Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
Ah, a se šališ?? Da jih bo vtaknil v bučko??(ribico mislim) šalo na stran, problem je tud v tem, da ljudje dejansko še vedno mislijo, da je žival za na hranit in to je to. Jaz sem spoznala ogromno ljudi, ki mi je trdilo, da sem zmešana, ker grem mačka cepit. Taki so ljudje, ki potem trdijo, da so mačke hinavske (nikoli, ne bom pozabila tega stavka, ki je priplesal naravnost iz ust sanje grohar) in da hodijo samo jesti domov. Ja haalo? Če te maček sploh ne pozna, ko se ne ukvarjaš z njim.
-
PoohBear - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 3. 2009
Aja pa Yazmeen, si mi nekaj napisala v temi Kopanje mačk, pa ti bom kar tukaj odgovorila. Ja, s tem se tudi jaz strinjam, pač vsak najbolje pozna svojo mačko in še posebej nam, laikom, se zgodi, da ga tudi userjemo, po domače povedano, to seveda razumem. Nisem vedela, da si tako mislila in se ti opravičujem, je pa res, da ni noben moj post letel (samo) nate, pač na nikogar, samo povem svoje mnenje
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
metuljčica* napisal/-a:In ne vem katera je že napisala, da bi maček MORAL biti kastriran (oz. mačka sterilizirana): vse lepo in prav in en kup ''problemov'' manj, od označevanja do oddaje muckov, ampak potem bi bilo malo težje dobiti male mucke, ko bi se odločili, da ga pač želite. Z izjemo potepuških in tistih iz zavetišč seveda.
ok, to je pa najbolj lame popst ever!
ja valda, dejmo ne skrbet za mačke, dejmo jih ne k/s, dejmo, sam da jih bo še za nas, sam da bo za našo rit! faaaak!
mislm, da je človek že preveč uniču na tem planetu;postrelu divjadi da ne bo ogrožen, postrelu živali ki so nagonsko napadale, zoožil žiuljenski prostor živali, da so ga sploh začele ogrožat...zdej dejmo pa še načrtno part use mačke, da jih bo ja čimveč, sej kaj, v zavetiščih je itak dost placa, če jih pa polovica pocrka od lakote al pa kukrkol drgač pa itak par mačkou manj a ne in nobene škode
Zavetišča so PREPOLNA!!!Pokajo po šivih, najdenih in zapuščenih mačk je OGROMNO, tko da sploh ni treba skrbet, da bi jih zmanjkalo!sicer pa četudi se usa procedura navadnih mačk "mešancev" ustavi, mi je prou useeno če začnejo samo rodovniške po 500 € prodajat!Mislm, da bi blo stokrat manj use svinjarije, ki se zdaj dogaja!
in ne pomaga ti mačji mladič čigar mama je zaradi nenzadorovanega parjenja dobila aids in levkozo in še kej ostalega!
sicer pa al je mačka bla v preteklosti nevemkaj, to sploh ni bitno!Bitno je to, da je ZDAJ mačka odvisna v celoti od človeka!In temu primerno se je treba obnašat!
V preteklosti ni blo tok bolezni, ni blo avtomobilou, ni blo strupou ki si jih nastavljali sosedje, marsčesa ni blo!in takrat je bilo lažje, da je mačka zunaj.Daned v civiliziranem svetu pač to ne gre!Mogoče nekje na neki oddaljeni vasi kjer ni prometa še gre to skozi, ampak tud tam ji recimo grozi ugriz stekle lisice.In potem vemo kako gre; stekla lisica-stekla mačka-stekla cela familija!Ja je malo primerou, ampak še vedno so in lahko je ta primer kdorkoli!Če je mačka notr ne more dobit ne stekline, ne avto je ne more zbit, ne nč!Intenziteta nevarnosti, ki se zgodijo v hiši je bistveno bistveno manjša kot zunaj!
in nevem, a ni frigga predstavla statistike kok zunanjih mačk preživi?kaj pa tukej ni jasno pa ne vem?
poohBear...A ni z zlatimi ribicami isto?zaprte v akvariju in to je to...Kot ptiči, hrčki, činčile, psi, konji, krave, prašiči, itn, itn, itn....
tko pač je, človek si je use podredil in z vsem dela kar mu pade na pamet!na nas pa je, kako bomo sami poskrbeli za tistega ki imamo doma!
Jst sm mela kanarčka, ki je bil redno spuščen po stanovanju.sicer ga nebi imela, ampak ga je mel dedek za družbo in ko je umrl, smo ga vzeli mi.Ni bil cele dneve zaprt v tisti grozni kletki!isto morski prašiček..Spuščen iz kletke cel dan...bač smo zabakadirali kable in podobno in ni blo nobene panike.In isto pes, in isto mački...Vsem nudim svobodo, ampak v tej meri, da jim ne more škodvat!
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Sem zdaj samo malo brala vaše poste in pametno molčala...Kaj lahko rečem je samo, da nevem kako ste ene lahko take, da imate nas ki mačkam dovolimo tudi ven za zaostale in nas označujete kot mučiteljice mačk. Čakaj malo a to, ko ena uporabnica napiše, da je logično da mačka na vso silo hoče ven,pa jo vseeno ne spusti ven pa ni mučenje?! Za mene je...ko mora boga mačka vedno mijavkat pa se 'razburjat' ko gre kdo skozi vrata. Ne resno a mislite, da se takrat mačka vredu počuti in je oh in sploh zadovoljna?! Ni mi jasno zakaj tako dvolično razmišljanje. Tudi mačka lahko zboli na psihi,ali se motim? Ali pa da neka kao zelo izkušena oseba tule na forumu drugim svetuje naj mačko zaprejo v eno sobo in obvezno zapre še okno v tej sobici, če je kak dan ne bo doma, pa mi res da misliti. Ali pa da svoje pse za par ur zapira v kletko (+tega so psi itak že v stanovanju), da ja ne bodo kaj ušpičili medtem ko lastnice ni doma, je za mene naravnost grozljivo. In potem se take uporabnice tukaj najbolj delajo pametne, ker one pa ja imajo že toliko izkušenj in valda najboljše vse vejo . Takim osebam lahko jaz svetujem naj se malo zamislijo in ne nam, ki nismo zato, da je mačka cel dan zaprta nekje v bajti (se ponavljam:seveda, če ne živiš ob glavni cesti! ja ja to je zelo pomembno!).
Wiiii jaz pa v petek končno dobim novega muceka . Tamali je dal že čez razglistenje+prvo cepitev, tako, da je pripravljen priti k nam. Je pa čist črni z dolgo dlako in z najbolj sinje modrimi očmi kaj sem jih pri kaki muci vidla. Komaj čakam! Aja in ne ni pasemski...radi ga bomo vseeno imeli in ga z veseljem sprejeli med nas .
Wiiii jaz pa v petek končno dobim novega muceka . Tamali je dal že čez razglistenje+prvo cepitev, tako, da je pripravljen priti k nam. Je pa čist črni z dolgo dlako in z najbolj sinje modrimi očmi kaj sem jih pri kaki muci vidla. Komaj čakam! Aja in ne ni pasemski...radi ga bomo vseeno imeli in ga z veseljem sprejeli med nas .
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ne maya, zdej nimaš več kej....Gre se pa zato, da take stvari zagovarjate in bi očitno (usaj nekatere so to priznale) use naslednje mačke zavestno spustile spet ven.
glede zapiranja mačk v prostore in puščanje samih doma, zapiranja psou v kletke, tukej se strinjam.sem absolutno proti temu.tega ne podpiram, ker sm mnenja, da se da tud psa navadt da ne bo nč uniču tačas ko bo sam doma.
glede zapiranja mačk v prostore in puščanje samih doma, zapiranja psou v kletke, tukej se strinjam.sem absolutno proti temu.tega ne podpiram, ker sm mnenja, da se da tud psa navadt da ne bo nč uniču tačas ko bo sam doma.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Mačka in otrok, res dobra in predvsem intiligentna primerjava. Nevem kaj naj sploh napišem.Sessa napisal/-a:Glej, ene prav nočete razumet...VAAALDAAA da rine veen sem malo prej napisala, da mačka ne ve kaj je dobro za njo, zato bi naj mi bili bolj pametni. Kaj a froc ko se bo hotel zadeti s travo, boš mu jo še zmotala ali kaj? Kdo je rekel, da če mačka sili ven pomeni, da more bit veni? Oz, se opravičujem-sama spuščena veni?
Torej ti, velika ljubiteljica in poznavalka živali, bi svojo mačko raje na silo mela zaprto v hiši in je nebi spustila ven niti če bi maček jokal in bil vidno živčen in nesrečen, ker ne more na sosednji travnik za 2 uri? Čestitam, nagrada za naj lastnico mačke ti ne uide Glavno da ti veš kaj je dobro za njo.
I laugh at gilded butterflies.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Jaz sem mačkonko vzela iz zavetišča, dobila vso potrebno papirologijo in niti na enemu papirju ne piše, da mora bit noter. Jaz jo sicer imem, ker sem v bloku, ampak pisat, da je mačka izključno za notranje življenje, je pa milo rečeno traparija.
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
[quote="choco.cat
Torej ti, velika ljubiteljica in poznavalka živali, bi svojo mačko raje na silo mela zaprto v hiši in je nebi spustila ven niti če bi maček jokal in bil vidno živčen in nesrečen, ker ne more na sosednji travnik za 2 uri? Čestitam, nagrada za naj lastnico mačke ti ne uide Glavno da ti veš kaj je dobro za njo.[/quote]
ne, napisala sem, da bi mačko imela veni pod nadzorom, ne da bi jo noter zapirala, jaz nevem-jaz si vedno preberem post, predno ga poskušam kritizirat in pisca delat majhnega.
Torej ti, velika ljubiteljica in poznavalka živali, bi svojo mačko raje na silo mela zaprto v hiši in je nebi spustila ven niti če bi maček jokal in bil vidno živčen in nesrečen, ker ne more na sosednji travnik za 2 uri? Čestitam, nagrada za naj lastnico mačke ti ne uide Glavno da ti veš kaj je dobro za njo.[/quote]
ne, napisala sem, da bi mačko imela veni pod nadzorom, ne da bi jo noter zapirala, jaz nevem-jaz si vedno preberem post, predno ga poskušam kritizirat in pisca delat majhnega.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
floribunda napisal/-a:to da smo jih ljudje udomačili, jih začeli futrat z briketi, jih iztrgali iz naravnega okolja, zaprli v stanovanja kjer majo natanko 60m2 placa je zame nenaravno in neetično. ampak prav, naj bo tako. itak človek ni sposoben spoštovat naravanih procesov in živet v sožitju s tem kar mu je dano.
to, da zapirate mačka v bajto in pazite nanj kot na punčico svojega očesa je VAŠA potreba. ker je ČLOVEKA, egoistično in nerazumsko naravnano bitje, strah da bo izgubil svojo ljubljeno žival.
vse živali so v osnovi divje in če smo iz njih naredili za samostojno življenje nesposobne ljubljenčke je to zgolj zaradi našega egoizma in ne ker bi živali to potrebovale.
ko bomo ljudje nehali 'vedet' kaj je dobro za vse okoli nas bo svet dosti dosti lepši.
Dobro povedano!
*purple* s tabo se pa ne mislim več prerekati in bom odslej v tej temi komentirala le poste drugih uporabnic. Pa ne zato, ker se ne strinjaš z mano, saj se ti tudi ni treba (in je čisto normalno, da imamo ljudje razliučna mnenja) - to seveda lahko sprejmem, pač pa zato, ker človek nekaj napiše, ti pa njegove besede 3x obrneš in mu na koncu pripišeš besede, ki jih sploh ni hotel reči in takšno mišljenje, ki ga sploh nima!!! V bistvu velikokrat sploh ne razumeš, kaj nekdo hoče povedati in kar tupiš svoje in delaš neke (ekstremne) izpeljave, četudi so v nasprotju s stališčem tvojega ''sogovornika''! Človek se resno vpraša o tvoji podstrešju!
Tako da v tej temi ne odgovarjam več na tvoje poste, svoje mnenje še vedno imam (le da so ga druge bolj razumele kot ti), se mi pa ne zdi vredno ti odgovarjati - vsaj dokler komuniciraš na že omenjenem nivoju in načinu.
Ker pa vem, da si ne boš mogla pomagati, da ne bi imela zadnje besede - daj si duška!
-
Maya19 - Kofetarica
Sessa
Pa se ti ne zdi hujše to, da pelješ mačko ven in ji po tem narediš še večjo željo za ven, kot pa da je od majhnega samo noter in sploh ne ve kaj je zunaj? Oz.ti si napisala, da je mačka IZKLJUČNO za notranje življenje, zdaj pa pišeš, da bi jo pod nadzorom vseeno imela zunaj. Hmmm...razjasni se pa nam povej kaj zdaj res misliš zagovarjat. Sicer pa mačka na povodcu? Vidiš v takem primeru pa rajši rečem, da imej mačko izključno noter (čeprav se ve kakšno mnenje imam o tem). Boga,res boga...mačka namreč. Naše so zunaj okoli hiše,na travniku, pri reki se igrajo in pridejo vedno ko jih pokličemo-tako so lahko nekaj časa tudi brez nadzora in nas ne rabi skrbet, da pa katere kak dan ne bi bilo nazaj.
Sessa ti bi neko recimo argentinsko dogo(ali pa nasploh psa) tudi celi lajf v stanovanje zapirala? Ali psi za tebe ne spadajo pod domače živali in s tem v stanovanje?
metuljčica*
Pa se ti ne zdi hujše to, da pelješ mačko ven in ji po tem narediš še večjo željo za ven, kot pa da je od majhnega samo noter in sploh ne ve kaj je zunaj? Oz.ti si napisala, da je mačka IZKLJUČNO za notranje življenje, zdaj pa pišeš, da bi jo pod nadzorom vseeno imela zunaj. Hmmm...razjasni se pa nam povej kaj zdaj res misliš zagovarjat. Sicer pa mačka na povodcu? Vidiš v takem primeru pa rajši rečem, da imej mačko izključno noter (čeprav se ve kakšno mnenje imam o tem). Boga,res boga...mačka namreč. Naše so zunaj okoli hiše,na travniku, pri reki se igrajo in pridejo vedno ko jih pokličemo-tako so lahko nekaj časa tudi brez nadzora in nas ne rabi skrbet, da pa katere kak dan ne bi bilo nazaj.
Sessa ti bi neko recimo argentinsko dogo(ali pa nasploh psa) tudi celi lajf v stanovanje zapirala? Ali psi za tebe ne spadajo pod domače živali in s tem v stanovanje?
metuljčica*
-
Sessa napisal/-a:ne, napisala sem, da bi mačko imela veni pod nadzorom, ne da bi jo noter zapirala, jaz nevem-jaz si vedno preberem post, predno ga poskušam kritizirat in pisca delat majhnega.
Sessa napisal/-a:Jaz nevem, če ste nekateri zaostali ali kaj podobnega..
Ti skopiram še kateri tvoj post al boš kr sama nehala?
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
sploh se mi ni dal vsega brat,ampak sem mnenja da mački najbolj ugaja kombinacija notranjega in zunanjega življenja (pozimi več notri, poleti več zunaj). zdej če si nekje na podeželju,kjer je razmeroma malo prometa se mi ne zdi smiselno paničarit in zato mačko zapirat noter,ker koneckoncev tud mene al pa kšnega otroka lahko povozi avto pa zato nisem skos noter (ja sej vem da mačke ne znajo gledat kadaj je frej cesta,ampak čist realno nevarnost obstaja za vse). v mestih je seveda drugače,je za mačko varneje če je skoz notri,ampak sigurno bi bolj uživala če bi lahko imela možnost izhoda (v tem primeru bi mogla bit na podeželju). sem pa brala v eni knjigi,da se lahko pri mačkah ki so notranje, pojavijo motnje vedenja. meni je to logično,ker men bi se tud najbrž zmešalo če bi bla cel lajf zaprta v stanovanju. torej je tukaj spet stara zgodba,ko človek hoče po svoji meri ukrojit živalsko vrsto ,kar nikoli ni blo pametno tko da enoznačnega odgovora pač ni
-
Maya19 - Kofetarica
Sessa napisal/-a:Ti meni ne rabiš prav nič kopirati, ker se ne pogovarjamo o meni, ampak o mačkah, nevem kaj tu ni jasno...in ponovno dokazujes, da ti res ne gre za mačke, ampak, da bi pač dokazala svoj prav. To pa res ni moj nivo
No tudi jaz sem te nekaj vprašala pa bi te prosila za odgovor.
Tvoj nivo ni dokazati prav ali kako? A da pa ljudi označuješ za zaostale,brez kakršne koli podlage pa je tvoj nivo? Te imaš pa res nivo ja...
-
Lej sori ampak nemorem spregledat da nekaj obsojaš, 2 strani nazaj pa si sama bedarije pisala. Pišeš pa v tonu, kot da maš ti prav in naj nihče niti ne poskuša dokazati nasprotno.Sessa napisal/-a:Ti meni ne rabiš prav nič kopirati, ker se ne pogovarjamo o meni, ampak o mačkah, nevem kaj tu ni jasno...in ponovno dokazujes, da ti res ne gre za mačke, ampak, da bi pač dokazala svoj prav. To pa res ni moj nivo
Pač vsak dela po svoje, mislim da bo mačka isto srečna če bo notr al pa zunaj. Lahko odložiš pokroviteljski pristop, ker ti nihče nič noče.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov