Ljubljenčki - Mačke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emkica - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ojla! Mene pa zanima če iam še katera zake probleme z svojo mačko kot jaz. Namreč moja mačka je totalno divja stara je približno 6 mesecev. Vedno skače okoli, napada vse po vrsti, je zlo razdražena, in jo je težko dobit za 5 sekund v roke, da bi jo lahko božal. Sploh se noče cartat. Igrala bi pa se...sam kadar se z njo igraš morš met roke vsaj pol metra stran od nje, čene ti jih totalno popraska in zgrize.Mirna je samo ponoči, ko pride spat na postlo, pa še to ne celo noč, ker me pride okol sedme zjutri budit, ampak ne z mijavkanjem, ampak z konkretnim grizenjem rok in napadanjem mojega obraza z kremplji.
A ima kdo kakšne izkušnje s tako mačko. Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim???
A ima kdo kakšne izkušnje s tako mačko. Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim???
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sterilizirana verjetno ni?
pač, mačka je energična zdrav maček, ki se rad igra in ki se rad grize.zdej nevem če je pri mačkah enako, ampak vem da psi ful grizejo ko jim rastejo zobki in ko jih srbi.Mogoče je tud kej tazga,nisem pa prepričana.
usekakor bo pa sterilizacija, katera je tako ali tako nujna, mačko umirila (usaj naj bi).
pač, mačka je energična zdrav maček, ki se rad igra in ki se rad grize.zdej nevem če je pri mačkah enako, ampak vem da psi ful grizejo ko jim rastejo zobki in ko jih srbi.Mogoče je tud kej tazga,nisem pa prepričana.
usekakor bo pa sterilizacija, katera je tako ali tako nujna, mačko umirila (usaj naj bi).
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
Pa vzgajat jo začni. Ne smeš ji dovolit, da se izživlja nad tabo. Malo bolj ''divja'' bo mogoče vedno (sicer me tvoj opis zelo spominja na mojo Notti, ki se ji na trenutke popolnoma utrga ). Če te grize, jo daj malo s prstom po glavi (pa ne zdej užgat, ampak samo toliko, da bo začutila) in jo umakni stran od sebe. Boš tvegala nekaj prask, ampak je*i ga. Moraš vedet tud to, da so ene mačke full crkljive in bi sam božale nonstop (tak je moj Žiži), ene pa pač ne. Notti npr. pride samo občasno k meni v naročje se za par minut pocrkljat in to je to, medtem ko bi se Žiži samo ujčkal.
Pa sterilizirat (če še ni), kot je že purple rekla, obvezno. Mačke se po tem posegu malo umirijo, ampak divjakinje ne moreš nikoli popolnoma spremenit (moraš pa ji dopovedat, da grizenje in praskanje ni dopustno).
Pa sterilizirat (če še ni), kot je že purple rekla, obvezno. Mačke se po tem posegu malo umirijo, ampak divjakinje ne moreš nikoli popolnoma spremenit (moraš pa ji dopovedat, da grizenje in praskanje ni dopustno).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
frigga napisal/-a:Kakšen veterinar ti je pa to reku, če vsepovsod trobijo, da je najbolj priporočljivo S/K tako mačke kot pse pred prvo gonitvijo. Sem se osebno prepričala na več klinikah in društvih, ki skrbijo za zapuščene mačke.
Hmmm...jaz sem od vzrediteljic in od več veterinarjev dobila nasvet, da je pri mačkonih dobro počakat do cca 9 meseca, ker se jim šele takrat dokončno razvije urinarni trakt. Tako da mi smo oba naša kastrirali približno okrog te starosti. Je pa res, da se do takrat še nista gonila.
-
nanyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2006
- Kraj: 18km iz mb
ma še veterinarji si niso na istem , kak si pol naj bomo mi!No jas še vedno upam, da pride moj mčkonar domov!Ker vsako jutro najprej ven pogledam, če slučajno na stopnicah čaka
Sem pa slišala, da če muci dovoliš najprej imeti ta mele in jo daš nato sterilizirat, je zelo velika možnost da faše tumor!
Sem pa slišala, da če muci dovoliš najprej imeti ta mele in jo daš nato sterilizirat, je zelo velika možnost da faše tumor!
When God Created Men, She Was Only Kiding!
-
frigga - Kofetarica
nanyka napisal/-a:Sem pa slišala, da če muci dovoliš najprej imeti ta mele in jo daš nato sterilizirat, je zelo velika možnost da faše tumor!
Neee, a ne veš, da mora met mačka vsaj enkrat mladiče. En kup stvari je, ki jih s/k izboljša, med drugim tudi ta, da zmanjša možnost za tumorje, ja (v kolikor se s/k opravi pred prvo gonitvijo).
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Spet se javljam. Moja Meli si ni še nič opomogla.V ponedeljek smo bili z njo pri veterinarju in je rekel,da bi najpozneje čez dva dni morala začet jest,torej danes. In me kliče danes mami, da je spet bruhala in to krvavo slino . Da jedla ni nič-že od sobote ni jedla skoraj nič.Še tisto malo kaj je pojedla,je vse izbruhala. In sta jo prej ati in mami spet peljala k veterinarju,ker je rekel,da je najbrž kakšna viroza . Jaz se počutim tak nemočno,ker sem zaradi faksa v Ljubljani in je ni ob meni. Jutri grem domov in upam, da jo bom videla v boljšem stanju. Zdaj čakam samo novice od doma,kaj je rekel veterinar. Aja pa tudi tadrugo muco (stara 1leto in nekaj mesecev) sta morala peljat,ker od včeraj ni več hotela nič jest in je danes bruhala slino-torej enaki znaki kot na začetku pri tamali. Upam, da bo vse ok z njima. Pa to je kar naenkrat zdaj prišlo
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
amm, Maya19, kakšnega veterinarja imate to?
Ko je naš maček zbruhal use kar je pojedel je šel čez use možne teste in preizskave.najprej smo sumili na tujek v želodcu,so ga slikali z rentgenom in pregledali z ultrazvokom.Ko se je izkazalo, da tujka ni, je šel na test za aids in levkozo.No in je imel oboje.
Nočem te strašit, ampak znaki so enaki kot pri mojem mačku;use kar poje zbruha, bruha krvavo slino,po večkrat na dan....Bruha tudi če nič ne je...pa driska, krvava driska s sluzjo in tko..in pri nas je blo tud use normalno, kar naenkrat eno noč je pa začel bruhat in use.No, naslednji dan smo ga morali dati pod inekcijo, ker v nobenem primeru nebi preživel še enega tedna.
skratka, jst bi še enkrat šla do veterinarja in na test.namreč mačka kakorkoli ne bo dolg preživela, sploh če je mlada, če bo use kar bo pojedla zbruhala, oziroma sploh pojedla nič.
svetujem menjavo veterinarja!
Ko je naš maček zbruhal use kar je pojedel je šel čez use možne teste in preizskave.najprej smo sumili na tujek v želodcu,so ga slikali z rentgenom in pregledali z ultrazvokom.Ko se je izkazalo, da tujka ni, je šel na test za aids in levkozo.No in je imel oboje.
Nočem te strašit, ampak znaki so enaki kot pri mojem mačku;use kar poje zbruha, bruha krvavo slino,po večkrat na dan....Bruha tudi če nič ne je...pa driska, krvava driska s sluzjo in tko..in pri nas je blo tud use normalno, kar naenkrat eno noč je pa začel bruhat in use.No, naslednji dan smo ga morali dati pod inekcijo, ker v nobenem primeru nebi preživel še enega tedna.
skratka, jst bi še enkrat šla do veterinarja in na test.namreč mačka kakorkoli ne bo dolg preživela, sploh če je mlada, če bo use kar bo pojedla zbruhala, oziroma sploh pojedla nič.
svetujem menjavo veterinarja!
-
frigga - Kofetarica
Ja, v bistvu niti ni čudno, ker sta obe bolezni nalezljivi. Čudno je to, da sta oba cepljena, pa da bi zbolela za tem... Jst svetujem, da oba čimprej odpeljete k drugemu veterinarju. Pa h kakšnemu res dobremu. Iz kje pa si?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov