Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Jan. 2009 11:10

Joj, moja Simba je zadne cajte tok tečna :roll: Skoz mamo probleme okol hranjenja. Fora je v tem, da ima lahko še pol sklede briketov, ona začne najedat z mjavkanjem že takoj zjutri in pol dokler ji ne dam za jest. Skoz se mota tam po hodniku okol une omare, kjer mam brikete, pa teži. Pa neb rekla, da neb nč več mela v posodi, neeee, dejmo težit, kr tko mal zarad lepšga :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Jan. 2009 11:28

emkica napisal/-a:ker so ji začuda zelo všeč palčke za čiščenje ušes..LOL...in pol jih meče po celem stanovanju.

ja pr nas je isto...naša debeluška je ful hiperaktiuna in skos neki razmetava in bog nedej da ji pride kšna palčka za ušesa pod roke, lastika za lase,gobica za posodo....Tu use razmeče, raznos po celi bajti, natrga.... :D zanč je najdla en valjček cverna in ga je raznosila po celi bajti,mislm,skor sm znorela tist cveren odmotavat :twisted: :D

yazz....ja naša je ista..skledo ma pouno,vodo ma tud svežo,skret ma spucan ona pa še kr tul pa tul pa neki fehta...In usakič ko grem mim omare gre za mano :gruebel: ša dobr, enkrat se bo že naveličala :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Jan. 2009 11:35

*purple* napisal/-a:
emkica napisal/-a:ker so ji začuda zelo všeč palčke za čiščenje ušes..LOL...in pol jih meče po celem stanovanju.

ja pr nas je isto...naša debeluška je ful hiperaktiuna in skos neki razmetava in bog nedej da ji pride kšna palčka za ušesa pod roke, lastika za lase,gobica za posodo....Tu use razmeče, raznos po celi bajti, natrga.... :D zanč je najdla en valjček cverna in ga je raznosila po celi bajti,mislm,skor sm znorela tist cveren odmotavat :twisted: :D

yazz....ja naša je ista..skledo ma pouno,vodo ma tud svežo,skret ma spucan ona pa še kr tul pa tul pa neki fehta...In usakič ko grem mim omare gre za mano :gruebel: ša dobr, enkrat se bo že naveličala :D

Moja bi ga požrla. Ne vem, zakaj ma tako potrebo po tem, da vse kar je podobno nitki, ona hoče pojest, od zobne nitke, do cverna in vse kar je po tem kopitu. Morm vse skrivat pred njo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Jan. 2009 13:07

:D :D Mogoče mu je pa to bolj ušeč kot hrana :D

Jst sm mela prej enga mačka, k mi je pojedu un gumjast ročaj, cerka deset centimetrou dolg od emporium vrečke....Kumi so ga rešil veterinarji..Un je pa tud res ma use pojedu kar mu je na pot pršlo :D
a jebiga, taki so naši mačkončki :D
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Jan. 2009 15:21

Js bi tud mela enega muceka..ampak se lubi lih ne strinja..ker on kao ze vidi tega macka, kk se bo po zavesah obesu, pa kremplje na kavcu brusil..pa dlako po postelji puscal... itd.... :roll: in ima kera izkusnje z mackom v stanovanju?! Js si ga res ful zelim, ampak se prej moram lubiju dopovedat, da je prevec crnogled glede tega.. :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Jan. 2009 15:42

Ja, tle nas ma večina mačke v stanovanju. Folk, ki pač ne ve, kako to zgleda, misl, da so živali ful nemarne. Kot prvo, mačka nima vonja in nikol ne smrdi, če je v stanovanju (če gre ven, se že lahko kje valja po kšni svinjariji). Dlaka ji sicer odpada, kadar jo menja, ampak to se morš sprjaznt pa pač skoz pucat, pa sesat. Na wc bo šla v mačje stranišče, ker se tko navad in tud nagonsko bo šla na wc nekam tko, kjer bo lahko zakopala. Pol morš tist pač z lopatko takoj vržt v školko, da ne smrdi. Pa že takoj ji kupš kšne igračke in brusilnike za kremplje (pa kremlje ji je treba ščipat, drugač ma predolge), da se na tist navad, da ne uničuje pohištva. Pa odvisno, kje živiš, če si v mestu, bi jst mela (oz. mam) mačka skoz sam not, ker zuni ji pač pretijo razne nevarnosti, pr moji mami, ki je pa na deželi in ni okol cest, pa slabonamernih sosedov, grejo pa tud ven in to zlo rade.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Jan. 2009 15:50

Yazmeen-hvala za pojasnilo.. :D sama bi ga ful mela..sam morm tud premislit, ce bm mela tolk casa, da se ji bm tolk posvecala.. ker najbolj zalostno je to, da dol.ljudje imajo zivali, potem pa scasoma ljudje pozabijo nanje... najbolj me muci ravno to, da bi bla 8 ur muca sama doma..obadva sva v sluzbi...in nobenga drugega ni potem doma, ki bi bil "macja varuska"... :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Jan. 2009 16:00

Pr mačku ni tak problem, kot pr psu, je lahko dalj časa sam. Mački ne rabjo tok človeške družbe, kokr pes. Če bi bla po 8 ur na dan sama, ji ne bi blo hudga, mogoče bi ji blo mal dolgčas, dokler bi bla še mladič, ko bo pa odrasla, bo pa itak prespala ta čas :)
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Jan. 2009 16:06

ja odvisno kakega macka bi dobila..doma imamo npr..ful pridnega macka..ze k je bil mali..je sam jedu pa spal..pa nikol blo nobenih problemov...ampak, kaj pa ce dobim kaksnega "hiperaktivnega"....pol bo pa bl mal spal.. :) al pa da mi dan zamenja za noc...edinoa take skrbi me se mal drzijo nazaj, da ne grem po njega... :) ..drugac so pa taki fajni puuheki... :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Jan. 2009 16:32

določene stvari je res treba uzet v zakup..lagala bi če bi rekla, da maček nč ne uniči..Ok, eni so tok krotki da res ne uničjo nč, ampak sm mela pa tud tazga mačka, ki nam je celo sedežno spraskal...in smo uzeli v zakup, kupili novo in dnevno sobo zapirali pred njim, oziroma je biu notr samo pod nadzorom.
dlake...dlake se posesa...mal večkrat pač posesaš in je..sej ga ni treba met na postli, usakič ko gor skoči ga vržeš dol, pa se bo naveličal...no jst z dlakami nimam problemou, sem jih navajena,ker moji ,ački spijo zraven mojga pouštra.
drgač pa če čistiš njegou wc in tko, nima kej smrdet....res pa je da ko se maček pokaka smrdi trikrat bolj kot človeški drek :D ampak jebiga, psopravš in ne bo več smrdelo..
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Jan. 2009 16:42

Ja sj te stvari me najbolj skrbijo..mojega tipa pa se bolj..ker ona ima ze izkusnje s takim mackom, js si pa tega sploh ne znam predstavljam, glede na to, da smo doma imeli macka, (kot sem ze zgoraj omenila), ki je samo jedel in spal..pa se vcasih malo pocartal... in ravno zaradi taksnih dveh razlicnih karakterjev mack,se najina mnenja nasprotujeta..
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 27. Jan. 2009 16:49

Mačka na dan spi povprečno 18 ur in se precej prilagodi življenskemu ritmu svojega lastnika, tko da tistih 8 ur, ko delaš, bi muca najbrž prespala... Naši macoti sicer niso nikol tko dolgo sami, ker mama dela popoldne, tko da je zjutraj ona z njimi, pol itak pride brat iz šole, itd.... Ampak kljub temu ponavadi celo dopoldne in popoldne prespijo, ker se pač nič ne dogaja. ;) Pri nas so se res popolnoma prilagodili našemu ritmu, tko da nimamo nikoli problemov. Pa ne moreš verjet, kakšno naravno uro imajo v sebi...ko se prigližuje sedma zvečer, začnejo vsi štirje fehtat, ker vejo da je čas za mehko hrano. :lach:

Seveda se zgodi, da kdaj pa kdaj kej uničijo, ampak pri nas se to dogaja res redko, še takrat ko se, gre ponavadi za nesrečo (ko hočejo kam skočit, pa se jim zdrsne in kaj razbijejo), ampak so reeees redke situacije.

Pa kot je že Yazmeen rekla, mačke ne smrdijo, tut mačji WC ne smrdi, če ga sproti čistiš. Aja, pa tle bi ti priporočala silikonski pesek, ker je fuuuul boljši od navadnega.

Dlake pa seveda odpadajo, ampak "kritično" je sam v tistih obdobjih, ko se res golijo...Pa še takrat ni nl groznega, sam mal večkrat moreš pač posesat.

Pa vsake tolko kremplje postrižt in kak praskalnik prinest, pol pa res nebi smelo bit problemov s praskanjem. :)
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Jan. 2009 16:59

Hvala za odgovore... :D se morm js to temeljito premislit..sj pravim ravno to me najbolj skrbi..da se ne bi prevec dolgocasil(in mi mackon padel v "depresijo" :D )...mal se mi smili, ce bi bil 8 ur sam...ker midva pa obadva delava zjutraj oz.isti delovnik...in ni druge variante... glede ostalih stvari me res ne skrbi... :) bomo videli... v vsakem primeru, bom sporocila, kaj se bm odlocila...ter porocala, kako se obnasa(ce ga bm imela) :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 29. Jan. 2009 16:38

naš maček je zjutraj sam, ker sta oba starša v službi. ampak ni 'depresiven' :D se mi zdi, da ga nič ne moti in da mu čisto paše. tudi ko gredo moji kdaj na počitnice poleti maček normalno preživi (sicer ni nikoli sam več kot tri dni, hrani ga soseda)...mački majo radi mir. večkrat se zgodi, da bi se js rada ukvarjala z njim, pa se mu ne da.
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 29. Jan. 2009 20:50

Naš maček in pes sta vsak dan 8 ur sama. Maček včasih še po osmih urah ne pokaže kakega zanimanja za nas, ga hočeš cartat pa se sam prestavi spat na drug konec :)

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov