Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 10. Mar. 2009 22:59

No, na kliniki kjer sem jaz opravljala prakso, nismo dajali pomirjevala pred anestezijo?
Ko se je dala anestezija, je bila to ena injekcija z ustrezno količino anestezije, in žival je zaspala.
Uspava se pa žival pred evtanazijo. Torej najprej narkoza, in nato sledi evtanazija.
Uporabniški avatar
*white chocolate*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *white chocolate* » 16. Mar. 2009 16:08

zdravo..mene pa neki zanima.
s fantom si full želiva muco,ampak je pa en problem,midva hodiva za vikende domov..in sicer,domov greva v soboto popoldne ali zvečer in se vrneva nazaj v nedeljo proti večeru okrog osmih..in me zanima ali je lahko muca tako dolgo sama v stanovanu..greva domov vsak drugi vikend..prosm če mi čimprej odgovorite ka mislte :)
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 16. Mar. 2009 16:17

Men se zdi že sam misel na to, da bi mačko pustil 24 ur samo, debilna.. pa brez zamere. Sej ji ne morš za tulk časa vnaprej dat hrane (mačka res ne ve da ne sme vsega v soboto zvečer pojest, ker pol ne bo nč več imela), kaj šele vode-zadost da je mal preveč živahna in obrne posodo z vodo-a pol bo pa cel dan brez nje?
Kaj pa če bi kupla tisto košaro al kaj je, ko daš lahk mačko notr in jo pelješ s sabo?
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
*white chocolate*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *white chocolate* » 16. Mar. 2009 17:25

fora je da je ne morma domov nest k je njegova mama alergična na mačjo dlako,moja mami pa ne odobrava živali v stanovanju..ne mislim je pa zj pušat u tisti kletki al košari..mah posodico z vodo bi ji že prilepila na tla če že druga ne,da neb prevrgla..pač edin za hrano me skrbi..kr ja mačke use pojejo naenkart ne,k mela sma ptičeka pa sloh ni blo problema k ne poje use naenkart..sam kaj bi lahka s hrano nrdila?? :(
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Mar. 2009 17:42

Valda, da ne bo vse naenkrat pojedla. Mojedva mačka mata skos na voljo brikete, pa se noben ne spravi, da bi vse naenkrat požrl, ampak čez dan hodita zobat.
Mislim, da 24 ur vsake dva tedna lahko ostane sama, ampak kej več pa res ne. Zapreš jo v največji prostor, ki ga imaš, nastaviš wc, pa za take priložnosti kupi pasjo posodo za vodo (tisto iz rosfreja), ki je velika in težka, da je ne bo mogla prevrnit. Pa seveda 5krat preveri, če so okna zaprta, preden greš. :wink:
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Mar. 2009 17:47

Aja, še to: sobo, v kateri bi mačko pustila, najprej preglej, če so kje kakšni predmeti, ki bi se lahko razbili, če bi kaj lahko uničila, če bi se s čim lahko poškodovala... vse to moraš odstraniti, preden jo pustiš samo.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *amber* » 16. Mar. 2009 18:01

Niso vsi mački enaki glede hrane. Če bi sestričninemu mačku dal hrane za en dan naprej bi vse zmazal še tisti trenutek.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 16. Mar. 2009 18:08

Ja, to je jasno. Samo če ga navadiš, da ima brikete ves dan na voljo (in če se ne redi preveč), potem ni panike.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 16. Mar. 2009 18:55

Nevem no, sam jaz mačke ne bi puščala same cel dan. Sploh pa je ne bi zaprla nekam v sobo. Če že, potem bi ji pustila, da se sprehaja po celem stanovanju, ne pa samo v tisti eni sobici. Sicer pa kako bi to zgledalo, da bi muca bila cel dan sama in bi šla recimo 2x-3x vmes kakat in lulat,pa bi to potem tak smrdelo v tisti eni sobi (če bi bila okna zaprta). Ta amoniak pa vemo, da ni zdrav. :?

Moje mnenje pač. Opcija je edino, da bi kakšni sosedi rekla naj malo pazi na muco medtem ko vaju ni.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Mar. 2009 0:04

Maša cuza repek :D
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 17. Mar. 2009 9:27

*purple* čist tako med nama :) , a misliš da je zdravo, če je maca tak debela :eek: ? Ko sem videla tvojo Mašo na posnetku, sem prvo mislila, da je breja. Če je ko balon...Koliko se kaj ona giblje pa to? Naš Nodi je tudi bil malo bolj močen preden je zbolel,ampak tako pa nikoli.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 17. Mar. 2009 9:50

Naš maček ima brikete skoz nastavljene.

Kaj obstaja kaka opcija, da v tem času ko vaju ni kak sosed ali prijatelj pride pogledat muca?
Malce pa tudi razmislita za naprej kako bo potem z dopusto, ko bosta odsotna za dalj časa.
(s)mej se
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 17. Mar. 2009 11:50

Jaz pa ne vem kako lahko sploh pomislite, da bi mačko kar pustili samo doma čez vikend. Jaz grem enkrat mesečno domov za čez vikend, in ker imam v študentskem stanovanju tud 3 polže, jih pač morem tam pustit... mama ne bi bla navdušena da jih nosim domov. In mi je grozno, ker pustim polže za dva dni same! Ne pa da bi mačko pustila...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Mar. 2009 13:16

Maya19 napisal/-a:*purple* čist tako med nama :) , a misliš da je zdravo, če je maca tak debela :eek: ? Ko sem videla tvojo Mašo na posnetku, sem prvo mislila, da je breja. Če je ko balon...Koliko se kaj ona giblje pa to? Naš Nodi je tudi bil malo bolj močen preden je zbolel,ampak tako pa nikoli.

ne ni zdravo ne.
maša je taka zarad sterilizacije.Ko smo jo nesli nazaj v zavetišče sterilizirat ko je bla primerne starosti, se je v 14dneh dobesedno napihnla! :? mela je dvakrat veterinarsko dieto, pa ni nč pomagala.Tud grama ne gre dol.Zdej nevem ta tedn naj bi šla dol, da pogledamo če se da kej hormonsko narest.
je pa ful požrešna in če ne merkamo in če kdaj pozabmo da so briketi na tleh, se jih sicer ne bo dotaknila dokler jih Luka ne bo začel jest.Potem ko bo pa on jedel, jih bo pa jedla, jedla, jedla, dokler ne bo kozlala :? Kukr da hoče povedat, use men njemu nč :D sej vidš kako krade, pa na usak način hoče,Luka tega nkol ni naredu, d aje tkole ukradu.Pa mim grede če pustiš kje na mizi, ukrade zaprto vrečkico z briketami, jo nese pod postlo, razcefra pa papa.Požeruh, živ :D
ampak prej ni bla taka, od sterilizacije naprej se ji je pa kr utrgalo.Se pa giblje,sicer je notranja mačka, ampak skos skače sem pa tja, hodi po štengah gor pa dol, praktično je pr mer samo ponoč pa če je sama.Lukec pa skos sam spi, je tak lenuh, pa je suh..Pa dobro on ma tud unetje dlesni in če ga boli noče jest.

nevem kaj bomo s to bombo naredl, mene je učas prou že strah :?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Mar. 2009 13:25

Kaj pa če ji hrano enostavno skrijete v predal?Navsezadnje ni super cat da bi ga od tam dobila, če ji ga skriješ.Pač ji daš določeno količino in ji ne puščaš briketov vedno nastavljenih:to lahko privede do problemov v črevesju...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov