Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Muc, ki je skoten zunej, je dva mesca zunej, potem ga daš pa notr,ne bo čutu take potrebe kot če je maček dlje časa zunej, po zunanjem svetu.
In ja boge revce, povožene kolk se jih vid usakdan.Mislm da so razmerja jasna..
ja seveda se mu lahko kdajkoli kej nardi, ampak dokler ne bo poznal sveta in nevarnosti ne bo sam šetal naokoli.In ja mačke primerjam z malimi otroci, ker one se tega ne zavedajo, lih tko kukr otroc ne!
In oprosti draga, to NI moje mnenje, to so mnenja in dejstva ljudi ki zmazke po cestah pobirajo in se trudijo da preživijo!jst samo sporočam dalje, ker se zavedam problematike!
In ja boge revce, povožene kolk se jih vid usakdan.Mislm da so razmerja jasna..
ja seveda se mu lahko kdajkoli kej nardi, ampak dokler ne bo poznal sveta in nevarnosti ne bo sam šetal naokoli.In ja mačke primerjam z malimi otroci, ker one se tega ne zavedajo, lih tko kukr otroc ne!
In oprosti draga, to NI moje mnenje, to so mnenja in dejstva ljudi ki zmazke po cestah pobirajo in se trudijo da preživijo!jst samo sporočam dalje, ker se zavedam problematike!
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ej res mi ni jasn, zakaj mi razlagaš te zadeve, kva je teb? A se ti zdi da se men ful fajn zdijo povoženi mački na cesti in da sm tok glupa, da se ne zavedam tega, al kva?! Res skoz speljuješ vodo na svoj mlin in kr pišeš neki, kar jst nism nikol omenla, še manj pa podpirala.
Drgač pa men ni še nobenga mačka avto povozu, čist tko za info, tko da pejd komu drugmu predavat, ker jst se sama dobr zavedam problematike in spuščam mačka ven SAM V PRIMERU, ko presodm, da ni nevarno zanga. Maš dost drugih budal in živali, ki so RES potrebne pomoči, pa pejd njim razlagat in jih poučvat, mene pa zihr ne boš, hvala. Jst zase že vem, kako in kaj, ti pa zase, zato tud jst teb ne pametujem tlele.
Drgač pa men ni še nobenga mačka avto povozu, čist tko za info, tko da pejd komu drugmu predavat, ker jst se sama dobr zavedam problematike in spuščam mačka ven SAM V PRIMERU, ko presodm, da ni nevarno zanga. Maš dost drugih budal in živali, ki so RES potrebne pomoči, pa pejd njim razlagat in jih poučvat, mene pa zihr ne boš, hvala. Jst zase že vem, kako in kaj, ti pa zase, zato tud jst teb ne pametujem tlele.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Yazmeen - Cosmofrik
Mhm, itak. Kokr vem, je teb avto mačka povozu, pa še enga ti lahko, men pa ni nobenga, tko da ne vem, kera se očitno počut bolj krivo. Jst se nimam za kej
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Bubabiba kje sem pa napisala, da imam izkušnje s celim leglom? Prosim če mi citiraš tisti del. Na začetku sem napisala, da sem do zdaj imela 3 dudarčke doma(drugače sem občasno skrbela še za druge,vendar ne doma!) in da mi ne bi bil problem skrbeti za celo leglo. Pa teh treh muck nisem dobila iz zavetišča,ampak bomo mi prvo poskrbeli za nezaželjene mucke sosedov/znancev itd. in jih lepo postopoma jemali k sebi, če ne bomo našli primernega skrbnika. In sploh ne veš koliko živalim smo že našli lastnike! In mi ne bi bilo težko poskrbet še za celo leglo dudarčkov, ampak sej pravim, prvo bom poskrbela za živali tu na našem koncu ki nimajo doma in nič, potem bom pa jemala živali iz zavetišč. Tako da načeloma JA smo pripravljeni skrbeti za njih. In pa btw koliko dudarčkov si pa ti že imela doma?
Aja pa z zavetišči imam 'izkušnje' in poznam problematiko prostoživečih živali-ne v Ljubljani(ker Ljubljana ni center sveta ), ampak v Mariboru, kjer živim in nevem kaj ima vse to zdaj veze s tem, ker o tem se jaz nisem 'kregala' s tabo. Če pa misliš, da se ne spoznam na to, ker ne zagovarjam sterilizacije že brejih mačk,pa je tvoj problem. Zame je to pač umor, tako kot je splav pri ljudeh umor. In se dobro zavedam, da nekateri na to ne gledate drugače, jaz pa pač gledam na to tako. In ker imam rada živali, ne bom nikoli zagovarjala odstranitev le teh.
Drugače se pa v celoti strinjam z Yazmeen!Sem že jaz hotela *purple* dopovedat, da dvolično razmišlja (dela nekaj, kar najbolj kritizira), pa ni in ni hotela dojeti kaj ji hočem povedati. Ker ona je rekla, da po tem mucku kaj ga ima zunaj, ne bo več nikoli nobenega imela zunaj.Zdaj pa berem, da so ji že povozili mačke?! purpl,purpl kaj takega...
Aja pa z zavetišči imam 'izkušnje' in poznam problematiko prostoživečih živali-ne v Ljubljani(ker Ljubljana ni center sveta ), ampak v Mariboru, kjer živim in nevem kaj ima vse to zdaj veze s tem, ker o tem se jaz nisem 'kregala' s tabo. Če pa misliš, da se ne spoznam na to, ker ne zagovarjam sterilizacije že brejih mačk,pa je tvoj problem. Zame je to pač umor, tako kot je splav pri ljudeh umor. In se dobro zavedam, da nekateri na to ne gledate drugače, jaz pa pač gledam na to tako. In ker imam rada živali, ne bom nikoli zagovarjala odstranitev le teh.
Drugače se pa v celoti strinjam z Yazmeen!Sem že jaz hotela *purple* dopovedat, da dvolično razmišlja (dela nekaj, kar najbolj kritizira), pa ni in ni hotela dojeti kaj ji hočem povedati. Ker ona je rekla, da po tem mucku kaj ga ima zunaj, ne bo več nikoli nobenega imela zunaj.Zdaj pa berem, da so ji že povozili mačke?! purpl,purpl kaj takega...
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Kak mir je bil na forumu in v tej temi mislim da v soboto, ko se *purple* ni uglašala...
Se strinjam s tem kar piše Yazmeen. Ampak enim je težk dojet da vsi ne živimo sred mesta, zraven prometnih cest, da naše mačke pač skačejo tut uzuni in da zarad tega niso mučene. Ne vem *purple*, ampak a ti še nikol nisi bla kje na podeželju? Pač kje, kjer ne vozjo mim vsakih 5min kaki tovornjaki? In ne konča pod kolesi vsak maček, ki je na na prostem, res ne vem zaka je to tk težk razumet. Ne vem no, pejd kdaj na kak tak izplet, mal v naravo, te ne bo ubil, verjem da ne. Zihr boš za sebe naredila kej bol pametnega, kokr pa da tle nabijaš vedno iste fore.
Se strinjam s tem kar piše Yazmeen. Ampak enim je težk dojet da vsi ne živimo sred mesta, zraven prometnih cest, da naše mačke pač skačejo tut uzuni in da zarad tega niso mučene. Ne vem *purple*, ampak a ti še nikol nisi bla kje na podeželju? Pač kje, kjer ne vozjo mim vsakih 5min kaki tovornjaki? In ne konča pod kolesi vsak maček, ki je na na prostem, res ne vem zaka je to tk težk razumet. Ne vem no, pejd kdaj na kak tak izplet, mal v naravo, te ne bo ubil, verjem da ne. Zihr boš za sebe naredila kej bol pametnega, kokr pa da tle nabijaš vedno iste fore.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
*purple* - Cosmopsiho
blažen mir, a? Škoda ker sem ti ga skratila in ti ga bom še naprej
Yazmeen, ja mi je mačka avto zbil ja.Pa si tega potem nisem več dovolila, razen sedanjemu zunanjemu se lahko zgodi, ker pa je primer že jasen ga ne bom še enkrat razlagala, razen če še vedno ne razumeš?
draga *sheRry*, svoje otroštvo sem živela na podeželju, tko da jasno vem kako je tam in jasno vem, kakšne nevarnosti sledijo in jasno vem koliko mačkou je končalo pod kosilnicami, traktorji, pogriženi iz gozda, itn....
Skratka imejte to sveoje sveto prepričanje, le potem ne jokajte ko se bo kaj podobnega zgodilo vašemu mačku!če ne dojamete to ni moj problem.
in točno taki, zame POJMA nimajo o živalih!Pika konec!
Yazmeen, ja mi je mačka avto zbil ja.Pa si tega potem nisem več dovolila, razen sedanjemu zunanjemu se lahko zgodi, ker pa je primer že jasen ga ne bom še enkrat razlagala, razen če še vedno ne razumeš?
draga *sheRry*, svoje otroštvo sem živela na podeželju, tko da jasno vem kako je tam in jasno vem, kakšne nevarnosti sledijo in jasno vem koliko mačkou je končalo pod kosilnicami, traktorji, pogriženi iz gozda, itn....
Skratka imejte to sveoje sveto prepričanje, le potem ne jokajte ko se bo kaj podobnega zgodilo vašemu mačku!če ne dojamete to ni moj problem.
in točno taki, zame POJMA nimajo o živalih!Pika konec!
-
Yazmeen - Cosmofrik
Važn, da ga maš ti
Ampak si še zmer ti tista, ki ma tok debelga mačka, da ga to že resn ogroža, enga ti je avto zbil, druzga še kljub temu spuščaš ven sred Ljubljane...Ti si pa carica, mi pa nimamo pojma, drži
Ampak si še zmer ti tista, ki ma tok debelga mačka, da ga to že resn ogroža, enga ti je avto zbil, druzga še kljub temu spuščaš ven sred Ljubljane...Ti si pa carica, mi pa nimamo pojma, drži
-
Maya19 - Kofetarica
^ok *purple* sej vem, da sva midve spoznali, da itak ne bova prišli do konca, ampak mene še samo zanima, zakaj ti najdeš milijon izgovorov zakaj je tvoja mačka lahko zunaj in zakaj s tem ni nič narobe, nas pa obsojaš tu kot da bi bile neke zločinke ali kaj? In kako so ti lahko prejšnjo mačko povozili, če pa ti narediš VSE,da se jim kaj ne zgodi ? In če hočeš dobro svojim živalim in nočeš gledat tako imenovanih zmazkov na cesti(mislim kak primitiven izraz je šele to.Še iz povožene mačke se je treba zezat ja ), zakaj nisi poskrbela, da bi se to tvojo zunanjo mačko dalo kam na podeželje (kakim sorodnikom, znancem), kjer bi bilo manj možnosti, da jo zbije avto kot pa sred Ljubljane? Včasih se je za dobro svoji živali pač potrebno tudi ločit od nje. In če ti vedno poudarjaš kako vse narediš za svoje živali, samo da jih zaščitiš, potem nevem kako ti je lahko tak vseeno za to ubogo mačko ki je zunaj direkt ob zelo prometnih cestah. In pa zakaj vseeno ne zdravite ono debelo mačko,kjub stranskim učinkom, ker z tistimi zdravili bi ji mogoče uspelo 'ozdravet' (pa bi se najprej malo mučila,mogoče ji tudi ne bi uspelo, ampak ti bi vsaj vedela, da si poskušala vse, da ji pomagaš), brez pa taka kot je zdaj ne bo več dolgo zdržala?!Ponavljam:če pa ti VSEEE narediš, da bi pomagala mačkam.Res tu pa začnem dvomit o tvoji ogromni ljubezni do živali.
Ker tako kot ti najdeš milijon izgovorov zakaj je tvoja mačka zunaj, tako jih najdemo tudi me in zato nevem kako nas še vedno lahko obtožuješ, saj s tem obtožuješ tudi sama sebe.
Samo to me še od tebe zanima...drugače pa želim vse lepo tvojim živalim
Ker tako kot ti najdeš milijon izgovorov zakaj je tvoja mačka zunaj, tako jih najdemo tudi me in zato nevem kako nas še vedno lahko obtožuješ, saj s tem obtožuješ tudi sama sebe.
Samo to me še od tebe zanima...drugače pa želim vse lepo tvojim živalim
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Pa dej kk bi te nekam.. jokeKiLLyKa napisal/-a:oglašala!
Yazmeen da te ni sram, najraje bi te prjavla zarad mučenja. Te lepo prosim, da si prebereš kakšno literaturo o mačkah, da ne boš za njih še naprej tk slabo skrbela! ( )
Maya19, tebe pa tut lepo prosim da nehaš s takimi, mislim kdo pa si misliš da si, da boš *purple*, strokovnjakinji na sveh področjih, solila pamet?
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
*purple* - Cosmopsiho
Yazmeen napisal/-a:Važn, da ga maš ti
z eno ki še mačka ne zna počesat, pa res ne bom debatirala
maya19, preberi nazaj pa boš vidla,zakaj in kako.
Zakaj mojega mačka nisem oddala naprej?Ker je bilo use tako na hitro in ker je maček od očetovega kolega, ki se je obesil, zato smo ga tudi dobili in ker ga tudi oče ni želel dat stran, kot spomin na kolega.Kot drugo, pa mislm da v boljše roke težko pride.
in stvar je potekala deset let nazaj, ko o teh stvareh, ki so danes napisane, o katerih se opozarja, ni bilo ne duha ne sluha!Še o K/S ne!Čas gre naprej in s časom se tud jst osveščam in gledam na to kaj je dobro za mojo žival, od hrane pa do usega.
Mene bo mogoče še stalo, da mi mačka avto povozi, ampak vsekakor bo to zadnji in nikogar več ne bom spuščala ven!
Zakaj ne zdravimo moje mačke?Ker so stranki učinki zelo hudi in v najslabšem primeru z dost procenti, bi lahko tudi umrla!Zato ne zdravimo!
verjetno ve, tako veterinar kot mi sami, kaj je dobro za mačko,pozanimej se pri zaninoviču (to je naš veterinar) pa bomo vidl kaj bo reku.
ne trudi se mi očitat stvari, če ne veš sploh zakaj se gre in kako stvari potekajo
-
Maya19 - Kofetarica
Ne rabim se jaz nič pri tvojem veterinarju pozanimat,ker imam svojega. Pa nisem rekla, da bi mačka morali nujno nekam drugam dati, ampak če zdaj vidiš kako je v centru nevarno za njega, potem bi se 100% našel kak sorodnik na podeželju, ki bi mačka vzel in bi tako ostal v družini. Ker verjamem, da je to spomin na očetovega prijatelja, ampak včasih se je pač treba od živali ločit-za njeno varnost in svoje želje pač pustit takrat na strani. Še vedno se jo lahko da nekam drugam,čeprav je že 10 let minilo.Ampak če ti misliš da je tam varna in da vam je ne bo škoda, ko jo bo kdo povozil, potem tu jaz itak nimam kaj.Še vedno pač trdim, da si ti ne moreš vzet pravice kritizirati nas,ker delaš enako-kljub vsem izgovorom. Moj izgovor, da imajo mačke izhod ven pa je, da izredno uživajo zunaj, da silijo ven, da živimo na podeželju in ker jih imam rada.Zakaj pa to ni zadosten razlog?
Vem zakaj si napisala, da mačke ne boste zdravili,tako da ne rabim nič brat. Glej mačka bo slej ko prej umrla, ker to ni normalno kako je debela,kaj šele zdravo. In logično je, da imajo zdravila tud stranski učinek in mačka v najslabšem primeru lahko umre ja, ampak takrat boš vsaj vedela, da si naredila resnično vse, da bi ji pomagala. Mogoče pa bi ji uspelo in bi premagala to 'bolezen' (sej v bistvu sploh nevem kako se reče tej njeni bolezni) in bi živela še veliko let, v takem stanju kot je zdaj pa tega ne moreš trditi. Tako bi pač jaz naredila, vi ste se odločili drugače...upam, da vam kdaj ne bo žal.
Yazmeen pa mislim, da je zadost pametna,da ne bo več naredila enake napake in bo mačko od zdaj naprej redno krtačila, ker si *purple* sama napisala, da se iz izkušenj učimo. Ampak ti se očitno ne, ker so vam že povozili žival pa drugo še vedno sred mesta spuščate ven.
Vem zakaj si napisala, da mačke ne boste zdravili,tako da ne rabim nič brat. Glej mačka bo slej ko prej umrla, ker to ni normalno kako je debela,kaj šele zdravo. In logično je, da imajo zdravila tud stranski učinek in mačka v najslabšem primeru lahko umre ja, ampak takrat boš vsaj vedela, da si naredila resnično vse, da bi ji pomagala. Mogoče pa bi ji uspelo in bi premagala to 'bolezen' (sej v bistvu sploh nevem kako se reče tej njeni bolezni) in bi živela še veliko let, v takem stanju kot je zdaj pa tega ne moreš trditi. Tako bi pač jaz naredila, vi ste se odločili drugače...upam, da vam kdaj ne bo žal.
Yazmeen pa mislim, da je zadost pametna,da ne bo več naredila enake napake in bo mačko od zdaj naprej redno krtačila, ker si *purple* sama napisala, da se iz izkušenj učimo. Ampak ti se očitno ne, ker so vam že povozili žival pa drugo še vedno sred mesta spuščate ven.
-
*purple* - Cosmopsiho
kr neki forsiraš, tudi druge si, pa ti je že frigga povedala, da ne predvidevej in si ne delej nekih svojih zgodbiv, ker pač ne poznaš situacij.
Imate skope podatke,iz katerega ste izvelkle nevemkaj use.
In ja valda, mačka bom dajala nekam drugam po desetih letih, pa dej no, lahko ti zapuščaš svoje živali, jst jih ne bom!Svašta.To pa je rešitev, mačka ki je navajen name, dat nekam drugam.
mah, sej je itak brezveze karkoli govort tukaj...Upam, da boste sčasoma same spoznale kako in kaj...Bog pa naj varuje vaše živalce.
aja, pa še to, rees nebi škodilo, če bi si kej prebrale...Pustite mojega mačka na stran in bodite ve boljše
Imate skope podatke,iz katerega ste izvelkle nevemkaj use.
In ja valda, mačka bom dajala nekam drugam po desetih letih, pa dej no, lahko ti zapuščaš svoje živali, jst jih ne bom!Svašta.To pa je rešitev, mačka ki je navajen name, dat nekam drugam.
mah, sej je itak brezveze karkoli govort tukaj...Upam, da boste sčasoma same spoznale kako in kaj...Bog pa naj varuje vaše živalce.
aja, pa še to, rees nebi škodilo, če bi si kej prebrale...Pustite mojega mačka na stran in bodite ve boljše
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov