Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 07. Feb. 2009 12:13

tashykaa napisal/-a:aja men sam zanima kuk je dobr dat odstrant kremple. večinoma je skus notr. odstrant bi ji pa dala ku me je že 2x opraskala po obrazu.

Odstranit kremple?!?!? A si padla na doping testu? Nohte se lepo malenkost postrize s skarjami namenjenimi za macje kremplcke.

Ingnorance is bliss
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 07. Feb. 2009 12:37

*purple* napisal/-a:in zakaj maš mačko če te tok use moti na njej? :roll:

Točn to je moje vprašanje. Naši mački so vsi sterilizirani al pa kastrirani, so notranje zunanji (zunanji sam takrat, ko gredo na potrebo al pa je sonce in gredo se sončat oz. gret pač vn) pa še vedno cviljo in ja, mi gredo včasih na živce, sploh Kuki, k ne mjavka, ampak poje k v operi, ampak jih mam še vedno rada, ker so moji mački, jst oz. familijarno smo se odločl, da jih bomo mel oz. obdržal in mjavkanje pač pride zravn. Bi blo že mal čudn, če se mačk nikol ne bi oglasu.

Sicer pa, če bi bla jst na mestu tvoje mačke, bi te tok okremplala, da bi ti kri še dolg tekla, resno. Ker takih skrbnikov nobena živalca ne rab.

Aja, še to ... a bi ti blo vseen, če bi teb nekdo hohte populu in se ne bi mogla popraskat, ko bi te kej srbel?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Feb. 2009 12:40

jagodka85 napisal/-a:

Aja, še to ... a bi ti blo vseen, če bi teb nekdo hohte populu in se ne bi mogla popraskat, ko bi te kej srbel?

agree!
Mislm sej nimam kej za napisat.edin tole bi, da če bi vedla, kdo si in s kje si bi v tem momentu poslala prec zavetišče spolcijo, da ti mačka odvzame.jst nevem zakaj se tok silte met živali, če jih pa očitno ne marate?
kremplou se mački ne striže, majo svoj namen!Mislm ej kej tazga,sam bruh no! :roll:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 07. Feb. 2009 12:46

*purple* napisal/-a:
jagodka85 napisal/-a:

agree!
Mislm sej nimam kej za napisat.edin tole bi, da če bi vedla, kdo si in s kje si bi v tem momentu poslala prec zavetišče spolcijo, da ti mačka odvzame.jst nevem zakaj se tok silte met živali, če jih pa očitno ne marate?
kremplou se mački ne striže, majo svoj namen!Mislm ej kej tazga,sam bruh no! :roll:

Se jih, če je notranja in jih nima kje 'znucat' in ji tok zrastejo, da jo že ovirajo, ker ji skoz ven gledajo in jih ne mor več pospravt not. Jst jih svoji poščipam na vsake tok časa, ampak sam une konice, ki se ji povsod zatikajo, k hod.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Feb. 2009 12:56

ja ja ne, nismo se razumeli, sm mal čudn napisala..sm mislna v celoti da se jih ne odstranjuje.sicer pa ja, če je maček notranji in če si jih ne zna zbrust se jih lohk mejčkn odstrižem ampak mejčkn in ne zarad razloga ker te praska ampak zarad razloga, ker ga motjo,kar pa ni eno in isto!
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 07. Feb. 2009 13:08

Kar žal mi je te mačke. Važno da ste jo sterilizirali, da je dala mir, ne zato, da ne bo imela mladičev in podobno. Ko bi ti vsaj jezik mal spraskala pa še kaj drugega! Mislim fak no.
Pa še to - a misliš da je mačka človek da razume da se na pult ne sme skakat in podobno?!
Svašta ej.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 07. Feb. 2009 15:34

Mojga mačkona je pa oči u sredo povozu ko je šel rikverc in mu je zadnjo levo tačko poškodaval :( . Ne vem kako ga ni vidu, pa tud ne vem kdaj je Snežko vn ušel.
Takoj ga je pelju k veterinarju na veterinarsko postajo v Domžale; baje je bil veterinar ful grob; maček je ful mijavku- tok grdo ga je prjel da je od šoka kr začel normalno hodit, prej je pa ful šepal (zdj spet šepa), aja pa še ugriznu je veterinarja-pa tega ni še nikoli naredil. Je reku moj brat da se mu je ful smilu mačonar :( . In pol je bil tud doma čist prestrašen cel dan, ok pomoje od nesreče in od veterinarja.
No uglavnem. V Domžalah je reku, da ni nič, da se bo že zlizu. Pol ko smo ga domov prpelal ni cel dan nič jedu, samo ležal je, pit je pa samo zvečer hotu. In pol nasledn dan zjutri smo vidl, da ma ubistvu muci rano skor do kosti na notranji strani noge (veterinar pa tega sploh ni vidu :eek: ). Smo ga pelal tokrat na Rodico k Rex-u, in nam je dak eno kremo, ful je bil prjazen, mačka je božu skos, lepo je delu z njim, tud mačk ni nč mijavku in je bil čist pridn. Pol ga je pa pod trebuhom začel šlatat in je ugotovu, da ma najbrž pruh (kilo), in zdej ga mormo v sredo prpelat na kontrolo in verjetno bo potrebna operacija :( .
Joj men se tok smil mačon. Zdele že od srede samo leži in žalostno gleda, vsake tok časa gre mal do skodelice z vodo, pa kej pojest..drgač pa kot da ga ni. Prov pogrešam njegovo živahnost :( . Upam, da kmal pride k sebi.

Ima katera že kakšne izkušnje s to operacijo kile? Al pa ranami na tačkah-kok časa se to celi?

Aia danes sem bla na razstavi mačk v Ljubljani, očarana sem nad lepoto mačkonov :hearts: .
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Feb. 2009 15:57

žuža čudim se, da mačku če ma tok globoko rano niso rane nč povezal?Mislm nevem, treba bi jo blo očistit pa povezat, da bakterije ne pridejo zraven,sploh če je rana res do kosti :? nam so vedno obvezal mačke, pa vedno očistl rane.
drgač pa s kilo nimam nobenih izkušenj.
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 08. Feb. 2009 10:49

No glede domzalskih vetov je tko...
nas muc je imel neko infekcijo na dlesnih (to ima 60, 70% mack), je gospod rex ni postavil, ampak je rekel da nasemu mucu cisto normalno rastejo zobe, ko sem ga cez par dni peljala v Horjul, da je dobil cepivo je Polona ugotovila da ima vrocino in da morajo vsi zobki razen stirih cekano ven, ker se mu lahko vname lobanja... tolk o veleumnem rexu.
Tisti drugi pri Texas srednji soli je pa pacient in se ga izogibajte v velikem loku.

aja, naj omenim se to da je rex mojo drugo muco zelel sterilizirati, jo odprl in ko je zelel poseg opraviti je sele opazil da je muca ze bila sterilizirana (verjetno od prejsnjih skrbnikov). Zelo egoisticno je pripomnil, da jo je verjetno on sam prvic steriliziral, ker se reza sploh ni videlo.

To so taki lopovi da glava pece.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 08. Feb. 2009 13:37

O moj bog, pa kakšne veterinarje mati to vi :eek: upam, da nikol ne naletim na tazga veterinarja. Hvalabogu so mi do zdj vse mačke v Kranju lepo uštimal in ni blo problemov.
gala1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a gala1 » 08. Feb. 2009 15:40

Upam, da ne v Medicovetu... :eek: Drugače pa je daleč najboljša klinika za mačje zadeve tista od dr. Zlate Čop v Lescah :wink:
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 08. Feb. 2009 16:08

Jup, men so jih v Medicovetu čist lepo uštimal :ja:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 08. Feb. 2009 18:01

honeydew napisal/-a:No glede domzalskih vetov je tko...
nas muc je imel neko infekcijo na dlesnih (to ima 60, 70% mack), je gospod rex ni postavil, ampak je rekel da nasemu mucu cisto normalno rastejo zobe, ko sem ga cez par dni peljala v Horjul, da je dobil cepivo je Polona ugotovila da ima vrocino in da morajo vsi zobki razen stirih cekano ven, ker se mu lahko vname lobanja... tolk o veleumnem rexu.
Tisti drugi pri Texas srednji soli je pa pacient in se ga izogibajte v velikem loku.

aja, naj omenim se to da je rex mojo drugo muco zelel sterilizirati, jo odprl in ko je zelel poseg opraviti je sele opazil da je muca ze bila sterilizirana (verjetno od prejsnjih skrbnikov). Zelo egoisticno je pripomnil, da jo je verjetno on sam prvic steriliziral, ker se reza sploh ni videlo.

To so taki lopovi da glava pece.

Hmm men je pa oči reku, da je biu ta pr Rexu ful uredu veterinar. Skos ga je božu; reku je da ma lepe učke; pa tko ful prjazen je bil.
En uprašanje : a je to dobt da ga ob isti operaciji kastrira in mu kilo operira?
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 09. Feb. 2009 13:42

Nam so Naceta, k se je lani poškodoval in so mu moral neki pr trebuščku operirat, tud zravn kastriral in ni blo nč narobe.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Feb. 2009 14:22

Žuža, upam, da bo s tvojim mucom vse ok! :bussi:

Sicer pa moram tle prav napisat, da sem odkrila najboljšo možno krtačo (oz. glavniček) za mačke. Imenuje se furminator (kera beseda :lach:) in zgleda kot tista reč za praskat led dol iz avta, na koncu ma pa tak čist kratek glavniček. Mama je čist slučajno vidla en filmček na youtube in smo pol bl za foro to naročili (sicer ni lih drago, je pa treba naročit preko interneta). No, danes je prišlo po pošti in sem sprobala na našem kratkodlakem mačku in sploh ne morem verjet kok dlake to pobere :eek: Da niti ne govorim kok dlake je pobralo dolgodlakemu mačku. No, trenutno sem čist navdušena. :) Če ima še kera težave s preveč (mačjimi :P ) dlakami vsekakor priporočam. :)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov