Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Hja ocitno je ta vas macek..pac nedruzaben... oz bl samotarski tip... sj verjamem da so macki radi tudi sami, ampak se vedno dvomim..da mu bo dolgcas k bova midva v sluzbi..ali pa npr. med vikendi k sma na terenu...al grema v hribe..al smucanje ..zdj pomladi&poleti..npr kolo...macka pa povsod ne morm met poleg... in zaradi taksnih stvari sem pa potem v dvomih, ce si ga res tolk zelim...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja, če sta res velik zdoma, pol ga rajš ne imet. Sam, tko k si pa zadnč napisala, da bi bil po 8 ur na dan sam, to pa ni nobene panike, ker mačk, k odraste, večino dneva počiva, se mu ne da lih ful preganjat okol. Moja ma včasih svojih 5 minut, da začne noret tle okol k zmešana, pa se mal igram z njo, drugač pa lenar in ji čist paše. Ji ne bo nč hudga, če bo po 8 ur na dan sama. Sicer pa, noben te nč ne sil, sam povemo, odločila se boš pa itak sama
-
*LooBika* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 5. 2008
Vem,da je odlocitev moja ja...ful bi ga mela..po drugi strani se mi pa smili...hja sj med tednom bi bil (samo) 8 ur sam..med vikendi sva pa midva bl terenska... taka pa nism...da bi mela macka..pol navsezadnje bi bil pa skoz sam.. tk da bm res orng premisla, predn se odlocim za kaj takega..
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst mam pa en problem. Okol naše hiše se skoz smuka en muc, k je bil včas best frend od moje pokojne muce. In ta muc je lepo rejen, ne zdej uno ful, ampak nimam pojma, od koga bi bil. Dans je bil spet na našem dvorišču in sm mu za foro vrgla pasji briket in ga je pojedu. (mačjih nimam doma). In pol sm mu metala brikete in jih je res hitr zmazu, do mene se pa ni upal. Vedno, k sm vstala, se je ustrašu, pa zbežu par metrov nazaj. Ful je plašen, zato se mi pa zdi, da verjetno nima glih ljubečga lastnika, če ga sploh ma. Kako bi dobila zaupanje pr njemu? Če mu prebliz vržem briket, noče pridt. Zdej sm pustila na dvorišču eno posodico z briketi.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Začni ga hraniti. Vsak dan ob istem času. Če ni čist divji, se bo kmalu omehčal. A ga misliš potem obdržat ali odpeljat na s/k al kaj si mela v načrtu? Fino je, če imaš vsakič, ko pride, transporter nekje v bližini, da ga lahko strpaš not, ker te drugač lahko fino opraska.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ne vem, če bo vsak dan ob istem času tle. Včasih je, včasih ga ni. Enkrat nm je clo na okensko polico skoču. Ne ne bi ga obdržala, sam božala bi ga za začetek. K mi ful fali muca (ja vem, sebično) Ker kljub vsemu ne vem, če ma lastnika, ni glih shiran. Drugač bi ga pa lahko odpelala v Gmajnice na kastracijo, sej je zastonj, če najdeš mačka, ane? Sam mogla bi se zmislt, da sm iz LJ oz. da sm ga najdla na območju LJ, ker sm v bistvu čist zravn Gmajnic doma, ampak v drugi občini.
-
frigga - Kofetarica
Maček bo prišel, takrat ko bo hrana. Zato je fino, če se ga hrani vedno ob enaki uri, ker se sčasoma navadi hodit ob tistem času, ko ve, da ga bo čakala hrana (seveda v primeru, da ga ne hrani še kdo drug). Ja, katero zavetišče ima čez pa ta občina, v kateri si ti? Sicer sta s/k za najdene mačke zastonj zate, ja. Samo račun je potem izdan občini, v kateri je maček najden.
-
Yazmeen - Cosmofrik
A jo mate zaprto? Drugač, če se bo sparla, je sterilizacija pol možna sam še neki časa, k so zarodki že prevelki, se je ne da več sterilizirat. Drugač sm pa tud jst imela ta problem, no ne jst, moja mačka To se je drla k jeshar in se kr neki nastavlala tle okol Ni bla za prenašat, tko da sm se z veterinarjem zmenila, da je imela v dveh dnevih že sterilizacijo in pol je bil mir.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
frigga napisal/-a:Maček bo prišel, takrat ko bo hrana. Zato je fino, če se ga hrani vedno ob enaki uri, ker se sčasoma navadi hodit ob tistem času, ko ve, da ga bo čakala hrana (seveda v primeru, da ga ne hrani še kdo drug). Ja, katero zavetišče ima čez pa ta občina, v kateri si ti? Sicer sta s/k za najdene mačke zastonj zate, ja. Samo račun je potem izdan občini, v kateri je maček najden.
verjetno po njihovo spada pod Brezovico
jst sm enkrat enga mačka prnesla iz Paviljona (pač en lokal tam) ki stoji pred tablo konec ljubljane in je praktično v ljubljanski občini, ampak po zavetiško, pa ni bil več v ljubljanski občini
sicer hvalabogu je biu to en majhen muc, ves premražen, zunej je deževalo, unga varnostnika al kaj je, k je biu tam (zvečer je blo, okol enajstih) sem fuul prosila naj ga uzame in naj napiše da je biu tle nekje najden v okolici, pa je prou pogledu mačka in se ga je usmilu.Drgač bi ga mogla nest u Horjul, glede na to da sem mačka pripeljala s kolesom v košarci (ja druge pač ni blo) nevem kako bi ga peljala do Horjula, ker nism mela nobenga prevoza.
sam tko no, ful majo butast to narjen
jst upam, da bo sončku ratal tega muca ujet in da se mu piše dobro žiulenje dalje
- tashykaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 7. 2008
- Kraj: Novo mesto
pr nama je tud mijaukala non-stop.pa je mijaukala vse možne pesmi. sva jo mela poln k... pa jo je moj vn vrgu, iz hiše, da bi se zgonila. sam verjetn ga ni dubila, ku je pol doma spet mijaukala. pol sva jo dala sterilizirat, zdj pa kot da je ni. moraš prau pogledat kje je. zdi se mi d se je po operaciji mau umerla, pa dlaka ji mau manj odpada. res d je operacija 61€, sam se splača, maš doživljenjski mir. je pa zato bul poskočna. skočila mi je na pult, ku prej ni, pa na okno od kopalnice, ku prej ni mogla.
aja men sam zanima kuk je dobr dat odstrant kremple. večinoma je skus notr. odstrant bi ji pa dala ku me je že 2x opraskala po obrazu.
aja men sam zanima kuk je dobr dat odstrant kremple. večinoma je skus notr. odstrant bi ji pa dala ku me je že 2x opraskala po obrazu.
-
frigga - Kofetarica
Odstranit (:eek: ) ali skrajšat?
Sicer pa, vzgajat jo začni in ne dovoli, da te opraska. Pa kakšen praskalnik bi tudi prišel prav.
Aja, pa še to: lepo, da si se odločila za sterilizacijo, ampak pri stavku ''mož jo je ven fuknu, da bi se zgonila'' sem pa ostala brez besed, res.
Sicer pa, vzgajat jo začni in ne dovoli, da te opraska. Pa kakšen praskalnik bi tudi prišel prav.
Aja, pa še to: lepo, da si se odločila za sterilizacijo, ampak pri stavku ''mož jo je ven fuknu, da bi se zgonila'' sem pa ostala brez besed, res.
Zadnjič spremenil frigga, dne 07. Feb. 2009 10:43, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Yazmeen - Cosmofrik
tashykaa napisal/-a:pr nama je tud mijaukala non-stop.pa je mijaukala vse možne pesmi. sva jo mela poln k... pa jo je moj vn vrgu, iz hiše, da bi se zgonila. sam verjetn ga ni dubila, ku je pol doma spet mijaukala. pol sva jo dala sterilizirat, zdj pa kot da je ni. moraš prau pogledat kje je. zdi se mi d se je po operaciji mau umerla, pa dlaka ji mau manj odpada. res d je operacija 61€, sam se splača, maš doživljenjski mir. je pa zato bul poskočna. skočila mi je na pult, ku prej ni, pa na okno od kopalnice, ku prej ni mogla.
A veš, sj ta mačka ni sama prosila, da jo vidva vzemta, če vama je tok težko skrbet za njo. Mislm, lih tko pišeš, k da je videt ne morš Dejta jo kšnmu, k bo skrbel za njo z mal več ljubezni in brez odpora do nje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]