Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nanyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2006
Kraj: 18km iz mb

Neprebrana objavaNapisal/-a nanyka » 18. Jan. 2009 19:41

men je veterinar reko pri 9 mesecih, da je te najbolj ustrezno :?
When God Created Men, She Was Only Kiding!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 19:45

Kakšen veterinar ti je pa to reku, če vsepovsod trobijo, da je najbolj priporočljivo S/K tako mačke kot pse pred prvo gonitvijo. Sem se osebno prepričala na več klinikah in društvih, ki skrbijo za zapuščene mačke.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 18. Jan. 2009 20:42

Čim prej kastrirat. Naš je bil pri 3-4 mesecih, tam nekje. Kastracija pa se gre po kilaži, ne pa po mesecih. More bit najmanj 1kg težek, ali pa kilo in pol tam nekje... kasneje ga katriraš, manj izgubi te navade, potepanje, ravsanje...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 18. Jan. 2009 20:52

To glede kilaže je tud tko-tko... eni pravijo 1kg, eni 2kg (pomoje je najboljš, da se mal po lastnem občutku ravnaš, pa mal po nasvetih veterinarja).
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 18. Jan. 2009 21:10

Naši dve ta 'mlajši' mucici sta bli tud praktično še skor mladički, pa sta se že začeli gonit, tko da smo jih še lih ta prav cajt steriliziral, še nista bli breji, hvala bogu. In vsi veterinarji svetujejo steriliziacijo/kastracijo še pred prvo gonitvijo, ampak še ogromn folka misl, da mor žival prej met vsaj enkrat mladiče :?
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Jan. 2009 0:08

Yazmeen napisal/-a:In vsi veterinarji svetujejo steriliziacijo/kastracijo še pred prvo gonitvijo, ampak še ogromn folka misl, da mor žival prej met vsaj enkrat mladiče :?

Grrr, tega pa sploh ne omenjaj, ker kar pike dobim, ko slišim kakšnega ''poznavalca'' pametovat o tem. :D
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 19. Jan. 2009 14:06

Evo mene direkt od veterinarja. Torej naša Meli je danes bila že malo bolj živahna,ogromno je pila, jedla je tudi nekaj res čist malega-vendar je to potem izbruhala :? . In veterinar ni zdaj znal točno povedati kaj ji je, ampak vročine nima itd. Ji je pa dal tako rumeno kremo,ki je mislim da proti notranjim zajedalcem-glistam. Potem ji je dal še 3 injekcije-to pa res nevem proti čemu,ker saj sem ga poslušala ampak si nisem vsega zapomnila. Eno v zvezi nekaj s prebavo, ker že 2 dni ni šla na veliko potrebo, ostli dve pa nevem točno.Verjetno že ve kaj dela. Pa rekel je, da bi najpozneje v dveh dneh naj začela spet jest,tako da sem si zdaj malo oddahnila :) . Aja pa čez 1 mesec jo čaka sterilizacija.

Še vedno pa me skrbi muc od luckyme000 :/ . Upam, da si že poskrbela za njega...Poročaj no!
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Jan. 2009 17:52

A potem je možno, da so bile gliste? Ti je razložil, kako moraš to pasto dati mački? Upam, da bo tvoja Meli kmalu bolje in super, da si se odločila za sterilizacijo. :)
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 19. Jan. 2009 19:58

Ja je možno, da so bile gliste. Malo smo zaje*ali s tem, da smo dali prvo cepit, samo veterinar takrat nič ni rekel :? . Sem bila zraven ko ji je dal tisto pasto v gobček in dal nam je še enak odmerek za domov ki ji ga moramo dati čez 14 dni. Stehtali smo jo in ima 1.75kg pri petih mesecih. Je to normalna teža za tako starost?Ker se mi zdi, da je zdaj v teh treh dneh vidno shujšala. No če jo kdo prvič vidi, se mu najbrž ne bi zdela suha, ker ima zelo dolgo dlako in s tem malo prekrije, ampak ko pa jo pobožaš pa čutiš vse :/ . Pa dobro saj zdaj bo boljše-upam vsaj.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Jan. 2009 20:42

Veš, kako ji daš tud lahko pasto - namažeš ji odmerek, ki ga mora dobit, na sprednjo tačko, in si ga bo sama zlizala dol. Preizkušeno. :wink: Mogoče je za to starost res malo presuha. Moja je zdej stara ene 4-5 mesecev in ima okoli 2 kg (pa vem, da je presuha, ker ji zatipam kosti). S katero hrano jo futraš? Kupi ji RC kitten brikete, je za mladičke, tako da je kar kalorična, pa naj to jé, da se poredi. Pa pocrkljaj jo s kakšnim koščkom surove govedine na dan (je fajn tudi za zobke). Pa počasi zdaj stopnjuj vse to, da ne bo prevelik šok zanjo.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 19. Jan. 2009 20:54

ot: mmmm...rc za tamale pa taaako lepo dišiii :oops:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Jan. 2009 20:59

^A ne da... Jst kar nos v vrečo tiščim, ko ga dajem mačkom (enkrat sem en briketek tud probala :D ).
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 19. Jan. 2009 21:03

uuu...torej mi lahko iz izkušenj poveš, če so dejansko tako dobri kot dišijo? :D
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Jan. 2009 21:07

Niso. :D
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 19. Jan. 2009 21:14

Hvala za nasvet glede paste :). Kakšen mesec nazaj smo ji dajali še RC za muce,ki se odvajajo od dojenja. To pa zato, ker smo dobili muco zelo mlado (premlado!) in so nam v trgovini za živali svetovali to hrano, ker je zelo kalorična. Zdaj smo pa ji začeli dajat RC za mlade muce do 12 mesecev. Ampak ne je nekaj preveč rada tega, zato ji dodatno kupujemo kitekat vrečke (ja vem, da ni preveč kvalitetna hrana) in ji to malo polijem čez brikete in komaj takrat začne jest :D . Tako, da mislim da ni neke panike.

V glavnem frigga hvala ti za vse nasvete :P !

Vrni se na Živali

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov