Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 12. Feb. 2009 20:26

Sj to vem in se strinjam s tem nacijem, ampak pol je dala honeydew spet NACI, pa sam o mačkih smo pisal.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 12. Feb. 2009 21:55

a_pikica_a napisal/-a:^ bubabiba, živimo bolj na samem in imamo dva soseda, mačka pa gre le mimo, če gre, drugače pa oba soseda imata mačke pa ne hodijo na naš vrt ;)

Mi je zanimivo, da si tako prepričana, ker predivdeavm, da ne sediš noč in dan na vrtu, da bi vedela, da nobene ni nikoli pri vas ali vaše pri sosedih.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2009 21:57

Yazmeen napisal/-a:Ok, ni se zdej treba spuščat na tak nivo, tle se debatira o mačkah, za kej druzga si pa drugo temo najdte :!:

Jst bom tko rekla. Eno mačko (najino, ki jo mava tle v stanovanju) imam izključno samo not, ker živim zravn prometne ceste in bi jo prej al slej avto povozu. Ne trdim, da ji je najbolš tle v njenem malem svetu in da nč ne pogreša, je pa to za njo najbolj varno. Rajš vidm, da je na varnem, kokr pa da se grem rusko ruleto, a bo preživela še en dan al ne bo (v primeru, da bi jo spuščala ven). Se pa trudm, da se ma tle not čim lepš. Videt je zadovolna, kako se pa u resnic počut, pa ne vem...Noben ne ve, lahko sam predvidevamo.

Mam pa pr mami na podeželju še 3 mačkonke in ta najstarejša je notranje-zunanja, ta mladi dve sta pa skoz zuni, ker jim tko najbol paše. Ajša (ta najstarejša) je že od malga večina notr, se gre pogret na krušno peč, pocrklat itd, zlo rada gre pa tud ven, v okolico hiše, se mal posončt, pa sprehodet. Ta mladi dve sm pa jst najdla tle v okolici našga bloka (ko sta bli še mladički), ble sta 'nikogaršnji', jedle sta po kontejnerjih in tko...sta pa ble vajene življenja zuni in zdj sploh ne marata bit v hiši, tko da sta skoz zuni.

Ampak vem, da so gor na podeželju naši mački bolj varni, ker ni cest, prometa, sosedov tud ne bliz in jih pač spuščamo ven, čeprov nikol ne morš trdit, da se jim čist nč ne mor narest. Ampak še zmer je velik manj možnosti za kej tazga, kokr če bi jih tle v mestu spuščala ven, ker to je pa prov 'izzivanje usode'. Se majo pa vrjetn lepš uni gor pr mami in se mi moja včasih kr smil, ker ne pozna tega življenja. Sam jebat ga, trenutno je to za njo najbolš, po moji presoji.

Ne vem, vsak naj sam presod, kaj je za njegovga mačka (žival na splošno) najbolš in najbol varno, pa upam, da v dobro živali.

se strinjam s temle napisanim postom.
in nevem pikica če si napisala, da maš mačke na podeželju...Sicer pa kot sm rekla, tud na podeželju učas ni use varno.Ok, pač če so usi sosedje kul in tko, ampak na marskterem podeželju obstajajo še vedno kšni stari fotri,ki pobijajo mačke ker hodjo u njihovo solato :roll:
tko kot je yazmeen napisala, varnost je pač na prvem mestu in žou, jst sredi ljubljane, zraven ornk prometne ceste nimam kej tvegat.pr enmu sm, pr zdejšnmu enmu tvegam že ceu žiulenje, pr naslednjih pa ne mislm več.Lohk se še tok ma fajn če pleza po naši ogromni cesti, ampak gled ena to da je dva metra stran cesta,žou, mu tega ne morm pustit.je pa res, da naša mačka ne pogreša zunanjega žiulenja.pričaramo ji ga čimbolj kukr lahko, ampak ven sama, ne bo šla.Gre, sam s štrikcom, ker pa se skos po tleh meče če je na štriku potem nima nobenga efekta če je zuni.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Feb. 2009 23:41

da še jaz pristavim svoj piskrček.
naš muc je to kar nam ostane od kosila, če je to zanj primerno (kosti od rib , pa tudi kake druge ful rad gloda), pol dobi se kako hrano, ki jo mati prinese iz šole (kake rižote, ki itak niso nič soljene in začinjene, ker so narjene za froce v vrtcu), konzerve mu kupujemo v tušu, zraven mu damo še kak kruh, ki ga itak ne poje, ga samo poliže do čistega. briketov v bistvu ne mara. občasno je tudi siničke, kobilice, metulje, miši, vse kar najde okoli hiše. in očitno uživa v temi, kaki hills! une gnjusne zelene kobilice, to je za našega mačka specialiteta. pa daleč od tega, da bi bil lačen. že tko bo purple popizdila čist, da trpinčim svojega mačka in me prijavla na društvo proti mučenju živali.
skozi je zunaj, edino pozimi spi v delavnici, kjer ni tako mrzlo kot zunaj, toplo pa tudi ne, ampak nimam občutka da ga zebe, ker noče bit z nami v bajti. pa še fina poddlaka mu zraste pozimi, tako da je puhast ko en zajček.
ni kastriran, enkrat na leto zgine za par dni in se zabava naokoli. ampak pride zmeraj nazaj. sicer smo razmišljali o kastraciji, ampak se nam zdi, da je fino, da maček živi svojo pot. sicer je v tistem tednu cel poklan in pohraspan, ampak se mi zdi da mu ni hudega. če stakne kakšno hujšo poškodbo ga pač peljemo k veterinarju. prav tako je cepljen proti vsem možnim stvarem.
tudi drugače se potepa, ceste se izogiba, blazno uživa v sprehajanju po njivah in gozdu. klope mu pač ven populimo. taca tudi po sosedovem vrtu, ampak mi mamo kul sosede, ki ga majo radi.
prav tako je vsak dan pol dneva sam doma, ampak tudi ko smo vsi pri hiši ne pogreša naše družbe. tudi po več dni je včasih sam doma, takrat ga pač hrani soseda.

skratka, naš maček čisto po svoje živi, po vseh prebranih postih se mi zdi, da smo mi grozni lastniki. ampak nismo. kar se na mačku pozna. ker je zadovoljen in srečen muc, ki nas ma rad, mi pa njega. je prijazen, vzgojen, ni agresiven sploh je oh in sploh maček.
na momente se mi zdi, da matenekatere doma ene stepfordske mačke, ki nikamor ne smejo, če si v 5em štuku bloka še nekako razumem, ampak v hiši pa boooo. point je v tem, da najbrž obstaja več načinov kako vzgojit mačka in da ni en in edini nujno pravilen.

če se postavim v mačjo kožo, brez jajc cele dneve sedet doma in jest neko zdravo hrano.
me no likey.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 13. Feb. 2009 0:10

chiqqa napisal/-a:a je možno, da so naši po 10ih letih odpadli zobje zrt whiskasa..čeprou kukr se spomnm smo jo mi bl hranil z nečim k je v velki rumeni vrečki..torej tist friskies, se miz di..a če si se pa npr. prehranjevala z Hills potem tega ne bi blo?

Nevem, možno da ja, možno tudi, da ne. Pri Whiskas in teh podobnih hranah je problem, ker majo ogroooomno soli, aditivov in podobnega sranja, kar seveda škodi predvsem notranjim organom. Če primerjamo, je to tko, kot če bi človek recimo celo življenje jedel v McDonaldsu. Lahko se ne bo zgodilo oz. videlo nič, lahko pa bo imel hude zdravstvene težave.

Aja, pa čist tko informativno - ta bolj kvalitetna hrana je sicer dražja, če gledamo na ceno/kg, ampak jo mačke pojejo manj, ker je vsebinsko dosti boljša. Tako da na koncu si glede denarja na istem. :)

Sicer pa mamo mi s Hill's zadnje čase fuuuul slabe izkušnje. :eek: Ponavadi jejo Royal Canin in je vse ok, zdej smo pa za foro zamenjali in so kar vsi štirje dobili neke izpuščaje in drisko...kriza totalna. :? Tko da zdej smo spet na Royal Canin in je ok. :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 13. Feb. 2009 0:37

floribunda napisal/-a:če se postavim v mačjo kožo, brez jajc cele dneve sedet doma in jest neko zdravo hrano.
me no likey.

Ok, sori, tale pa res ni bla na mestu...Prvo kot prvo...mačka/mačkon med gonitvijo trpi, poleg tega je ful bolj nevarno, da dobi kakšno od resnih bolezni. In tut če se nekateri tle zajebavajo iz mačjega aidsa, levkoze, mikrosporije, so te bolezni tudi v Sloveniji zelo razširjene. Drugo...ne vem, po čem predpostavljaš, da vse notranje mačke samo sedijo doma. Večina lastnikov notranjih mačk se z njimi zelo zelo dosti ukvarja (in ne, nočem rečt, da se lastniki zunanjih mačk ne ukvarjajo z njimi, ker se bo ziher nekdo obesu na to), igra, itd. In tretje...zdrava hrana ne pomeni tofu in solatke, pač pa samo manj soli in nepotrebnih in nezdravih aditivov. Če primerjamo, bi lahko rekli hamburger - zrezek.

Ampak ja, tvoja žival je tvoja odgovornost, js upam, da zna vsak sam presodit, kaj je primerno za njegovo žival, glede na okolje in njegove zmožnosti. Mi gre pa ful na živce to apriori obsojanje in debiliziranje ljudi, ki počnejo drugače (ne leti konkretno nate). Sploh pa ne maram takih posploševanj in banalnih obtožb o stvareh, ki jih sploh ne poznate dobro. In zmeri se "argumentira" na osnovi nekih neumnost ala če imaš mačka kdaj zunaj, ga sovražiš, če zagovarjaš rodovnik, sovražiš mešance... :roll: Ni vse tko črnobelo.

In ne razumem, zakaj se morate v tej temi skos sam kregat, kregat, kregat... In noben ni pripravljen niti malo sprejet ali vsaj upoštevat mnenja drugega. Ja, obstajajo tehtni razlogi, zakaj bi nekdo imel mačko v stanovanju in ne, ni vsak, ki da svojemu mačku kdaj pa kdaj Whiskas, najbolj grozen človek na svetu. In nehejte se že enkrat vtikat drug v drugega in skos vsiljevat svoj prav. Aja, pa čist tko - a mislite, da je za hrčke, ribice, činčile,...tut najbolj optimalna možna varianta, da so v kletki? Ne vem, kdaj se bo pri nas nehala ta "kmečka" miselnost ala "vsaka hiša mora imet psa" in "mačka mora bit zunaj". Bi blo dosti lažje, predvsem pa bi marsikatera žival imela lepše življenje. Življenje se spreminja - tudi otroci so se včasih lahko igrali na cesti, danes se pa ne morejo več, ne?

Skratka...vsak naj lepo skrbi za svoje žvale, nobenmu (!) pa ne bo škodlo, če si bo kdaj tut kej prebral, se česa naučil in upošteval tuje mnenje. :fisch: :schaf: :sleepingcow: :runningdog:
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 13. Feb. 2009 1:11

chiqqa napisal/-a:a je možno, da so naši po 10ih letih odpadli zobje zrt whiskasa..čeprou kukr se spomnm smo jo mi bl hranil z nečim k je v velki rumeni vrečki..torej tist friskies, se miz di..a če si se pa npr. prehranjevala z Hills potem tega ne bi blo?

Ni nujno, da je za to kriva prehrana. Cenena hrana po mojem mnenju se najbolj skoduje ledvickam. To pa zato, ker 1. imajo muce precej obcutljive ledvicke (tako mi je bilo povedano) in 2. vsebujejo prevec soli, ki ledvicam, kot je splosno znano, v prevelikih kolicinah skoduje, je pa tudi eden od razlogov, da imajo muce tako hrano rajsi.

Ravno vceraj sva bili z mojo pri vetu, ki ji je pogledal tudi zobe. Opazil je nekaj zobnega kamna in povedal, da lahko zaradi le-tega do poskodbe korenin in muca izgubi zobe. Ce se ga, seveda, nabere prevec. Glede na to, da je bila tvoja muca stara 10 let, je cisto mogoce, da je to krivo za izpadanje zob. Upam, da jo imate zdaj na mehki hrani, ker bo briketke brez zob tezko jedla
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2009 10:24

floribundin post ne bom komentirala,ker se mi ne zdi vredno...

tiavanna, se spomniš kako si ti men, pa bubabiba, skos dopovedvala glede rodovnikov?
no, pa res sem tupila svoje, še vedno uztrajam pri določenih stvareh, ampak dejansko sem si malce preoblikovala mnenje in bolj drugač gledam na določene zadeve.zakaj?v dobro (mojih) živali.
Z mojimi posti, kukr je izpadlo, nism hotela povedat nč slabga, enostavno sam najboljše za živali.Če pa kdo tega ne razume, mi je pa konec konceu res useeno.

chiqqa....zdej možno je marsikej, možno da je tud od hrane.Kot sm že rekla, je naš maček od hrane fasal kronično unetje dlesni in mu tud zobje odpadajo.če pozabm dat dva dni tableto, sploh ne more jest.nevem, zdej najbolj da pelješ mačka na pregled, da ni kej hujšga.
načeloma pa kukr sm se pogovarjala z veterinarko, je tega vedno več,da mački zbolijo v ustni votlini zarad hrane...

aja tiavana, glede hillsa...sem brala mal po netu, pa sm opazila, da ma še nekej folka probleme s hills hrano in sicer z bruhanjem in drisko.
mi sicer hills kupimo občasno, tko da ne morem povedat kaj je tuki.Brala sem pa celo da naj bi ena mačka umrla, ampak zdej nevem al je blo to od hillsa al od tega ker je bruhala en tedn pa jo niso pelal h veterinarju :roll:
ko najdem, prpopam link.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Feb. 2009 11:11

*purple* napisal/-a:kr.ena, zakaj se potem otrokom skuša nuditi najboljše?

Velika večina ljudi želi svojim otrokom najboljše. Tudi tisti, ki vztrajajo pri tem, da jih ne želijo cepiti (ker ima cepljenje možne stranske učinke). Tudi tisti, ki jim dovolijo v McDonalds in jih ne hranijo izključno z bio-zelenjavo. Tudi tisti, ki pustijo osemletnika s taborniki na morje (ker mislijo, da je prav, da postane otrok čimprej samostojen) in tisti, ki šestnajstletniku ne dovolijo na morje s prijatelji (ker se mu lahko kaj zgodi).
Vsak ima svoja načela ... glavno je pa to, da to, kar počneš, počneš iz ljubezni. (in seveda - neke meje so. Ne velja v primeru, če mulca tepeš vsak dan, ker ga imaš rad in mu želiš dobro :wink: )

In enako je z živalmi. Pustimo ob strani tiste, ki načrtno trpinčijo svoje živali ...
Glede polemike tukaj: ja, velika razlika je, če živiš v 12. nadstropju sredi Ljubljane ali pa v hiši v manjšem mestu ali na vasi. In mlado mače se navadi na določene pogoje. Če ga imaš od majhnega v stanovanju, ponavadi res ni problema - postane prijazen hišni mačkon (sploh če je steriliziran oz. kastriran, kar je v tem primeru zelo priporočljivo). Če takega mačka kar naenkrat spustiš ven, ne bo imel dosti možnosti. Drugi mački se bodo spravljali nanj, ne bo se znašel v prometu ...
Enako velja obratno: maček, ki je od majhnega navajen, da se prosto potika naokrog, zna precej dobro poskrbeti sam zase. Zna ujeti ptiča ali miš, zna se postaviti zase, zna pogledati, predno gre čez cesto. Ja, nesreča se lahko zgodi ... sploh v obdobju, ko se goni (če ni kastriran) in malo pozabi na previdnost. Ampak za takega muca je veliko hujše, če ga zapreš v stanovanje. Prijateljica se je preselila iz hiše v blok skupaj z mačkom - in kmalu ga je morala s težkim srcem oddati. Ker je cele dneve cvilil in hotel ven, ker je bil tega vajen.

Meni osebno se zdi Floribundin maček primer zadovoljnega, svobodnega mačka. Meni se zdi tudi za crknit smešno vlačiti mačka na travnik med bloki na povodcu - ampak ne pravim, da tisti, ki to počnejo, svojega mačka mučijo. Vsak počne, kar se mu zdi prav. In žival čuti, kdo ga ima rad.

In če se še enkrat vrnem na primerjavo z otroci: danes se vedno bolj pretirava v smer popolne varnosti, skrbi za zdravje, ... ampak na neki točki postane to pretirano in bolano. Živim v manjšem mestu, kjer je hvalabogu še v navadi, da hodijo otroci sami do šole, da so cele popoldneve na dvorišču brez nadzora ... v večjih mestih to ni več tako. Razumem, ker sem sama nagnjena k temu. Če bi imela otroka, bi bila verjetno pretirano zaščitniška; upam, da bi me partner malo uravnovesil. Še sama zase pretiravam včasih - je pametno, da grem na eksotične počitnice, če pa lahko letalo pade dol, lahko staknem kako čudno bolezen, lahko se zgodi teroristični napad, ... bolj varno je ostati doma. :roll: Pa se poskušam spraviti v red - nekaj tveganja v življenju je pač nujno, če ne - to ni več življenje.
Ne otroka ne mačka ne moremo stoprocentno zaščititi pred tem, da bi se mu kaj zgodilo. Vsak si pa sam postavi mejo, kaj je pretirana skrb in kaj zmanjšuje kvaliteto življenja.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 13. Feb. 2009 11:30

bubabiba
Živimo na podeželju, imamo dva soseda- ene na levi ene na desni, ampak ne blizu. Oba soseda imata mačke in to, da naša mačka jim ne mendra solate sem skoraj 100%. Oba soseda sta tko sitna, da za vsako malenkost zvonijo na vratih in se bunijo. Sklepam, da bi tudi, če bi se naša mačka valjala po njihovi solati. To dvomim da počne, ker se večinoma zadržuje noter ali pa na našem, če pa gre čez njihovo, ne vidim problema, ker tudi njohove mačke hodijo čez naše pa nima noben proti če mačka prečka dvorišče. Sploh ne vem zakaj bi koga motilo, če tuja mačka leži pod našo klopco, sej nam ničesar ne uničuje. Ko se pa bi se kdo pritoževal bi zihr zrihtali, da bi bilo prav.
Kot pravim, sosedje mačke ne motijo, prav tako njihove nas ne. Po solatah pa se noben ne valja in podobno.

*purple*, ja drugič vsaj moje poste preberi do konca, pa boš videla, da živimo na podeželju, in se našim mačkam super godi. Glede mesta pa se strinjam-če bi živela v mestu tudi jaz nebi mačka ven spuščala. :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2009 11:32

sej se strinjam kr.ena, ampak useeno so tukej umes določene stvari, ki se ne tičejo več samo "mojega " mačka, ki pridno nekastriran, necepljen šeta naokoli.stvari se začnejo hmal tikat še ostalih mačk, lastnikov, itn...resda, je moj maček lahko cepljen in kastriran, ampak še vendo obstaja nekaj procentou možnosti, da nekej faše če se ugrabi z drugim necepljenim in recimo okuženim mačkom.
to je čista veriga in tukej pač žou, v tem stoletju ne morš več gledat sam na svojo rit, da bo tvojemu mačku najlepše pač če bo kao naraven.
pa spet, neželeni mladiči (v zgoraj omenjenem floribundinem postu) in smo tam.
Meja res nekje more bit, ampak neglede da recimo njen maček po njegovo uživa krasno mačje žiulenje, je izpostavljen različnim boleznim/nevarnostim, ki lahko spet uplivajo na druge.
Ne zdi se mi logično, zakaj nihče noče razumet določenih stvari.Ljudje izumljamo cepljenja, se cepimo, use da zajezimo bolezni in da jih ne širimo.izumljamo tudi cepljenja za živali iz enakega razloga, ampak enostavno se folk pač tega ne posložuje.
glede samega varstva je pa tako.maček se ne zaveda nevarnosti, ne ve kaj ga čaka če pade pod kolesa automobila.je na enaki stopnji kot recimo en triletni otrok.triletnega otroka pa verjetno ne pustimo samega na dvorišču brez nadzora, zraven ceste?
in dvomim, da bi kdo takemu otroku, ki sam še ne zna poskrbeti zase, tud dajal razne junk foode in podobno.usaj ko je otrok majhen in odvisen od nas, vem, da ljudje komplicirajo sto na uro in skrbijo in pazijo!In to je enako kot maček, ki ne ve, ki sam ne zna.
starejši otroci pa znajo pogledat levo in desno, vedo za nevarnosti na cesti in naokoli, vedo kje in kdaj morajo paziti.Maček pa še vedno ne.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Feb. 2009 11:51

*purple* napisal/-a:sej se strinjam kr.ena, ampak useeno so tukej umes določene stvari, ki se ne tičejo več samo "mojega " mačka, ki pridno nekastriran, necepljen šeta naokoli.stvari se začnejo hmal tikat še ostalih mačk, lastnikov, itn...resda, je moj maček lahko cepljen in kastriran, ampak še vendo obstaja nekaj procentou možnosti, da nekej faše če se ugrabi z drugim necepljenim in recimo okuženim mačkom.

Tvoj maček ne bo nič "fasal", ker
1. ga imaš itak noter in ne bo prišel v stik z drugimi mački
2. je cepljen
Če ti pobegne, bo pa res v nevarnosti - predvsem zato, ker še ni nikoli videl avta, razen ko se je v kletki peljal k veterinarju.

Sicer se pa strinjam, da so cepljenja potrebna - in Floribunda je napisala, da je njen maček cepljen in da ga peljejo k veterinarju, če je treba.
purple napisal/-a:in dvomim, da bi kdo takemu otroku, ki sam še ne zna poskrbeti zase, tud dajal razne junk foode in podobno.usaj ko je otrok majhen in odvisen od nas, vem, da ljudje komplicirajo sto na uro in skrbijo in pazijo!In to je enako kot maček, ki ne ve, ki sam ne zna.

Prav tako pa ne dajejo vsi otroku samo bio hrane. Kar je v trgovinah, naj bi šlo čez osnovne kontrole zdravstvene neoporečnosti in dokler je prehrana raznolika, se meni zdi čisto ok.
Nisem strokovnjakinja za Whiskase in te zadeve - ampak stvar mi je primerljiva z otroškimi plenicami. Že večkrat sem brala, da plenice za enkratno uporabo vsebujejo škodljive snovi (belila, razne kemikalije - ista fora je bila z Always vložki) ... in da zavedni starši uporabljajo pralne plenice (ne vem sicer, s čim jih perejo, ker v praških so tudi strupi ...). Nekateri gredo tako daleč, da obtožujejo starše, ki uporabljajo pamperske, da zastrupljajo svoje otroke ...
Nekateri v skrbi za dojenčka redno mažejo njegovo ritko z Johnson oljem - drugi trdijo, da so v otroški kozmetiki rakotvorne snovi.
Enako je z mačjo hrano. Ja, naj je različne stvari, ne vedno isto, če pa ima vmes še možnost ujeti kakega ptiča (omg - verjetno uboga sinička vsebuje nekaj svinca, če je letala v bližini ceste :roll: ), pa še toliko bolje. Za temi pogromi proti določenim proizvajalcem je vedno tudi nekaj načrtne reklame.
purple napisal/-a:starejši otroci pa znajo pogledat levo in desno, vedo za nevarnosti na cesti in naokoli, vedo kje in kdaj morajo paziti.Maček pa še vedno ne.

Tudi mačke sem videla pogledati levo in desno, preden gredo čez cesto. In poznam psa, ki pri prazni cesti čaka na zeleno luč. :wink: Seveda pa tega ne zna maček, ki je celo življenje preživel na kavču pred televizijo.[/quote]
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 13. Feb. 2009 11:51

FemmeFatal napisal/-a:

Ni nujno, da je za to kriva prehrana. Cenena hrana po mojem mnenju se najbolj skoduje ledvickam. To pa zato, ker 1. imajo muce precej obcutljive ledvicke (tako mi je bilo povedano) in 2. vsebujejo prevec soli, ki ledvicam, kot je splosno znano, v prevelikih kolicinah skoduje, je pa tudi eden od razlogov, da imajo muce tako hrano rajsi.

Ravno vceraj sva bili z mojo pri vetu, ki ji je pogledal tudi zobe. Opazil je nekaj zobnega kamna in povedal, da lahko zaradi le-tega do poskodbe korenin in muca izgubi zobe. Ce se ga, seveda, nabere prevec. Glede na to, da je bila tvoja muca stara 10 let, je cisto mogoce, da je to krivo za izpadanje zob. Upam, da jo imate zdaj na mehki hrani, ker bo briketke brez zob tezko jedla

naša mačka je lih zrt tega umrla..oziroma nemorm zagotovo trdit d aje umrla,ampk predvidevam ekr je bla skos okol hiše in pri babici-žvimo v isti hiši in ker je bla večinoma skos doma je bla čez dan pr njej-potem pa kr naenkrt izginla,vrjetno jo noben ni vzeu,povozu avto tut ne ker smo na podeželju in če ne druzga bi sosedi nas obvestil če bi to vidl..tko d anekam je šla mrčkat..smo pa prepozn opazil, ker sej vsaki mački na nek način smrdi iz ust,naši pa sploh pol tok ne k recimo mačku od tipa k je star skoraj 2 leti..in k sm pogledala zobke,je mela pač tista dva sprednja, več ap ni pustila..vem,da bi jo mogl pelat k veterinarju,sma je šlo tko na hitro,pa še mene ni blo skoraj nč doma, če pa meni ni,se pa glede živalc nč ne ukrepa :roll:

torej, če bomo še gdaj imeli mačka mu bom prala zobke 1000 na uro :D

aja pa jz zdj razumm tisto,k mačke vn ne soušča, valda,jz tut ne bi če bi iz ush strani bli v prometu oz. zravn glavnih cest..tko smo pa na podeželju in ne vidm vzroka zakaj mačko zapirat ker ni nevarnosti
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Feb. 2009 12:22

kr.ena,ja ena moja mačka je notr in res ne bo nč fasala, tadruga je pa zunej in je potem podvržena temu.Je cepljen, je kastriran, je use, ampak še vedno obstaja možnost....

glede cepljenja sem pisala splošno, ne toliko na floribundin post.

Prav tako pa ne dajejo vsi otroku samo bio hrane. Kar je v trgovinah, naj bi šlo čez osnovne kontrole zdravstvene neoporečnosti in dokler je prehrana raznolika, se meni zdi čisto ok.

ne bio hrane verjetno ne, bolj zdravo pa ja.pa tista s skladkarijami je tud znana, "sam en košček čokolad ena dan nč več".Tega je ful, tazga "kompliciranja" in skrbi ko je otrok majhen.še nism srečala mamice, ki nebi skrbela res za use možne zdrave stvari in olajšave pri svojem malem otroku.
in to se mi zdi primerljivo z mačkami.

gled eplenic in tega..jst še nism slišala, da bi kšn zboleu zarad pampers plenic al pa kej pdobnega.Glede mačje hrane je pa velik znanga, lahko uprašaš pri veterinarju pa ti bodo povedal, kolk je takih živalc ki majo zarad tega probleme.
ptiči so narava,ampak tukej me spet ena stvar zanima; Kolk useh tistih je "pospraulo" svoje mačke, ko je razsajala ptičja gripa?

amm, ja tud zunanji mačke ne zna usak,pol se čudm če bi blo tko da znajo mački levo pa desno pogledat, da sploh še srečam nevemkolk povoženih mačkou na cest?
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 13. Feb. 2009 13:48

a_pikica_a, zakaj pa če bi imeli psa (ali ga imate saj nevem) ne bi vaš ležal pri sosedih, sosedov pa pri vas? Ker to nekak ni sprejemljivo, ponavadi sosedi prieljejo psa nazaj, češ da je ušel k njim pri mačkah pa tega ni. zakaj ne? ne razumem kaj je zdaj to ena meja med mački in psi. (pa ne sprašujem to tebe ampak na splošno).

kr.ena, jaz sem se tudi z mačkom preselila iz hiše v blok, pa že več kiot dve leti not živi povsem normalno, dlje kot na skupni hodnik noče, če ga peljem ven na povodcu mu je sicer nekaj časa šeč raziskovat in to, samo ko ga pripeljemo nazaj domov se mu vidi, da je ves srečen, poleg tega ga peljemo ven mogoče dvakrat na mesec pa očitno nima nič proti. niti enkrat v vseh dveh in pol letih odkar je not se mi še ni zgodil, da bi čakal pred vrati in mjavkal za ven. Čudno, a?

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov