Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 08. Mar. 2009 21:21

Pa, ko bo enkrat sčesana pa redno krtačenje, da se kaj takega več ne zgodi!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Mar. 2009 10:22

Mačka je zunanja in kšn dan al pa dva včasih še jest ne pride, tko da je redno krtačenje pr takih mačkah nemogoče. Ampak bom mogla mami rečt, da kadar pač pride, da jo proba sčesat. Pač bi mogla bit notr, dolgodlake mačke niso za ven, sam ker je zuni že odkar se je skotila, ni navajena bit notr in je ne mormo met v hiši, itak na vsak način hoče ven.
Jst še zdj ne vem, kako nej ji te vozle odstranm, ker jih ma po celmu telesu, čist ob koži. Razčesat se pa to ne da, nikakor. Pa tud ne vem, če bi mi ona sploh bla 2 ure pr mir, da bi ji jst tist vse postrigla pazljivo stran :?
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 09. Mar. 2009 10:53

Če ima vozle res po celem telesu, in čisto pri koži, mislim da kaj drugega kot striženje pri veterinarju ne pride v poštev. Na žalost.
Varianta česanja, in dajanja balzama na dlako mogoče pride v poštev, ko je par kep dlake, pa še to ne čisto ob koži, tako da lahko lepo razčešeš.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Mar. 2009 12:23

Al pa, če ti jo kakšen drži medtem, ko ti strižeš.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Mar. 2009 13:16

Bo vrjetn najbol ja. Pa mal mačje mete ji damo :D Nekak mi ni, da bi jo vlekla k veterinarju, pa da bi ji dajal pomirjevala, al pa jo clo uspaval za ta cajt.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 09. Mar. 2009 22:01

ja, če se bo dal probejte brez anestezije.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Mar. 2009 12:24

_malena_ napisal/-a:Če ima vozle res po celem telesu, in čisto pri koži, mislim da kaj drugega kot striženje pri veterinarju ne pride v poštev. Na žalost.
Varianta česanja, in dajanja balzama na dlako mogoče pride v poštev, ko je par kep dlake, pa še to ne čisto ob koži, tako da lahko lepo razčešeš.

jst bi najprej probala to narest doma, brez uspavanja.uspavanje za mačke ni kr tko in obstaja večja verjetnost kot pri človeku, da se ne zbudi več.tega raje čimmanj, oziroma takrat ko je zares nujno.
Najboljš da fant pomaga, da jo držita, pa mač čokata umes, pa strižež tist stran.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Mar. 2009 14:33

Sj bom najprej tko probala, ja. Sam je pa ful težko, une kepe ma po milimeter stran od kože :? Ajšo (ta drugo dolgodlako mačko) sm enkrat mal s škarjam ranla, k sm jo strigla :(

Drugač mam pa zdj Simbo na avatarju...a ni k en hudiček :D ?
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a _malena_ » 10. Mar. 2009 16:54

*purple* napisal/-a:jst bi najprej probala to narest doma, brez uspavanja.uspavanje za mačke ni kr tko in obstaja večja verjetnost kot pri človeku, da se ne zbudi več.tega raje čimmanj, oziroma takrat ko je zares nujno.
Najboljš da fant pomaga, da jo držita, pa mač čokata umes, pa strižež tist stran.

Ja, tud jaz bi najprej probala doma. Ampak če je res da je ogromno kep dlake, in vse čist ob telesu... Ne vem no, meni se to bolj zdi misija nemogoče.
Glede uspavanja, pa ne vem od kod tebi da je večja verjetnost da se mačka ne zbudi več? Študiram veterino, mam tud nekaj prakse že za sabo, pa še nisem slišala za to, da bi bla večja možnost da se mačka več ne zbudi iz narkoze...
Se pa strinjam da če ni nujno, probat brez uspavanja (pri vsaki živali, ne samo pri mačkah).
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Mar. 2009 17:27

Ne, sj pomojem je lih uspaval ne bi, mogoče bi ji dal mal pomirjeval, pol je žival bol taka, mal zadeta :) Naslednjič k grem k mami, upam, da se kej prikaže, pa bom šla v akcijo. Upam, da mi rata.

Možnosti, da se žival ne zbudi iz anestezije je pa pomojem lih tolk, kokr pr človeku. K so naši najstarejši mački zobe pucal in ruval, so jo dal pod anestezijo in je blo kr kritično, ker je pač stara, pa še ful hud šum ma na srčku :(
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 10. Mar. 2009 17:32

Moj Žižo je bil tud zdele v roku dveh tednov dvakrat pod pomirjevalom (se pravi uspavan) zaradi odvzema urina, pa je preživel. :D
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Mar. 2009 17:38

A nista to dve različni zadevi? Pomirjevala in anestezija? Zato, ker moji so dal najprej pomirjevala, da je ratala vsa vešasta, pol so ji pa dal anestezijo :? Ne štekam zdj tega.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 10. Mar. 2009 17:49

Anestezija je npr. za operacije ipd., pomirjevalo pa za ''manjše posege''. Žival tudi pod pomirjevalom zaspi, ampak ne tako ''globoko''. Žižo je npr., ko mu je vet vtikala kateter not, trzal s tačkami, čeprav je ležal k mrtev na mizi. Dajo pa to full majhno dozo, da ni maček pol čist zakomiran.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Mar. 2009 18:34

Aha. Sam mi ni jasn, zakaj pol najprej dajo pomirjevalo, pol pa anestezijo (če ma žival recmo operacijo), zakaj ji ne dajo direkt anestezije.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 10. Mar. 2009 18:37

Pomoje bi bil prevelik šok za telo, kaj pa vem. Bi moral kdo, ki se bolj spozna na to, razložit.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov