Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
*amber* napisal/-a:Zaradi takšnih primerov še vedno ne razumem Mayo19 in ostale, ki trdite, da so zunanje mačke enako varne kot notranje.Da bi se moji živali kaj zgodilo zaradi moje nepremišljenosti...ne bi si odpustila do konca življenja.
Mislim da nobena od nas ni nikoli tega trdila. Navedle smo samo svoje argumente zakaj smo pristašice tega, da ima mačka prosto pot ven iz hiše/stanovanja, če želi.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
dajcy, naš maček je enkrat odšel od doma za 3 tedne, pa se je potem vrnil. Tako da še ne čisto obupat
Bi bilo pa fajn malo razširit informacijo, da ga pogrešate, ker verjetno ni odšel na drug konec Slovenije, ampak samo par hiš/ulic stran. In če ga tam futrajo (še sploh, če ga futrajo bolje kot vi ), se mu nič domov ne mudi.
Bi bilo pa fajn malo razširit informacijo, da ga pogrešate, ker verjetno ni odšel na drug konec Slovenije, ampak samo par hiš/ulic stran. In če ga tam futrajo (še sploh, če ga futrajo bolje kot vi ), se mu nič domov ne mudi.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*amber* napisal/-a:dajcy upam, da maco čimprej najdete, da je še živa in, da se iz te izkušnje kaj naučite.
Zaradi takšnih primerov še vedno ne razumem Mayo19 in ostale, ki trdite, da so zunanje mačke enako varne kot notranje. Da bi se moji živali kaj zgodilo zaradi moje nepremišljenosti...ne bi si odpustila do konca življenja.
Jst to trdim sam v primeru, kjer mamo mi hišo, ker poznam okolje (vi ga pač ne in ne morte vedet) in vem, da je varno za mačke, 100% obvarovat jih pa itak ne morš nikol. Ne zagovarjam pa tega v okolju, kjer živali preti velik nevarnosti, zato mam tud svojo mačko (tle, v mestu) skoz notr, ampak se mi na momente kr smil zarad tega
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Shelve - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2009
Ok, tukaj pri nas je dokaj prometno območje, sicer ni ravno center nekega mesta, ampak tu mačke prosto hodijo okoli.. Niso zapuščene, ker imajo ovratnice (z zvončki ) in kaj sedaj? Toliko pompa okoli mačk, ko boste pa svoje otroke pustile ven, bo pa ok? Prej se lahko otroku kaj zgodi kot mački. Res pretiravate, preveč. Jst osebno sem imela kužija, ki je poginil, zato ne želim več imeti nobenega ljubljenčka, ker se bojim ponovne izgube (kar pride slej ali prej), zato ga raje ne bom imela, kot pa, da ga imam zaprtega doma ali na ketni pred hišo. Dejte se mal znormalizirat.
-
Yazmeen - Cosmofrik
Jst se tud drugač ne bi odločla za mačka v stanovanju, ampak je tko nanesl, da sva jo s tipom dobila v zlo slabem stanju, ker je bla zavržena. In sva se odločla, da jo bova mela tok časa, da se pozdrav in pride mal k seb. No pol je pa nikakor nisva mogla oddat (pa tud nism je hotla kr nekam dat, na kšno kmetijo al pa kam tko), mami je pa takrat tud še vztrajala pr tem, da dokler mamo gor še uno tastaro mačko, da ne bomo mel drugih. In tko je ostala pr nama, k je vse skupi tko izpadl. Drgač pa ne bi hotla met več mačka v takih pogojih. To pravm pač zase, ne obsojam pa nobenga.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Našmu mačku se je snel .
Kastriran je biu že kot mladič (ja, nekateri smo tut 14 let nazaj bli seznanjeni s kastracijo, plusi in minusi ... mogla sm, hihi) in od takrat nikol več ni označu teritorija.
Pa se je po useh teh letih zgodil enkrat pozim (zacahnu je smučke mojih dveh) in nedouk nazaj (tokrat so nastradale superge). Obakrat je blo na hodniku ob uhodnih vratih (tja zaide zlo redko, kr se stanovanje "začne" šele po štengah nauzgor, kjer so druga vrata, največkrat zaprta).
Sicer ni nč kritičnga (well, za mami je blo, k je zarila nogo u namočeno supergo ), ni mi pa jasn, kaj ga zdej na stara leta pičl ...
Kastriran je biu že kot mladič (ja, nekateri smo tut 14 let nazaj bli seznanjeni s kastracijo, plusi in minusi ... mogla sm, hihi) in od takrat nikol več ni označu teritorija.
Pa se je po useh teh letih zgodil enkrat pozim (zacahnu je smučke mojih dveh) in nedouk nazaj (tokrat so nastradale superge). Obakrat je blo na hodniku ob uhodnih vratih (tja zaide zlo redko, kr se stanovanje "začne" šele po štengah nauzgor, kjer so druga vrata, največkrat zaprta).
Sicer ni nč kritičnga (well, za mami je blo, k je zarila nogo u namočeno supergo ), ni mi pa jasn, kaj ga zdej na stara leta pičl ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Yazmeen - Cosmofrik
To sm že večkrat slišala, da začnejo starejši mački to delat in tud mačke Naši kej tazga še ni padl na pamet, najbol, da nam začne še u čevlje scat
Drgač ga pa naši Ajši (to je una 13-letnca ) tud še ful mede na momente. Drugač je ratala taka bolj počasna, mal jo že dajejo leta, velik počiva pa tko. Zadnč pa prav mami, da se je sred noči zbudila, k je ful neki ropotal v dnevni in je šla vsa posrana pogledat, kva jo je zdj napadl, je mela pa sam naša Ajša 'svojih 5 minut' Baje se ji je čist strgal, je divjala po dnevni, k da bi mela 10 ecstasy-jev v rit, kao ona se igra
Drgač ga pa naši Ajši (to je una 13-letnca ) tud še ful mede na momente. Drugač je ratala taka bolj počasna, mal jo že dajejo leta, velik počiva pa tko. Zadnč pa prav mami, da se je sred noči zbudila, k je ful neki ropotal v dnevni in je šla vsa posrana pogledat, kva jo je zdj napadl, je mela pa sam naša Ajša 'svojih 5 minut' Baje se ji je čist strgal, je divjala po dnevni, k da bi mela 10 ecstasy-jev v rit, kao ona se igra
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
*amber* napisal/-a:Zaradi takšnih primerov še vedno ne razumem Mayo19 in ostale, ki trdite, da so zunanje mačke enako varne kot notranje.Da bi se moji živali kaj zgodilo zaradi moje nepremišljenosti...ne bi si odpustila do konca življenja.
Nevem al ne znaš brat al zakaj si zmišljuješ take stvari? Nikoli nisem rekla, da so zunanje mačke bolj ali enako varne od notranjih. Jaz sem samo rekla, da nikjer niso 100% varne, ker res niso!In mi je jasno, da zunanjo lahko prej povozi avto, ampak mi jih spuščamo ven zaradi razlogov, ki sem jih že najmanj 10x napisala in zato ne bom več.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
dajcy: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=5069
purple sem ti poslala samo nevem, če si dubla ker piše en debug problem al kaj...
purple sem ti poslala samo nevem, če si dubla ker piše en debug problem al kaj...
-
dajcy - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2004
- Kraj: wonderland:)
jullia_ napisal/-a:dajcy, naš maček je enkrat odšel od doma za 3 tedne, pa se je potem vrnil. Tako da še ne čisto obupat
Upam, da bo res prišla nazaj
Itak je že meni ful težko, pol pa še mamo vidim, ko začne jokat vedno, ko njeno skledico za hrano vidi...
Pred enim letom ne bi mogla verjet, da se lahko na žival tako navežeš..
Drugače pa hvala vsem za nasvete, sosedi so že vsi seznanjeni s tem, zavetišče sem klicala pa je ni tam, tud veterinarja sem klicala (je zelo blizu našega doma) pa bo probal kaj poizvedet, oglas na radiu...
9000 metara na nebu sam ja, za tren, kad mi osmeh daš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
-
Smeška. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2008
- Kraj: KP - LJ
dajcy_ sej je še upanje, moje mačke včasih tudi po mesec ni bilo, sem hodla okoli in jo klicala, pol pa pride nazaj kr naenkrat.
Pač mačke so samosvoje, ene majo tudi rade pozornost drugih ljudi pa hodijo malo naokoli živet.
Pač mačke so samosvoje, ene majo tudi rade pozornost drugih ljudi pa hodijo malo naokoli živet.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov