Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Feb. 2009 14:14

bubabiba
Sej imamo psa, in to dva ;)
Vrt imamo ograjen in psi ne grejo na tuje. So tako naučeni, mačko pa je te stvari težje naučit pa ograjo preskočijo. Drugače pa psi niso mačke in vrjamem da bi naredili več škode če bi laufali po vrtu kot pa mačke.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Feb. 2009 17:10

Tiavanna napisal/-a:
floribunda napisal/-a:če se postavim v mačjo kožo, brez jajc cele dneve sedet doma in jest neko zdravo hrano.
me no likey.

Ok, sori, tale pa res ni bla na mestu...Prvo kot prvo...mačka/mačkon med gonitvijo trpi, poleg tega je ful bolj nevarno, da dobi kakšno od resnih bolezni. In tut če se nekateri tle zajebavajo iz mačjega aidsa, levkoze, mikrosporije, so te bolezni tudi v Sloveniji zelo razširjene. Drugo...ne vem, po čem predpostavljaš, da vse notranje mačke samo sedijo doma. Večina lastnikov notranjih mačk se z njimi zelo zelo dosti ukvarja (in ne, nočem rečt, da se lastniki zunanjih mačk ne ukvarjajo z njimi, ker se bo ziher nekdo obesu na to), igra, itd. In tretje...zdrava hrana ne pomeni tofu in solatke, pač pa samo manj soli in nepotrebnih in nezdravih aditivov. Če primerjamo, bi lahko rekli hamburger - zrezek.

Ampak ja, tvoja žival je tvoja odgovornost, js upam, da zna vsak sam presodit, kaj je primerno za njegovo žival, glede na okolje in njegove zmožnosti. Mi gre pa ful na živce to apriori obsojanje in debiliziranje ljudi, ki počnejo drugače (ne leti konkretno nate). Sploh pa ne maram takih posploševanj in banalnih obtožb o stvareh, ki jih sploh ne poznate dobro. In zmeri se "argumentira" na osnovi nekih neumnost ala če imaš mačka kdaj zunaj, ga sovražiš, če zagovarjaš rodovnik, sovražiš mešance... :roll: Ni vse tko črnobelo.

In ne razumem, zakaj se morate v tej temi skos sam kregat, kregat, kregat... In noben ni pripravljen niti malo sprejet ali vsaj upoštevat mnenja drugega. Ja, obstajajo tehtni razlogi, zakaj bi nekdo imel mačko v stanovanju in ne, ni vsak, ki da svojemu mačku kdaj pa kdaj Whiskas, najbolj grozen človek na svetu. In nehejte se že enkrat vtikat drug v drugega in skos vsiljevat svoj prav. Aja, pa čist tko - a mislite, da je za hrčke, ribice, činčile,...tut najbolj optimalna možna varianta, da so v kletki? Ne vem, kdaj se bo pri nas nehala ta "kmečka" miselnost ala "vsaka hiša mora imet psa" in "mačka mora bit zunaj". Bi blo dosti lažje, predvsem pa bi marsikatera žival imela lepše življenje. Življenje se spreminja - tudi otroci so se včasih lahko igrali na cesti, danes se pa ne morejo več, ne?

Skratka...vsak naj lepo skrbi za svoje žvale, nobenmu (!) pa ne bo škodlo, če si bo kdaj tut kej prebral, se česa naučil in upošteval tuje mnenje. :fisch: :schaf: :sleepingcow: :runningdog:

glede kastracije pri nas že dlje časa traja polemika al nej damo tega mačka kastrirat al ne. je bil tudi že pri veterinarju s tem namenom, pa je prišel z jajčki nazaj.
tako da me zanima, zakaj maček trpi, ko se goni, da posredujem informacije naprej:)
verjamem, da se tudi tisti, ki imajo mačka v bloku, ukvarjajo z njim. ampak ko vidim svojega, kako je srečen da je lahko zunaj in kako uživa in je ponosen nase ko spleza na vrh murve, si nekako ne predstavljam da bi mačka mela v bloku. ampak to je pač stvar posameznika, tako kot pri otroku, ni nujno samo en način pravilen.

purple...pa....najboljše, da mačka zapreš v stekleno vitrino, za luknjicami za zrak, da se mu kej ne zgodi. kupi sredstvo za dezinficiranje in ga preventivno 3krat na dan celega pošpricaj. pazi da kdo ne zakašlja vanj, najbolje bo, da vsi v družini nosite kar zaščitne maske. mogoče na e-baju najdeš kak mini skafanderček za mačka, čisto preventivno.
vsak ima svojo filozofijo in razumi že enkrat, da tvoje razmišljanje ni edina in absolutna resnica. daleč od tega.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2009 18:22

ni edina absolutna resnica, je pa dobra absolutna resnica!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 13. Feb. 2009 19:14

floribunda napisal/-a:tako da me zanima, zakaj maček trpi, ko se goni, da posredujem informacije naprej:)

Sej si že sama par postov nazaj omenila, da pride ves potolčen domov z gonitvenih pohodov - no, zato!
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Feb. 2009 19:44

Sam tko, tudi v stanovanju se mačku lahko kaj zgodi :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2009 19:56

uf ja res.še nism slišala, da bi se kej tazga zgodil, da bi bli resni problemi, da bi fasal kšno kornični nalezljivo in smrtno bolezen in tako naprej.slab izgovor, sori.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Feb. 2009 19:59

Uffa, *purple*, ma kakšni izgovori neki? A misliš da rabim izgovore tu pred tabo? Zame sploh niso izgovori, ker je zame normalno če mačka ven spustim. Mislim, da smo o tem dost predebatirali.
Mimogrede ko tebe ni zraven ti lahko mačka na polico skoči pa pade dol in nanjo še lonc pa jo ubije. Meni se zdi ful nesmiselno živeti po principu, "kaj pa če...?!"

P.s. Zavedam se neumnega primera.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 13. Feb. 2009 20:06

frigga napisal/-a:
floribunda napisal/-a:tako da me zanima, zakaj maček trpi, ko se goni, da posredujem informacije naprej:)

Sej si že sama par postov nazaj omenila, da pride ves potolčen domov z gonitvenih pohodov - no, zato!

Kolkr js vem, živali ful trpijo, ker se ne morejo "olajšat" :D (ne znam bolj diplomatsko razložit :lach:). Zato se tudi tok derejo, cvilijo, jokajo,... Tko sta mi rekla dva veterinarja. Poleg tega je pa tut to pretepanje, ja, pa izguba teže, ampak nisem mela tega v mislih.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2009 20:10

a_pikica_a napisal/-a:Uffa, *purple*, ma kakšni izgovori neki? A misliš da rabim izgovore tu pred tabo? Zame sploh niso izgovori, ker je zame normalno če mačka ven spustim. Mislim, da smo o tem dost predebatirali.
Mimogrede ko tebe ni zraven ti lahko mačka na polico skoči pa pade dol in nanjo še lonc pa jo ubije. Meni se zdi ful nesmiselno živeti po principu, "kaj pa če...?!"

P.s. Zavedam se neumnega primera.

am,gled ena to da mam ceu lajf mačke, mam tud nekak prirejen stanovanje njim.Ni nč tazga nikjer da bi jim lohk na glavo padl ali kej podobnega.nimam nč kar bi jih lohk porezal,spekl,stresl...skratka,use je zavarovano.
Nevem, skos iščeš in iščeš, pa nevem kaj hočš najdt? :gruebel:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Feb. 2009 20:33

^ Ma prav nič ne iščem, mislim da smo našli odgovor: vsak dela za svoje mačke kot misli, da je prav. Upajmo, da najboljše. :)

Drugač pa ti stalno neki dokazuješ svoj prav. Dej, še robove miz in stolom imaste zavarovane ane :lach:

Kakorkoli že. Kar se tiče o tem, da se mačke gonijo, je veliko minusov. Prav smilijo se mi tisti mucki, ki končajo po nepotrebnem utopljeni, a ljudje se niti tolko ne potrudijo sterilizirat mačko, raje utapljajo mlade živalce. :(
Poznam nekoga, ki je vrgel žakel iz balkona s tem namenom. Lahko si sam mislite, kaj je bilo not :/
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 13. Feb. 2009 21:41

a_pikica_a napisal/-a:bubabibaDrugače pa psi niso mačke in vrjamem da bi naredili več škode če bi laufali po vrtu kot pa mačke.

Jaz pa ne verjamem. :wink:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Feb. 2009 22:22

^^ Pa ne stoj. Sploh ne vem kako primerjaš mačka, ki se mu niti ne da premikat, in dva mlada psa ki se lovita??
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 13. Feb. 2009 23:21

Mački se še kako premikajo. kaj tvoj se ne? Psi pa tudi niso večno mladi in se ne lovije cele dneve ane. :lol:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 14. Feb. 2009 9:22

Pred novim letom smo dobili mladička, enega psa pa imamo že od prej, zdej je stara nekje 5 let. Si lahko sam predstavljaš kako je, ko se igrat začneta. :)

Mačka pa je sama in je samotarska pa cele dneve poležava, ker je starejša. Vem, da sosedje nimajo probleme z njo, mi tudi z njihovimi ne.
Sej sem povedala, da če bi bili kaki problemi, bi valda poskrbeli da je prav.

Recimo imamo še zajca ane. In je tak brihten in je skopal izhod iz svoje ograde. :) Pa je šel sosedom na vrt, ki niti vedli nismo. So lepo povedali pa smo ga šli iskat. Mislim da bi povedali, če bi se jim naša mačka valjala po vrtu :)
Edino če si ti moja soseda pa si ne upaš do mene pristopit :D

Drugače pa nisem nikoli vidla mačke ki bi se valjale kjerkoli na vrtu. Naš vedno pleza po drevesu al pa spi na klopci. Pa (lahko se smejete, ampak živa resnica), ko gre mimo solate, gre vedno po potki hehe. Drugače pa je večino not. Ven gre ko ga stisne na wc ...
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 14. Feb. 2009 22:35

No ok sej se mi res ne da s tabo dajat. :wink: Samo sem pač navedla primer, ker ni povsod tako ane...

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov