Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*amber* - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2009
Maya19
Joj, upam, da moje poste nisi vzela kot napad nate, ker to ni bil moj namen. Res pa je, da ne prenašam odgovorov v stilu "zakaj bi jaz za svojo mačko poskrbel še bolje, če pa imajo pri sosedu psa na metrski verigi brez hrane in trpi stokrat bolj kot moj maček in sem sam veliko boljši lastnik". Lej ne trdim, da svojo mačko mučiš al karkoli in verjamem, da jo imaš rada, vendar ne razumem tvojega prepričanja, da naj bi bila mačka zunaj enako varna kot pa v stanovanju.
Če ne bi vedela o čem govorim se sploh ne bi oglašala, tako pa me razjezi, da kljub temu, da se zavedate vseh zunanjih nevarnosti svojo mačko puščate brez nadzora zunaj. Mislim, da je razumno da se odzovem z replikami na tvoje odgovore, če pa imam jaz svoje argumente in ti svoje.
Sori ampak kako za vraga si prišla do tega, da sm link prilepila, da bi pametno izpadla? Pa ljudje božji saj se tu ne gre za nas, gre se za živali. In tema o teh dudarčkih mene ne naredi nič bolj pametno. In ja, link sem prilepila zato, da ljudje vidijo kaj je to pravilna in kvalitetna oskrba. Nekateri si to razlagajo kot nekaj čisto "na izi". Ne veš kolikokrat smo že imeli na društvenem telefonu ljudi, ki so hoteli mačko in to nesterilizirano, da bodo lahko imeli mladičke, ki si jih njihova hčerka tako zelo želi, da vidi ta "čudež življenja". In nekateri mislijo, da mačka lepo skoti, brez problemov itak in za vse poskrbi sama. Kaj šele, da bi razmišljali o kakšnih cepljenjih, kvalitetnem mleku, pregledih pri veterinarju itd. Eh kje pa saj se bodo sami znašli. Bullshit
Seveda lahko mačka umre od bolezni, vendar če je zunaj je procent umrljivosti ogromno večji, saj ji preti ogromno nevarnosti.
Mačke, ki so cepljene proti kužnim boleznim (mačja kuga, herpes in kalici virus) in tretirane proti zunanjim in notranjim zajedalcem (proti glistam, trakulji, bolham in garjam), nimajo kaj fasati notri. Se pa seveda zgodi, da mačka umre naravne smrti npr. zaradi kakšne dedne bolezni, vendar je procent takšnih mačk veliko,veliko manjši kot procent mačk, ki umrejo pod kolesi,zastrupitvijo...
Hm...nekako ne razumem kaj ima tu veze če vozim avto ali ne?
Čeprav tudi sama redno sodelujem na takšnih forumih kot so npr. mojpes.net ipd. vedno rada preberem kaj novega, da dodatno izvem kaj koristnega.
In ne razumem kaj nočeš dokazovati? Da gre tvojemu mačku bolje kot sosedovemu? Pa dajte no, gre se za živali, ne za vas.
Yazmeen
Tudi sama sem na začetku mislila, da so nekateri ljudje, ki so aktivni v društvih, zavetiščih preveč negativno nastrojeni, sploh do bodočih posvojiteljev. Vendar sem čez nekaj časa, ko sem tudi sama začela delati na tej problematiki ugotovila zakaj prihaja do tega. Ljudje kličejo v društva, ker bi radi mačko za miši lovit, ali za mladičke, ali za darilo za rojstni dan, ali bi jo vzeli na željo hčerke... Dejansko se 80% ljudi, ki kličejo za živali ne zaveda odgovornosti, ki si jo deležen, ne zavedajo se, da živali niso igračke, ne zavedajo se da te žival spremlja +10let, ne zavedajo se, da je to odgovornost do konca, da živali ne moreš izklopiti ko se je naveličaš. In dejansko imajo društveniki opraviti s takšnimi ljudmi, ki res nimajo pojma o odgovornem skrbništvu, poleg tega pa jih po večini nato še zmerjajo v smislu kaj bo društvenica njemu imela za govorit o cepljenjih, sterilizaciji,kastraciji... Res je, da mogoče kdaj preveč burno odreagirajo, tudi meni včasih dvigne pokrov zaradi takšnih, vendar zdaj popolnoma razumem kako to je, saj smo mi odgovorni za žival, ki jo oddamo naprej. Živali, ki je že tako ali tako preživela pravi pekel ne privoščimo še enkrat vsega tega. Zato že na začetku predstavimo realno situacijo, ki ponavadi ni rožnata. In tudi z začetkom že povemo, da bodo morali podpisati pogodbo, da se strinjajo z vsemi pogoji in jim lahko v nasprotnem primeru žival odvzamemo. Za živali, za katere smo skrbeli več tednov, mesecev, včasih tudi let hočemo vse najboljše. Zato tudi takšni pogoji, saj si želimo, da bi žival pri lastniku doživela naravno starost in to srečna. Je res, da so društveniki, lastniki zavetišč včasih močno strogi...vendar ne zaradi sebe, temveč zaradi živali in za njihovo dobro.
Joj, upam, da moje poste nisi vzela kot napad nate, ker to ni bil moj namen. Res pa je, da ne prenašam odgovorov v stilu "zakaj bi jaz za svojo mačko poskrbel še bolje, če pa imajo pri sosedu psa na metrski verigi brez hrane in trpi stokrat bolj kot moj maček in sem sam veliko boljši lastnik". Lej ne trdim, da svojo mačko mučiš al karkoli in verjamem, da jo imaš rada, vendar ne razumem tvojega prepričanja, da naj bi bila mačka zunaj enako varna kot pa v stanovanju.
Če ne bi vedela o čem govorim se sploh ne bi oglašala, tako pa me razjezi, da kljub temu, da se zavedate vseh zunanjih nevarnosti svojo mačko puščate brez nadzora zunaj. Mislim, da je razumno da se odzovem z replikami na tvoje odgovore, če pa imam jaz svoje argumente in ti svoje.
Sori ampak kako za vraga si prišla do tega, da sm link prilepila, da bi pametno izpadla? Pa ljudje božji saj se tu ne gre za nas, gre se za živali. In tema o teh dudarčkih mene ne naredi nič bolj pametno. In ja, link sem prilepila zato, da ljudje vidijo kaj je to pravilna in kvalitetna oskrba. Nekateri si to razlagajo kot nekaj čisto "na izi". Ne veš kolikokrat smo že imeli na društvenem telefonu ljudi, ki so hoteli mačko in to nesterilizirano, da bodo lahko imeli mladičke, ki si jih njihova hčerka tako zelo želi, da vidi ta "čudež življenja". In nekateri mislijo, da mačka lepo skoti, brez problemov itak in za vse poskrbi sama. Kaj šele, da bi razmišljali o kakšnih cepljenjih, kvalitetnem mleku, pregledih pri veterinarju itd. Eh kje pa saj se bodo sami znašli. Bullshit
Seveda lahko mačka umre od bolezni, vendar če je zunaj je procent umrljivosti ogromno večji, saj ji preti ogromno nevarnosti.
Mačke, ki so cepljene proti kužnim boleznim (mačja kuga, herpes in kalici virus) in tretirane proti zunanjim in notranjim zajedalcem (proti glistam, trakulji, bolham in garjam), nimajo kaj fasati notri. Se pa seveda zgodi, da mačka umre naravne smrti npr. zaradi kakšne dedne bolezni, vendar je procent takšnih mačk veliko,veliko manjši kot procent mačk, ki umrejo pod kolesi,zastrupitvijo...
Hm...nekako ne razumem kaj ima tu veze če vozim avto ali ne?
Čeprav tudi sama redno sodelujem na takšnih forumih kot so npr. mojpes.net ipd. vedno rada preberem kaj novega, da dodatno izvem kaj koristnega.
In ne razumem kaj nočeš dokazovati? Da gre tvojemu mačku bolje kot sosedovemu? Pa dajte no, gre se za živali, ne za vas.
Yazmeen
Tudi sama sem na začetku mislila, da so nekateri ljudje, ki so aktivni v društvih, zavetiščih preveč negativno nastrojeni, sploh do bodočih posvojiteljev. Vendar sem čez nekaj časa, ko sem tudi sama začela delati na tej problematiki ugotovila zakaj prihaja do tega. Ljudje kličejo v društva, ker bi radi mačko za miši lovit, ali za mladičke, ali za darilo za rojstni dan, ali bi jo vzeli na željo hčerke... Dejansko se 80% ljudi, ki kličejo za živali ne zaveda odgovornosti, ki si jo deležen, ne zavedajo se, da živali niso igračke, ne zavedajo se da te žival spremlja +10let, ne zavedajo se, da je to odgovornost do konca, da živali ne moreš izklopiti ko se je naveličaš. In dejansko imajo društveniki opraviti s takšnimi ljudmi, ki res nimajo pojma o odgovornem skrbništvu, poleg tega pa jih po večini nato še zmerjajo v smislu kaj bo društvenica njemu imela za govorit o cepljenjih, sterilizaciji,kastraciji... Res je, da mogoče kdaj preveč burno odreagirajo, tudi meni včasih dvigne pokrov zaradi takšnih, vendar zdaj popolnoma razumem kako to je, saj smo mi odgovorni za žival, ki jo oddamo naprej. Živali, ki je že tako ali tako preživela pravi pekel ne privoščimo še enkrat vsega tega. Zato že na začetku predstavimo realno situacijo, ki ponavadi ni rožnata. In tudi z začetkom že povemo, da bodo morali podpisati pogodbo, da se strinjajo z vsemi pogoji in jim lahko v nasprotnem primeru žival odvzamemo. Za živali, za katere smo skrbeli več tednov, mesecev, včasih tudi let hočemo vse najboljše. Zato tudi takšni pogoji, saj si želimo, da bi žival pri lastniku doživela naravno starost in to srečna. Je res, da so društveniki, lastniki zavetišč včasih močno strogi...vendar ne zaradi sebe, temveč zaradi živali in za njihovo dobro.
-
bubabiba - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 12. 2006
Maya19 napisal/-a:bubabiba ja tudi ti imaš vse prav . Tudi tebi se ne vidi, da bi bila kaka članica zavetišč, če pa si, pa se mi prav smiliš, da še kjub temu lahko take izjavljaš! S takimi ljudmi se jaz ne mislim več kregat.
Pri nas doma nas je 5 (mami,ati, jaz, dve sestri), imamo skupno dvorišče z dedekom, babico in še eno teto+ vsaka od nas ima fanta. In če bi res dobili 10 dudarjev, bi jih brezskrbi in z veseljem lahko obvladali, jih hranli in skrbeli za njih.Ker ima ati tako službo, da je večinoma doma, mami itak ne dela, oma in deda sta v penziji in tudi nimata kaj za delat, od tete družina pa bi tudi našla nekaj časa, da bi nam pomagala and so on and so on. Sem že parkrat napisala, da vsi nismo nismo enaki in hvalabogu da je tako. Ti se z 10-imi dudarji pač ne bi znašla, mi doma se pa bi. Če ti to verjameš, mi je pa malo mar .
In ne rabim biti članica zavetišča, da vem, da sem dobra skrbnica svojim živalim.
Drugače pa Yazmeen
A veš kaj? rajši ne govori, če še nisi videla koliko časa ti bi tole vzelo, ne? Ne jaz ne bi mogla sama za 10 skrbet, ker niti slučajno nisem cele dneve doma, še če bi bla ne bi mogla sama. Ko si tko pametna vidim, da nisi našla nobene pametne kako bi po tvoje poskrbeli za ostale prostoživečke? Po celi Lj. Rajš ne boš nič rekla na tisti del ane? Veš kaj najlažje je iz računalnika pljuvat kako je to kruto, če pa sam po par ur na dan kaj takega doživljaš pa kaj hitro lahko mnenje spremeniš. Super vidim, da imate čas, vsakič ko ujamemo kakšno mačko bi rabili take, ki bi jih za socializacijo vzeli pa nekako zmanjkuje ljudi, bi jih potem lahko ti vzela? Vrniti jih moramo nazaj v okolje, ko so že poštimani, ker ni začasnih posojiteljev, zdaj pa vidim da imamo še enga tukaj? Ali?
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*amber*, sj s tem, kar si men namenla, se jst strinjam in tud razumem, sploh če mate velik opravka s takim folkom, ki nima pojma, kako nej bi se skrbel za žival in kakšna odgovornost je to. Je pa tko, kot si rekla, včasih 'napadate' brez potrebe in prehitr, ker niso pa vsi ljudje taki.
Pa s tem se pač ne strinjam, da mor bit maček v vsakem primeru samo notranji. Zakaj pa pol za pse nimate takih pogojev? Seveda mi je to kristalno jasno, če nekdo živi nekje tko, da je maček v velki nevarnosti, da se mu kej nardi, v primeru, kot sm ga pa jst opisala, da maš hišo na samem, v naravi, kjer ni cest, prometa...pa res ne vidm razloga, zakaj bi mačka po vsej sili zapiru not, če ma lih tolk procentov možnosti, da se mu kej nardi notr, al pa zuni. 100% obvarovat ga ne morš nikol. Jst v takmu primeru sama ne bi hotla posvojit mačka iz azila, če bi tam zahteval od mene, da ga morm zapret v bajto do konc življenja.
Pa s tem se pač ne strinjam, da mor bit maček v vsakem primeru samo notranji. Zakaj pa pol za pse nimate takih pogojev? Seveda mi je to kristalno jasno, če nekdo živi nekje tko, da je maček v velki nevarnosti, da se mu kej nardi, v primeru, kot sm ga pa jst opisala, da maš hišo na samem, v naravi, kjer ni cest, prometa...pa res ne vidm razloga, zakaj bi mačka po vsej sili zapiru not, če ma lih tolk procentov možnosti, da se mu kej nardi notr, al pa zuni. 100% obvarovat ga ne morš nikol. Jst v takmu primeru sama ne bi hotla posvojit mačka iz azila, če bi tam zahteval od mene, da ga morm zapret v bajto do konc življenja.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
bubabiba - Kofetarica
Yazmeen napisal/-a:*amber*, sj s tem, kar si men namenla, se jst strinjam in tud razumem, sploh če mate velik opravka s takim folkom, ki nima pojma, kako nej bi se skrbel za žival in kakšna odgovornost je to. Je pa tko, kot si rekla, včasih 'napadate' brez potrebe in prehitr, ker niso pa vsi ljudje taki.
Pa s tem se pač ne strinjam, da mor bit maček v vsakem primeru samo notranji. Zakaj pa pol za pse nimate takih pogojev? Seveda mi je to kristalno jasno, če nekdo živi nekje tko, da je maček v velki nevarnosti, da se mu kej nardi, v primeru, kot sm ga pa jst opisala, da maš hišo na samem, v naravi, kjer ni cest, prometa...pa res ne vidm razloga, zakaj bi mačka po vsej sili zapiru not, če ma lih tolk procentov možnosti, da se mu kej nadi notr, al pa zuni. 100% obvarovat ga ne morš nikol. Jst v takmu primeru sama ne bi hotla posvojit mačka iz azila, če bi tam zahteval od mene, da ga morm zapret v bajto do konc življenja.
zato, ker je pomoje 5 procentov folka v Sloveniji, ki imajo res okolje brez nevarnosti. Če živi čisto na samem je ponavadi kakšen gozd zraven kar se tudi smatra kot nevarnost.
-
Yazmeen - Cosmofrik
O đizs, sj maš tud v bajti vrjetn kšno nevarnost. Kot sm že rekla, nikjer ni 100%, da se mu ne mor čist nč zgodit! Sj se tud teb lahko kej zgodi, pa greš še vseen ven iz stanovanja ane?
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
bubabiba ja sej sem rekla, da se predam oz. v tem primeru odneham (veš tisto:pametnejši odneha,ne?). Če ne dojameš, da imam izkušnje s tem in imam nekaj pojma o tem, potem to ni moj problem. Očitno si ti tista, ki ni še nikoli ni imela dudarčka doma in po cele dneve skrbela za njega,ali se motim? Ja se strinjam, da je lahko nekaj na pamet pisat o čem nimaš pojma, sej ti delaš enako.
Tistega dela kaj me ti obtožuješ, da nimam odgovora na njega pa ti po pravici nisem prebrala, ker se mi ne da več tvojih bednih postov tak podrobno prebirat. Jaz sem že marsikaj napisala o tem in če te zanima idi brat celo temo nazaj, če ne pa pač odnehaj in me ne citiraj več, ker če še nisi ugotovila, nima smisla.
Jap naša družina ima pač to srečo, da nas je zadost na razpolago in da pač imamo zadost časa-vsaj nekateri izmed nas. In bi za 10 dudarjev naenkrat lahko poskrbeli, sigurno jih pa potem ne bi mogli obdržat-bi jim poiskali dom. In ne pretiravaj, da bi zdaj po 3,4 legel naenkrat k nam vozila, ker tega ni noben rekel. Rekla sem, da 10 bi še šlo, kaj več pa verjetno ne-na žalost!
*amber* sem trdila, da gre mojem mačku boljše kot sosedovem? Hmmmm mali si zmišljuješ ti zravn stvari,al?
Daj poglej na kaki način si napisala stavek ali dva nad linkom in še celoten post nad tem!V postu si me napadla, da kaj se oglašam, ker sem itak navaden laik in nimam pojma o dudarčkih, v drugem postu (kjer je link) pa si napisala, da naj si prej rajši preberem tisto in se kaj naučim, potem pa se oglašam v zvezi s tem. Če to ni bilo mišljeno 'napadalno', potem tudi nevem.
Najboljše, da se z bubabibo dobita in gresta lepo na kavo, ker vidim, da bi se blazno dobro razumele
Tistega dela kaj me ti obtožuješ, da nimam odgovora na njega pa ti po pravici nisem prebrala, ker se mi ne da več tvojih bednih postov tak podrobno prebirat. Jaz sem že marsikaj napisala o tem in če te zanima idi brat celo temo nazaj, če ne pa pač odnehaj in me ne citiraj več, ker če še nisi ugotovila, nima smisla.
Jap naša družina ima pač to srečo, da nas je zadost na razpolago in da pač imamo zadost časa-vsaj nekateri izmed nas. In bi za 10 dudarjev naenkrat lahko poskrbeli, sigurno jih pa potem ne bi mogli obdržat-bi jim poiskali dom. In ne pretiravaj, da bi zdaj po 3,4 legel naenkrat k nam vozila, ker tega ni noben rekel. Rekla sem, da 10 bi še šlo, kaj več pa verjetno ne-na žalost!
*amber* sem trdila, da gre mojem mačku boljše kot sosedovem? Hmmmm mali si zmišljuješ ti zravn stvari,al?
Daj poglej na kaki način si napisala stavek ali dva nad linkom in še celoten post nad tem!V postu si me napadla, da kaj se oglašam, ker sem itak navaden laik in nimam pojma o dudarčkih, v drugem postu (kjer je link) pa si napisala, da naj si prej rajši preberem tisto in se kaj naučim, potem pa se oglašam v zvezi s tem. Če to ni bilo mišljeno 'napadalno', potem tudi nevem.
Najboljše, da se z bubabibo dobita in gresta lepo na kavo, ker vidim, da bi se blazno dobro razumele
-
bubabiba - Kofetarica
Maya19 napisal/-a:Najboljše, da se z bubabibo dobita in gresta lepo na kavo, ker vidim, da bi se blazno dobro razumele
Nimava časa, ker lovimo prostoživečke.
Nisi odgovorila, ker vidiš da ni druge. ne se zdaj nekej zgovarjat. jaz ti nisem nikjer pisala, da bi ti 4 legla pripeljala. Očitno spet nisi dovolj natančno brala. Jaz sem ti resno govorila, da primanjkuje začasnikov in da smo zaradi tega prisiljeni mačke dajat nazaj v okolje zato bi rabili začasnike...in te pač sprašujem, če imate vi toliko časa, če lahko potem k vam pripeljemo? pa brez skrbi samo ene par mačk, ker je z eno lako tudi po par mesecev dela, ker so tako divje, da jih še prijet na moreš z roko. Se pravi bi te lahko štela kot potencialnega začasnika?
Aja pa jaz nič ne dojamem, saj si sama rekla, da si imela do sedaj samo tri dudarje...nevem kako težko je potem iz tega lahko sklepat da še nikoli nisi imela celega večjega legla?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Yazmeen napisal/-a:*purple*, ne obrači mojih besed, ok?
Jst nism nikjer napisala, da VSI enkratno skrbijo za svoje živali, vrjetn se pa kšn najde ane. In ni treba folka vse povprek napadat, ker niso vsi isti! P***a, če pa sam oni znajo skrbet za živali, pa najbol, da se jim mi vsi odrečemo, pa jih njim damo, al kaj, ker smo očitno vsi nesposobni in mučitelji živali?! Ok, zdj pretiravam, ampak hočem povedat, da ne morš na podlagi tega, ker maš ti pač opravka s slabimi izkušnjami (ker pač delaš v zavetišču, al pa si član društva) pol vseh metat v isti koš. In ne skrb, si predstavljam in preberem s čim vse se srečujejo ti ljudje, ki pomagajo in poskrbijo za te živali in kot sm rekla, cenm ta njihov trud.
.
nč ne obračam tvojih besed, napisala sm odgovor na to kar sem prebrala.
in ne nism ciljala na vse, ampak vsekakor tistih, ki ne poskrbijo za stvari ki sem jih naštela, ne morm štet v pozitiven del.
gre se zato, da se ljudje enostavno en zavedajo, da žival lahko zahteva precej več in pozornosti in denarja, kot jim je kdaj na pamet prišlo!In to se začne s tem, da usak tadrug pojambra, da nima za K/S, kje so šele usa cepljenja, zdravljenje, kvalitetna hrana, itn...Pač, nikoli ne bom pristala na to, da je kobajagi svoboda zunaj, za mačka boljša, ker ni!Ker ni svoboda, če ga na usakem vogalu ogrožajo različne situacije!razumem tiste, ki so v tem momentu v tej situaciji, ko pač nič ne morejo in cenim tiste, ki se zavedajo in tega kar so nekoč naredili, nebi ponovili nikdar več!cenim tiste, ki se učijo, ki berejo, ki sledijo pravim in dobrim nasvetom!tistmu, ki pa z glavo v zid trdi, da je bolje če je maček zunaj, pa ne K/S, pa kako mu lahko moškost oduzamemo, pa tralala....sori!Ne morem.Ker s tem, ko ti njemu ne boš odvzel moškosti ne boš naredu čist nč dobrega, samo slabo!In še naprej bo tko kot je zdej, cela piz*arija, polno zapuščenih, povoženih, bolanih,shiranih mačk in psov!
jst pač enostavno, nikjer nebi mačka spustila ven.zraven gozda pa sploh ne, zarad že omenjene stekline, katero nebi pokasirala samo moja mačka, ampak verjetno še cela familija in od tega da bi bli usi dva metra pod zemljo, verjetno ne svobodna mačka ne noben drug nebi mel prou nč dobrega.In ne mi rečt, da se to ne dogaja, ker se.
Aja, pa še na spletki zavetišča horjul je na naslovni strani ena muca skoz katero je očitno šla kosilnca.In še in še je takih zgodb, ko se mački med poljskimi opravili poškodujejo, oziroma umrejo.Ni samo cesta nevarnost pa kretenski sosed, še marskej drugega.
In ja stanovanje lahko krojimo tako, da bo varno, zunanjosti pa žal ne.
in še enkrat, dokler se bodo polnila zavetišča in tako naprej, mislm da se, kako kdo skrbi za žival ,še kako tiče ostalih ljudi+verjetno tudi davkoplačevalcev glede na to da so recimo Gmajnice državne!In dokler bom jst gledala oboge živali in krila stroške za njihova zdravljenja, pa sigurno tud ne bom tiho!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
bubabiba napisal/-a:Maya19 napisal/-a:Najboljše, da se z bubabibo dobita in gresta lepo na kavo, ker vidim, da bi se blazno dobro razumele
Nisi odgovorila, ker vidiš da ni druge. ne se zdaj nekej zgovarjat. jaz ti nisem nikjer pisala, da bi ti 4 legla pripeljala. Očitno spet nisi dovolj natančno brala. Jaz sem ti resno govorila, da primanjkuje začasnikov in da smo zaradi tega prisiljeni mačke dajat nazaj v okolje zato bi rabili začasnike...in te pač sprašujem, če imate vi toliko časa, če lahko potem k vam pripeljemo? pa brez skrbi samo ene par mačk, ker je z eno lako tudi po par mesecev dela, ker so tako divje, da jih še prijet na moreš z roko. Se pravi bi te lahko štela kot potencialnega začasnika?
Aja pa jaz nič ne dojamem, saj si sama rekla, da si imela do sedaj samo tri dudarje...nevem kako težko je potem iz tega lahko sklepat da še nikoli nisi imela celega večjega legla?
Ženska umiri se zdaj in me ne citiraj več, ker imaš o dudarjih malo majn pojma kot jaz-ali si jih slučajno že imela doma?. Če ne bi imela odgovorov, tule ne bi pisala. Napisala sem že vse in ne bom se spet ponavljala! Nevem sicer kje sem trdila, da SEM doma imela že leglo madičkov, ampak ok. Ti že veš. In sej sem ti napisala, da ne berem več tvojih postov tako podrobno, ker se mi jih ne da . Ajde
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
upam, da ste si zrihtale dobrega psihiatra za te vaše zatirane mačke.
-
bubabiba - Kofetarica
Maya19 napisal/-a:bubabiba napisal/-a:Maya19 napisal/-a:Najboljše, da se z bubabibo dobita in gresta lepo na kavo, ker vidim, da bi se blazno dobro razumele
Ženska umiri se zdaj in me ne citiraj več, ker imaš o dudarjih malo majn pojma kot jaz-ali si jih slučajno že imela doma?. Če ne bi imela odgovorov, tule ne bi pisala. Napisala sem že vse in ne bom se spet ponavljala! Nevem sicer kje sem trdila, da SEM doma imela že leglo madičkov, ampak ok. Ti že veš. In sej sem ti napisala, da ne berem več tvojih postov tako podrobno, ker se mi jih ne da . Ajde
1. ni mi treba govorit kaj naj delam
2. ja
3. napisala si kako da ne dojamem da imaš ti že izkušnje, jaz ti pa hočem povedat da NIMAŠ izkušenj s celim leglom
4. Jaz sem te RESNO spraševala, če bi lahko kakšnega vzela, glede na to koliko časa imate, sem si pač mislila da ti je kaj do mačk ane? Govorim ti kakšni so problemi z začasniki in te SPRAŠUJEM če bi lahko ti kakšnega vzela, ti se pa delaš kakor da me ne slišiš? Hmm.
5.Ni treba mojih postov nič podrobno it brat, da bi videla point, ki sem ti ga pisala o prostoživečkah in ti NIMAŠ druge rešitve, ker si do sedaj mogoče skrbela za par dudarjev nisi pa očitno nikoli šla pogledat problematiko mačk enega celega velikega mesta (npr. Lj.), ok?
-
Yazmeen - Cosmofrik
*purple* ne mi naštevat teh zadev, ker nism en idiot, da se tega kao ne zavedam (pač enih zadev, ki si jih naštevala in so praktično vsem jasne) In tud če se vseh nevarnosti zuni tko zlo zavedaš, pol ne spušči svojga mačka sred Ljubljane ven, men pa v isti sapi tlele pametuješ, kaj se našim mačkom lahko nardi nek sred narave, bogu za hrbtom! Pa ne zanimajo me razni izgovori, kako on tega ni navajen, pa bla, bla, a za svojga mačka najdeš pa takoj milijon izgovorov, mi smo pa vsi po vrst eni cepci, ki nimajo pojma! Sploh mi ni jasn, kako maš jajca se oglašat v tem primeru, najprej pr seb poštimi, pol pa men in ostalim nabiji.
Sam to še lahko rečem, da ste ene prov mal obsedene in sploh ne gledate več na dobrobit živali v vsej tej svoji 'zaskrbljenosti'. Ajd, kot sm že milijonkrat povedala, ne rečem, da maš mačka v mestu, mi je jasn, zakaj ga ne spuščaš ven. Najbol, da se še same zabijete not v bajte do konc lajfa, pa svoje otroke tud, k jih boste mele, da se ne bo komu kej nardil, ker bo to pomenil, da ste najbolj grozne matere, kar jih svet premore!
Sam to še lahko rečem, da ste ene prov mal obsedene in sploh ne gledate več na dobrobit živali v vsej tej svoji 'zaskrbljenosti'. Ajd, kot sm že milijonkrat povedala, ne rečem, da maš mačka v mestu, mi je jasn, zakaj ga ne spuščaš ven. Najbol, da se še same zabijete not v bajte do konc lajfa, pa svoje otroke tud, k jih boste mele, da se ne bo komu kej nardil, ker bo to pomenil, da ste najbolj grozne matere, kar jih svet premore!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
uf, seveda mam jajca, ker jst tega zavestno NIKOL več nebi nardila in se zavedam useh nevarnosti in tako naprej!
A jebiga, ne morš mačka, ki se je zunaj rodil in zunaj preživel del žiulenja zapret v hišo, žal to tukej ne gre in sm jasno povedala, da prot takim ljudem nimam nič!isto kot če bi *mala*, ki hrani pritepenke, zaprla use v hišo.Ja to bi bil zapor, ker je maček vajen določenga žiulenja in ga težko navadš na kej druzga.
in yazmeen, sm te mela za mal bolj podučeno, pa vidm da nisi.
In seveda, moj otrok bo stalno pod mojim nadzorom, dokler se ne bo zavedal sveta in nevarnosti okol sebe!če boš pa ti tvojga pustila da prošeta kamor mu je volja,pa kar.
A jebiga, ne morš mačka, ki se je zunaj rodil in zunaj preživel del žiulenja zapret v hišo, žal to tukej ne gre in sm jasno povedala, da prot takim ljudem nimam nič!isto kot če bi *mala*, ki hrani pritepenke, zaprla use v hišo.Ja to bi bil zapor, ker je maček vajen določenga žiulenja in ga težko navadš na kej druzga.
in yazmeen, sm te mela za mal bolj podučeno, pa vidm da nisi.
In seveda, moj otrok bo stalno pod mojim nadzorom, dokler se ne bo zavedal sveta in nevarnosti okol sebe!če boš pa ti tvojga pustila da prošeta kamor mu je volja,pa kar.
-
Yazmeen - Cosmofrik
No, pol pa itak fajn, če zagovarjaš to teorijo, ker moje mačke so ble vse skotene zuni in skor mal podivjane, ko sm jih jst prnesla k hiši (kot sm že povedala, večkrat, ampak očitn rada pozabljaš) in so navajene sam življenja zuni, ker v zaprtem prostoru ratajao čist paranoične, tko da mamo dve skoz zuni, ena se pa sama odloč, kje bi rada bla, notr, al zuni. In ker ji preti tolk nevarnosti vsak dan, je dočakala že 13 let, boga revca.
Drgač se pa tvojmu otroku lahko tud pol kej nardi, ko bo poučen o vsem kar mu preti v zunanjem svetu, a se ti ne zdi? Ker če ne bi blo tko, se ne bi nikol v lajfu nobenmu nč nardil, tko pa ljudje dnevno umirajo, pa ne sam zarad starosti. Tko da najbol, da tud otroke do konc lajfa zaprete v bajte.
Pa ne ti men, da nism poučena, ker ni zmeri sam tist prov in edino pravilno in možno, kokr ti misliš, da je! Tvoje mnenje še ni zlato pravilo, če ti še ni jasn!
Drgač se pa tvojmu otroku lahko tud pol kej nardi, ko bo poučen o vsem kar mu preti v zunanjem svetu, a se ti ne zdi? Ker če ne bi blo tko, se ne bi nikol v lajfu nobenmu nč nardil, tko pa ljudje dnevno umirajo, pa ne sam zarad starosti. Tko da najbol, da tud otroke do konc lajfa zaprete v bajte.
Pa ne ti men, da nism poučena, ker ni zmeri sam tist prov in edino pravilno in možno, kokr ti misliš, da je! Tvoje mnenje še ni zlato pravilo, če ti še ni jasn!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov