Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Mar. 2009 15:48

Moja mačkica (ta, k jo mam v stanovanju) je tud cel scrklanc in zmeri se pr men crkla, da je tipčk že kr mal lubosumn :D Ful je rada v moji družbi, zgleda. K sedim za računalnikom, mi pride takoj sedet v naročje, tko da zmeri skupi piševa :) Ko grem ležat v postlo, takoj gre k men, pa se mi stisne pod roko, al se mi pa kr na trebuh uleže. Zjutri, takoj, k vid, da se zbudim, že 'pr mr mr-a' k men, da me pozdrav, pa da se pocrkla. Sploh je pa vesela, če je bla sama doma in k sliš, da odklepam vrata, že stoji na zadnjih tačkah pr vratih in mjavka, pol je pa tak veselje, da ga ni konca, se ful muza, pa se spenja po men po ta zadnih tačkah :) Najbolša mi je pa, k se recmo usedem in stoji na ta zadnih tačkah, s ta spredno mi pa ful tko prot obrazu taca, pa se morm prov sklont, da se me po obrazu dotakne s tačko, čist tko nežn :) Al se pa s svojo glavo podrgne po mojmu obrazu, se tko muza...Ful je taka mačka, da rab velik dotikanja :hearts:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Mar. 2009 18:30

Uh ja nč mačon je tak lump, skos skače, k en kozliček je :lach: (prov tko ma stengene noge, hrbet nekak usloči pa skače), tko da mislm da bi bil zelo vesel družbe,sam si sploh ne prestavlam ker džumbus bi bil pol pr ns :D . Bomo še mal počakal, oziroma kdaj se skotijo spomladanci, tm nekje aprila? Aia drgač je pa str nš zdej 10mesecov.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 03. Mar. 2009 18:36

^^ Ampak se tudi ne preveč zanašat, da bo vesel družbe, četudi je igriv (ker tako je tudi pri nas) :wink:
Sicer pa ti sploh povem že zdaj, če imaš igrivega muca, pa bo zraven dobil še kakšnega lumpa, se že zdaj raje malo 'vnaprej naspi', ker če bo tako kot pri nas, ti bosta kar par urc ukradla vsako noč z norenjem :wink: :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 03. Mar. 2009 18:53

Pr nas ni blo neki problemov s tem, da so k enem mačku pršli še ostali ... no ja, sej so vsi povezani, ker so bratci, samo iz različnih rodov, mogoče zarad tega ni blo problema. Vem, da jih je starejši bratec že takrat, ko so bli še čist mičkeni (se prav, en rod naprej od njega) full merku pa jih grel, ko je šla mami na zaslužen počitek ... tko lepo jih je blo gledat :inlove:

Sicer pa,s ej boš vidla, mogoče pa ne bo problema. A k je zuni, a mate kake mačke okrog, s katerimi se lahko sporazumeva ( :lach: )? Je pa res, d se lahko v različnih situacijah različno obnaša, tko da najboljš probat in boš potem vidla .

Kk pa je zdj z mačkonom?
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 03. Mar. 2009 19:09

Žuža, pojdi pogledat/pokliči v zavetišče, ko boš pripravljena. Imajo polno mačkov, ki so primerne starosti za družbo tvojemu Snežku.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Mar. 2009 19:39

jagodka85 napisal/-a:Pr nas ni blo neki problemov s tem, da so k enem mačku pršli še ostali ... no ja, sej so vsi povezani, ker so bratci, samo iz različnih rodov, mogoče zarad tega ni blo problema. Vem, da jih je starejši bratec že takrat, ko so bli še čist mičkeni (se prav, en rod naprej od njega) full merku pa jih grel, ko je šla mami na zaslužen počitek ... tko lepo jih je blo gledat :inlove:

Sicer pa,s ej boš vidla, mogoče pa ne bo problema. A k je zuni, a mate kake mačke okrog, s katerimi se lahko sporazumeva ( :lach: )? Je pa res, d se lahko v različnih situacijah različno obnaša, tko da najboljš probat in boš potem vidla .

Kk pa je zdj z mačkonom?

Ne nima nobone mačje družbe, odkar je mel nesrečo je skos sam notr, mogoče gre ven samo takrat ko grem jest al pa mami.
Učeri je bil na kontroli in se mu je izboljšal, drug teden ma pa spet kontrolo ampak po vsej verjetnosti mu na operacijo ne bo treba it :freude: .

frigga pomoje bom ta druzga uzela tam kjer smo Snežkota, na eni kmetijo smo ga dobil.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 03. Mar. 2009 21:04

Haha, se boš smejala veš, ko sem vidla tvojo kepo lepote, sem takoj pomisla, da bi te pobarala s kje je, da bi moja Bella dobila družbo :D Še vedno se na trenutke poigravam s to mislijo....
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 03. Mar. 2009 21:52

Joj naša mačka je pa izginila. :cry: Bila je sterelizirana, pa vedno notri edino podnevi je sedela na sončku pred hišo in potem je prišel en tuj maček pa sta skupaj bla.. zdej sta pa oba zginla. Že tri dni je od tega.. Pa vsak dan jo iščem pa kličem pa ni ne duha ne sluha. Drugače je vedno prišla v 5ih sekundah. .. Joj pa tako radi sva se imeli :(
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 03. Mar. 2009 22:30

^^Te čist razumem :( , men bi se zmešal če bi moj izginu. Sam sej zdele je tak čas, ko se mački gonijo (čeprov ti si rekla da je sterilizirana a ne, čudno). Držim pesti, da pride nazaj k tebi.

Sekhmet zs-ji me :wink: , sem že tud eni punci s foruma oblubla, da ji sporočim če bodo mel kej mladičkov. Lani so bli tud taki tigrasti, ful lepi res, isto tako bolj košato dlako. Res upam, da bo letos tud kej :freude: .
Aia pa jst sm naprej vidla tvojga mačkona, pa še prej od ene druge bejbe na fb-ju in sem si tok želela, da bi mela spet tazga mačka, in čez par dni..usoda zgleda, vidm da jih oddajajo na bolhi (pa da se ne bo katera zapičla, to so bli mešančki za oddajo). Hjoj :hearts: .
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 03. Mar. 2009 22:42

Yazmeen napisal/-a:Al se pa s svojo glavo podrgne po mojmu obrazu, se tko muza...

Moja isto pocne. Vcasih sem, ce sem bila zvecer dolgo zunaj, ko sem stopila v sobo, morala najprej na vse stiri, da se je napredla in dobro podrgnila (znalo je trajati tudi po 10 in vec minut), potem pa sem lahko sla naprej.
Tudi ce je full igrive in "napadalne" volje, se takoj umiri in podrgne ob moj obraz, ce ji ga nastavim.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 03. Mar. 2009 22:48

densy, kako ravnati, če se vam izgubi maček.
Upam, da ti bo kaj prav prišlo. Pa veliko sreče pri iskanju!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Mar. 2009 6:53

Ja, ampak Sekhmet, a mam lahko jst prednost pred tabo (jst sm tista forumovka), ker maš ti že tazga muca? Hvala. :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 05. Mar. 2009 15:44

to pa je moja maca, slikana v svoji najbolj hudičevski opravi.
Slika
s klikom se prepričajte :D to je ta hudiček, ki ustrahuje uličarske pse, odpira vrata, se ne carta, itd...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 08. Mar. 2009 18:32

Mi mamo pa en problem...Una mačka, bela, dolgodlaka, ki jo mam gor pr mami, je pač zunanja, ker ne mara bit notr in zdj čez zimo ji je ful zrasla dlaka in se ji zgostila. Fora pa je, da je zdj cela v kepah. Uni, k mate dolgodlake mačke vrjetn veste o čem govorim. Dlaka se pač tko zavozla, da nastanejo kokr ene kepe, čist ob koži in to ni šans, da se razčeše. Ajša, ta starejša dolgodlaka mačka, je notr in se ji sam včasih nardi kšna manjša kepa, pa se ji to lepo pazljivo odstriže, ta ta druga jih ma pa po celmu telesu in pomojem jo to tud ful cuka. A se to da rešt na kšn drug način, kokr da jo pelem k veterinarju in se jo pobrije pod pomirjevali :( ?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Mar. 2009 19:17

men se je to zgodil pr moji perzijki k sm jo mela,ker pač usakič ko je bla v varstvu ko smo šli na morje, jo gnade niso sčesale čeprou so mele tud to nalogo in se ji je dlaka zavozlala :roll:

jst priporočam čimmanj pomirjeval za take stvari,ker tole se lahko reši doma.
Mi smo takrat mačko ful sprobal ščesat,kar se ni dal smo pa pri koži odstrigli.Mal je bla smešna par dni, ampak jim dlaka hitr raste tko da to ne zna bit nek problem.
res pa najprej probi ščesat, z glauničkom al pa s krtačo,ki ma mal bolj grob glauniček.
al pa če jo probaš oprat s kšnim šamponom, ki je ala balzam, pa pol poskušaš razčesat.
ampak pomirjeval pa res ne.

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov