ali tako čiste hišne muce in jih po besedah vzrediteljev ni pametno spuščati ven.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]