Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 11. Apr. 2009 15:22

Zakaj še kar naprej vztrajate???? Še enega ki ga bo avto povozil??!!! Zapret bi dala take. Včeraj sem sama stala ob takem mačku, ki je ležal povožen in je še trzal z glavico. Celo noč sem prejokala in kadila čike, ko sem drugače nekadilka. In mb oblasti ne storijo ničesar. So mi rekli naj ga v dramlje peljem! Seveda. 45 km oddaljeno. Maček je potem med pogovori po telefonu izdihnil. Iz srca sovražim ljudi, ki delate takšno krivico ubogim živalim. Upam, da ti bodo spodnje slike v užitek. Če pa nameravaš imeti mačka noter, ker si se spametovala, se ti pa za napisano že vnaprej globoko opravičujem. *purple* mene pa zanima, če imaš kakšne izkušnje ali če veš za kakšno društvo kjer se bojujejo proti takim. Močno me muči, da bi pisala pritožbe na vse žive kraje, meni se to ne zdi normalno no. V kakšnem svetu pa živimo? Pa naj si me ne drzne zdaj kdo izzivati prosim, ker se sekiram za mačke tistih, ki jih spuščajo, ki si jih sploh ne zaslužijo. In po takšnih prizorih mi ne more noben ''ohjazsemnajboljpameten'' trditi, da so mačke vesele veni in da so noter zaprte. Pa kaj sploh veste kako te živali trpijo?
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 11. Apr. 2009 15:23

zala123 napisal/-a:Jaz sem velika ljubiteljica mačk, a sem trenutno brez mačka, ker je nekam izginil. Predvidevamo, da ga je najbrž kje kdo povozil.

draga ljubiteljica mačka...to nisi!! Daleč od tega.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 11. Apr. 2009 15:39

zala123 napisal/-a:Jaz sem velika ljubiteljica mačk, a sem trenutno brez mačka, ker je nekam izginil. Predvidevamo, da ga je najbrž kje kdo povozil.
Tako da si moram nujno priskrbeti novega tigrčka, ker si ne predstavljam bit brez mačka.

Da bo tud naslednjega povozil avto? In naslednjega...

Ja, res si prava ljubiteljica mačk, ni kej.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 11. Apr. 2009 15:39

ups napačna tema
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 11. Apr. 2009 15:42

...
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 11. Apr. 2009 16:17

frigga napisal/-a:
Tako da si moram nujno priskrbeti novega tigrčka, ker si ne predstavljam bit brez mačka.

Da bo tud naslednjega povozil avto? In naslednjega...

Ja, res si prava ljubiteljica mačk, ni kej.

Ne bom komentirala Sessinega posta, ker ja je hudo videt takega mačka. Samo to: jaz bi ga sicer takoj pobasala v avto in ga odpeljala do najbližjega veterinarja, ti si pa pač najprej na dolgo in široko klicarila okoli in je mačka izdihnila (čeprav bi verjetno v vsakem primeru-na žalost). Če misliš še vedno trditi, da ste ve oh in ah najboljše skrbnice živalim, me jih pa nimamo rade, potem trdi to naprej. Me ne briga več. Mislim, da smo že končale to debato in ugotovile, da ne bomo nikoli enakega mnenja! Tudi jaz bi lahko še marsikaj napisala, ampak ne bom več! Jaz vem kaj je za MOJE mačke najboljše in pika. Vsepovsod se jim lahko kaj zgodi, ne samo zunaj. Strinjam se edino v tem, da če kdo živi zravn zelo prometne ceste (recimo sredi mesta) naj rajši nima mačke in konec. Tako težko je to razumet,ne?

Drugače pa: frigga ti si pa tako tudi že dokazala kaka ljubiteljica živali si (govorim o zapiranju psov v majhne kletke, čeprav so že itak v stanovanju, ki (predvidevam) ni ogromno+ o nasvetu eni punci, naj svojo mačko zapre v eno sobo,tam nastavi wc, zravn hrano in vodo, naj ne pozabi še okna zapret itd. medtem ko nje celi dan ali dva ne bo!). In ti misliš, da samo zato, ker tu pa tam posvojiš žival iz Horjula, da si s tem dobra in največja ljubiteljica živali?! Neeee neee motiš se veš. In take ljudi bi jaz prvo preverjala in jim odvzemala ljubljenčke, ampak v naši ljubi Sloveniji pač ne nardijo veliko na področju živali.
Zakaj hudiča si nekdo, ki nima časa (zaradi dela ali karkoli) vozi domov živali iz zavetišča, potem jih pa čez dan po par ur prepušča same sebi v kletki? Aja ups, itak tisti čas spijo. Ker pol je pa vseeno ali spijo na kavču ali pa v tisti kletki, a ne? Bravo, res bravo. To pa je razmišljanje neke ljubiteljice živali.

In ne, ne rabiš mi odgovarjat. Jaz sem samo napisala moje mnenje in pa tudi dejstva,ker ne morem mimo tega, da si taki ljudje, ki delajo enako (ali 'huje') kot jaz in marsikatera druga,drznejo dvomit v to, kake ljubiteljice živali smo :roll: . Svašta ej...Priznam, razočarana sem nad friggo, ker sem jo sprva res rada brala, ker je imela dobre nasvete in vse. Ko sem pa to prebrala pa mi je vse dol padlo :? . Vem, da se ne boš sekirala zdaj za moje mnenje, ampak ok nima veze...

Zdaj pa res ne bom več sodelovala v tej temi, ker itak ne pridemo konca. Razen če bo katera potrebovala kakšen nasvet in bom poznala odgovor ali bom imela izkušnje že s tistim ter če se bo šlo za moje mucke.

Lep dan!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 11. Apr. 2009 17:13

Matr vam gre v nos ta kletka. Ni mi pomembno, kaj si ve mislite o tem, da psa zapiram v kletko za par ur, ne bom pa dovolila, da nekdo, ki me sploh ne pozna, piše, da vzamem žival iz zavetišča, čeprav nimam časa zanjo. Ti niti slučajno ne veš, koliko ur na dan jst preživim z mojimi mački in psi in naj ti povem, da je to število ur neprimerno in neprimerljivo večje od časa, ki ga psici preživita v kletki. In čas, ki ga preživim z njimi je kakovosten in dobro izrabljen (če ne verjameš, pridi na obisk in boš sama videla, kakšni lahko postanejo potencialno problematični pitbulli, če se dovolj časa in dovolj kakovostno ukvarjaš z njimi). Kletko sem začela uporabljati po nasvetu zelo dobre in izkušene pasje behavioristke ter po korakih in programu, ki mi je bil predpisan. Samo zaradi druge psice, ki sem jo vzela, sem se selila v večje stanovanje, plačujem veliko višjo najemnino in dobro vem, kaj pomeni odpovedati se določenim stvarem samo zato, da se imajo lahko moje živali fajn. In SE imajo fajn. Čisto nič jim ne manjka, ker jim dajem vse, kar jim lahko dam. Ker so zdrave, na varnem in z ljudmi, ki jim pomenijo največ. Ker Notti zdajle spi zavita v klobček v mojem naročju, Sisi smrči na kavču, Žiži pa - ne boš verjela - prostovoljno bivakira v Sisijini kletki, ker ima tam mir in lahko drnjoha, brez da ga kdo moti. Aja, Ronja je z mojim v službi - kar tako, ker si je moj pač tako zaželel.
Ti svetujem, da pokličeš inšpekcijo, da pridejo preveriti, kako grozno slabo se godi mojim živalim.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 11. Apr. 2009 17:42

Kako si drzneš??!! Bila sem na kolesu in mačka je umrla v roku 5 minut!!!! Ura je bila pol dvanjstih zvečer!! Če se ne bi ustavila sploh opazila ne bi da mačka živi jebemti!! To ni moja dolžnost za tuje mačke skrbet, to je dolžnost takih kot si ti!! Zdaj pa še boste nas, ki imamo srce obtoževali lastne svinjarije! Sram vas bilo.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 11. Apr. 2009 18:06

Ja gre mi v nos ta kletka in mislim, da nisem edina. Ne razumem kako se dela tak halo, če katera napiše, da ima mačko, ki lahko gre ven kdaj hoče, pri tem, da se pa nekoga zapira nekam pa so vse tiho kot miši. Zakaj si neka frigga kaj tako 'nehumanega' lahko privošči? A mi lahko to kdo razloži? Da nimaš časa sem sklepala iz tega, ker si v temi o psih napisala, da je pes v kletki medtem ko te ni in to je par ur. In sem sklepala,da si v službi med tem časom ali karkoli. In kaj je to za en strokovnjak, da predpiše, da je pes v kletki,s tem da je že itak zaprt v stanovanju? Daj napiši ime pa telefonsko pa bom poklicala to prijazno gospo pa mi naj razloži v čem je finta tega in če res verjame, da kaj takega dela nekdo, ki bi naj imel rad svoje živali!Živali niso sužnji, ki bi jih kar tak lahko nekam zapirali!In sem kje napisala, da se ne posvečaš živalim ko si doma? Ti verjamem. Verjamem tudi, da ogromno veš o zavetiščih, o raznih številkah za pomoč, o hrani itd. Zato ravno me je šokiralo ko sem videla to o kletkah in on nasvet ki si ga dala uporabnici kaj naj naredi z mačko ko nje ni doma. Sem napisala tudi, da sem vedno rada brala in tudi upoštevala tvoje nasvete, ampak tega s kletko si pa ne bi drznila svoji živali naredit-niti za pol ure, kaj šele za par ur! In ja itak ti je prekleto vseeno kaj si kar neka uporabnica misli o tebi in o tej zadevi, ampak če boš ti nas označevala za ne vem kaj, ker spustimo mačko ven, potem rajši poglej kaj jim ti delaš in se vprašaj kaj je hujše. Tako kot si ti napisala, da narediš vse za tvoje živali po tvojih zmožnostih, tako tudi jaz, klub temu, da jim (OPA) dovolim ven, kadar hočejo. In kako imaš ti potemtakem pravico nas 'žalit'?
Ok bom poklicala strokovnjake naj pridejo pogledat k tebi,ampak takrat tudi imej psa zaprtega v kletki. In verjamem, da gre občasno tudi prostovoljno tja spat, sej kaj pa naj drugega, če je pes 'navajen' tega.(EDIT:sem zdaj vidla, da je Žiži mačka. Ampak Sisi tud verjetno gre kdaj kar tak v kletko ležat, da ima mir.) Samo ne vem, zakaj mu je to treba dol zapret. Naš mali mucek tudi rad spi v oni torbi za nošenje mačk, ker je bil tako navajen od malega, p ga vseeno ne zapiram noter. Če gre sam noter ok naj gre, ne bom ga pa držala noter po par ur.

Sessa ni tvoja dolžnost za tuje mačke skrbet? Pametna izjava res za osebo, ki baje ima rada živali in tako vneto žali nas, ki nimamo istega mnenja kot ona :roll: . In ja vem, da je moja dolžnost poskrbet tudi za tujo žival in to tudi naredim, če sem v takem primeru kot si bila ti. Se čudim, da se nisi dalje odpeljala včeraj, če ni tvoja dolžnost za TUJO mačko poskrbet. Torej je nisi pokopala nekam in jo kar pustila tam al kako?!

Ma fak ej ko je tale tema edina na tem forumu, kjer še občasno sodelujem in tudi edina ki me lahko vrže iz tira zaradi nekaterih! :?
Samo neeee ne bom se več vmešavala (se bom prisilila zdaj pa res).Res škoda da ni več tipke ignor. Ampak kaj hočemo a ne...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 11. Apr. 2009 21:59

Ne vem, zakaj imaš toliko proti kletki, če sploh ne veš, kakšen točno je njen namen.

Najprej še tole... a vsi tisti, ki hodimo v službo, ne smemo imeti živali al kako? Jst osebno ne poznam človeka, ki ima doma žival, ki ni bila še nikoli sama.

Zdej pa nazaj h kletki.
A si ti že kdaj slišala za ločitveno tesnobo pri psih? A si se kdaj pogovarjala s kakšnim strokovnjakom, kakšne so lahko posledice tega? Si videla kdaj to na lastne oči? Jaz sem pri moji psici. Ko sem prišla domov s šihta (večkrat, ker sem se - trapa - upirala ideji o kletki) in je bilo celo stanovanje v razsulu, ko bi se moja psica lahko zelo poškodovala. Pri psih, ki so med časom, ki ga preživljajo sami, nagnjeni k uničevanju (ko sem pospravila vse, kar bi lahko uničila, mi je zgrizla omaro v hodniku), je kletka edina možna rešitev. Seveda to ne pomeni, da kupiš kletko, psa fukneš not in ga pustiš, naj se sam navadi. Potrebnega je veliko časa in navajanja, da pes kletko spozna, da ugotovi, da je to prostor, rezerviran samo zanj. Potem ga navajaš, da se navadi notri spat. Šele ko je vse to osvojeno, ga začneš puščati samega v kletki. In to ni nobeno zasužnjevanje, ampak samo trening (ravno tako, kot je treba psa naučiti, da da prostor in mir, ko je treba). Odkar imamo kletko, sem vsaj brez skrbi, da bi se Sisi v najini odsotnosti kaj zgodilo, ker sva jo naučila, da beseda ''kletka'' pomeni, da midva greva in da je čas za spanje - v kletki. Pred tem je seveda obvezen dooolg sprehod.
In nisem zagovornica kletke v vseh situacijah. Če imaš psa, ki lahko normalno preživi čas, ko je sam, potem itak ni potrebna. Žal pa niso vsi psi takšni.

Kar se tiče mačk... jaz sem takrat napisala, da ni nič narobe, če mačka preživi sama 24 ur, več pa ne. Če imaš koga, ki bi šel mačko pogledat in nafutrat v takši situaciji, potem super, problem rešen. Če pa nimaš, ni pa tudi nič narobe, če je maček en dan sam. Pač poskrbiš za to, da ima dovolj hrane in vode ter čist wc. Kar pa seveda ne sme postati stalna praksa. Jaz sem imela v mislih situacije, ko pač ne gre drugače.

Aja, a ti resno misliš, da bi inšpekcija ukrepala zato, ker bi videla psa v kletki? A veš, katere stvari se sankcionirajo? In zakaj imeti psa v kletki ne pomeni mučenje? Si že slišala kdaj psa tuliti od groze in strahu zaradi nevestnih lastnikov? Ali videla psihično uničenega psa zaradi istega razloga? Če misliš, da lahko mojo srečno, veselo in zadovoljno, predvsem pa zdravo Sisi primerjaš s tem, si udarila mimo.

Sicer pa zaključujem tole debato, ker stojimo na različnih bregovih. Jaz vem, kaj je za moje živali dobro in kako moram poskrbeti zanje, da bodo dočakale svojo naravno starost (bohnedaj kakšne bolezni) - za zunanje mačke, ki ne živijo v varnem okolju, ali pse, ki sami hodijo na sprehod, pa tega, žal, ne moreš trditi.
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a zala123 » 11. Apr. 2009 22:42

Sessa napisal/-a:

draga ljubiteljica mačka...to nisi!! Daleč od tega.

Hvala za komentar! Sem prepričana, da sem za mačke naredila veliko več dobrega kot ti. Jaz pa ne prenesem tistih, ki imajo živali doma zaprte in ne na svobodi. Drugače pa ni nobenega dokaza, da ga je kdo povozil, ampak možno bi bilo, ker res ne vem kje je. Ne živim ob nobeni cesti, ampak tale se je pač potepal, ker mu je tako pasalo in je bila to njegova želja ne moja.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 11. Apr. 2009 22:54

Sessa napisal/-a:Kako si drzneš??!! Bila sem na kolesu in mačka je umrla v roku 5 minut!!!! Ura je bila pol dvanjstih zvečer!! Če se ne bi ustavila sploh opazila ne bi da mačka živi jebemti!! To ni moja dolžnost za tuje mačke skrbet, to je dolžnost takih kot si ti!! Zdaj pa še boste nas, ki imamo srce obtoževali lastne svinjarije! Sram vas bilo.

Tista, ki ima kaj srca do živali ne bi limala takšnih slik gor že iz spoštovanja do uboge živali.
Torej hočem ti povedati, da pazi, da ne greš kdaj na cesto, da te kdo ne povozi, da ne bodo šli tvoji starši v arest, ker te nimajo doma zaklenjeno tako kot Fritzl svojo hčerko.
Jaz bi dal v arest vse tiste, ki zapirajo živali v kletke, da bi videli kako prijetno jim je na tem majhnem teritoriju.
In draga moja moj pes ve kdaj lahko gre čez cesto. Če pa tvoj ne si ga pač narobe vzgojila.
Kar se pa mačkov tiče je svobodna žival in jo nimaš pravice zapirat. In kaj naj motem iztrebimo vse mačke, da slučajno kakšne kdo ne povozi.
Svetujem ti, da v gmajni poloviš vse srne, medvede,... jih zapreš doma v kletko, da jih kdo ne zbije na cesti. Žal je smrt del življenja in nezgode se dogajajo tako pri živalih kot ljudeh. Mučil in namerno povzročal smrt pa je naš krajan, ki je imal mačke in pse v stanovanju v svinjariji in brez hrane po cel teden, ko je odhajal na službeno pot. Mačke in psi so bili dobesedno divji in bolni. Toliko o tem kaj se dogaja za zaprtimi stenami.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Apr. 2009 22:55

sessa, ne žal ne poznam nobenga društva, ki bi šel proti takim ljudem.Edinop zavetišča pa da se določenmu inšpekcijo pošilja skos in skos.Od povoženga mačka tkole je pa težko ugotovit, kdo je lastnik.

sicer pa se v to debato ne bom spuščala, ker je zakonik jasno napisan, jasno je s strani strokovnjakov, s strani zavetišč ki rešujejo podn ki so ga nardil ljudje, s strani veterinarjev, kaj pomeni biti LJUBITELJ živali!
Tko, da nimam več kej dodat...Tist ki ne spada v te sektorje, ki ima neko svoje bedno mnenje ki povzroča živali škodo, zame pač NI ljubitelj živali.
In sessa je čist prav povedala, medtem ko je bla obtožena zakaj mačka ni peljala h veterinarju, ona NI dolžna skrbeti za tuje mačke, ampak je vsak lastnik dolžan (celo po zakonu!) skrbeti za svoje mačke!
In tle ni več kej za dodat!edino škoda, da je naša država tak podn, da jim je bolj važno kako se bo ulca na žalah imenovala, kot življenje živali. :roll:

sicer še tole bi dodala, s friggino kletko se tud jst ne strinjam, ampak glede na njeno skrb za svoje živali, ji glede kletke ne bom pridigala, ker VEM da poskrbi TOČNO TAKO kot je treba!

OMG matjaz!!a zdej ker je nalimala dejansko stanje in ker ga ni skrila, pa nima srca??ja res, zakaj potem dajejo na televizijo posnetke potresa v italiji, Fritzla in use ostale stvari???Da ljudje vidijo, da se ozrejo naokoli, da dojamejo neko sporočilo, ki ga očitno nekdo zaplankan, ne zna!In čist prav je da so te slike gor, da se vidi, kaj človek dela z živaljo!
In ne sori, to da dnevno leži po cestah razmesarjenih miljon mačk ni nezgoda!Prvič kot prvič če jo povoziš lahko primerno poskrbiš zanjo, drugič kot drugič si je pa človek enostavno egoistično prisvojil svet in se ne ozira na druge, kar je pa napaka, ker niso na svetu samo ljudje, ampak tudi živali!se zgodi, da zbiješ recimo srno in 80% folka, se bo odpeljalo naprej če bo avto še v voznem stanju!verjetno nas je malo takih, ki bi klicale policijo in lovce da se ubogo žival pospravi če je mrtva oziroma nevem, jo bi sama zavozila do azila za prostoživeče živali in s tem do veterinarske oskrbe in plačala tist dnar ki ga morm v tem primeru za kazen plačat!
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a zala123 » 11. Apr. 2009 23:01

Sessa napisal/-a: To ni moja dolžnost za tuje mačke skrbet

No jaz sem skrbela za tujega mačka, ki je prišel k nam ves sestradan in kar ostal pri nas sam od sebe. Maček sam od sebe nikoli ni hotel niti stopiti v hišo za razliko od ostalih mačk, ki jih poznam. Očitno je bil prej navajen na takšno okolje. Zbeznel je takoj, če sem ga samo poskušala nesti v hišo. Zunaj pa je bil popolnoma miren. Ko je bil še bolan sem odšla do veterinarja po zdravila in se je muc lepo pozdravil.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Apr. 2009 23:15

Maya19 napisal/-a:Ja gre mi v nos ta kletka in mislim, da nisem edina. Ne razumem kako se dela tak halo, če katera napiše, da ima mačko, ki lahko gre ven kdaj hoče, pri tem, da se pa nekoga zapira nekam pa so vse tiho kot miši. Zakaj si neka frigga kaj tako 'nehumanega' lahko privošči? A mi lahko to kdo razloži? Da nimaš časa sem sklepala iz tega, ker si v temi o psih napisala, da je pes v kletki medtem ko te ni in to je par ur. In sem sklepala,da si v službi med tem časom ali karkoli. In kaj je to za en strokovnjak, da predpiše, da je pes v kletki,s tem da je že itak zaprt v stanovanju? Daj napiši ime pa telefonsko pa bom poklicala to prijazno gospo pa mi naj razloži v čem je finta tega in če res verjame, da kaj takega dela nekdo, ki bi naj imel rad svoje živali!Živali niso sužnji, ki bi jih kar tak lahko nekam zapirali!In sem kje napisala, da se ne posvečaš živalim ko si doma? Ti verjamem. Verjamem tudi, da ogromno veš o zavetiščih, o raznih številkah za pomoč, o hrani itd. Zato ravno me je šokiralo ko sem videla to o kletkah in on nasvet ki si ga dala uporabnici kaj naj naredi z mačko ko nje ni doma. Sem napisala tudi, da sem vedno rada brala in tudi upoštevala tvoje nasvete, ampak tega s kletko si pa ne bi drznila svoji živali naredit-niti za pol ure, kaj šele za par ur! In ja itak ti je prekleto vseeno kaj si kar neka uporabnica misli o tebi in o tej zadevi, ampak če boš ti nas označevala za ne vem kaj, ker spustimo mačko ven, potem rajši poglej kaj jim ti delaš in se vprašaj kaj je hujše. Tako kot si ti napisala, da narediš vse za tvoje živali po tvojih zmožnostih, tako tudi jaz, klub temu, da jim (OPA) dovolim ven, kadar hočejo. In kako imaš ti potemtakem pravico nas 'žalit'?
Ok bom poklicala strokovnjake naj pridejo pogledat k tebi,ampak takrat tudi imej psa zaprtega v kletki. In verjamem, da gre občasno tudi prostovoljno tja spat, sej kaj pa naj drugega, če je pes 'navajen' tega.(EDIT:sem zdaj vidla, da je Žiži mačka. Ampak Sisi tud verjetno gre kdaj kar tak v kletko ležat, da ima mir.) Samo ne vem, zakaj mu je to treba dol zapret. Naš mali mucek tudi rad spi v oni torbi za nošenje mačk, ker je bil tako navajen od malega, p ga vseeno ne zapiram noter. Če gre sam noter ok naj gre, ne bom ga pa držala noter po par ur.

Sessa ni tvoja dolžnost za tuje mačke skrbet? Pametna izjava res za osebo, ki baje ima rada živali in tako vneto žali nas, ki nimamo istega mnenja kot ona :roll: . In ja vem, da je moja dolžnost poskrbet tudi za tujo žival in to tudi naredim, če sem v takem primeru kot si bila ti. Se čudim, da se nisi dalje odpeljala včeraj, če ni tvoja dolžnost za TUJO mačko poskrbet. Torej je nisi pokopala nekam in jo kar pustila tam al kako?!

Ma fak ej ko je tale tema edina na tem forumu, kjer še občasno sodelujem in tudi edina ki me lahko vrže iz tira zaradi nekaterih! :?
Samo neeee ne bom se več vmešavala (se bom prisilila zdaj pa res).Res škoda da ni več tipke ignor. Ampak kaj hočemo a ne...

:gut:

Da si kdo privošči psa imeti v stanovanju v kletki pa tudi še nisem slišala. Moj bivši je bil veterinar in je bil strogo proti vsakršnemu zapiranju živali.
V stanovanju nismo smeli imeti niti papagaja, ker on ni prenesel tega omejevanja. Pač on je študiral psihologijo živali. Doma pa je imel psa, ki je bil vedno odvezan, edino kadar nas ni bilo doma je bil zamrešen, ampak zunaj na zraku na dovolj velikem prostoru.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov